Oon menossa ensi maanantaina katsomaan itselleni mahdollista ensimmäistä A2 pyörää liikkeestä, mikä olisi 2022 Honda CBR500R. Melko uusi eikä ole ajattu kuin 4tkm ja huolto tehty kuulemma 1tkm kohdalla. Löytyy kans akrapovicin slipari ja vakio putki tulee mukaan. Onko jotain mitä olisi hyvä osata katsoa pyörästä?
En ole koskaan ennen pyörää ostanut, niin arvostan myös kaikkia neuvottelu kikkoja jos löytyy. Ideana ois suora osto ilman rahoitusta, niin onko siinä esimerkiksi kuinka helppoa lähteä viilaamaan hintaa?
Viimeksi muokannut: 347956; 01.06.2024 klo 00:15.
Tuohan on niin uusi, ettei siinä nyt noilla kilsoilla pitäisi mitään vikaa olla, paitsi jos on kaaduttu/mällätty. Tämä kannattaa varmistaa. Katetussa pyörässä jo yleisilme kertoo paljon. Tuon pitäisi näyttää uudelta. Seuraava huolto lienee 6.4tkm kohdalla. Voit yrittää vääntää huollon kaupan päälle (riippuu tietty liikkeestä eli että huoltavatko Hondaa). Tarkasta myös renkaat, ettei tartte heti lähteä kumikaupoille.
Hondat on laitteina erittäin luotettavia. Käsittääkseni tuossakin pyörässä on neljän vuoden takuu eli voimassa vielä.
Liikkeestä ostaessa on Suomessa myyjällä vielä 6kk:n virhevastuu. Melko turvallista ostamista siis, kun laite on noin uusi.
Ihan kaikkein varminta olisi ottaa kaveri mukaan, joka tietää jotain moottoripyöristä, mutta ei kannata pelästyä vaikka tätä optiota ei olisikaan käytössä.
Jos pyörä on mieleinen, niin turvallisia (k)ilometrejä.
P.S. Tuo hintakysymys on vähän vaikea, kun on niin paljon kiinni eri myyjistä, pyörän hinnasta, haluttavuudesta ja vaikkapa siitä, että liikkeet tekevät nykyisin rahaa rahoituksilla.
Triumph Thunderbird 1700 -10
Yamaha FJR 1300 -13
Suzuki "SolluSuitsa" PV 50 -86
Todellakin pyörä senverran tuore ja vähän ajettu, ettei pitäisi mitään erikoista siinä olla..
Tietenkin kannattaa katsella niinkuin edellinen kommentoija sanoi kaikkia naarmuja katteissa, pakoputkessa,tangonpäädyissä, että onko pyörää kellautettu joko paikallaan tai pienessä vauhdissa nurin.
Renkaissa pitäisi olla myös hyvin vielä pintaa ellei sitten ole poltettu kumia.
Tuo 1tkm huolto on ollut sisäänajohuolto ja seuraava varmaankin 8-10 tkm kohdalla ( en mene takuuseen lukemista,mutta huolto-ohjelmasta/kirjasta löytyy tarkat tiedot) saattaa olla,että seuraava huolto on aikaisemminkin, koska riippuu valmistajan ohjeista.
Tuosta hinnan neuvottelussa sinulla taitaa olla valttina se,että ostat suoralla kaupalla ( ei vaihtopyörää ) ja "käteisellä", mutta niinkuin edellinen kommentoija sanoi niin myyjiä on niin erillaisia ja jotkut tulevat enemmän vastaan kuin toiset.
