Kysymys kuuluu mikä Kilvellinen tulisi valita kadulle ja radalle.
mikä olisi radalle se jota voi viedä ja kadullakin menettelee?
mielipiteet ja mieltymykset?
oma kysymykseni liitty siihen että olen hankkimassa kilosta ja tuumailin joko Kawan 10R tai Honukan Bladea ja molemmat 08->
vai pitäisiko olla joku muu? mitkä ovat erot näiden tai muiden välillä näihin?
kun liikkeen/myyjän pyörää ei ihan noin vain viedä radalle kokeiltavaksi niin ajattelin kysellä mielipiteitä/kokemuksia täältä.
Katana-85 ,Blade-96, R1-2001,R1-2005,10r-06, Ratalelu zx-6r,GSXR 1000 K4 ratalaite , Triumph T595 ,Superbike zx10r -04,Triumph Daytona 675, Kawasaki zx6r 2011 kilpuri
omaa kokemusta on R1/04 ja S1000RR/10, amatöörille aika samankaltaisia alustaltaan ja jarruiltaan (hyvät) pena tuoreempana vähän parempi ja nopeampi säätää katu/rata ajoihin, kaverin Hondaa RR/08 kokeilin kerran, alusta pehmeämpi ja jarrut ei ihan niin tunnokkaat (radalla ajettua, omistajan omakin kommentti R6R:ään verrattuna). kyykyt on kyykkyjä kadulla, rytkösellä taisin ajella 32tkm kaikkiaan ja näistä suurin osa kadulla, penasta vasta yhden kesän kokemus sekä että..(oen tyytyväinen hankintaani) jos kilsat vähenisi nykyisestä, palaisin varmaankin 04-06 rytköseen (halpa ja vanha joutaa seisoa tallissakin) tai kokeilisin ABS jarrullista Hondaa. nämä mielipiteet on sitten "entisen" keskiryhmän kuskin, nopeat ratsastajat antavat varmasti erilaisia vastauksia.
2016 > Triumph 675 team member
2004 > YZF600R (tallin perällä - pitkä huolto menossa..)
(.. DKW-RT175VS im holz schublade)
.. historiaa.. [2013 - 2022] S1000RR (2010) < [2006 - 2012] R1-2004 (RN12)
.. 28.2.2025 : jäsenyyttä takana 20 vuotta ja 5 kk ..
Itselläni on -08 Bleidi ja tällaiselle keltanokka-ratapöristelijälle pyörä on ollut ihan passeli vaihtoehto. Pyörä on helppo käsitellä ja siitä löytyy riittävästi potkua, niin että taitojen kehittyessä, se ei ala heti tuntua 'nuhapumpulta'.
Kuten Pekko jo totesikin, jarrut eivät tässä pyörässä ole ehkä kaikkein parhaimmat, mutta ns. 'lomajarruefektiä' saa merkittävästi pienennettyä, kun vaihtaa metallipunosletkut. Mielestäni Bleidin alusta sopii ihan hyvin aloittelevalle ratakuskille, mutta mikäli tarkoituksenasi on kehittyä nopeasti ja heittäytyä täysillä pyörän säätämisen ihmeelliseen maailmaan, niin tällöin on ehkä syytä harkita takaiskarin vaihtoa parempaan. Renkaiden valinta on myös erittäin tärkeä seikka, johon kannattaa kiinnittää huomiota, kun siirtyy radalle ajamaan (mutta tähän ei tietenkään pyörän merkki vaikuta).
Lisäksi kannattaa harkita seuraavia upgreidauksia Bleidiin, mikäli haluaa panostaa rata-ajoon hieman täysimääräisemmin: 1) äänenvaimentimen vaihto, koska Belidin oma äänenvaimennin on pian naarmuilla, kun aloittaa mutkissa hengaamisen (toki koko putkistonkin vaihtaminen on vaihtoehto, mutta mikäli pyörällä ei ole tarkoitus lähteä kilpailemaan, niin minusta koko putkiston vaihtaminen on rahanhukkaa), 2) jalkatappisarjan vaihtaminen -Bleidin alkuperäiset jalkatapit ovat ihan ok, mutta ratakäyttöön suunnitellulla jalkatappisarjalla saa huomattavasti paremman ajoasennon (säätömahdollisuus) ja näin ollen myös paremman tuntuman pyörään, 3) ja kun homma radalla alkaa sujua, niin quickshifteri on tietenkin ihan kätevä lisävaruste, joka helpottaa ajamista (luistokytkin tuli Belidiin ensimmäistä kertaa nimenomaan 08-malliin, minkä vuoksi vanhempaa Bleidiä ei kannata hankkia, koska tuo luistokytkin on ihan ehdoton rata-ajossa - välikaasut ja takarenkaan pomputtelut jäävät pois).
