MotOrg ry 20v juhlat! 05.04.2024
Myntiin tulleiden alkukesän Ajoharjoittelutapahtumien saattelemana meillä on ilo ilmoittaa, että juhlistamme MotOrg ry:n 20-vuotista taipaletta Ahveniston moottoriradalla 15.6.2024! Ajoharjoittelupäivän runko Ahvenistolla 15.6. tulee olemaan hieman normaalista poikkeava, sillä haluamme tarjota jäsenistöllemme ilmaisen mahdollisuuden matalan kynnyksen rata-ajoharjoitteluun ja yksi ajoryhmistä onkin pyhitetty pelkästään kouluttajien opastuksella tapahtuvaan ajeluun. (Muut ryhmät: Hidas jossa AT2, sekä Keskiryhmä) Päivän aikana varikolla järjestetään kaikenlaista kivaa pikku aktiviteettiä ja arvontaa, jotka tarkentuvat lähempänä tapahtumaa. Kun ajot on ajettu ja päivä kääntyy iltaan, jatkamme varikkoalueella iloista illanviettoa hyvän ruoan, juoman ja bändin tahdittamana. Käytössämme on myös sauna ja peseytymismahdollisuudet. Jos juhlakunto alkaa pettää ja silmäluomet tuntuvat raskailta, jäsenistöllämme on mahdollisuus majoittautua etuhintaan Hotelli Emiliassa tai Scandic Hämeenlinna Cityssä. Näistä tulee pian tarkempaa tietoa foorumille.Nähdäänhän Ahvenistolla sekä kesän muissa Ajoharjoittelutapahtumissa! (Oikeudet muutoksiin pidätetään) 
Uusi liikennevakuutuslaki ja sen tulkinta 27.03.2024

Uutisoimme aikaisemmin pyytävämme lakimiehen tulkintaa uudesta liikennevakuutuslaista ja sen mahdollisista vaikutuksista MotOrg ry:n järjestämiin ajoharjoittelutapahtumiin. Iloksemme voimme todeta aiheeseen perehtyneen lakimiehen tulkinnan tukevan sitä tulkintaa, että ajoharjoittelut nykyisessä muodossaan lasketaan lain valmistelussa mainitun harrasteajon alle ja täten liikennevakuutus olisi voimassa ajoharjoittelutapahtumissa myös jatkossa. Tapahtumien sääntöihin on tehty pieniä muutoksia, joten niiden läpikäyminen on tärkeää kaikille ajoharjoitteluun osallistuville. Liikennevakuutus on edelleen PAKOLLINEN kaikissa MotOrg ry:n järjestämissä tapahtumissa ja sen voimassaolo tulee pystyä todistamaan tarvittaessa tapahtuman järjestäjille.

Vaikka lausunnon antanut lakimies onkin aiheeseen hyvin perehtynyt, uuden lain tulkinnan ollessa kyseessä mitään täysin tarkkoja vastauksia on mahdoton toistaiseksi antaa. Jokainen ajaa tapahtumissa omalla vastuullaan ja vakuutuksillaan. MotOrg ry ei vastaa mahdollisista tapahtuvista vahingoista.

Nyt on siis korkea aika laittaa pyörä kuntoon ja tyhjentää kalenteria kesää varten!

Ajoharjoittelut tulevat myyntiin jäsenille Ke 3.4.2024 klo 18 ja ei-jäsenille viikkoa myöhemmin.

Ajoharjoittelutapahtumien säännöt: http://www.moottoripyora.org/keskustelu/showthread.php/247542-MotOrg-ajo...

Terveisin, MotOrg ry hallitus

Liikennevakuutuslaki muuttuu - tästä on kyse 03.03.2024

Hallituksen esitys HE 10/2024 vp on tällä hetkellä eduskunnan käsittelyssä ja olisi tämän hetken tiedon mukaan astumassa voimaan 1.5.2024. Esitys sisältää muutoksia liikennevakuutuksen voimassaoloon tilanteissa, joissa ajoneuvoa käytetään muussa kuin normaalissa tieliikenteessä, motoristeille suurimpana olisivat siis enduro-, motocross-, moottoriradalla tapahtuva ajo.

Koska lakiasioissa on aina kyse lain tulkinnasta ja pienetkin sanamuodon muutokset voivat saada aikaan suuria tulkintaeroja, on MotOrg Ry päättänyt pyytää aiheesta selvityksen lakimieheltä. Näin saamme parhaan mahdollisen tiedon miten muutos vaikuttaa yhdistyksen toimintaan esimerkiksi ajoharjoittelupäivien toteutuksessa. Asiasta tiedotetaan lisää vastausten saamisen jälkeen.

