Sivu: 1 / 2:sta 12 ViimeinenViimeinen
Tulokset 1:stä 30:een 34:sta
 1. #1
  Nyt tarvis viisaammilta neuvoa. Silloin tällöin tulee vastaan tilanteita että pitäisi hitsata jotain ja sitten menee soveltamiseksi.. halvalla harvoin saa hyvää mutta onko tuo lidlin kone sellainen jolla hoituu satunnaiset hitsaukset vai kannattaako satsata satku pari enemmän ja hakee muualta?

  omat hitsauskerrat voi laskea kahden käden sormin mutta harjoitushan tekee mestarin

  Alue voi olla vähän väärä mutta ei muutakaan keksinyt..

  http://www.lidl.fi/fi/tarjoukset.htm...etail&id=16494
  Yamaha MT-01 vm.2008

  Ex: Suzuki SV 1000, Suzuki GSF 600S, KTM LC4 640 / varastettu, Honda CBR 900 RR, Yamaha YZF 750 R, Husqvarna WRE 125, Honda monkey
 2. #2
  Parkside on roskaa,ainakin kolvin perusteella
  Onhan noissa takuut mutta arvaa säilytinkö kuittia.
  Horo Elää !
 3. #3
  Ei toiminu tuo linkki mutta nyrkkisääntönä hitsausvehkeistä vois sanoa että halvalla ei siistiä jälkeä saa mestarikaan aikaan. Jos ei räkimät haittaa ja käyttöä yks kaks kertaa vuosi voipi olla ok. Tai olla olematta.

  Yleensä ostetaan ensin halpa, sitten kun hermot menee pannaan se vajaa pari tonnia kunnon vehkeisiin kaasun kera.
  RC8 mökkiajeluihin
  K7 gixxeri radalle, FXST kainaloiden tuuletukseen, Kymco Agility 50 ajokiellon varalle
  Don't call me stupid, I'm insane!
 4. #4
  Puikkohitsauskonehan tuo näyttää olevan. Jos tarve on liimata paksumpaa tavaraa jotenkin kiinni, niin kai se tuolla onnistuu niin että kiinni pysyvät. 2mm ja pienempää peltiä ei tuolla taida sitten saadakaan mitenkään kiinni toisiinsa, jolloin pitänee panostaa hieman enemmän miggiin.

  Itsellä auton pelteihin käytössä Rautian TELWIN BIMAX 152, ei se montaa sataa maksanut, mutta satasia kuitenkin. Siinä sitten kyljessä hiilidioksidipullo vanhasta sammuttimesta.

  Jos noin harvoin hitsaa, niin miten olis vuokraus esim rakennuskonevuokraamoilta?
 5. #5
  Linkki ei auennut, mutta hintavertailun vuoksi linkissä ihan laadukas konepaketti, jossa kaikki tarvittavat kilkkeet:
  http://webshop.industriacenter.fi/pr...is-kaasupullon

  Tuommoisella olen hitsaillut kolme pullollista kaikenlaista 1-5 mm pellistä rosteriin. Ja tuohon kolmeen pullolliseen saa hitsata jo ihan muutakin kuin satunnaisia hitsauksia. Ei voi moittia.
  Viimeksi muokannut: Nomad; 26.05.2015 klo 09:54.
 6. #6
  MIG/MAG ongelmana on, että eri materiaaleille tarvitsee ison kasan erittäin kalliita lankakeloja ja samoin lajitelman erittäin kalliita kaasuja. Miggi on ehdoton esim autopeltitöissä, mutta sekalaiseen kotikäyttöön ottaisin puikkokoneen. Puikkoja saa pienissä erissä kaikille mahdollisislle materiaaleille.

