Tervehdys!
Yritin netistä ettiskellä tietoa, että mitenkä Yamahan koneet ylipäätänsä kestävät kilometrejä, mutta mielipiteitä oli niin erinlaisia, että ajattelin tulla tänne viisaiden joukkoon kyselemään
Itselläni siis tällä hetkellä 05 vuoden R1 jolla mittarissa 48tkm. Mitenkä tuollainen litranen viritetty kone kestää kilometrejä? Olen huoltanut pyörää itse säännöllisesti, mutta missä vaiheessa tulee niin sanotusti raja vastaan?
Jotenka tässä topikissa voisi keskustella ylipäätänsä kaikkien Yamaha moottoripyörien kestävyyksistä. Olisi kiva kuulla mitenkä teidän menopelit ovat kestäneet kilometrejä.![]()
Itellä fjr-03 ajettu n.90 tkm eikä minkäänlaisia ongelmia
Ei syö öljyä ja käy kohtuu nätisti. Hyviä kokemuksia muutenkin
Jammuista, xj:ssä aikoinaan kilsoja 200 tkm, se kyllä jo vähän savus, mutta kävi ja kukku=D
Itellä oli aikoinaan FZS 1000 vm.2003, eikös nuo koneet ole R1.sen kanssa hiukan "sukulaisia"? Tällä aasin sillalla siis kommentoin...
Kilsoja ajelin ko. vekottimeen muistaakseni 52 000, ja 42 000 kohdilla käytin liikkeessä isommassa huollossa. Tarkistivat mm. venttiilien välykset ym. Kuulemma mitään huomautettavaa taikka säädettävää ei tuolloin ollut missään. Lähtisin siitä olettamuksesta, että kun itse huoltaa säännöllisesti = eli siis vaihtelee öljyt/filsut ajallaan, niin 150 000km menee varmasti heittämällä. Sen jälkeen voi kenties alkaa miettiä jotain isompaa haalausta?
It´s better to die on your feet than live on your knees...
Kyllä varmaan kaikkien moottorit sen 100 tonnia kestää mennen tullen. Tietty jos ei huolla ja pitää pyörää koristeena niin voi mennä nopeamminkin. Mun kilosessa fasussa on nyt 155000 mittarissa. 115tonnia kun tuli mittariin laitettiin kone osiksi ja vaihdettiin takomännät tosin vanhatkin vielä olis mennyt. Jakoketju ja öljypumpun ketju pitivaihtaa mutta muuten mene varmasti toisen saman moisen.
Elämä on onneksi mutkikasta
Minulla vain kusiaisfasu mutta siinäkin alkaa olemaan 99 tkm just puhki.
Jakoketju menee vaihtoon talvella kuten myös kumikurkut mutta nehän ovat normi kulumisen puitteissa kun mopokin on jo 2001 rekisteröity..
Vanha xj 600 diversion vaihtui siinä 97 tkm:n nurkilla ja kone pelitti oikein hyvin siinäkin.
Kyllähän nuo kestää hyvin jos huolloista pidetään kiinni.
Viimeksi muokannut: tate66; 14.09.2013 klo 18:26. Syy: Lisää tekstiä
ZX-9R -95
Ex YZF 750 R -95
Ex FZR 1000 -92
Ex FZS 600 -01
Ex XJ 900F -93
Ex XJ 600 S Diversion -96
Kukahan nää mutkat oikein määrää..
106 tuhattako mulla oli XJ:ssä.. Ja lisää kai siihen on jälkeenkin ajettu. Kytkimen metallilevyt vaihdoin kun olivat alle suos. paksuudessa.
RF900R, ZX6R, (XJ600S)
Tuosta R1:stä kokenut huoltoukko tuumaili, että ko. mylly on kyllä aika tiukkaan viritetty ja pysyy juuri ja juuri nipussa. Tosin ajomäärästä ei kyllä ollut puhetta.
