Jos et huomannut, olin tuonut muutoksen vaikutukset esille lähes jokaisen osapuolen kulmasta.
Järkkäreiden, kouluttajien (ja lipunmyyjien=ratajärkkärit) kanta on kyllä mielestäni pirun tärkeä, koska ilman heitä ei org järjestäisi yhtään ratapäivää. Ketään ei tosiaan noihin hommiin pakoteta, mutta aika harva niitä tekee puhtaasta auttamisen ilosta vaan kyllä hommassa pitää olla joku porkkana, että sitä vuodesta toiseen jaksaa.
Superbike #7
Jos menet kaverisi vuokraamalle mökille saunomaan ja joudut maksamaan osuutesi saunakaljoista ja mökin vuokrasta niin koetko olevasi maksava asiakas?
Jos kaverisi (vrt. ratajärkkärit/kouluttajat) tekisi tosta businesta niin ymmärtäisin tämän lähestymisen, mutta niin kauan kun toiminta on vapaaehtoista tulee järjestäjältäkin jotain kysyä..
www.facebook.com/jukka.huolman
Exät BMW F800R -09, valkoinen, R.I.AVK. ja
Honda VFR800 VTEC -03, musta
Nyxä BMW F800R -09, hopea, silloin kun saan vaimolta sitä lainata.
www.facebook.com/jukka.huolman
Exät BMW F800R -09, valkoinen, R.I.AVK. ja
Honda VFR800 VTEC -03, musta
Nyxä BMW F800R -09, hopea, silloin kun saan vaimolta sitä lainata.
Tähän tuli vierestä kommentti "En mä oo radalle syömään menossa vaan ajamaan!"
Pääsääntöisesti vois kuvitella, huom. kuvitella, että tyytyväisimpiä uusjakoon ovat ne jotka tulevat paikalle koko viikonlopuksi leiriytymään varikolle ja mökkeilemään ja vähiten tyytyväisiä vain kyseiseksi päiväksi paikalle reppu selässä ajavat.
www.facebook.com/jukka.huolman
Exät BMW F800R -09, valkoinen, R.I.AVK. ja
Honda VFR800 VTEC -03, musta
Nyxä BMW F800R -09, hopea, silloin kun saan vaimolta sitä lainata.
Aikahan sen näyttää. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että valtaosa päivistä on 3x20 ja muutamalla kokeillaan 4x20, jotta vielä ensi kesänä ei koeta valtavaa mullistusta.
Ahkerasti vaan sitten palautetta, niiltä jotka ovat käyneet mahdollisesti järjestettävillä 4x20 päivillä. Mitä noihin tulee noin muutoin, niin esim. arkisin tuota jakoa tuskin tullaan koskaan käyttämään.
02 Mille R
Kaikki kirjoittamani on lähes poikkeuksetta täyttä paskaa, eikä sitä ole tarkoitettu kenenkään silmille, vaan tulisi pikemminkin moderoida helvettiin... ja heti.
Ajolinjani ovat kuin Hendrixin soolot. Ennalta-arvaamattomia, ja aina erilaiset.
3x20 toimivin hintalaatu suhteeltaan. Ajoaika maksimoitu ja odottelut optimoitu.
4x20 ratkaisu ei kuitenkaan laske lipun hintaa vaikka ajoaika lyhenee.
4x20 päivillä käyty muutama kerta ja tunti on liian pitkä aika odotella.
4x20 tyylillä viimeisiin vuoroihin ei jaksa jäädä väijymään varsinkin kun on tunti odoteltavaa ehtoopuolella eli ratapäivään menee sitten ihan tarkkaan koko päivä.
Koulutusajon määrä ei oleellisesti tulisi vähenemään. Eri radoilla on jo nykyäänkin hieman eri pituisia päiviä ja siten eri määrä ajovuoroja. Koulutukseen tehokkaasti käytettävien ajovuorojen määrä voisi jopa kasvaa kun lounas ei enää söisi yhtä vuoroa pois.
