Kopteri sitten mullakin hankittuna (Mavic). Nyt mielessä että kursseja kannattaisi käydä kun noitakin kerran järjestetään? Tuolla Nummelassa ainakin on jotain...
BMW G650XChallenge
gozamite-blogi
No ainakin tuolla Imatralla yksi kurssi täyttyi melko nopeasti. Minua kiinnostaa se mitä tällä alalla on luvassa tulevaisuudessa, eli ns. homman laillisuus/ laittomuus.
Ja tietenkin sekin kiinnostaa että jos joskus jotain kuvauksia tekisi ammattimielessä niin mitä siihen vaaditaan?
Nummelan linkki on tämmöinen.
BMW G650XChallenge
gozamite-blogi
Perusasiat Dronella lentämisestä, eli siitä mitä pitää tietää löytyy tästä!
BMW G650XChallenge
gozamite-blogi
Tästä olen jo melkein tyytyväinen:
BMW G650XChallenge
gozamite-blogi
BMW G650XChallenge
gozamite-blogi
Kotarikuski tarkoittanee dronen gimbalin asetuksia.
Tässä esimerkiksi Mavikkiin ohjeistusta.
Honda CRF1000L Africa Twin DCT '16
ex: Solifer SM-82, Yamaha XT660Z Ténéré '13
DJI Mavic Air
Nyt alkais olemaan pakkauskoko vs ominaisuudet aika kohdallaan! Olin jo viime talvena hyppäämässä Mavicin kelkkaan, mutta huonon saatavuuden ja pikkuvikojen takia pahin into meni ohi ja laitos jäi ostamatta. Vielä kun malttaisi odotella oikeita käyttäjäkokemuksia ennen tilausnapin painamista...
Toinen osa, jossa Pro vs Air vs Spark
Honda CRF1000L Africa Twin DCT '16
ex: Solifer SM-82, Yamaha XT660Z Ténéré '13
Myönnetään! On pätevän oloinen laite, mutta vain n. 50-100€ halvempi kuin Mavic Pro. Tärkeintä lienee kuitenkin se että kamera on samaa tasoa kuin Mavic Pro:ssa.
BMW G650XChallenge
gozamite-blogi
Drone-asiat tarkkenevat lähiaikoina. Lue lisää.
BMW G650XChallenge
gozamite-blogi
Bittivirta on Airissa 100Mbit/sek, Mavic Prossa 60Mbit/sek, että detaljeja pitäs oleman Airissa enemmän. Katselin eilen tämän vertailun ja rinta rinnan videoissa Mavic Airin video näyttää paljon eloisammalta. Liekö Mavic Pro:ssa asetukset jotenkin pielessä, kun näyttää niin valjulta värit ja kontrasti. https://www.youtube.com/watch?v=9j2lqAjMqJc
Maaliskuulle on povattu Mavic Pro 2 julkaisua ja se vamasti nokittaa molemmat, kun siinä huhutaan olevan mm. Phantom 4 Pro:sta tutun 1" 20mpix kennon, joka etenkin valokuvissa näkynee reippaana parannuksena.
Suzuki DL1000 V-Strom 2015
ex. Suzuki GSF 1250A 2007
ex. Suzuki GSF 650SA 2007
Tuli käytyä oikein isolla järvellä lentelemässä! Kyllä saa matkailu ihan uusia ilottuvuuksia tolla dronella!
BMW G650XChallenge
gozamite-blogi
Messilässä olin samoissa hommissa.
https://youtu.be/9bh1m-GM_Kg
gs lc
BMW, askel kohti aikuisuutta..
Jonkun kisan voitti tämä video!
BMW G650XChallenge
gozamite-blogi
BMW G650XChallenge
gozamite-blogi
Tähän asti paras dronekuvani:
![]()
BMW G650XChallenge
gozamite-blogi
Yritin löytää jotain drone-ketjua mutta orgin hakukone ei löytänyt...avataan sitte uusi.
Osui ruudulle aika kätevältä vaikuttava ja ennen kaikkea halpa drone:
http://blogs.dailylifetech.com/vzra/...is-genius-1117
Tekstissä viitataan suomeen mutta taitaa olla niin että ko. sivusto tarkistaa mistä maasta surffaaja on ja modaa tekstiä sen mukaan...
valmistajan sivu:
https://hyperstech.com/intl_2/
Enivei, 99€ ei tosiaan ole paljon, jos sillä edes jotain tekee. Hyvä jalusta maksaa saman verran...
Netistä varmaan löytyy pian näistä vertailuja esim. DJI:n Spark- ja Mavic-drooneihin. iPhonedo:lla on aika hyvä tuubikanava näistä vehkeistä.
SF 1098S
MTS V4S Sport
Japanissa on sitten kiellettyä droneilla jos on ryypänny: Uutinen
BMW G650XChallenge
gozamite-blogi
Kotipihan lennättäjät ja drooniharrastajat ruotuun – robottilennokin käytöstä tulee laitonta ilman verkkokurssia
Uuden EU-asetuksen myötä kauko-ohjattavien lennokkien lennättäjien on suoritettava verkkokurssi ja -tentti.
Droonien lennättäminen muuttuu 1. heinäkuuta 2020 nykyistä säädellymmäksi. Uuden EU-asetuksen mukaan jokaisen lennättäjän on muun muassa suoritettava ilmailuun liittyvä verkkokurssi ja -tentti.
