Terve.
Nyt on jo parii kertaan tapahtunut seuraavasti, että kun reissuun on lähtenyt, kytkin on toiminut aivan moitteetta, mutta jonkun 10km jälkeen kytkimen toimintakyky katoaa kuin tuhka tuuleen. Ensimmäisen kerran jälkeen kävin hakemassa uudet nesteet tuohon kytkimeen ja ilmattiin kytkin siinä samalla. Tämän operaation jälkeen testilenkille ja kaikki vaihteet läpi - ei ongelmaa. No seuraavana päivänä piti lähteä pisemmälle reissulle, niin Tampereelta pääsin orituvalle asti, mistä piti sitten pala takaisin ns. lähtöruutuun, kun kytkimessä taas alkoi ilmaantua ongelmia. Kytkintä piti pumpata pirusti, että irrotti vedon edes jotenkin koneesta ja pääsi vaihtamaan vaihdetta. Hädin tuskin pääsin kotipihaan, mutta pääsin kuitenkin.
Onko kenelläkään ollut vastaavanlaisia ongelmia ja mikä tärkeintä, mikä on ollut ratkaisu tähän probleemaan.
Kiitoksia vastauksista jo etukäteen.![]()
Jokuhan siella vuotaa ja se haukkaa ilmaa väliin. Jos ymmärsin vietistä oikein niin kytkin itsessään toimii kuten kuuluukin, mutta komento kahvasta ei mene perille kytkinlevyille asti.
Jos sen sai toimimaan pumppaamalla niin nyt pitänee alkaa etsiä vikaa mistä se hörsii ilmaa väliin. Veikkaan että siinä kahvan ja säiliön lähellä se vika piilee. Näkyykö nesteitä jossain valumassa, laskeeko pinta tms. Voi siellä letkukin vuotaa, voisin kuvitella ettei tarvi paljoa vuotaa niin komento ei välity perille asti.
Nykyiset:Triuph Speed Triple , Solifer SMA -79.
Entiset:Yamaha FZ 1 N, Honda VF750C -Suzuki Savage LS 650 -solifer SM - Pappaturnturi (polkimilla ja käsivaihteilla)
Jos tuo ehdotettu kahvan ja säiliön välinen letku ei vuoda (tai jos säiliö on suoraan kahvassa), niin todennäköisin syypää löytyy sieltä jostain kytkinkopan suunnalta työsylinteristä.
Normaalisti toimiva kytkin nimittäin painaa niin suurella voimalla nestettä takaisin säiliöön päin, että kahvan itsensä männän tiivisteiden välistä hörppimä ilma on kytkimessä harvinaista. Sen sijaan kuraa, hapettumaa ja muuta moskaa vuosien varrella kerännyt työsylinteri voi hyvinkin palautua niin hitaasti, että kahvasta irroittaessa se imaisee tiivisteiden välistä ilmaa. Eikä se likaisuus muutenkaan yleensä tiivisteiden työtä helpota.
Jees, eli joo. En kyllä silmämääräisesti huomannut, että nesteen pinta olisi mitenkään laskenut, tosin eilen laitetut jarrunesteet tuonne kytkimen säiliöön oli nyt jo värjääntynyt tummemaksi. Kahva kuin joskus jo tuossa aikaisemmin irrotettiin, niin sielä oli ainakin suht kehnossa kunnossa ollut tiiviste, liekö vika siinä vai ottaako tuo ilmaa tosiaan jostain muualta. Netistä koittanut etsiä tuommoseen vanhaan -84 vuoden 700 - Magnaan tiivistisarjaa kytkimelle, mutta eipä ole vielä natsannut.
Tattista vastauksista by the way.
Työsylinterin kautta ainakin jotkut ovat imaisseet ilmaa sisään niin, että nestettä ei vuoda ulos, eli pintakaan ei silloin hupene. Toki jos sanot kahvan tiivisteiden olleen huonossa kunnossa jo ennestään, niin ei sitäkään vikapaikkaa tietty pidä ylenkatsoa. Mutta jos se työsylinteri on helpolla napattavissa kouraan, niin kyllä sinnekin kurkistaisin, koska ilmavuotoon johtava takertelu voi olla tiivisteiden ulkopuolella olevasta hapettumasta ja liasta johtuvaa, jolloin puhdistus ja hieno vesihiomapaperi pelastavat tilanteen ilman tiivistesarjaa.