Hallituksen esitys kokonaisuudessaan löytyy eduskunnan sivuilta: https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Sivut/HE_10+2024.aspx

Punasiivet laskeutuneet foorumille - muistathan uusia jäsenyytesi! 20.02.2024

Vuosi 2024 etenee vauhdilla ja Motorg ry jäsenyyden uusiminen alkaa olla ajankohtaista mikäli sitä ei ole vielä suoritettu. Jäsenyyden uusiminen onnistuu vielä helmikuun loppuun asti ilman liittymismaksua normaaliin 30€ hintaan. Maaliskuun alusta alkaen jäsenyyden hinta on sama kuin uusille jäsenille, eli jäsenyyden hintaan lisätään 15€ liittymismaksu.

Muistutuksena jäsenyyttä uusiville, 30€ hinta päivittyy näkyviin vasta ostoskorissa. Mikäli haluat jäsenkorttiisi nimimerkin, tulee sähköpostiosoitteen olla sama foorumilla ja kaupassa.

Uusi siis jäsenyytesi kaupasta nyt, ennen kuin on liian myöhäistä!

Kauppa: https://motorg.omaverkkokauppa.fi/

Vuoden 2023 MP-kouluttaja! 11.02.2024

Meillä MotOrgissa ei ihan turhia kavereita pyöri koulutushommissa, sen kertoo viimeistään tämä upea tunnustus, jonka Ajotaito-kouluttajamme Karujänes sai MP-messuilla Suomen Moottoripyöräkouluttajat ry:ltä

Karujänes, joka virallisissa asiakirjoissa kaikesta huolimatta tunnetaan nimellä Andrus Tischler, on toiminut ORGin kouluttajana noin viisi vuotta, kouluttaen sekä Ajotaito 2 & 3 -kurssilaisia. Ennen AT-kouluttajaksi ryhtymistä hän kävi pari vuotta radalla ajamassa, tehden myös aktiivisesti liputusvuoroja ja tutustuen samalla yhdistyksen toimintaan.

MotOrg ry:n koulutustoiminnassa Karujänestä kiinnosti erityisesti se, että kouluttaja pääsee itsekin ajamaan - tämä on tietysti mutka-ajon perusteita opetettaessa ensiarvoisen tärkeää, jotta kouluttaja pystyy seuraamaan koulutettavien kurvailuja käytännössä.

MotOrg ry onnittelee ja on aivan erityisen ylpeä kouluttajansa saamasta tunnustuksesta! Karujänes tuo ajoharjoittelutapahtumiin ammattitaitonsa lisäksi iloisen ja lämpimän persoonansa, joka ei varmasti jää keneltäkään huomaamatta. Suosittelemme tutustumaan, sekä koulutuksiin että kyseiseen kouluttajaan.

Käy lukemassa lisää Karujäneksen matkasta moottoripyöräkouluttajaksi SMOKin sivuilta!
 

Kuva

ORG! Matkustaa Tallinnaan 4-5.11.2023 – Ilmoittaudu mukaan unohtumattomalle seikkailulle! 07.09.2023

Odotettu vuoden 2023 päätösreissu Tallinnaan on täällä! Tämä on tilaisuutesi liittyä mukaan unohtumattomaan matkaan!

Reissu alkaa lauantaina 4. marraskuuta klo 8:00, laivaan pääsyn sulkeutuessa klo 8:30 Helsingistä ja päättyy sunnuntaina 5. marraskuuta. Matkan aikana yövytään mukavassa Go Hotel Shnellissä ja nautitaan laivamatkoista Eckerölinen M/s Finlandialla.

Pakettimatkaan sisältyy myös aamiainen hotellissa, ja suunnitteilla on yhteisruokailu – lisätietoja julkaistaan myöhemmin foorumilla.

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä

Liput ovat myynnissä ORG! -kaupassa 28. syyskuuta 2023 klo 00:00 asti.

Matkan hinnat:

  • Jäsenhinta yhden hengen huoneelle: 90€
  • Ei-jäsen hinta yhden hengen huoneelle: 105€
  • Jäsenhinta kahden hengen huoneelle: 60€
  • Ei-jäsen hinta kahden hengen huoneelle: 72€

Tämä on Moottoripyora.org -sivuston perinteinen ajokauden päätösreissu, joka tarjoaa mukavaa yhdessäoloa samanhenkisten motoristien kanssa. Kaikki moottoripyöräilyn alalajit ovat edustettuina, ja matkalla vallitsee rento ja ystävällinen ilmapiiri.