(sama juttu jos joskus vaihdat pyörää ja annat vanhan vaihdossa niin jotkut liikkeet tarjoavat naurettavaa hyvitystä vanhasta ja jotkut antavat todella "hyviä" välirahoja, joten maltti on valttia ja ensimmäiseen liikkeeseen ei kannata jumiutuaomalla kohdalla tulee n. 1tkm ostosreissu liikkeeseen joka antoi todella hyvän vaihtotarjouksen vanhasta pyörästä nykyiseen/tulevaan)
Noista rahoitustarjouksista vielä lopuksi pikkasen.. nykyään tosiaankin moni liike tarjoaa rahoitusmahdollisuutta ja tietenkään kaikilla ei ole mahdollisuus suoraan kauppaan, mutta kannattaa myös järjen kanssa katsella niitä läpi sillä NYT 0% korolla tarjousta ei ole olemassakaan vaan korot ovat nykyään "käsittely / tilinhoito" maksuja.. omalla kohdallani olisi ollut myös mahdollisuus rahoitukseen 0% korolla, mutta lopuksi laskemalla tulisi kuitenkin 10% lisäkulut rahoitettavaan osuuteen.
Tietenkään mikään liike tai pankki ei harrasta hyväntekeväisyyttä ja jostainhan se "palkka" on otettava.
Mutta jos pyörä on mieleinen ja rahoituskin on hoidossa niin sitten vaan kaupoille
ja muistetaan pitää se kumipuoli alaspäin![]()
Indian Sport Chief -23
ex. BMW R1200R -17
ex. Triumph ST 1050 -10
ex. Aprilia SL1000 Falco - 01
ex. Honda VTR1000F -98
ex. Honda CB750F -83
ex. Honda CB125TDC -84
Säälimätöntä tinkimistä kannattaa kaupoilla harjoittaa aina. Nyt tosin taitaa edelleen olla myyjillä sen verran hyvät markkinat, että vähän epäilen saatko hintaa tingattua juurikaan alaspäin. Toki kaikki on kotiinpäin ja se on suoraa nettotuloa sulle. Liikkeen myymästä pyörästä ilmeisesti kyse? Nuo on nykyisin hyvinkin ammattitaitoisesti hinnoiteltu eli liike tietää millä rahalla se tekee kauppansa ja se lukee hintalapussa. Käteiskaupastakaan ei juuri saa etua enää tänäpäivänä, koska liikkeelle on sama saako se rahansa rahoitusyhtiöltä vai suoraan ostajalta. Jos pyörä on kunnossa ja kaatumaton eli ns. uutta vastaava ja takuunalainen pyörä niin eipä sen osto mitenkään iso riski ole. Toivottavasti saat hyvät kaupat ja pidät pyörästä.
-- Brake later and open the gas earlier --
Aika tapauskohtaista, mutta nykyään uudenkarhea mp- tai auto tuntuu usein maksavan liikkeissä lähes uuden verran.
Eli summa summarum, täysin uuden saa usein lähes samalla hinnalla.
Mökäputken tai muut takuunalaisen pyörän viritykset voi laskea suureksi eduksi tai sitten pelkäksi lisävaivaksi ellei jopa pahimmillaan tehtaan takuun katkeamisen syyksi.
Yksityispuolella voi hinta olla huomattavastikin uutta edullisempi, mutta taustojen tarkistamiseen pitää paneutua enemmän ( mm mahdollinen kolarivaurio 2-kilpisyydestä puhumattakaan ).
2022 Honda.
Onko jatkotakuu voimassa?
Huollettu merkkiliikkeessä ja mitä muuta se sitten vaatikaan.
Pyörä itsessään ei pitäs olla ongelma, koska takuu ja virhevastuu.
Kaupanteko, ah tuo ikuisuusasia.
Jos pyörä on myyjän mielestä oikein hinnoiteltu ja menee kaupaksi parissa viikossa, niin tyhmä on se myyjä, joka alennusta antaa.
Jos pyörä on myyjän mielestä hinnoiteltu hieman pitkäksi ja koristanut myymälää jo aivan liian kauan, niin alennus voi olla huomattava.
Ajankohta on myös merkittävä. Jos myyjältä puuttuu se yksi myytävä pyörä kuukauden tavoitteesta, niin 31.xx voi tehdä hyvät kaupat, koska myyjä saavuttaa tavoitteen, joka taas tuo provikkaa.
Käteiskauppa. Ei sitä enää arvosteta, koska rahoitussopparilla myyjä tienaa paremmin ja jos vielä samaan kauppaan saa myytyä vakuutuksen, niin homma vaan paranee, siis myyjän osalta.