Ihan siltä varalta, että jos vika onkin pääsylinterissä, niin mahtaakohan tämä Magna750c:n osat olla yhteesopivia 700c -mallin kanssa. Tietääkö kukaan onko noissa muuta eroa, kuin kuutiotilavuus?
https://www.storm-motor.fi/osat/moot...-korjaussarja/
Olisko yksi mahdollisuus kumiletku joka on sisältä turvonnut lähes tukkoon ja lämmetessään vielä pahenee, jos sellainen yleensä tuossa systeenmissä on. Joskus tuo ainakin jarruletkuissa on mahdollinen vika.
Semmoista päivitystä, että nyt on pääsylinteri kahvasta vaihdettu. Tänään töihin lähtiessä kytki oli vielä aivan hyvän tuntuinen, mutta kun kotimatkalle lähdin, niin loppumatkasta alkoi kytkin tuntumaan jo löysältä.
Osaako kukaan viisaampi kertoa, millä tästä vaivasta pääsee eroon.Ilmailtu on useempaan kertaan ja nyt tosiaan ne kahvan sisustakin vaihdettu. Vituttaahan tämmönen.
Sitten työsylinteriin korjaussarja, eli mitä siinä nyt uusia sisuskaluja tulee tiivisteet ym. Sitten letku vaihtoon + uudet tiivisteprikat banjopultteihin koska ovat kertakäyttöiset. Jos ei vieläkään pelaa niin sitten uus mopo.![]()
RF900R, ZX6R, (XJ600S)
Tossa Lontooksi.
Vuoto voi olla niin pieni että sitä ei näe purkamatta.
https://ultimatemotorcycling.com/201...lutch-rebuild/
Onhan nestesäiliön kumi ja huohotusaukot kunnossa?
FJR -17
Itse säiliön ja kumitiivisteen pitäisi olla ihan kunnossa. Mutta jos senkin vaihtaa, niin löytyykö tuommosia osia enää mistään tuon ikäiseen (1984) pyörään.
Mahtaisko tuolta löytyä mitään?
https://www.cmsnl.com/honda-vf700c-m.../#.WwLnh0iFOUk
Kytkimen slavesylinterin korjaussarjoja jos sieltä pääsee ilmaa.
https://www.ebay.com/sch/Clutch-Slav...0&_mPrRngCbx=1
ZX-9R -95
Ex YZF 750 R -95
Ex FZR 1000 -92
Ex FZS 600 -01
Ex XJ 900F -93
Ex XJ 600 S Diversion -96
Kukahan nää mutkat oikein määrää..
Magna 700 on moottorin kuutiotilavuutta vaille sama pyörä, kuin 750. Harrikan myynnin helpottamiseksi kaikki yli 700cc tuontipyörät laitettiin aikoinaan USA:ssa lisäverolle, jota japsit ei tyylilleen uskollisina halunneet maksaa, yhtä vaille kaikki valmistajat pienensi koneet 700cc-kokoon. Muualla Kanadaa myöten oli 750cc. Broidilla oli tuollainen Usa-tuonti seitensatanen, ilmoittivat jopa saman tehon kuin 750:een.
Mare
Dodiih. Nyt on tiivisteet työsylinteriin vaihettu ja kylläpä olikin paskaa koko paikka täynnä. Uskaltaisin veikata, että sinne ei aikasemmin ole koskettu kertaakaan. Käväsin tuossa testilenkin heittämässä ja hyvin tuntui pelittävän - ainakin toistaiseksi.![]()
Jos sitä tämän viikon voi körötellä töihin ilman että ongelmia ilmenee, niin sitä uskaltaa lähteä pisemmällekkin ajelemaan.
Kiitoksia vielä kaikille miestä mäessä jelpanneille!![]()