Liikkeessä tehdyn "täys" huollon jälkeen pääsivät jarrupalat totaalisesti loppumaan jo 4000km ennen seuraavaa huoltoa. Itse kun olen tähän saakka luottanut, että ammattilaisen tekemänä hommat hoituu, enkä enää ole muutakuin nesteet, valot ja rengaspaineet tarkastanut huoltojen välissä.
Uusilla paloilla jarrut selvästi shuhahtelee ajossa, koska toisen levyn palat olivat jo metallilla ja levyssä skraadut, joten varmaan levykin on nyt aavistuksen kierossa.
Liikkeeseen olen tehnyt jo kirjallisen ja suullisen reklamaation tilanteesta (5pvä sitten), mutta palaute on tähän saakka ollut aivan paskaa.. eli ei mitään. En nyt kirjoita liikkeen nimeä vielä julki vaikka se aika helppo on arvata..
Uskaltaako tuollaisella laahaavalla jarrulla ajella ?
Sachs 50cc 6x, Solifer SM 50cc -78 ... Vt750 - 06, FJR -07, VFR 1200 XC => KTM 1290 SAS />Alias/karivei
ZX-9R -95
Ex YZF 750 R -95
Ex FZR 1000 -92
Ex FZS 600 -01
Ex XJ 900F -93
Ex XJ 600 S Diversion -96
Kukahan nää mutkat oikein määrää..
Jeps näin,odottelempa mitä valuuttettu huoltoliike vastaa reklamaatiooni, olen ainakin odottanut, että huolto-ohjelman "jarrujen tarkastus" edellyttää jotain...
Sachs 50cc 6x, Solifer SM 50cc -78 ... Vt750 - 06, FJR -07, VFR 1200 XC => KTM 1290 SAS />Alias/karivei
Ihan mielenkiinnosta, kuinka paljon tämän tehdyn huollon jälkeen tuli ajokilometrejä ennen palojen loppumista?
Jos kyseessä siis allekirjoituksesi pyörä VFR1200X, jonka huoltoväli käsittääkseni 12tkm, ja mainitset palojen loppuneen jo "4000km ennen seuraavaa huoltoa" niin onhan tuossa välissä kuitenkin 8000km ajoa. Omasta mielestäni jarrupala, jolla on vielä 8000km elämää edessään, ei ole asia jota huollon tulisi edes noteerata.
Toki jos palat loppuivat oikeasti jo hyvin pian edellisen huollon jälkeen on asia eri.
Anna mennä vaan. Jos levy on jo urilla niin eipä ole enää menetettävää. Se ei kappaleiksi mene pelkistä urista. Ja se mahdollinen sihinä ja suhina kohta loppuu myös.
gs lc
BMW, askel kohti aikuisuutta..
Eri jarrupalatkin pitää erityyppistä ääntä, esim siritystä jne.
RF900R, ZX6R, (XJ600S)
Kirjoittaja kertoi ekassa viestissä, että "uusilla paloilla shuhahtelee ajossa", joten lienee kohtuullista olettaa, että palat on vaihdettu.
Jos naarmuinen levy ei laahaa niin paljoa että jarru kuumenisi liikaa, niin eipä tuohon mitään varsinaista riskiä mielestäni liity. Korkeintaan se naarmuinen levy syö uudet palat nopeammin.
Näin se varmaankin on. Voi sillä ajella.
Minä kohtasin aika samanlaisen tapauksen muutama päivä sitten.
Heppu tuli kyselemään, että pitäisikö jarrupalat vaihtaa.
No tutkin tilannetta ja jarrupaloja ei enää ollut. Eli takapalat olivat kuluneet loppuun eli metalliin asti ja palan takametalllikin oli kulunut jo varmaan millin.
Vaihdettiin kyllä jarrupalat uusiin, mutta levytkin olivat kuluneet millin alimittaisiksi ja ihan naarmuille, niin uudet levyt on jo tilattu ja pyörä seisoo, kun heppukin on jossain mökkeilemässä.