  Satunnaiseen kotikäyttöön omasta mielestä kätevin on pieni puikkoinvertteri. Noilla muuntajilla, kuten tuo lidlin menee vain hermot kun ei syty, eikä pala ikinä kunnolla ja jälki juosten kustua. 500€ maksaa hyvä puikkokone esim tuolta löytyy:

  http://webshop.industriacenter.fi/ca...esab-ja-kemppi

  Tuo 235€ tarjous Esabbi kutittelee vähän, että pitäisköhän käydä pois kuleksimasta. Varmasti toimii hyvin, mutta teho ei riitä isoihin hommiin. Töissä on reissukäyttöön noita Kemppi Minarc 150 ja se on loistopeli. Sillä hitsaa vaikkei osaisikaan. Puhdas ammattikone ja jos perse kestää, osta sellainen.
  Ducati Streetfighter 1098 -10
  KTM 690 Enduro R -15

 7. #7
  Mulla on ollut pari vuotta käytössä tää Biilteeman miggi ja täytelanka. Hyvin on pelannut satunaishommissa, ja yllätävän helppo hitsata täytelangalla. sillä ei ehkä niin hienoo saumaa saa, mut kestävämpää kuulemma kuin kaasun kanssa.

  http://www.biltema.fi/fi/Tyokalut/Hi...40-2000022913/
  .
 8. #8
  Lainaa B12 kirjoitti Katso viesti
  MIG/MAG ongelmana on, että eri materiaaleille tarvitsee ison kasan erittäin kalliita lankakeloja ja samoin lajitelman erittäin kalliita kaasuja.
  En ole hitsaustekniikan ammattilainen, mutta kun puhutaan autotallihommista niin ymmärtääkseni:
  5 kg lankakerä seostamattomille (musta rauta) teräksille maksaa 20 euroa ja 1 kg 316L lankaa (sama lanka rosterin ja haponkestävän hitsaukseen) 45 €. Samalla kaasulla pitäisi perushitsaukset onnistua mustalle raudalle ja rosterille - en nyt muista, mitä kaasua.
 9. #9
  Lainaa Nomad kirjoitti Katso viesti
  Linkki ei auennut, mutta hintavertailun vuoksi linkissä ihan laadukas konepaketti, jossa kaikki tarvittavat kilkkeet:
  http://webshop.industriacenter.fi/pr...is-kaasupullon
  Tuommoisella olen hitsaillut kolme pullollista kaikenlaista 1-5 mm pellistä rosteriin.
  Ja tuohon kolmeen pullolliseen saa hitsata jo ihan muutakin kuin satunnaisia hitsauksia. Ei voi moittia.
  Joo tuo lild linkki ei toimi....
  Mutta oma kokemus myös sama kuin Nomad, tuo on kyllä paaljon parempi vaihtoehto kuin joku lild, aloittelialle tosi mukava ja helppo
  Elä elä hyvö mies panikoi turhaa, ei sillä kateudella voita mitää
 10. #10
  Moi!

  En luottaisi puikkokoneisiin, ainakaan tuon hintaluokan peleihin. Itte hankin muutama vuosi sit laadukkaan invertterin, ja siihen TIG-setin ja paikalliselta diileriltä pienen vuokrapullon argonia. Nyt ei tulisi enää mieleenikään, vaikka sekin mahdollisuus on, tuhrata puikkojen kanssa. Kyllä nekin tietty paikkansa lunastaa, jos on todella pieni tarve eikä halua hankkia hyvää ja kallista laitetta nurkkaan pölyttymään. Yksi vaihtoehto on tietty konevuokraamo, josta saa "pientä korvausta vastaan" paremmankin koneen tilapäiskäyttöön.

  T: Lumumba-setä Jykylästä
 11. #11
  Itse olen koneistuspuolen miehiä, mutta töissä sulatetaan vuodessa lisäaineita kymmeniä tonneja. Aloittajan kannattaisi kyllä kertoa, minkätyyppisiä hitsauksia aikoo tehdä ja mille materiaaleille. Muuten on ihan turhaa väitellä, onko parempi miggi, tiggi vai puikko.
  Ducati Streetfighter 1098 -10
  KTM 690 Enduro R -15

 12. #12
  Eikö silloin olisi oikeastaan tuohon ratkaisun..Tuo tig ja opettelee käyttämään sitä...
  Elä elä hyvö mies panikoi turhaa, ei sillä kateudella voita mitää
 13. #13
  Lainaa Husky510 kirjoitti Katso viesti
  Eikö silloin olisi oikeastaan tuohon ratkaisun..Tuo tig ja opettelee käyttämään sitä...
  Kyllä se niin on että tigilläkin on ne omat paikkansa ja kaikkeen sekään ei taivu.

