Kyllä vfr katurenkain lipuu moottoritiellä aivan eri tavalla kuin pienisuuri (1 tai jopa 2-sylinterinen) adv-pyörä sekarenkain.
Bandu ei ole moottoripyöräksi mitenkään erityisen sähäkkä. Malttia vaan vauhdin säädön kanssa, ja ripeätkin laitteet sopivat kokemattomammallekin.
Mistä tuo haukkailu johtuu? Renkaat & ohjauslaakeri kunnossa?
Moni sanoo sporttipyörienkin olevan sorateillä kammottavia - minä puolestani nautin!
Ja kakka roiskusi.
http://www.miikavenalainen.net
'07 XX, '09 GSA, '18 Monkey, '91 5900GLX, '19 900ACE Commander, '89 W124, '98 LN170 ja '07 S211
onhan se komia pyörä, mutta kuka sen viittis pestä...
6 x SS1000, 2 x SS1600K ja XXironbutt 2011 (SS1000)
Tätä tää on kun on ihan keltanokka näissä hommissa. Kaverilla olisi se isotohtori myös, mutta siinä on vissiin yks pannu niin toiset sanoo että tärisee aika lailla.
Sen pienen lenkin minkä sillä Banditilla ajoin, niin u-käännöksen kun tein, niin ei se kovin pienessä tilassa kääntynyt, mutta eiköhän senkin opi kun harjoittelee.
Näillä kokemuksilla en vielä taida Savoon asti lähteä pyöriä katselemaan, joten taidan pysyä täällä pääkaupunkiseudulla. Se on kuitenkin päivän reissu kun sinne ajelee.
Kokemus on peräisin kahdesta aikoinaan uudenkarheasta 12 Banditista, alkuperäisrenkain ja muutama tuhat ajettuna, joilla tuli kohtalaisen paljon kurvailtua.
Ajossa asfaltilla ei ollut muuta moittimista, joten epäilen asian johtuvan runkogeometriasta.
Kolmas tarina tutulta, joka kerran kokeili 60tkm ajettua ja totesi että varmaan vikaa jossain kun pienessä nopeudessa tuntuu haukkaavan sisäkaarteeseen.
Oma kokemus mp:llä useita kymmeniä tuhansia kilometrejä asfaltilla ja satoja tunteja hiekalla, ojan kahta puolta.
Lukuisia katupyöriä olen soralla ajanut, jotka ovat siellä ihan kelvollisia, mutta 1200 Bandit ei ainakaan orkkisrenkailla siihen ryhmään kuulunut.
PS Sen verran hyvä tehopainosuhde sekä painojakautuma, että etenkin 2 päällä sai olla aika tarkkana, ettei vähänkään ripeämmin liikkeelle lähtiessä etunen noussut.
Ei välttämättä vähän ajaneelle ihan paras ominaisuus.
kokeilemalla selviää, mikä tärisee ja mitenkin. yks tuttu luulee että gessu kaatuu, kun se paikoillaan tyhjäkäynnillä hieman vääntää oikelle kun kaasua antaa hieman.![]()
'07 XX, '09 GSA, '18 Monkey, '91 5900GLX, '19 900ACE Commander, '89 W124, '98 LN170 ja '07 S211
onhan se komia pyörä, mutta kuka sen viittis pestä...
6 x SS1000, 2 x SS1600K ja XXironbutt 2011 (SS1000)
Jos sellaista allround kampetta assulle meinaa niin tuo aiemmin mainittu VFR on oiva kapine, ei liian möhkö, taipuu kaupungissa, toimii työmatkalla ja pitkällä reissullakin ainakin yksin, kakspäällä kamoineen alkaa olla laiska. Plussana äärimmäisen varma tekniikka, ei nokkaketjuja sun muuta. Kaasaripatterin synkronointi on aika perseestä mutta muuten en keksi pahaa sanottavaa. Viimeisintäkin vuosikertaa on ollut myynnissä alle kahdella tonnilla, itse ostaisin 93- eteenpäin siihen asti kun VFR 800 tuli, olikohan 97-98 ?
Moto Guzzi Mandello V100 S -23
Moto Guzzi V85TT -21
Victory Hammer S -10
Moto Morini Corsaro Veloce -07
Honda NX 650 Dominator -93
Honda VFR 750 f -95
Kawasaki GPX 600 R -96
Honda CB 450 twin, -74 ?