– Tämä koskee uusia ja vanhoja harrastajia. Samalla kaikkien toimijoiden tulee rekisteröityä. Tämä on omiaan lisäämään turvallisuutta siitä näkökulmasta, että meillä on suora väylä tiedottaa turvallisuuteen liittyvistä asioista kaikille harrastajille.
Kaikilta vaadittava verkkotentti suoritetaan Traficomin verkkopalvelussa. Tentin maksuista päätetään liikenne- ja viestintäministeriössä myöhemmin.
https://yle.fi/uutiset/3-10851402
EU:ssa otetaan parhaillaan käyttöön uutta miehittämätöntä ilmailua koskevaa asetusta, ja sen siirtymäaikana moni asia muuttuu.
Tänä vuonna kaikkien droonia lennättävien harrastajien ja ammattilaisten on jo pitänyt rekisteröityä Traficomille, ja suorittaa verkossa tehtävä teoriakoe. Poikkeuksen tekee lentäminen alle 250 grammaa painavilla ilma-aluksilla, joissa ei ole kameraa. Ne on vapautettu määräyksestä.
Helmikuusta 2022 alkaen taajamissa lennättäminen vaatii lentäjältä eli kauko-ohjaajalta jo enemmän osaamista. Hänen on läpäistävä teoriakokeen lisäksi lisäkoe, joka suoritetaan valvotuissa olosuhteissa.
– Kaikki harrastajat kuuluvat tähän piiriin. Ennen oli vapaata lennokin lennättäminen ihan omaksi iloksi, sanoo liikenne- ja viestintävirasto Traficomin erityisasiantuntija Patrik Söderström.
Droonia joululahjaksi hankkivan kannattaa miettiä, voiko sillä lentää laillisesti vielä vuoden kuluttua. Kaupoista on vielä vaikea löytää laitteita, jotka täyttäisivät vuoden 2023 alusta voimaan tulevat uudet vaatimukset.
Tuolloin myynnissä olevien droonien tulee olla CE-merkittyjä, mikä varmistaa niiden täyttävän EU:n uudet direktiivit ja asetuksen. Vanhoja laitteita voi sen jälkeen käyttää vain rajoitetusti harvaan asutuilla alueilla kaukana ihmisistä ja asutuksesta.
https://yle.fi/uutiset/3-12235730
Tehdäänkö omistamisestakin luvanvaraista vai pelkästään käytöstä?
Nythän on kyllä jo varsin pieniä kamerallisia alle 250g droneja, ja voi olettaa että suuntaus jatkuu. Noin pieni ei näy eikä kuulu kauas, voipi olla valvonta vaikeaa.
SF 1098S
MTS V4S Sport
https://droneinfo.fi/fi/luvasta-vapa...20alakategoria
Tämän vuoden alusta on pitänyt olla verkkokoe suoritettuna(ilmainen) ja on pitänyt rekisteröityä droneoperaattoriksi(maksullinen)
omat dronet(mavic pro ja air2s) menee helmikuussa A3 kategoriaan, eli voi lennättää vain harvaan asutuilla alueilla. Molemmat on yli 500g. DJIn uusissakaan kopukoissa ei taida olla mitään EU C-luokitusta, eli ne menee samantien tuohon A3 kategoriaan. Näitä siis voi lennättää tässä kategoriassa jatkossakin 2023 jälkeen kun on verkkokoe+rekisteröityminen.
alle 250g kopukka ilman kameraa on vapaa lennättää ilman mitään kokeita tms.
Jos siinä on kamera niin pitää suorittaa verkkokoe/rekisteröityminen ja menee kategoriaan A1.
... nämä siis mun tulkintoja tuosta kapulakielestä. Jostain taisi löytyä myös tuo "harvaan asutun alueen" määritelmä...
Islanti on vielä dronelennättämisen villi länsivaikka on sielläkin jotain suosituksia/rajoituksia...
https://www.youtube.com/watch?v=SbeC3u098as
https://aviamaps.com/map?drone#p=11.35/65.0426/25.6846
kartta mistä näkee "harvaan" ja "tiheästi" asutut alueet. Violetilla on tiheään asutut alueet, lento/kamerakieltoalueet merkattu ja lentokenttien lähialueet on merkattu.
Oma Hubsan painaa 929g mutta tämän vuoden saa vielä lennättää 2 kategorian mukaan > Lennot sallittu tiheästi asutuilla alueilla turvallisella etäisyydellä ihmisistä. Vaan eipä tuo ihmisten paljous ole täällä provinssissa ollut alue ongelma..
"manaatin raivolla eteenpäin"
-07 K1200GT
Munamankeli kaurapuuromoottorilla
Ex. Suzuki GSF650SA -07
Kuvapeli 2019 seurantaexcel
Rastin laittaminen kuvajahtikarttaan ohje by Pitkiss
Tammikuun 2022 loppuun saakka saa mennä A2:n mukaan, jos on verkkoteoriakoe ja omatoiminen käytännön harjoittelu suoritettuna.
Sen jälkeen pitää olla myös suoritettuna A2 lisäteoriakoe, joka tehdään valvottuna.
2023 alusta sitten vaan A3-luokan mukaan, vain harvaan asutulla alueella kaukana ihmisistä ja asutuksesta. Käytännössä toiminta on suoritettava turvallisella vaakasuoralla etäisyydellä, joka on vähintään 150 metriä asuin-, liike-, teollisuus- tai virkistysalueilta.
Old Suzuki never dies, it just looks that way.