  Jos on tarkoitus hitsailla jotain vanhoja autoja niin tig:illä ei tee mitään. Pitää olla ihan puhtaat pinnat paskasta ja varsinkin ruostetta ei siedä yhtään.

  Autohommiin mig, isompaan kasailuun ja heppailuun puikko. kyllä puikolla osaava autoakin hitsaa mutta amatöörille vähän turhan ohutta matskua. Tig sitten kun tosissaan väännetään, missään tapauksessa ei tollaseen pari kertaa vuodessa neppailuun.
  'Not only do they reach erroneous conclusions and make unfortunate choices, but their incompetence robs them of the ability to realize it. Instead they are left with the erroneous impression they are doing just fine.'
  -Dunning-Kruger effect-

  ZX12R
 14. #14
  Ei tosiaan kovin ohuella materiaalilla toimi noi ns. suojakaasuttomat laitteet. Jossain rakennustyömaalla betoniraudotusten kanssa vois olla ihan kelpo laite, mutta esim. auton ruostekorjaukset, pakoputken hitsaamiset yms. kannattaa melkeen unohtaa, jos sellainen nyt ylipäätään oli mielessä.

  Bilteman hitsauslaitteet ajaa kuuleman mukaan hyvin asiansa kotikäytössä, ja suojakaasuksi kelpaa ainakin MIGille hiilidioksidi. TIG taitaa vaatia seoskaasun tai argonin ja sittenhän joutuu jo hommailemaan pullon?

  MIGin kaasuksi tuli tossa jokin aika sitten tollanen vastaan http://www.co2adapt.fi/. Pienempiin projekteihin varmasti riittävä ja edullinen vaihtoehto, lisäksi löytyy melkeen joka kylältä useampikin paikka jossa saa täytettyä.
  Suzuki TL1000R -00
  ex. Kawasaki ZXR750 -93
  ex. Cagiva Freccia C12R -91
 15. #15
  Linkki ei tosiaan toimi.

  Kannattaa satsata se pari sataa heti kättelyssä. Lähinnä sen takia että saat koneesta riittävästi tehoa irti. Lisäksi jos ostat TIG:n tai MAG:n niin pidä huolta koneesta ja siittä ettei ole kaasuvuotoja. Happi niissä tekee enemmän kiusaa kuin huono kone.
  Kaikki muut erot ovat sitten hifistelyä tässä vaiheessa. Aloita jollain sopivan hintaisella koneella.

  Prosessin valintaan.... Murinan kanssa eri mieltä. Ruoste ei kuulu hitsaussaumaan, joten se tulisi poistaa aina oli prosessi sitä mikä tahansa. Mag:lla kyllä pystyy tekemään pisteen yllättäväänkin ruostekasaan, mutta ei se sitä tarkoita että se kestäisi.

  TIG:llä voidaan hitsata kaikkia hitsattavia materiaaleja ja kaikkia paksuuksia ja kaikissa asennoissa. Prosessi omaa erittäin tarkan sulan hallinnan. Vaatii suojakaasun ja yleisesimmin käytetään argonia. Sinun tapauksessa et tarvitse muuta kuin pelkkää argonia.

  MAG on seoskaasulla toimiva prosessi (esim. Argon 75% ja 25% hiilidioksidia). Voi käyttää myös pelkkää hiilidioksidia mikä on halpaa, mutta sillä on huonosti säädettynä taipumus tuottaa huomattavan paljon hitsausroiskeita. MAG soveltuu paksuille materiaaleille paremmin eikä esim. ohuelle putkelle. Poikkeuksena autopeltityöt missä hitsaus tehdään pistehitsauksena. Jos sitä nyt hitsaukseksi voi sanoa.

  MIG on sama prosessi kuin MAG. Erona vain käytettävä kaasu. Eli vaihdat MAG-koneeseen kokonaan inertin kaasun esim. Argonin tai Heliumin niin hitsaat tällöin MIG-prosessilla. Käytetään lähinnä alumiinille.
  Tosta kaasuttomasta hitsauksesta MAG:lla. Voit unohtaa koko homman..