Solifer SM -77
Solifer Export -73
Juuri näin, ei sitä seka- tai rupulirenkaista advea kannata verrata sileäkumiseen katupyörään. Adveen katukumit alle niin se taipuu hyvin katukäyttöön, ei ehkä ihan yhtä hyvä kun monet katupyörät mutta on karurenkaillakin monipuolisempi tiestön suhteen kun varsinaiset katupyörät.
Yksipyttyistä en välttämättä pelkkään katukäyttöön ottaisi, niitä on ollut alla useita merkkejä ja matkasurautuksessa aina sama miinus tulee esille, papatus ja tärinät, merkistä riippumatta. Toiset tykkää ja toiset ei.
Kaksipyttyiset V ja rivikoneet on sitten oma lukunsa, toiset tärisee ja toiset ei, mukavaa pitkää vääntöä sekalaiseen ajoon ja jaksaa kulkea kuorman kanssa miellyttävämmin kun vastaavan tehoiset yksipyttyiset.
Nelipyttyiset koneet kuuluu autoihin...![]()
Kylätason kurapyöräilijä.
Oliko muuten jossain joku aloittelijan varustelista? Kypärän sain kaverilta, hupun ja hanskat ostin eilen. Hokasin taas siinä Euromotorin edessä sen keltaisen prätkän ja vahingossa eksyin semmoiselle sivulle, missä luki että sitä moi motorfin jäsenet lainata. Eli pitääpi se hoitaa pikaisesti pois.
Nykyinen softcell takki lienee jonkun verran suojaa tuulelta, mutta lienee sitten ostoslistalla on kunnon rotsi, housut ja kengät? Ihan hyvät noi maiharit on, mutta jos vetää lipat, niin lienee parempi että on kunnon kamat.
Tuleeko muuta mieleen?
Foorumilla on muutamaan otteeseen keskusteltu varusteista joten laitan yhden keskustelun linkin.
http://www.moottoripyora.org/keskust...-vinkkej%C3%A4
ZX-9R -95
Ex YZF 750 R -95
Ex FZR 1000 -92
Ex FZS 600 -01
Ex XJ 900F -93
Ex XJ 600 S Diversion -96
Kukahan nää mutkat oikein määrää..
Linkatussa keskustelussa on paljon asiasta, mutta muistuttaisin ikävien tilastojen pohjalta kypärän jälkeen hengen ja terveyden kannalta seuraavaksi tärkeimmästä varusteesta, rinta- ja selkäpanssarista esim:
https://www.24mx.fi/suojaliivi-leatt...-category-1#?p
Itselle sopivaa panssaria ei ajotakin allla huomaa lainkaan ja suojaa pään jälkeen motoristin toiseksi loukkaantumisarinta aluetta, rintakehää, tehokkaasti.
PS eri varusteiden istuvuudessa on suuria henkilö- ja varustekohtaisia eroja, joten sovittaminen kannattaa. Hinta ei välttämättä korreloi lainkaan sopivuudesta omalle fysiikalle.
Toinen juttu vielä on kypärän materiaalin valinta. Hiukan edullisemmat, ns kestomuoveista tehdyt, polykarbonaatti, Lexan, ABS -kypärät pitäisi yhdenkin kolauksen ( esimerkiksi pyörän päältä puodottua ) uusia ja viimeistään muutaman vuoden ikäisinä.
Kertamuoveista ( kuituvahvisteiset ) tehdyt taas kestävät niin aikaa kuin pikku iskujakin paljon paremmin ja niiden kohdalla uusiminen tulee vasta kovan iskun tai 5 - 10 vuoden käyttöiän jälkeen.
Kypärän materiaalivalinnassa on kyse kuitenkin vain noin satasen lisäkuluerästä tärkeimmässä turvallisuuskohteessa.
Viimeksi muokannut: vstrom; 17.05.2019 klo 08:57.
Tuolla väitetään toista rintapanssarista: https://www.motouutiset.fi/fi/mootto...jestykseen.htm
Mä olen tuon kirjoituksen kyseenalaistanut moneen kertaan ja rtg-lääkärillä olisi paljon enemmän asiakkaita ilman torson panssarointia. Rintapanssariksi kannattaa valita yksiosainen panssari, kaksiosainen ei anna läheskään yhtä hyvää suojaa kun yksiosainen. Leatin suojapaitoja monet on kehuneet kurapyörien puolella, sitä en tiedä miten yleisiä ovat katupyöräilijöillä.