Kannattaa verrata käytetyn hintaa uuteen ja miettiä oisko uusi pyörä sittenkin se parempi vaihtoehto.
Ps. Päästömanipulointi on 01.06.2024 laitonta, joten paperit siitä mökäputkesta ja luulen, että myyjät on tiedotettu aiheesta, siis toivon että on.
Älä rakastu ensimmäiseen pyörään jonka näet.
Tarkoittaa, että oletko jo päättänyt että ostat CBR500R:n mutta ainostaan metsästät oikeaa diiliä?.
Jos et: niin kaupoissa kiertelyä, kylmiä tyyppejä ja koeajoja. Täydellistä pyörää ei ole olemassa ja niistä löytyy yllättäviä hyviä ja huonoja puolia jotka paljastuu vain paikan päällä, ei numeroarvoja vertaamalla.
Jos olet: niin siltikin pää kylmänä ja käy katsomassa minkälainen yksilö naapuriliikkessä olisi tarjolla. Ei tarvii pelätä että jahkailemalla mahis hyvään kauppaan menee sivu suun. Mahiksia tulee lisää, aina.
Kandee vaikka pyytää erikseen tarjoukset suora käteiskauppa vs. rahoitus. Sitten katsoo siitä rahoitetun tarjouksesta mikä on todellinen vuosikorko (ts. perustamiskulut, kk-maksut yms. huomioituna varsinaisen koron päälle) ja todellinen kokonaishinta. Nuohan pitää siinä tarjouksessa ilmoittaa.
Rahoitustarjous voi alkupääomaltaan (ehkä) olla edullisempi, jos myyjä saa provikkaa siitä että saa myytyä pyörän lisäksi myös rahoituksen. Lue rahoituksen ehdot; esim että 5 vuoden rahoituksen saakin halutessaan maksaa pois 2 kk päästä ilman extra-kuluja (jolloin siis välttää korot jne). Tai ihan toinen matopurkki on että suorassa kaupassa säästyneet rahat sijoittaa johonkin olettavasti tuottavaan.. Siis ei mihinkään toiseen kulutustavaraan vaan esim. indeksirahastoon jonka oletettu tuotto olisi suurempi kuin rahoituksen kulut.
Tottakai kerrasta maksettu pyörä tuo tietynlaista huolettomutta ja ylpeyttä. Rahoitetussa mopossa myös sitoudut ottamaan vakuutuksia mitä et ehkä muuten ottaisi.
summaten: että pystyy maksamaan pyörän käteisellä ei tuo tinkaamisvalttia ostajalle. Koska myyjäliikkeellä ei ole tänä päivänä ole riskiä luottotappiosta jos ostaja ei pystykään maksamaan.
Onko nyt hyvä aika ostaa? Henkilökohtainen polte tietysti on varmaan kova. Mutta just nyt on aika jolloin ostajat (tuoreen kortin omaavat jne) ovat liikkeellä ja myyjät tietävät tämän. Mutta toisaalta he tietävät myös että nyt on aika jolloin kauppoja pitäis tehdä liukuhihnalla, eikä päästää diiliä naapurille. Mitä pidemmälle lomakaudelle, syksyyn myynti menee niin sitä pidempään raha seisoo kiinni myymättömässä kamppeessa.
Viimeksi muokannut: TIJ; 01.06.2024 klo 11:47.
Att tänka innan man talar är som att torka sej i röven innan man skiter... - Arne Anka
Ammattimyyjällä on aina virhevastuu, mutta mp-puolella(kin) myyjä voi aika vapaasti määrittää mahdollisen takuun (ylimääräinen etu ) ehdot. Mikäli yksikään takuun tai jatkotakuun ehdoista ei täyty, voi varautua myyjän kieltäytymiseen mahdollisista takuuvaatimuksista.
Joskus takuut katkeavat omistajan vaihdokseen, joskus siihen että myyjänä on ei-merkkiliike tai sitten väärän huoltopaikan takia. Kannattaa lukea pikkupräntti tarkkaan.