  MAG:lla voidaan hitsata ilman suojakaasua kun käytetään rutiilitäytelankaa. Lanka toimii kuten hitsauspuikko. Rutiililanka on kuitenkin tarkoitettu suurtuottoisiin töihin ja virrat yli 200 A. Halpa koneilla ei mitään asiaa noihin virtoihin. Lisäksi rutiililangalla hitsataan pääasiassa suuria teräsrakenteita. Ei varmaan osu sinun käyttötarkoitukseesi
  ZX-6R 2005 --> GSX-R 1000 K8
 16. #16
  Oman näkemys että ehdottomasti tiggi.Käytettynä saa kempin laitteita kohtuulliseen hintaan.Hyötypuolena ainaostaan yksi suojakaasu,todella helppo hitsata ja aloittelijakin saa kaunista saumaa aikaan(ei silti tarkoita rakeenteellisesti hyvää saumaa).Haittapuolena hidas hitsaus verrattuna puikkoon/miggiin,lisäksi materialin paksuus tulee hitusen nopeammin vastaan.

  Oman kokemuksen mukaan halvemmilla hitsausvehkeillä ei tee mitään.

  Puikko on ihan ok jos sauman ulkonäöllä ei juuri ole mitään väliä,ja soveltuu oikeastaan vain paksumpien rautojen hitsaukseen.Hyvänä puolena liikkuvuus,laite ei ole iso eikä tarvitse roudata kaasupulloja.
  They say if you play a Microsoft CD backwards, you hear satanic messages. Thats nothing, cause if you play it forwards, it installs Windows.
 17. #17
  Kiitos kaikille vastauksista, tuli paljon sellaista mistä ei ollut ikinä kuullutkaan.. Yritin tuota Lidlin konetta etsiä uusiksi heidän nettisivuiltaan mutta ei jostain syystä löytynyt.

  Käyttö mihin tuo vehje tulisi olisi todellakin ohuisiin peltitöihin, kuten joku mainitsikin niin pakoputken hitsaus tyylisiin kohteisiin, kannakkeiden tekoon ym pieneen. Mitään paksua rautaa ei ole tarkoitus tai tarve hitsata.

  Joku työväenopiston hitsauskurssi voisi tehdä kanssa poikaa, sähköpuolella ammattikoulussa kun noi hitsaukset jäi tosiaan muutamaan kertaan.. muistaakseni siellä hitsattiin migillä ja se oli kyllä muisteloiden mukaan suht helppoa hommaa jopa aloittelijalle. Toki kunnolliset koneet antoivat tasoitusta.
  Yamaha MT-01 vm.2008

  Ex: Suzuki SV 1000, Suzuki GSF 600S, KTM LC4 640 / varastettu, Honda CBR 900 RR, Yamaha YZF 750 R, Husqvarna WRE 125, Honda monkey
 18. #18
  Tuo Bilteman kone joka mainittiin myös aikaisemmin, MIG 140 kuulostaa tuoteselosteen mukaan kyllä sellaiselta mikä meikäläisen tarpeisiin sopisi.
  Yamaha MT-01 vm.2008

  Ex: Suzuki SV 1000, Suzuki GSF 600S, KTM LC4 640 / varastettu, Honda CBR 900 RR, Yamaha YZF 750 R, Husqvarna WRE 125, Honda monkey
 19. #19
  Jonkin verran hitsauskokemusta omaavana ja joitakin halpiskoneitakin kokeilleena uskallan väittää, että tuolla Lidlin koneella ei pala kunnolla muu, kuin hitsaajan hermot. Kunnollisesta saumasta on turha edes uneksia millään puikkokoolla. Ilmoitettu maksimikoko tuskin palaa juuri ollenkaan, pienemmätkin korkeintaan "räkien". Noista koneista on hyötyä korkeintaan niitä myyville kauppiaille. En suosittele!
  XX -05 Kaikki loppuu aikanaan, vaan konsanaan ei milloinkaan...

 20. #20
  Lainaa Murina kirjoitti Katso viesti
  Kyllä se niin on että tigilläkin on ne omat paikkansa ja kaikkeen sekään ei taivu.

  Jos on tarkoitus hitsailla jotain vanhoja autoja niin tig:illä ei tee mitään. Pitää olla ihan puhtaat pinnat paskasta ja varsinkin ruostetta ei siedä yhtään.