Henkilökohtainen palaute annetaan nykyisinkin heti setin jälkeen, ei settien välisen tauon lopuksi juurikin siitä syystä, ettei teorian vetämisen ja tunnin odottelun jälkeen ole enää mitään mahdollisuutta muistaa kaikkien tekemisiä radalla. Toisaalta yhdenkään kouluttajan ei tarvitse silloinkaan muistaa viidentoista kuskin ajoja, koska pyrimme 5 koulutettavaa/kouluttaja-suhteeseen. Joskus tosin on enemmänkin oppilaita per kouluttaja kun koulutukseen tulevien määrä syystä tai toisesta pääsee yllättämään. Lisäaika settien välissä mahdollistaisi tarkemman paneutumisen jokaisen henkilökohtaiseen palautteeseen ja antaisi myös paremmin aikaa vastailla kurssilaisten mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Koulutukseen osallistuvien palautteiden ansiosta henkilökohtaisen palautteen määrään ja yksityiskohtaisuuteen pyrimme tulevaisuudessa panostamaan enemmän ja lisäaika antaisi mahdollisuuden tähän.
Toivottavasti tämä selvensi huoltasi, ettei tarkoitus ole heittää koulutukseen osallistuvien aikaa hukkaan vaan käyttää ylimääräinen aika siihen mihin nykyään ei riittävästi ehdi.
Superbike #7
Vieressä huutelija ilmoittautuu
Meillähän on asiat hyvin niin kauan kun pyöriä on vaan yksi; toinen tulee paikalle autolla peräluukku täynnä viihdykettä ja virvokkeita, nou hätä. Kahdella prätkällä taasen voi aurinkotuolien paikalle roudaaminen olla hivenen haasteellista
Äänestin vanhan systeemin puolesta mutta kokeillaan nyt uutta ennenkun ammutaan alas. Hitaana kuskina mä toivoisin että kokeilu hyödyttäis myös meitä etanoita ja vähentäis ohittelun tarvetta myös hitaissa. Sain vaan sen käsityksen että uus luokka tulis keskiryhmän ja nopeiden väliin, mutta saa toki oikasta. Väillä vaan ollu semmonen olo radalla että on siellä vaan joidenkin tiellä ja se hankaloittaa ajolinjalla pysymistä kun on koko ajan semmonen olo että jää jonkun alle, kun muutamat ajaa niin perkeleellistä vauhtia että mä en edes ymmärrä mitä ne hitaissa edes tekee![]()
Hidasta ja keskiryhmää nykyisellään vaivaa muutama yhteinen nimittäjä. Tasoerojen suuruus. Vaivaa siis lähinnä niitä joiden ajonautintoa häiritsee ohitetuksi tuleminen. Kokemuksen karttuessa vauhti nousee ja radat sekä pyörä tulevat kokoajan tutummiksi. Ohittaminen lisääntyy ja itsevarmuus kasvaa. Vaan ei kuitenkaan välttämättä niin isosti että haluaisi pyrkiä seuraavaan nopeampaan ryhmään, jossa löydetty nopeus ja itsevarmuus karahtaa uudestaan kanveesiin kun ohittajasta tuleekin taas kerran ohitettava. Nopeassa ryhmässä ainakin omien kokemusteni mukaan maailma muuttuu melko isosti, kun seurana onkin kavereita joiden pääasiallinen motiivi on oikeasti opetella ajamisen detaljeja ja sekuntien sijaan kymmenysten kadottamista ajastaan. Enää se, ohittaako jonkun tai tuleeko ohitetuksi, ei vaikutakkaan päivän viihtyvyyteen likimainkaan samoin.
Radalla ohittaminen ja ohitetuksi tuleminen on arkinen osa yhteistä harrastamista. Se kuinka turvallisesti akti tapahtuu, on suorassa suhteessa siihen kuinka pitkän matkan on joutunut kulkemaan päästäkseen siihen ryhmään missä kulloinkin ajaa. Tätä taustaa vasten olisi hyvä asia saada yksi väliryhmä mukaan kuvioihin. Itselleni se tarkottaisi paluuta nopeasta takaisin keskiryhmä kakkoseen. Ei poraa itsetuntoa eikä aiheuta ongelmia. Tiedän että näin se olisi oikein. Vastaavasti uusi ryhmäjako nostaisi hitaasta (jossa koulutusryhmäkin ajaa) osan nopeammista keskiryhmän ensimmäiseen porukkaan. Tämä taas varmasti rauhottaisi koulutusryhmissä ajavien ajolinjatreenejä. Eli yksi asia auttaa toista.
Tunnin tauko ei ainakaan minua haittaa sillä menen aina radalle antamaan itsestäni kaiken. Vaikka vauhti ei päätä huimaakkaan, on se joka kerta fyysisesti vaativa suoritus. Kunnolla palautuneena ajaa seuraavan setin paremmalla otteella. Kumpikin käy, vanha ja uusi, mutta ehdottomasti 4x20 on kokeilemisen arvoinen asia.