Niskatuen merkitystä ei voi myöskään väheksyä ja ne on pikkuhiljaa yleistymässä muuallakin kun metsässä/radalla.
Kylätason kurapyöräilijä.
-Täällä olisi myös äijä jolla prätkä kuume iski....
-Hinku olisi -70 luvun 350-750ccm esim. Honda, rauhalliseen kruisailuun.....
Onko tavatonta kun vanhoilla päivillä alkaa taas ajelemaan....?![]()
Viimeksi muokannut: rane58; 17.05.2019 klo 18:21.
Kun älyttömät käskee haluttomat tekemään mahdottomat, syntyy projekti.
Myytävää; <strong>https://forums.offipalsta.com/album.php?albumid=8912</strong>
No eipä ole tavatonta, mutta muistapa että rauhallisesta kruisailusta huolimatta kannattaa hakea päivitetty tuntuma tehokkaaseen jarruttamiseen ja ohjaamiseen... Ehkäpä pahin sorateillä oppinut "takajarrua ja kallistamista" sukupolvi on jo mennyt tuosta vaiheesta yli, nimittäin ko. tekniikat ovat toki näppärä tapa purkaa eläkepommia.
Toisin sanoen, anna mennä vaan, mutta muista treenata ajotaidot tähän päivään, jo talvenkin jälkeen tehdään ruosteenpoistoa, ja parhaimmillaan ohjattuna kun kukaan ei ole oman elämänsä Länsivuori kuin haaveissa.
Kawasaki Gpz900R '86, ZL1000 Eliminator '87, ZZR1100C '90, Ltd454 '88, KZ440D '75
H#nda CR 250R '96 (viimein valmis)
Aprilia RSV Tuono '03, RS250 '97
ex: Kawasaki Z750 LTD Twin '83, ZZR1400 '09, Aprilia RSV Mille '03, Tuareg 125 '88
Itse en ole kypärätestejä tehnyt, joten joudun uskomaan turvallisuusasiantuntijoiden neuvoja, jotka ovat olleet samat ainakin noin 40 vuotta, jotka olen viettänyt kaksipyöräisten parissa.
Nettiviisaat ja essonbaaritietämys toki peittoaa moiset asiantuntijahöpötykset, puhumattakaan siitä että ihmisillä on taipumus omassa elämässään noudattaa erilaisia turvallisuussuosituksia pilkuntarkasti.![]()
Tietämättömänä en ala asiasta sen enempää vänkäämään. Ensimmäisen pyörän ostosta minulla on vasta 39v jos oikein muistan.
Kerro kuitenkin mitä kypärälle tapahtuu, jos
a) kypärä putoaa vahingossa maahan metrin korkeudelta ja
b) jos kaatuu ja pää kolahtaa siinä kieriessä maahan tai johonkin useamman kerran?
Triumph Bonneville Bobber Black -18
KTM 690 Enduro R -15
Vespa GTS 300 SuperSport -21
Jep, ihminen kävi kuussa yli 50 vuotta sitten, joten ei 40 vuotta sitten ihan korkkikypärillä enää ajettu.
Polykarbonaattiset , mm Lexan ja lasikuituvahvisteiset kypärät olivat silloin jo vanhoja juttuja, vaikka sitä tietoa ei ehkä juutuubista tai istasta löydy.
Toki jokainen saa tässä maassa käyttää koviakin kolhuja saaneita kypäriä ja vaikka 50 vuotta vanhoja tms kunhan joku sopiva hyväksyntä on olemassa. Vapaa maa.
Ehkä sillä asialla on osavaikutus siihen, että motoristeilla päävammat aiheuttavat eniten kuolemantapauksia ja vakavia loukkaantumisia?
Lähinnä Tomppainfinille meinasin ehottaa Nudaa koska scaala on niin laaja. Eipä niitä Nettimoton myytävissä ole ja kun tulee niin taitaa olla muutama muukin kärkkymässä. Kun myydyistä katsoo niin halukkuutta ostoon näkyy olevan, hinnoissa näkyy nouseva trendi joten ei taida enää kuitenkaan ihan muutamalla tonnilla irrota.
Ei ole lainkaan tavatonta, itsekään en nuorempana ole juuri moottoripyöräillyt mutta nyt päälle viisikymppisenä aloin harrastaa....