Sporttipyörät on tehty rata-ajoa varten, joten katukäytössä ne ovat kaikki lähtökohtaisesti vieraalla maalla. Tässä suhteessa ei liene suurta eroa sen osalta, minkä pyörämerkin valitsee. Toki pieniä eroavuuksia löytyy, mutta samanlaista se suurin piirtein on, kun ajaa Hankoon tai Milanoon oli alla sitten Suiza, Honda, Kawa tai joku muu sporttirälläkkä.
Huuuaaah......! CBR it is.
"If you know what you have done - you know what can be changed." -Keith Code
Kokemusta on vain tuolta matkamopoilupuolelta (vfr, xx ja jonnin verran reissua tehneenä). Tänä vuonna aloitin radalla käymisen bmw s1000rr:n kanssa. Aloittelijalle toimii radalla hyvin. Pyörä korjaa (loiventaa) kuskin suurimmat virheet. Saman kikottimen kanssa olen ajanut matkaa ja toimii. Nytkin takana noin kymmenen päivää, päivittäin 8-14 tuntia tien päällä.
Itse -09 bladella ajellut noin 37tkm, jossa mukana kaikenlaista katuajoa sekä rataa ja myös jokkiksessa kilpailua. Täytyy sanoa, että oikeen mukava ja ketterä pyörä. Tykkään Hondan "tylsyydestä" eli vähän sellainen pyörä ettei millään osa-alueella se paras, mutta joka osa-alueella hemmetin hyvä. Ei yllätä ja toimii niin kuin pitää.
Itse kisaamaan mennessä päivitin pyörään Öhlinsiä eteen ja taakse. Bazzazin mootorinohjausta, quick shifteriä ja luistonestoa. Pikakaasun, PP-tuning jalkatapit, race-putkisto yms. Vakiolla toimi ihan kivasti tiettyyn pisteeseen asti. Sitten kun vauhti kasvoi oli ihan paikallaan päivittää mm. alustaa. Vakioalustastakin varmasti saa enemmän irti, jos sitä tuunaisi paremmaksi, mutta siitä ei kokemusta. Omassani combined ABS-jarrut jotka tuo katuajoon haluamani lisäturvan. Radallakin niistä on apua, mutta lähinnä siitä "combined" osasta eli järjestelmä jarruttaa automaattisesti kovassa jarrussa myös takajarrulla ja näin vakauttaa kovia jarruja radalla. Tai ehkä myös se ABS on jonkun kaadon radalla pelastanut, kun jarrulla mutkaan sukeltanut. Mutta ei osaa sanoa, kun aika eleetön tuo järjestelmä eli ei naputa kahvaan tms. kun ABS toimii.
Hondan huonopuoli on se, että sen tekniikka on aika tiivis paketti. Siis pyörän "sisällä" on vähän tilaa jolloin modaamiset ja tunaamiset on hankalampi tehdä, kun kaikkiallla on ahdasta. Minua se ei sinäänsä haittaa, kun en itse noita tunaa vaan joku asian osaava henkilö hoitaa sen puolen.
Laitoin sulle myös privaa, koska pyöräni on myynnissä, jos kiinnostaa. Ja tätä saa koeajaa myös radalla. Ehkä jopa suotavaa koeajaa radalla, niin pyörä pääsee oikeuksiinsa.
xxx
^Toi katuhaukan bleidi on kyllä hieno peli ajaa ja tosiaan melkein vaatii sen koeajon radalla, että puoletkaan pyörän potenttiaalista tulee esiin.
Superbike #7