Viimeksi muokannut: GuessWho; 10.11.2013 klo 21:25.
youtube channel "austrianoutlaw"
Home away from home: Antibes, Cote d`Azur (French Riviera)
Proud owner of a Yamaha T-Max 530 maxiscooter
Juuri näitä minäkin mietin. Vaan eipä tarvinnut itse kirjoittaa kaikkea.
Siis samaa mieltä GW:n kanssa.
Olen tälläkin kaudella muutamia 4x20min päiviä kokenut eikä ne huonoja olleet.
T: Antti R.
Vanha&kädetön(mies)='tyttöjen' pyörä.
Ei osaa/uskalla. Oppisi edes vähän ajamaan!
Tauko 16/17.
Nyt toi mopo on oma ja uusi yritys ;)
Ihan ok 2018 ja 2019.
Sillä ei oikeastaan ole mitään väliä mihin väliin uusi ryhmä tulisi, koska vaikutus on joka tapauksessa sama: Kaikissa ryhmissä nopeuserot pienevät. Uuden ryhmän sijoitus nykyisten väliin on lähinnä nimeämisongelma.
Tässä esimerkki nykyisellä systeemillä:
Rataennätys = 100s, ryhmän nopeushaitari 15s
Nopea ryhmä = 100s+15s = 100-115s
Keskiryhmä = 115s+15s = 115-130s
Hidas ryhmä 130s ->
Ja sama neljällä ryhmällä:
Rataennätys = 100s, ryhmän nopeushaitari 12s
Nopein ryhmä = 100s-112s
Toiseksi nopein ryhmä = 112 - 124s
Toiseksi hitain ryhma = 124s - 136s
Hitain ryhmä = 136s ->
Tässä esitetyt luvut ovat vain esimerkin vuoksi havainnollistamassa millä tapaa ryhmät voisivat ehkä muodostua.
Superbike #7
Saatte kokeilla nelijakoa jos hommaatte koulutusryhmälle pari varikkotelttaa ja ~15 muovijakkaraa sekä muulle reppuselkäjengille vielä samanlaiset, kiitos.![]()
www.facebook.com/jukka.huolman
Exät BMW F800R -09, valkoinen, R.I.AVK. ja
Honda VFR800 VTEC -03, musta
Nyxä BMW F800R -09, hopea, silloin kun saan vaimolta sitä lainata.
www.facebook.com/jukka.huolman
Exät BMW F800R -09, valkoinen, R.I.AVK. ja
Honda VFR800 VTEC -03, musta
Nyxä BMW F800R -09, hopea, silloin kun saan vaimolta sitä lainata.
* Who's General Failure and why's he reading my disk? - Anon.
* Tuubi
Voisitko ystävällisesti laittaa palautetta koulutuksesta, johon olet osallistunut vaikkapa minulle privalaatikkoon niin välitän viestin eteenpäin. Laita otsikoksi Ajotaito II + Rata ja pvm (Esim. Ajotaito II Alastaro 10.8.2013). Tämä siis jos et ole jo laittanut palautetta tuon meidän palautekyselyn kautta. Pyrimme pitämään koulutuksen laadun niin sisällöllisesti kuin kokemuksenakin korkealla ja varsinkin negatiivinen palaute on enemmän kuin tervetullutta koulutukset kehittämisen mahdollistamiseksi. Voit laittaa viestin toki myös suoraan hallituksen koulutusvastaavalle, eli Hannulalle.
-Terveisin yksi Motorg Ry:n kouluttajista.
Superbike #7
Kyllä, 3 x 20 minuuttia on toimiva systeemi, mutta ryhmien ollessa loppuunmyytyjä todella ärsyttäviä ajaa suurten nopeuserojen takia( koskee pääasiassa hidasta ja keskiryhmää, ei niinkään nopeaa jossa jo ymmärretään hieman ajamisesta eikä hankaloiteta tahallaan ohittamista kuten valitettavasti varsinkin keskiryhmässä tapahtuu)
4x20 ajoaika pysyy käytännössä samana tai jopa pitenee,koska päivään tulee lisää (ennen 18.00 4x20 min 20.00)mittaa eikä settiä tarvii jättää välistä ruokailun takia tahi väsymisestä johtuen.