Pekka
Tämä on kyllä vähän kaksipiippuinen juttu. Mitä hyötyä huollossa tehtävistä tarkastuksista on, jos ne eivät takaa että lähtökohtaisesti pyörä kestää normaalien kuluvien osien osalta seuraavaan huoltoon asti? Sitä vartenhan se asiakas pyöränsä huoltoon tuo, että se pysyy käyttökunnossa. Minimissään asiakkaalle pitäisi kertoa, että "jarrupalat ovat niin kuluneet, että ne eivät välttämättä kestä seuraavaan huoltoon asti, tarkkaile tilannetta". Toki reklamoinnin kannalta asiassa on se ongelma, että palat saa kulutettua loppuun äärimmäisen nopeastikin riittävän rajulla ajolla, joten miten asiakas voisi todistaa huollon hutiloineen... ei oikein mitenkään.
Niin, mikä on kohtuutonta ja mikä ei. Itsellä ei ole vielä suomalaisen normaalin tieliikenteen mukana mennyt yksiäkään jarrupaloja vaihtorajalle, pisin suorite on 24tkm, muut pyörät ovat menneet kiertoon pienemmillä kilometreillä. Eikä oo mitään "pitkää siirtymää", vaan normaalia päiväsakkorajan alle jäävin nopeuksin suoritettua nurkkapyörintää ja mutkatourinkia maalla ja kaupungissa.
Jos keskustelun aloittajan tapauksessa palat ovat menneet metallille alle 8tkm matkalla normaalisti edes suunnilleen liikennesääntöjen mukaan Suomessa kadulla ajaen, niin on kyllä erittäin vaikea uskoa etteivätkö palat olisi viime huollossa olleet vaihtorajalla tai sen alle. Jos käyttö on jotain ihan muuta, niin se on sitten toinen juttu.
Tuosta 8tkm ajosta tehtiin kaikki matkalla Toscanaan, eli n. 4000km motaria, 1500km muilla isohkoilla teillä siirtymä osuuksia, Toscanassa 1000km pieniä siirtymiä päivittäin 2 viikon ajan.
Passoja tuli ajeltua 3 päivää yksin mennessä, jolloin aktiivista ajelua.
3-4 pvä takaisin tullessa 2. päällä alpeilla, mutta hyvin rauhallista ja mm. higking päiviä 2 tuostakin, jolloin kilometrejä ei tullut paljon.
Mielestäni tuon matkaosio, ei edes ole jarruille kovin kuluttavaa, koska motarilla pitelin n. ka:ta 140km, joten mitään rajuja jarrutuksia ei tarvetta tehdä. 2. päällä ajelu tietysti on jarruille raskaampaa tuossa Italissa osassa.
Huoltoa varatessakin kerroin, että olen lähdössä 4 vko reissulle ja haluan pyörän priimakuntoon, joten teetin 24tkm huollon 21tkm kohdalla.
Levyt oli vaihdettu Lokakuussa pyörän oston yhteydessä, joten olivat ihan priimat ennen reissua.
Tämä oli nyt 7. reissua keskieuroppaan aiemmilla kerroilla Yammulla, jonka kanssa aktiivista passo ajelua on tullut paljon enemmän kuin tällä reissulla, kun olen ollut ennemmän yksin.
En todellakaan käsitä huoltoliikkeen "tarkastus" menettelyä, kyllä heillä pitää olla osaamista kertoa jos palat eivät tule kestämään tai epäilevät etteivät tule kestämään seuraavaan huoltoon.
Autoa huollossa käytettäessä on aina informoitu jo huollon yhteydessä jos palata / levyt loppu, ei varmaan kellekkään tule mieleen ryömiä auton alle katsomaan tarkastuskohteiden kuntoa esim. paloja huollon jälkeen.