  Autohommiin mig, isompaan kasailuun ja heppailuun puikko. kyllä puikolla osaava autoakin hitsaa mutta amatöörille vähän turhan ohutta matskua. Tig sitten kun tosissaan väännetään, missään tapauksessa ei tollaseen pari kertaa vuodessa neppailuun.
  Hyvä tietää, kun itse tuota mig käyttänyt, niin seuraavaksi olisi hienoa saada tuollainen tig ja opetelle tekee sillä ja jos ruoste hommia tekee, niin kyllä se putsataan kunnolla, niin ei tarvii tehdä vuoden päästä uudelleen...
  Elä elä hyvö mies panikoi turhaa, ei sillä kateudella voita mitää
 21. #21
  Olikos nyt jollain jo oikeita käyttökokemuksia tuosta Lidlin Parkside puikkokoneesta? Toimiiko, kestääkö kotikäytössä, tekeekö ylipäätään yhtään mitään?  Kirppiksellä törmäsin käyttämättömään kapineeseen ja pikku googlailulla ei oikeita kokemuksia löytynyt. Mig löytyy jo tallista, mutta tuumin, josko sen rinnalle tuommoinen muutaman kympin halpis puikkokone pikkuisen paksumpaa rautaa varten... Siis kun halvalla sais...

  Edit: Tarkempi merkki ja malli oli Parkside Pesg 120 B2
  Mutkaista tietä näkymättömiin... Honda CBR1000F -93
 22. #22
  Lainaa -perttu- kirjoitti Katso viesti
  Olikos nyt jollain jo oikeita käyttökokemuksia tuosta Lidlin Parkside puikkokoneesta? Toimiiko, kestääkö kotikäytössä, tekeekö ylipäätään yhtään mitään?

  Kirppiksellä törmäsin käyttämättömään kapineeseen ja pikku googlailulla ei oikeita kokemuksia löytynyt. Mig löytyy jo tallista, mutta tuumin, josko sen rinnalle tuommoinen muutaman kympin halpis puikkokone pikkuisen paksumpaa rautaa varten... Siis kun halvalla sais...

  Edit: Tarkempi merkki ja malli oli Parkside Pesg 120 B2
  https://www.google.fi/search?q=Parks...B2+user+review
 23. #23
  Jotain lattaraudan hukkapätkiä tuolla sain toisiinsa kiinni ja liitos jopa kesti heitellä asfaltilla ikinä ennen en ollut puikolla hitsannut ja aiempi hitsauskokemus muutenkin yli 10v takaa yläasteen teknisen tunneilta (mig ja kaasu). Saumastakin muutaman pätkän jälkeen tuli kotikutoiseksi siedettävän näköistä. Kannattaahan se kokeilla ku halvalla saa, paitsi Lidlin sähkökäyttöistä viimeistelynaulainta
 24. #24
  Vastaavalla halpiskoneella oon joutunut kotipuolessa hitsaamaan paljonkin, yhden peräkärrynkin hitsannut sillä. Harrastus vehkeenä on suht ok. Ja joskus on tullut tienattua elanto hitsarina. Voisin väittää et hyvä hitsari pärjää huonolla koneella mut huono hitsari ei pärjää hyvälläkään koneella.
 25. #25
  Kun Parksiden tuotteita mollataan, niin täytyy heittää tähän, että olisi jäänyt Suitsan kytkin avaamatta ilman Parkside pulttipyssyä, siis sitä jonka olin jo melkein unohtanut autatallin hyllylle ja joka tuli mieleen, kun ei kytkimen 32mm mutteri hievahtanutkaan jatkovarrella kumivasaran varsi pinnojen välissä. Pyssyllä naps ja auki. Kiitos Parkside!!

