Ratamoottoripyöräilyn kotimainen huipputapahtuma Alastarolla 27.-28.7. - Vierailevat tähdet sekoittamaan tulosluetteloita

Alastaron moottoriradalla nähdään tulevana viikonloppuna kauden ehdottomasti vauhdikkainta suomalaista ratamoottoripyöräilyä, kun Pekka Päivärinta, Eemeli Lahti ja Niki Tuuli saapuvat SM-osakilpailuun näyttämään kansainvälistä vauhtia.

Teksti ja kuvat: Road Racing SM-sarjan tiedotus

Road Racingin kauden neljäs SM-osakilpailu ajetaan Alastaron moottoriradalla 27.-28. heinäkuuta. Kauden toiseksi viimeiseen osakilpailuun lähdettäessä kaikkien luokkien mestaruudet ovat vielä ratkomatta. Kun kilpailu on samalla Viron mestaruussarjan osakilpailu, nähdään radalla enemmän kilpailijoita kuin kauden aiemmissa kotimaassa ajetuissa osakilpailuissa.

Ehdottomasti kovin nimi nähdään sivuvaunuluokassa, kun viisinkertainen maailmanmestari Pekka Päivärinta saapuu paikalle purkkiorjanaan Jussi Veräväinen. MM-pisteissä kolmantena oleva pari haastaa 600-kuutioisella Yamahallaan kotimaan sarjassa selvästi tehokkaammilla 1000-kuutioisilla ajavat kilpailijat, joten ei ole kirkossa kuulutettua että #44 karkaisi suvereenisti muilta heti lähdössä. Erityisesti pari Timo Kallio / Jere Nuppola löi jo Imatralla kapuloita Päivärinnan rattaisiin johtamalla kisaa yli puoliväliin asti, joten Alastarollakin luvassa lienee kova kaksinkamppailu.

Superstock 600 -luokkaan saatiin viime hetkellä mukaan todellinen yllätysnimi, kun brittien BSB-sarjan Superstock 1000 -luokassa kilpaileva Eemeli Lahti ilmoittautui mukaan Sterkman Motorsport by HRP:n Suzuki GSX-R600:lla. Pyörä on sama, josta kajahti Supersport-moottori Imatran IRRC-kilpailussa. Tatu Lauslehto rakensi pyörään uuden Stock-moottorin ja Eki Siukola sääti pyörän alkuviikosta iskuunsa. Kun vielä Eemelinkin tiedetään olevan kovassa iskussa, niin Superstock 600 -luokan kärkikaksikko Felix Nässi ja Kimi Patova saavat painella RAM Racing Yamahoillaan tosissaan pitääkseen Lahden ja Suzukin takanaan. Oman värinsä kilpailuun tuo 600-kuutioisten EM-sarjassa kilpaileva Peetu Paavilainen, joka tulee näyttämään, miten kansainvälinen vauhti on tarttunut nuoreen suomalaiseen alkukauden aikana.

Superbike-luokan lähtöluettelo on tasoltaan vähintään yhtä kova. SM-pisteissä johtava Eeki Kuparinen ja haastaja Niko Mäkinen eivät pääse helpolla, sillä Eemeli Lahti urakoi myös Superbike-luokassa, ajaen Jarmo Ylijoen Kawasaki ZX-10R:llä. 1000-kuutioinen Kawasaki on Lahdelle tuttu BSB-sarjassa, joten vauhtia riittänee ensimmäisistä kierroksista lähtien. Todellinen jokeri kisassa on MotoE-kauden voitolla avannut Niki Tuuli, jolle Superbike-pyörä tosin on vieraampi. Nikin kilpailuvietti ja Alastaron radan tuntemus tietäen voidaan luvata, että statistiksi ei imatralainen aio kisassa jäädä. Kun vielä Alpe Adria -sarjaan keskittyvä Ville Valtonenkin on ilmoittautunut Alastarolle, niin voidaan sanoa koko suomalaisen Superbike-luokan parhaimmiston olevan paikalla. 

Alastarolla ajetaan SM-luokkien ja sivuvaunujen lisäksi myös Supersport 300 / Moriwaki-, Retro Superbike-, MiniGP- ja Jokamies -luokkien kilpailut, joten yleisölle riittää nähtävää aamusta iltaan molempina päivinä.

Alastaron kilpailun aikataulut ja osallistujaluettelot sekä SM-pisteet Alastaroon lähdettäessä löydät osoitteesta:

www.roadracingsm.fi

SM-luokkien pistetilanne 3/5 osakilpailun jälkeen:

 

Superstock 600

    Felix Nässi 120
    Kimi Patova 118
    Peter Paloranta 77
    Niko Tanskanen 73
    Pauli Pekkanen 53
    Mikko Uski 49

Superbike

    Eeki Kuparinen 145
    Niko Mäkinen 95
    Juha Kallio 79
    Ville Valtonen 76
    Raimo Kesseli 51
    Tomi Kaartinen 43

 

 

Lisätietoa ratamoottoripyöräilyn SM-sarjasta: www.roadracingsm.fi

Lisätietoa Alastaro Circuit -moottoriradasta: www.alastarocircuit.fi

Alastaron osakilpailun jälkeen SM-sarjan päätösosakilpailu ajetaan Motoparkissa, Virtasalmella 17.-18. elokuuta.