Heihei.
Tänään meikäläinen aloitti harrastamisen kaksipyöräisillä, kun talliin saapui '09 Suzuki GSX 650F. Ongelma harrastuksessa, enemmänkin sen aloittamisessa, on se, että keväällä kun aletaan korttia ajamaan, joka on tällä erää vain A2, niin pyörässähän on jenkaa liikaa.
Ottaisin vastaan suosituksia, neuvoja, kaikkea mahdollista, jos foorumilaiset osaisi neuvoa eritoten että minne sukisukin kiikuttaisi Pirkanmaalla (mieluiten Tampere/lähialueet) kuristettavaksi, että dynotettavaksi. Kuristussarjan asentelu saattaisi onnistua itseltä, tuskin tuolla tankin alla mitään niin vierasta on mitä ei olisi autojen kanssa tullut nähtyä, mutta dynopaperihan se suurin ongelma mahtaa olla. Tähän väliin toki haluaisin mielipiteitä, kuristellaanko kaasuvaijerista, valmiilla mallikohtaisella sarjalla imusarjasta, vai mistä?
Sana on vapaa. Saa neuvoa, opastaa, vinkata, mitä vain.
Kiitos paljon!
PS. Pahoittelut jos väärällä alueella/tms. Ensimmäinen postaus täällä.
'09 GSX 650F
Pistä alkuun googlehaku "gsx650f a2 restrictor kit" niin näkyy mitä palikoita kuuluu settiin.
Tai tuosta:
https://www.storm-motor.fi/merkkikoh...ati-s-wvcj-03/
Born to be middle aged.
Helpoimmalla pääsee, kun on mallikohtainen hyväksytty setti asianmukaisten dokumenttien kanssa – esim tuosta yltä. Se paikalleen ja lapun kanssa konttorille. Tehoa ei tarvitse mitata.
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
* Suzuki Katana * KTM 690 Enduro * Kawasaki ZX-8R * CFMOTO 450MT * Honda Fireblade * MV Agusta Brutale 910S *
Meillä juuri samanlainen pyörä ja viime kesänä aihetta mietittiin kun poika harkitsi A2 korttia, kyllä selkeästi fiksuin ja halvin tapa kuristaa on tuollainen valmis sarja kuten edellä jo kerrottu.
DL650 V-Strom / GSX650F
Vuosi sitten keväällä kuristutin kahvasta. Yksinkertainen toimenpide, mutta joutuu tietysti mittaamaan tehot samalla. Tehojen mittauksessa paljastui, että kaasarit kannattaa puhdistaa. No puhdistin nekin sitten!
Aluksi kyselin, että miten kuristus tapahtuisi moottorin puolelta, mutta sitä suositaan kuuleman mukaan silloin, jos meinaa purkaa kuristukset pois samantien - poliisi ei pystyisi tien päällä päättelemään pyörän tehoja. Kahvakuristuksessa poliisisetä mittaa kaasukahvan liikkumisalan, joka on merkitty rekisteriotteesseen asteina.
Luin joitakin juttuja siitä, että kuristettu pyörä on kaikin tavoin huono ja nuhapumppu tms. Itse hämmästelin, että kuusisatanen bandiitti tuntui ihan entisenlaiselta jopa ohitustilanteissa. Normaaleissa tienopeuksissa kiihtyvyys ohittaessa oli niin hyvä, että en erottanut eroa aikaisempaan. Luonnollisesti huippunopeus pieneni jonkin verran. Tässä pyörässä vauhdin ollessa 100km/h kierrokset kutosvaihteella ovat 5000 tienoilla (tai himpun alle, koska edessä rattaassa +1 hammas). 120km/h nopeudessa 6000 kierrosta. Rajoitus alkaa tuntua siinä 8000 kierroksen jälkeen. Kukapa sitä sellaisilla kierroksilla konetta edes jaksaisi huudattaa? (ööö pidemmän päälle).
Vähän outo juttu tämä A2 -> A siirtymä. Jos sen ajokokeen/käsittelykokeen käy suorittamassa iso A:ta varten puolentoista vuoden kuluttua ja kuristukset on otettu pois ja pyörä on taas rekisteröity normaaliksi, niin eihän tuota tehoeroa pysty edes huomaamaan, jos ajaessaan noudattaa lakia. Tuskinpa ajokokeessakaan sanovat, että nyt ajetaan hiukan 180km/h tuota taajaman raittia pitkin, niin nähhään, että hallitset pyörän, jossa on tehoa enempi...
Suzuki AN400 Burgman (2018) - vaimo
Suzuki DL650 (2009) - mä
Suzuki GSF 600 s bandit (2002) - mä
Ex-pyörä: Honda Shadow 750 ACE (2001) - vaimo
EX-pyörä: Yamaha XV250 Virago (2000) - vaimo
Ei nyt sotketa järkeä ajokorttiluokkiin, niillä ei ole asian kanssa mitään tekemistä...![]()
Pojan pyörät, sekä A1 että A2, jätettiin kuristamatta, ehtona se, että tien päällä käyttäydytään niin, ettei poliisisedälle tule tarvetta tarkastaa pyörää taikka korttia. Sopimus piti, eikä ongelmia tullut.
Lähtee se kortti kuristetullakin ;-)
GT380-DS7-CB350F-GT500-GS750-VF750F-GSX1100F-GSXR1100-XJ600-GSXF750
How far can you travel when you're six feet underground?
Meillä kanssa molemmat tytöt ajoi piikkiajan TZR:llä josta rajoitukset poistettu (pääsuutin, YPVS, kuristus pakoputkessa). No mitään ei sattunut ja rikos on vanhentunut. Siihen aikaan sai rajoittamattoman A:n kun täytti kaksikymmentä ilman mitään kokeita tai inssejä sen piikkikortin perusteella.
FJR -17
GT380-DS7-CB350F-GT500-GS750-VF750F-GSX1100F-GSXR1100-XJ600-GSXF750
How far can you travel when you're six feet underground?
Ja ainakin minä luen aloituksesta, että sillä pyörällä olisi tarkoitus ajaa kortti. Ei varmasti onnistu ilman rajoituksia.
Että ihan turhaa tulla paukuttelemaan henkseleitä sillä, kuinka fiksuja tenavia teillä on.
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
* Suzuki Katana * KTM 690 Enduro * Kawasaki ZX-8R * CFMOTO 450MT * Honda Fireblade * MV Agusta Brutale 910S *
Tässä on sellainenkin riski, että poliisin rekisterikilpiskanneri saattaa hälyttää, jos liikenteessä kohdattu pyörä on täysitehoinen, mutta rekisterissä olevalla omistajalla ei ole moista ajo-oikeutta. Tämä ei ole faktaa vaan spekulaatiota, mutta käsittääkseni vastaavalla mekanismilla poimitaan tarkastettavaksi autoja, joiden omistajan tai haltijan kortti on hyllyllä.
Alphatechnik.de:stä tilattiin rajoitussarja pojan A2-pyörään (Honda). 125 euroa kotiin toimitettuna ja mukana kaikki paperit, mitä katsastuksessa tarvittiin. Pyörä vietiin leimalle peräkärryllä tankki irrotettuna, jotta katsastuksessa pystyttiin varmistamaan rajoittimen asennus. Rajoitus tapahtui kaasuläpän asentoa rajoittamalla, joten kääntökulma merkattiin pyörän tietohin. Mittaus ei ollut mitenkään tarkka, vaan katsuri arvio noin kymmenen asteen tarkkuudella paljonko tuppi kiertyy.
Tuossa vielä linkki ketjun aloittajan pyörän rajoitussarjaan.
2x HD, 2x Savage