Lisäksi asikaspalvelu ei näytä olevan kovin korkealla tasolla, puhelimeen vastattiin torstaina, kun postiin en saanut vastausta, 2. päivän aikana, vastaajana ilmeisesti joku konttorin henkilökuntaan kuuuluva, joka selvästi lähti heti huoltoon selvittämään asiaan ja lupasi, että ottavat heti yhteyttä heti, vaan eipä ole kuulunut.
Kiitos vastauksia !
Sachs 50cc 6x, Solifer SM 50cc -78 ... Vt750 - 06, FJR -07, VFR 1200 XC => KTM 1290 SAS />Alias/karivei
siis uudet levyt ja palat viime lokakuussa ja nyt loppu 8 tonnin ajolla...eikai uusiin levyihin kukaan vanhoja paloja jätä...oikeesti
Täysin turhaa kitinää. Vastuu ajoneuvon kunnosta on kuljettajan, ei huoltoliikkeen. Rekkulat takaisin ja ajoa.
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
* Suzuki Katana * KTM 690 Enduro * Kawasaki ZX-8R * CFMOTO 450MT * Honda Fireblade * MV Agusta Brutale 910S *
Kotinurkissa kevyt humppailu ei ole mitään verrattuna vaikka vaan "maisemien toljotteluvauhtiin"
tuolla keskisen euroopan isolla kivellä tms.
Kakspäällä ero kasvaakin jo potenssiin.
Tähän liittyy vielä usein yksi mauste, joka jää helposti huomioimatta.
Kun palat alkavat ohentua, niiden kuluminen tapaa kiihtyä.
Ihan omasta kokemuksesta "mäkiviikkoihin" liittyen seuraava:
Etupalat näytti lähtiessä olevan vielä hyvässä iskussa. Arviolta ei ihan puolivälissäkään vielä.
OK, kyllä noilla kevyesti vielä kurvailee tourinkikyytejä se 5-6 tonttua mitä saattaa tulla.
Kotinurkissa noilla pärjäisi tod. näk. 10-15 tonttua kevyesti ajellen.
Mut joo....
Kun on tuo syntymävika, että vehkeet tulee pikaisesti syynättyä ennen jokaista ajopäivää,
joutui jo kolmennen mäkipäivän jälkeen toteamaan, että nynnääs mennään jarrupalakauppaan.
Kulumaan vaikuttaa myös kuskin jarrunkäyttötottumukset.
Noilla "ankkurinlaahaajilla", eli vannoutuneilla takajarrun hevijuusereilla katoaa mäkipäivillä
joskus lähes neveksetkin palat ennen kuin kissaa ehtii sanomaan.
Lähtisin kyllä mukaan siihen porukkaan, joka on todennut: Vastuuhenkilö löytyy peiliin katsomalla.
Mitä useammin ja herkemmin tuota peiliä vilkaisee.... omiin vehkeisiin liittyvissä asioissa....
sen paremmin ja huolettomammin tahtoo harrastaminen sujua.
Racin`with the wind....
Freedom !
That`s what it all about.
Life is a Bitch... but god, i love how she Rock me.
http://www.youtube.com/watch?v=_7VsoxT_FUY
Sama mieleen, ei varmasti jätä vanhoja paloja.. Täytynee olla joku mäntä jumissa, kun noin on käynyt. Jossain vaiheessa näin tapahtuu väistämättä, sikäli mikäli jokaisessa jarruhuollossa ei avata ja putsata myös jarrusylinterejä. Arvelisin, että männät ovat vielä jarruhuollossa liikkuneet moitteetta ja siksi niihin ei ole koskettu..
Aikoinaan K 12 ässän takajarrun sylinteri jumiutui n. 35 tkm lukemilla ja toinen pala ennätti kulua lähes metallille, ennen kuin onneksi huomasin. 30 tkm huolto oli tehty liikkeessä, mutta eipä tullut mieleenkään syyttää moisesta huoltoliikettä.
Myös autojen kanssa vastaavaa on sattunut ainakin pari kertaa, vaikka määräaikaishuollot onkin tehty säännöllisesti.