Jos et ole aikaisemmin ollut ORG! -tapahtumissa mukana, älä epäröi lähteä mukaan. Tallinnan reissu on avoin kaikille, ja joka vuosi mukaan liittyy uusia kasvoja.

Tervetuloa mukaan tähän unohtumattomaan moottoripyöräseikkailuun!

MotOrg Racet Alastarossa 16.7 ja Kemorassa 6.8 tulevat myyntiin 28.6.2023 21.06.2023

Kenelle nämä kerhokisat nyt sitten on?

Ihan kaikille MotOrg ry:n jäsenille, jotka ovat aina halunneet osallistua kisoihin, mutta ei vaan ole tullut lähdettyä viivalle.

Ensisijaisesti nämä kisat on tarkoitettu sellaisille kuskeille, joilla ei ole kilpailukokemusta ennestään. Pyrkimyksenä on pitää osallistumisen rima niin matalalla, että mitään taitotasoon liittyvää kynnystä ei ole. Ihan tavallinen ratailija voi siis osallistua - tämä on juuri teille suunnattu! Aikaisempaa menestystä esim. SM-kisoissa katsotaan vinoon, sillä tässä olisi tarkoitus että kaikilla on hauskaa.

Lähdön järjestelyitä tai minkään asian muodollisuutta ei tarvitse jännittää, kaikki oleelliset asiat käydään läpi tarkasti ennen kisaa, käydään katsomassa kaikille lähtöpaikat ja miten lähtövalot toimii jne... Muutoinkin kaikilla tavoilla pyritään huomioimaan että kuskeilla ei ole kisakokemusta.  

Millaisella kalustolla voi osallistua?

Jos moottoripyöräsi on sellainen jolla ajat kadulla, se kelpaa myös rata-ajoon. Kadulla toimivat renkaat, jarrut ja kaikki muukin tekniikka on ihan riittävää myös MotOrg Racessa.

Mitä osallistuminen maksaa?

Osallistuminen maksaa 50€, sis. tutustumis- ja lämmittelykierroksen, kilpailun ja jäähdyttelykierroksen. Erillistä ratapäivälippua ei ole pakko ostaa. Yhdistyksen jäsenyys on oltava voimassa vuodelle 2023.

Voiko tästä voittaa jotain?

Korkeimmalle sijoittujalle, joka ei ole ennen osallistunut kansallisiin- tai SM-luokkiin, MotOrg ry tarjoaa kilpailulisenssin sekä osallistumismaksun vapaasti valittavaan SM- tai kansalliseen luokkaan 1.-3.9.2023 Alastaron kisaviikonloppuna.

Muille ratailijolle tiedoksi: MotOrg Race ajetaan kesken normaalin ajoharjoittelupäivän ja pyrkimys on, että se tulee vähentämään yhden setin vain keskinopealta ja nopealta ajoryhmältä.
Kilpailun aikana toivomme katsomon täyttyvän kannustavista kanssaratailijoista :)

Lisätietoja foorumilla

TOUKOKUUN TIETOISKU 12.05.2023

13.5 orggilaisten Touhupäivä Vantaalla - omatoimiohjelmaa kaikille org-henkisille ja päälle jatkot Rosbackan saunalla yhdistyksen jäsenille.
Touhutarjonnassa Jonen vetämä fillarilenkki, Markon vetämä prätkälenkki ja riisorin organisoimat karting-skabat Kart in Club Vantaalla.
Touhupäivän jatkoilla tarjolla sauna, palju, pizzaa ja orggilaista välittämistä - osta lippusi kaupasta ja ota omat virvokkeet mukaan.

27.-28.5 kesän eka Alastaro-viikonloppu, lauantain nopeassa ryhmässä hienosti tilaa, samoin sunnuntaina sekä hitaassa että nopeassa ryhmässä.
Viikonlopun foorumiketju
Liput verkkokaupassa

+ MotOrgBiken varauskalenteri on auki ja täyttyy vinhaa vauhtia - lisätiedot, varausehdot ja -kalenteri

Uutisia myös Iitistä, meille vahvistetun tiedon mukaan KymiRingillä ajetaan 22.-23.7!

KymiRingin hintatiedot päivittyy seuraavalla tavalla:
*hidas ryhmä; jäsenhinta 100€ (yksi ajovuoro vähemmän),
*keskihidas/keskinopea/nopea; jäsenhinta 115€,
*ei-jäsenen hinta kaikkiin ajoryhmiin 150€,
*paikanpäältä ostettuna jäsenet&ei-jäsenet kaikkiin ryhmiin 160€
(oikeus muutoksiin pidätetään)

Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä - MotOrg Racen paluu!