Tuohon ajatukseen 70-luvun Hondasta rauhalliseen cruisailuun haluaisin puuttua sen verran että jos tuon ikäisen pyörän ainoaksi moottoripyöräkseen hankkii pitää todellakin olla jokin hyvä syy siihen - hintaluokka on 2000 eurosta ylöspäin ja noin vanhojen pyörien myynti-ilmoituksissa usein mainitaan että pyörä vaatii "hellyyttä", siinä on "pikku laittoa", tarvitsee "vähän huoltoa", löytyy "pikku puutteita", saa "helposti ajoon" jne...
Toki hyväksi syyksi riittää se että haluaa juuri 70-luvun pyörän eikä uudemmat ole vaihtoehtoja.
Alle kolmella tonnilla saa esim. v.2005-2007 Honda CBF 600 / Yamaha FZ6-S / Kawasaki ER-6.
No jos on remonttitaitoa ja / tai rahaa niin miksipä ei tuollaisella klassikolla cruisailisi. Hyväkuntoiset tai täysin entisöidyt autot ja pyörät ovat kovissa hinnoissa ja niitä ostavat sellaiset joilla on varaa. Juurikin vanhempi herrasmies, jolla se elämä ei ole enää yhdestä tai parista tonnista kiinni. Laitteet ovat yksinkertaisia ropata ja aina voi viedä asiantuntijalle talveksi ja pyytää käymään läpi. Isojen huviveneiden kanssahan toimitaan juuri näin.
Nostalgia vetää vanhempiin vehkeisiin kun nuorena ihaili joitakin tiettyjä kurkolaitteita ja ei ollut mahdollisuutta hankkia silloin tai haluaa palata nuoruuteen takaisin. Isällä oli Jawoja aikoinaan ja oli ikionnellinen kun ostin hänelle Jawa t-paidan ja Jawa kahvimukin. Ajokuntoinen ei ukko enää ole.
Triumph Bonneville Bobber Black -18
KTM 690 Enduro R -15
Vespa GTS 300 SuperSport -21
Toissa talvena auttelin yhden vänhan CB400:n remppaa. Hyvä siitä tuli mutta oli kyllä taas yhden sortin ylläripaketti kun avattiin.
Liitteenä suosikkini. Nokat oli ok, pari keinuvipua oli toista milliä montulla (GT-motor täytti ja hioi). Ketjunkiristimessä oli joku viritys. Niin juu, siirtäjä oli onnistuttu kasaamaan jotenkin väärin, löysin viidennen vaihteen lootasta.
Mutta siis kaveri osti pyörän ihan toimivana ja taisi se sillä ajellakkin tuossa kunnossa.
Ei ne kaikki tuollaisia ole mutta kun alkaa ikää olemaan, on takana monenlaista seppää, kolhua ja huoltoväliä.
Pahimpia ovat ne kun pojalle pitäisi saada kevari ja rahaa ei oikein ole. Ostetaan halpa piikki, jota jonnet raiskanneet ja korjanneet rautalangalla kaksi vuotta kerrallaan ja toivoneet että kun kestäisi autokorttiin asti.
Triumph Bonneville Bobber Black -18
KTM 690 Enduro R -15
Vespa GTS 300 SuperSport -21
Kun älyttömät käskee haluttomat tekemään mahdottomat, syntyy projekti.
Myytävää; <strong>https://forums.offipalsta.com/album.php?albumid=8912</strong>
Vanhat pyörät ovat p:ja, ei sille mitään mahda. Siis tehojen, alustan, rungon ja jarrujen osalta. Kyllä niilläkin pärjää, jos suhtautuu asiaan oikein ja hyväksyy pienet yllätykset elämää rikastuttavina oppimiskokemuksina. Retro on kyllä ajoltaan aika eri luokkaa.
Niin sitä juuri pitää nyt selvittää, että kuka sanoi minulle ja mitä, että sain sellaisen käsityksen, minkä sanoin käsityksenäni.
Millainen korsto ? Täällä kyselee 197cm/130kg keijukainenRane58 kirjoitti
Itse ajelen V-Stromilla joka on minun kokoiselle sopiva pyörä. Hinnat 3000€ ylöspäin.
Kun älyttömät käskee haluttomat tekemään mahdottomat, syntyy projekti.
Myytävää; <strong>https://forums.offipalsta.com/album.php?albumid=8912</strong>