S1000XR ja Winha 340. Aiempia K1300S, K16GT, K1200S, K1200RS x 2, Virago 1100, Kawasaki Mach III, Suzuki T250, Yamaha DT125, Mz 125 jne..
Route 66 - 2006.
Itse en näe että kulutusosien kohdalla tulisi tuijotella määräaikaishuoltojen rytmiä millään tavalla, eikä kulutusosien kestävyys seuraavaan huoltoon saakka ole omasta mielestäni mitenkään huollon vastuulla. Tottakai huollon tulee vaihtoa ehdottaa mikäli aletaan selvästi olla eliniän ehtoopuolella, ja varmasti näin mielellään tekevätkin, lisämyyntiähän se heille on. Johonkin se raja vaan on vedettävä, ja mielestäni jarrupalat joilla on elinikää vielä tonnitolkulla jäljellä jäävät sen rajan tälle puolen. Toki jos ja kun, ilmeisesti myös tässä tapauksessa, huollolle oli informoitu pidemmän reissun olevan edessä niin olisi toki ehkä ollut syytä kiinnittää erityishuomiota asiaan. Yksittäiselle huoltomiehelle vaan voi olla aika hemmetin hankala arvioida kuinka nopeasti kukin kuski saa palat loppuun kulutettua, jos niissä on vaikkapa arviolta 60% pintaa jäljellä...
Nykyään kun tiellä liikkuu vehkeitä joiden huoltoväli on se nytkin mainittu 12tkm, niin menee aika hankalaksi jos huollon täytyy huolehtia siitä että kulutusosat kestävät seuraavaan huoltoon saakka. Hieman kärjistettynä tämähän tarkoittaisi sitä että huoltoliikkeiden pitäisi ehdottaa uusia renkaita joka hemmetin huoltokäynnillä, kun bränikkäkin rengas saattaa loppua kesken selkeästi ennen seuraavaa huoltoa.
Ei ole helppoa alan huoltoliikkeillä. Jonkin toisen asiakkaan ollessa kyseessä voisin hyvin nähdä tilanteen, jossa palat vaihdettaessa olisi noussut älläkkä ja reklamaatio sen takia että hyvät palat laitettiin rahastuksen vuoksi ja dollarinkuvat silmissä vaihtoon vaikka monta tonnia olisi vielä päässyt rullailemaan...
Pekkien levyjen vaihto on idiotismia.. Toisaalta mooon ohjekirjassa lukeenee. Tee seuraavat tarkastukset ennen liikkeelle lähtöä..
Hakisin syyllistä kans peilistä.. Palat kun pystyy toteamaan kyykistymällä mopon eteen..
Menossa mukana
www.konetalovainikka.fi
www.eläinlääkäripalvelu.fi
www.pjp-motorsport.com
www.mp-tuki.com
http://www.moottoripyora.org/keskust...ekirjan-mukaan
Eiköhän se ole käyttäjän vastuulla, mikäli ei tarkkaile noita kuluvia osia = ihan omaa tyhmyyttään menee.
Siis kyllähän vähintään jarrut/öljyt/nesteet tulee itellä kateltua joka lähdössä tai palatessa ja mikäli toimenpiteitä vaatii ne hoidetaan oli sitten seuraavaan määräaikaishuoltoon mitä matkaa eikä aleta itkeen mikäli ne ei sitten kestäneetkään, onhan toi jo aika hullua ettei edes jarruja kato välillä.
Melkeen jo väittäs itsetuhoiseksi tai ainakin jonninsortin kaheliksi.