MotOrg Race kerhokisa järjestetään tänä kesänä kaksi kertaa, kahdella eri radalla;
Alastarossa 16.7 ja Kemorassa 6.8.

Tämä matalan kynnyksen kerhokisa on tarkoitettu kaikille MotOrg ry:n jäsenille, joita kiinnostaa kokeilla kilpa-ajoa moottoripyörällä - ensisijaisesti heille, joilla kilpailukokemusta ei ole lainkaan.

MotOrg Race tulee myyntiin kesäkuun puolivälin tienoilla, samalla kun loppukesän Ajoharjoittelutapahtumien myynti käynnistyy ja sen hinta tulee olemaan 50€. Kisamaksuun kuuluu tutustumis- ja lämmittelykierros, itse kilpailu sekä jäähdyttelykierros, eli ratapäivälipun ostaminen ei ole välttämätöntä.
Tässä vaiheessa foorumilla otetaan vastaan alustavia ilmoittautumisia, sekä kisailemaan että kisajärjestelyissä avustamaan.

Tule mukaan osallistumaan ja tekemään hienoa moottoriurheilutapahtumaa!
http://www.moottoripyora.org/keskustelu/showthread.php/306452-MotOrg-rac...

Nähdään tapahtumissa! ☝️

-MotOrg ry:n hallitus-

Tiedätkö mikä on MotOrgBike? 23.02.2023

Se on MotOrg ry:n jäsenten lainattavissa oleva Yamaha MT-07 vuosimallia 2017!

Yhdistyksen jäsenet saavat lainata tätä punaista paholaista tankkauksen hinnalla!  Etusijalla lainaajina ovat ensikertalaiset sekä lajiin vasta tutustuvat, kunhan taskusta löytyy kortti joka oikeuttaa ajamaan tätä täysitehoista moottoripyörää. Moottoriradalle MotOrgBiken saa viedä vain osallistumalla AT2-kurssille.

Pyörä on talvehtinut Vantaalla Eurobikerin eteisessä ja kunhan sille on suoritettu keväthuolto, se on jälleen lainattavissa samaisesta paikasta. Joten muistakaahan käydä uusimassa jäsenyytenne 28.2 mennessä (tai viimeistään nyt liittymässä jäseneksi), niin pääsette käsiksi tähänkin upeaan jäsenetuun!

Lisää tietoa MotOrgBikesta ja sen lainaamisesta löydät foorumilta.

 

 

Tammikuun terveiset 30.01.2023
 

MotOrg ry:n toimintavuosi 2023 on polkaistu käyntiin. Hallitus järjestäytyi perinteisin menoin 14.1 ja sen jälkeen onkin vauhtia riittänyt. Tilinpäätöstä viime vuodelta on käynnistelty ja kevätkokouksen ajankohdaksi on varmistunut 22.4.2023 klo. 16 ja paikaksi Suomen Moottoripyörämuseo Lahdessa. Ilmoittautumisen löydät foorumilta, sisäisestä osiosta

 

Talven ja kesän tapahtumien järjestelyt on kovassa käynnissä. Talven tapahtumiin voit antaa ehdotuksia foorumilla. Ajoharjoittelupäivien varustehankinnat ja -huolto on aloitettu, jotta kaikki saadaan hoidettua ajoissa kesää varten. Ajoharjoittelutapahtumien päivät rupeavat pikkuhiljaa lukittumaan, näistäkin lisää tietoa foorumilla kunhan kaikki on saatu vahvistettua.

 

Vuodesta 2023 saattaa hyvinkin tulla ikimuistoinen, joten olethan meidän mukana sitä tekemässä! Kaupassa jäsenyydet nyt lunastettavissa ja vuoden 2022 jäsenmaksun maksaneet voivat helmikuun loppuun uusia jäsenyytensä ilman liittymiskulua, joten älä jätä viimetippaan ettei unohdu.

 

Nyt jo viikon sisällä voit tulla tutustumaan MotOrg ry:n toimintaan MP-messuille. Meidät löytää yhteisöjäsenemme Supremebikesin osastolta 6F60 tai jos et messuille ehdi, niin jatkoillekin voi tulla Dublineriin.

 

Nähdään messuilla!

 

-Markomarko.fzs’ Salonen ja koko muu MotOrg ry:n hallitus-