4x20 päivillä käyty useasti ja on toimiva systeemi. Enemmän kierroksia kuin 3x20 min.....mulla ainakin
Ja koko päivähän sielä radalla yleensä menee....joskus useampikin
Katana-85 ,Blade-96, R1-2001,R1-2005,10r-06, Ratalelu zx-6r,GSXR 1000 K4 ratalaite , Triumph T595 ,Superbike zx10r -04,Triumph Daytona 675, Kawasaki zx6r 2011 kilpuri
Minulla ei ole kokemusta ORG:in ratapäivistä, mutta oman näkemykseni mukaan yleensä keskiryhmässä ohittamisen vaikeus syntyy siitä, että ryhmän kuljettajilla ovat ajolinjat vielä siinä määrin hakusessa (=erilaiset), että ohitustilanteessa takaa tulevan nopeamman kuljettajan on välillä vaikea ennakoida edessä ajavan hitaamman kuljettajan toimintaa ja ajolinjoja etenkin mutka-ajotilanteissa. Nopeassa ryhmässä ajolinjat ovat suurinpiirtein ennakoitavissa, koska enemmistö pyrkii ajamaan ns. optimilinjoja, mikä helpottaa ohittamista, jos omat kyvyt ja pyörän tehot antavat tähän mahdollisuuden (toki nopeillakin kuljettajilla on yksilökohtaisia eroja ajolinjoissa, mutta ne eivät poikkea toisistaan yhtä radikaalisti kuin keskinopeilla ja hitailla kuljettajilla). Minusta kuulostaa oudolta, jos radalla ajoharjoittelutilanteessa yritettäisiin tahallaan blokata takaa tulevan ohituspyrkimykset. Mutta kuten sanoin, en ole ollut ORG:in ratapäivillä, niin en osaa sanoa tästä mitään omakohtaista kokemusta.
Huuuaaah......! CBR it is.
"If you know what you have done - you know what can be changed." -Keith Code
Laitetaan vaikka tänne suoraan. Olen ollut Hannulan, Wiltzun, Bike-lehden tirehtöörin ja Tampereen Muoviluoti-Gixxerimiehen oppilaana ja sivusta seurannut Tanelin, Jennin, Hannulan ja Wiltzun vetämiä koulutuksia ja kaikki ovat olleet viimeisen päälle loistavia. Jengillä on hauskaa ja oppi menee päähän koska tempo on sopiva. Ja teoriaa on ollut sopivasti; ajoasento, ajolinjat, katseen käyttö ja näiden asioiden hieronta ryhmässä ja henkilökohtaisesti on ollut niin tasokasta, että epäilen onko mahdollista pitää koulutus niin korkealla tasolla 4x20 jaolla koska siinä tulee ajoaikaa 7x20min ja teoriaa 7x60min päivän aikana, vrt. 3x20 jaolla 8x20 ja 8x40. Näin kun numeroita vaan tyhmänä kattelee niin valitsen koska tahansa jälkimmäisen koska siinä on enemmän ajamista ja vähemmän teoriaa ja päivä on lyhyempi. Olisko jollain munaa myöntää että "näin on, mutta yritetään parhaamme että taso säilyy"?
Terv. eräs sinua hallitukseen äänestänyt joka ei ihan kaikkea purematta niele![]()
www.facebook.com/jukka.huolman
Exät BMW F800R -09, valkoinen, R.I.AVK. ja
Honda VFR800 VTEC -03, musta
Nyxä BMW F800R -09, hopea, silloin kun saan vaimolta sitä lainata.
Hienoa, että olet koulutuksesta pitänyt, ymmärsin siis edelliset viestit hieman väärin.
Koulutuksellehan tulisi joko 7 tai 8 ajovuoroa päivän rytmityksestä riippuen, eli saman verran kuin nykyisin. Motoparkissahan on nykyisin käytössä seitsämän ajovuoroa per ryhmä per päivä ja muualla pääasiassa kahdeksan. Teorialle jäisi minuuttimääräisesti enemmän aikaa, mikä voisi tosiaan mahdollistaa uudenkin sisällön mukaan tuomista, mutta toisaalta päivän venyminen iltaan aiheuttaa väsymystä, joka taas ei ole hyvä juttu oppimisen kannalta. Itse en rehellisesti osaa sanoa ennen käytännön kokeilua, että kumpi malli olisi parempi. Paremmuus oikeastaan riippuu siitä, että osataanko ylimääräinen aika käyttää oppilaiden näkökulmasta riittävän tehokkaasti hyödyksi. Eli kokeillaan ensin, hutkitaan vasta sitten.![]()
Superbike #7
No niin, nyt me puhutaan molemmat mandariinikiinaa savon murteella![]()
www.facebook.com/jukka.huolman
Exät BMW F800R -09, valkoinen, R.I.AVK. ja
Honda VFR800 VTEC -03, musta
Nyxä BMW F800R -09, hopea, silloin kun saan vaimolta sitä lainata.