Kerran tosin olen laittanu ns. merkkihuollossa reklamaatiota, olivat unohtaneet autossa täyttää pissapojansäiliön![]()
"On vain kaksi ääretöntä asiaa: universumi ja ihmisten typeryys. Ja ensin mainitusta en ole aivan varma." Albert Einstein
Tuntuu kuluvan eri tahtiin erilaisessa käytössä: en tietääkseni ole mikään takajarrunlaahaaja eikä normi mutkapätkillä jarruvalo pala, mutta kun ratapäivät ja hiekkatiet.. Kuvassa 4000 km ajetut hondan omat takajarrupalat crosstourerista. Kuva ehkä valehtelee, oikeasti oli alle milli pintaa jäljellä. Jos jotain hyvää hakee, niin molemmat palat oli kulunut tasaisesti, vaikka on liukupuristimet.
Voisi olla vaikeaa määräaikaishuollon ennustaa kulutusta jossei ne tunne minua tarkemmin. Vaihdan palat (pakko siis vaihtaa) vähintään pari kertaa vuodessa.
Toinen juttu kokonaan se jos palat on loppu kun vie mopon huoltoon, ne pitää huomata.
IMG_2740.jpg
Husqvarna 701LR
FJR:llä ajoin Euroopan mutkamäkiä kahtena kesänä. Lapin matkoja ja yksi kerta Norjan rannikkoa ylös, mutkamäkiä sielläkin. Kaikki reissut kaksipäällä täysin varustein. Varoiksi vaihdoin palat ennen seuraavaa Alppimatkaa 40 tkm huollossa.
Kuvassa uutta ja vanhaa tehdasasennettua alkuperäistä palaa, joilla menty se 40 tkm. Että jotain muuta hämärää mielestäni on kysyjän jarruissa. Tuossa omassani meni takapalat koko lailla samaa tahtia, kun siinä oli yhdistelmäjarrut.
Erot kuskien ajotottumuksissa/tavoissa näkyvät yllättävän suurina eroina ja
erilaisina painoituksina jarrujen ja renkaiden kulumissa.
Jätetään tästä ihan yksioikoisesti ratailut pois ja tarkastellaan asiaa
hieman "pitemmässä juoksussa" yleisillä laduilla.
Samaten jätetään pois lähes pelkästään "viikonlopput vaan ja aina vetomestarina" reisinkit.
Yhdellä menee kotikulmien ajeluissa kolmet takapalat yksien etupalojen aikana ja
ajelee kevyesti 2-3 tagagummia yhdellä etusella.
Toisella takajarrut ovat joitain harvoja tilanteita lukuunottamatta pääasiassa painolastina,
jota täytyy kuitenkin edes kerran ajoreissulla painaa ettei ala jumimaan.
Jos vielä sattuu availemaan turhia roiskimatta ja työntää hieman pidemmälle mutkaan jarrulla
(reippaammassa menossa tai mäkiviikoilla), käykin niin, että molemmat renkaan hupenevat
käytännössä samaan tahtiin ja takapalojen ikä lähentelee ikuisuutta,
mutta etupalat saavat kyytiä hyvinkin kiihtyvällä vauhdilla.
Eli tavat, missä ja miten muuttavat kulutukset helposti ympäriämpäri.
Eri kisahommissa avautuu hienosti miten "tavaraa alkaa kulumaan, mistä ja miten,
kun kyyti alkaa hiljakseen kylmenemään.
Erilaisen käytön tuottamia suuriakin eroja ei kannata aliarvioida, puhumattakaan että jättäisi asian huomiotta.
Lievä ylireagointi ei yleensä haittaa mitään, mutta kovin paljoa ei tarvitse lirahtaa toiseen suuntaan,
niin erilaista ongelmaa tahtoo ilmaantua vaikka mitään isompaa katastrofia ei kehkeytyisikään.
Kuski sen pyörän kunnossa pitää.
Huollossa tehdään vaan "toimenpiteitä".
Tuo olisi hyvä sisäistää. Elämä sujuu silloin paljoin rattoisammin.
Varsinkin (elon)tielle tulee "mutkia matkaan"..... joita oikein vielä hakemalla haetaan.
Racin`with the wind....
Freedom !
That`s what it all about.
Life is a Bitch... but god, i love how she Rock me.
http://www.youtube.com/watch?v=_7VsoxT_FUY