  En osaa hitsata, että sikäli.
  Triumph Rocket 3 Touring -09
  Suzuki DR 650RS -90 (SolluSuitsa ilman Sollua)
 26. #26
  Nuo Parkside laitteet ovat usein Lidlille brändättyjä tuotteita jotka on valmistanut jokin iso valmistaja, esim Parkside jiirisirkkeli (muistaakseni 99,90€) on täysin sama kuin ikh:n tämä http://www.ikh.fi/fi/jiirisirkkeli-l...-woodtec-xw107 erona hinta ja väri. Tuo on ollut tosi hyvä tällaiselle kotinikkarille.
  Parkside teollisuus/ rakennus imuri, sellainen iso rosteripönttö, näyttää samalta kuin yksi bilteman imuri, pölypussitkin sopii. Tokihan kannattaa olla tarkkana mitä ostaa, ruuvarisarjaa en ostanut vaikka sitä hetken käsissäni hypistelinkin, sähkökäyttöinen veitsienja saksien teroituslaite on ihan paska (5,99€)
  Moottorisahan teräketjun teroituslaitteella pystyy teroittamaan ketjut oikein hyvin kun vain on tarkkana, voittaa viilaamisen. Yläjyrsin on ok, monitoimisaha on ok (sellainen värisevä), ristilinja laser on kotihommissa ihan yhtä hyvä kuin vatupassi jne
  Älä korjaa ehjää....
 27. #27
  Itse ostaisin käytettynä, vanhoja ei invertteritekniikalla toteutettuja saa melko halvalla. Ainakin kempin ja esabin koneet on lähes ikuisia, ainoa huono puoli on suuri koko (vanhat ammatikäyttöön tarkotetut), mutta jos ei haitaa niin enemmin sellainen kuin jokin lelutuote tosin ei niitä yleensä alle satasen saa mutta 300 alkaa jo löytymään, myös tietyissä mig malleissa on mahdollista kytkeä puikkokolvi jos erillinen langansyöttö laatikko niin siitä vain piuha irti ja kolvi tilalle.
  https://www.nettikone.com/kemppi/mineka-130/1649747
  S1000RR -10
 28. #28
  Lidlista saa joitain hyviä juustoja, mutta jos elintarvikekauppa myy hitsauskoneita, suhtaudun ko tuotteeseen suurella varauksella. Työkalut mitkä hyvänsä on hyvä hankkia alan liikkeestä.
 29. #29
  Sehän hyvä sillä Lidlihän on sekatavarakauppa nopeasti vaihtuvalla valikoimalla.
  Aprilia Tuono 1000R
 30.  
 31. #30
  Olikos nyt jollain jo oikeita käyttökokemuksia tuosta Lidlin Parkside puikkokoneesta? Toimiiko, kestääkö kotikäytössä, tekeekö ylipäätään yhtään mitään?
  Tämä on muuntaja. Mielestäni tekniikaltaan varmatoimisimpia laitteita, ei ole elektroniikkaa, säätö on mekaaninen. Taitaa olla sama kone kuin Einhell. Minullakin tuollainen on, ollut 20 vuotta, merkki joku Power ja aina toimii. Tosin halpamuuntaja on vaikein mahdollinen hitsattava puikkokoneista, vaatii 46.00 -puikon. Jalkoasennot onnistuu, puikot pitää olla kuivia ja esivalmistelut tehty hyvin. Sula tahtoo olla vaikeasti hallittavaa ja kuonaa tahtoo tulla helposti sulan sekaan, mutta tuolla oppii puikkohitsaamisen taidot hyvin. Tällä menee myös rosteripuikko. Jos asentohitseille ei ole tarvetta, niin paksuun rautaan oikein hyvä pienen Migin lisäksi.

  Itselläni on "Sippe":n tarkoittama vanha Esabin valovirtatasasuuntaaja, painaa kymmeniä kiloja, mutta ihan eri luokkaa hitsata kuin muuntaja. 48.00 -puikko ja sulan hallinta on ihan eri tasolla. Kannatan tätä vaihtoehtoa, jos paino ei ole ensimmäinen valintakriteeri.

  Halvat invertterit, niissä on ollut paljon vikoja, mutta ovat hyviä hitsata. Niissä on syttymistä helpottavaa pulssia ym. Tosin itse kiertäisin ne halvimmat kaukaa.

  Ja yleensä ottaen pitää olla sellainen lasi maskissa että näkee sen sulan liikkeet, ainakin opetteluvaiheessa. Sitten pitää olla hyvä maski että saa toisella kädelläkin ohjata puikkoa, kun noissa maskit on kädessä pidettävää mallia.  Lisätty kuva Esabista.
  Viimeksi muokannut: HAA; 19.08.2017 klo 20:04.
Sivu: 1 / 2:sta 12 ViimeinenViimeinen