Vaikka tuolla aikaisemmin mainittiin, että vartin vuoroilla homma menee romuralliksi.
Ni ei kai sekään ole faktaa, jos osataan markkinoida varovaisuutta radalla vaan paremmin?
(Kun yks ryssii kaikki kärsii, käsi pystyyn kuka haluaa ryssiä).
Ja ainakin hidas koulutusryhmä voisi keritä käymään kaikki teoriaosuudet läpi kun olis kolme ryhmää luutimassa rataa puhtaaksi.
Nyt mulle on pariinkin kertaan jäänyt viimeiset teoriat väliin kun keskiryhmä kaataa, koulutusryhmä luutii ja nopeet valmistautuu radalle menoon.
Nelijaolla radalle voisi keskeytyksen jälkeen aina mennä se ryhmä joka on seuraavana vuorossa eikä katsottaisi kellosta mikä ryhmä ajaa.
<p>reilu nurkkavääntö on parempi kuin huono pano</p>
Olen ollut Tanelin ja Jennin Ajotaito 2:lla ja komppaana tän osalta Jukkista "viimeisen päälle loistavia. Jengillä on hauskaa ja oppi menee päähän koska tempo on sopiva. Ja teoriaa on ollut sopivasti";
Toi oli siis 3x20 jaolla mutta en pois sulkisi 4x20 jakoakaan mikäli kouluttajilla on teoriamateriaalia siihen. Eli jättäisin ammatti-immeisten päätettäväksi.
Toisaalta ainakin itelle saattaisi riittäisi 15 min kerralla ajoa. Sitä en tiiä miten ratakoulutus onnistuu 15 minuutissa. Riippuu osanottajamäärästä. Parasta ratakoulutuksessa oli henk.koht stalkkaus/ohjaus eli kouluttaja ajoi perässä, ohjasi varikolle missä ripitys ja heti uusi yritys. 15 min voi olla siihen hieman lyhyt aika jos on paljon ajajia, mut edelleen kouluttajat tietänee tänkin parhaiten.
Jos olisin pelkästää ajamassa rataa ilman koulutusta voisin aatella että tunti on pitkä aika venata seuraavaa vetoa.
ei tuota hitaan ryhmän aikaa kannata ainakaan tiukentaa, siel on muutenkin jo niin paljon halukkaita, ja jos sinne pakotetaan viel lisää keskiryhmästä, niin sen ryhmän nopeuserot vaan kasvaa entisestään.
juuri siinä ryhmässähän niitä eroja pitäis kaventaa jos turvallisuutta haetaan...
kilpailuun tähtäävä harjoitteluhan ei ole näillä päivillä tarkoitus, joten kyllä se nopein ryhmä voi hyvin olla nykyisellään ja jos uutta ryhmää puuhataan, niin hitaan ja keskiryhmän väliin mieluummin.. sitä myötenhän
nykysestä keskiryhmästä ja nopeastakin vois mennä ryhmää alemmas jos tuntuu ettei vauhti ihan riitä.
hitaasta taas osa ryhmää ylemmäs...
mut monestihan se menee niin että nopeimmat syö hitaammat, vai sanoisko että ahneimmat..![]()
bmw s1000rr 2011
bmw s1000rr 2012
bmw s1000rr 2014
bmw s1000rr 2015
bmw s1000rr 2017
Don't argue the situation out on the road - you will not win!
Öö, missäs vaiheessa hidasta ollaan tiukentamassa? Nykyisestä tuo esimerkki pudottaa hitaasta keskiryhmään siirtymistä joillain sekunneilla, samassa määrin siis missä se nostaa nopean ryhmän alarajaa. Ideahan nimenomaan on että kaikissa ryhmissä nopeuserot laskee tasapuolisesti, eikä suosita vain jotain tiettyä käyttäjäkuntaa.
Nykyiset suositusajathan löytyy ratapäivä infon yhteydestä.
http://www.moottoripyora.org/keskust...A4iv%C3%A4info
Omasta mielestäni nopean ryhmän rajaa voisi himpun nykyisistä suosituksista tiukentaa, jos sinne silti löytyy tulijoita. Porukka on kuitenkin noiden rajojen asettamisesta aika paljon nopeutunut. Toki päivät tottakai kannattaa myydä halukkaille ja järjestää ryhmät kiinnostuksen mukaan.
Road racing aiheinen blogi
Yamaha YZF-R1 -07 Kilpuri
ex Honda CB500 -01, Suzuki GSF 1200 S -06, Hond
no joomä ku muistelin että toi hitaan raja olis ollu alastarolla 1.50 eikä 1.45... mut kyllä mun mielestä tuo hitaan ryhmän jakaminen olis parempi juttu ku että nopeaa tai keskiryhmää muokkais. nythän hitaassa ryhmässä nopeuserot on suurimmat, jos hitaimmat jää yli puol minuuttia, ja enemmänkin ryhmän nopeimmista....
aika hurjan näköistä on katsella ku osa ajelee kustomeilla hissukseen ja sit toinen vetää kyykyllä suoralla miljoonaa ohi..
Viimeksi muokannut: pupu; 14.11.2013 klo 21:53. Syy: korjattu lainaus
bmw s1000rr 2011
bmw s1000rr 2012
bmw s1000rr 2014
bmw s1000rr 2015
bmw s1000rr 2017
Don't argue the situation out on the road - you will not win!
Itseasiassa nopeusero suoralla ei ole se vaarallisin asia. Suoralla on helppo päästä ohi, etenkin jos nopeuseroa on reilusti. Suurin osa vakavista vaaratilanteista tapahtuu meidän päivillämme keskiryhmässä. Tämä johtuu siitä, että joukossa on juuri hitaasta keskiryhmään siirtyneitä kuskeja joilla ajolinja, mutkanopeus ja jarrupaikat saattaa olla vielä täysin hakusessa sekä juuri nopeaan ryhmään siirtymisen rajamailla olevia kuskeja jotka syöttävät suoranpäähän jo huomattavasti kovempaa. Tällöin kasvaa riski ohituskolareille joissa ohittava kuvittelee vielä mahtuvansa jostain välistä ja edellä menevä vetääkin yllättävällä linjalla "luukun kiinni", jarruttaa 150m aiemmin kuin takana ajava, jarruttaa mutkaan jonka nopeammat ajavat kaasu täysin auki tai ohittaja änkee väkisin sisäkanttarin yli ohi. Näitä kaikkia on nähty ja monta kertaa kesässä. Vastaavista tilanteista on kolarejakin nähty meidän päivillämme.
Ne tapaukset sitten erikseen kun miniGP:llä ollaan ajamassa nopean ryhmän joukossa. Siinä nimittäin on nopeuseroa kyllikseen kun tonnarilla tuuppaa torvi auki pääsuoran päässä 100cm3 Minimotosta ohi. Kokemusta on... Ei tosin meidän päivillämme, eikä niin kauan kun minä tässä organisaatiossa vaikutan tule tapahtumaankaan.
Moottoripyörät ovat kuin tyttöystäviä. Moottoripyöriin vain panostetaan enemmän aikaa ja rahaa..
Kun tätä uudistusta kokeillaan, sitä ei missään nimessä pidä kokeilla pelkästään yhden ryhmän ehdoilla vaan niin, että jokainen ryhmä hyötyy kokeilusta. Se mitkä eri ryhmien kierrosaikarajat tulevat olemaan riippunee siitä minkälainen asiakaskunta ko. päivänä on paikalla. Tavoitteena on kuitenkin pitää jokaisen ryhmän nopeushaitari siedettävänä. Käytännössä siis jos paikalla on yllättäen 25 koulutettavaa, pysyisi ryhmäjako hidas-keski-nopea ennallaan ja lisäksi tulisi koulutusryhmä. Jos taas paikalla on 25 A-luokkien kisakuskia, olisi tilanne muuten sama, mutta koulutuksen sijasta ryhmä olisi kisakuskeille. Normaalina päivänä sitten jotain tuolta väliltä. Eli ei tässä kannata mitään kiveen hakata vaan mennään maalaisjärjellä ja tilanteen mukaan ja tasoitellaan havaittuja nopeuseroja päivän mittaan mahdollisuuksien mukaan kuten tähänkin asti.
Superbike #7