Itellä on tuohon FZ6 tullut kelattua 73 tkm ja eipä siinä mitään kummempia tunnu olevan. Tuo konehan pohjautuu pitkälti R6:sen myllyyn "kuohittuna" versiona, joten taitaapa olla vielä paljon ajamattomia kilsoja edessä päin.
Honda Varadero 1000 2007
ex.Yamaha FZ-6 2004
Reilut 136 tkm oli FJR: n mittarissa, kun myin pois. Kyllä nuo tuntuu kestävän, kun huollot tekee ajallaan. Mitään korjauksia ei ole tarvinnut tehdä, pelkät normihuollot ja venttiilliensäädöt.
Moto Guzzi Breva V850
Vespa GTS 250ie
kestäähän ne jos ei aina ole punarajalla, aikanaan omalla fj:llä 190 000 km no isompia problemoja.
Huollosta on paljon kiinni. vaihdettavat osat jää yleensä jakoketuun ja kytkinlevyihin koneessa sekä jotain stefoja.
Hyvillä öljyillä ja säännöllisillä huolloilla menee 250.000km kevyesti. Lontoossa bike lähetit ajelee järkky kilsoja noilla. Bike lähetti käyttö on tekniikalle todella kovaa ja raastavaa, joten tavan tallaaja ajelee noilla maailman tappiin.
Kyykyissä jostain syystä kuvitellaan että tekniikka lopahtaa tosi nopsaan. Vaihtopelinäkin joku R pyörä 100tkm mittarissa on suht hankala kauppiaalle.
Hyvät öljyt ja suodatin, säännölliset huollot ja moottorin kevyt lämmittäminen/rauhalliset ensikilsat kylmällä koneella helpottavat moottorin eloa.
Viimeksi muokannut: vma; 15.09.2013 klo 09:50.
136tkm xj 900:nen vm. 95 ei mitään ongelmaa 2x tulpat vaihdettu ja 30 välein venttiilit ja kaasarit sekä öljyt syksyisin.
Vuosi-pari sitten oli myynnissä poliisien vanha -04 R1, mittarissa 114 000 KM ! ! !
Ja muistelisin lukeneeni jenkkifoorumeilta (ajokausi osavaltiosta riippuen huomattavasti pidempi) monien sanoneen ajaneen yli 100tkm.
Kyllä nää kestää, kunhan niitä muistaa myös huoltaa..
Suomessa poliisien pyörät lähtee vaihtoon vasta jossain 110tkm jälkeen, ja niiden "normaaliajo" on aika repivää! Kiihdytys-jarrutus-kiihdytys jne. Kuskikin vaihtuu vähän väliä..
Se maksaa kuka nauttii!
Suzuki GSF 1250A -08 Exät:KTM 950 SM -06, KTM 990 SD -07, Suzuki GSF 1200S Bandit -06, Yamaha XJR 1300 -03, Suzuki GSX 750 -01
No ei tuo 100tkm ole vielä kummoinen määrä, saati että sitä pitäisi ihmetellä. CBR600F Hondalla linkin kaveri on rullannut hyvän matkaa yli 320.000km ilman murheen murhetta. Nyt varmaan mittarissa jo puoli miljoonaa
Varmasti paaaljon enemmänkin ajettuja kyykkyjä löytyy.
http://m.youtube.com/watch?v=gs8I8fY...%3Dgs8I8fYNNG0
Viimeksi muokannut: vma; 15.09.2013 klo 13:42.
Joo, en nyt vertais 600sen hondan kestävyyttä kiloseen. On se hiukan eri viritysasteella. Tarkoitin että kyllä nää kestää, kun monien mielestä viimeistään 50tkm ajetut on "lopussa"
Ulkomaisilla mm. Fjr- sivustoilla on vehkeissä aivan älyttömiä ajokilsoja. Joissakin menossa kylläkin toista moottoria ,mutta kuitenkin...![]()
500tkm taitaa olla suurin lukema jonka olen tuolla nähnyt. Aika monta 300k mailia ajettua.
http://www.fjrforum.com/forum//index...stones/page-33
Norden 901
Jokusia jammun koneita on tullut rempattua ja juuri valmistui tallilta -03 FZS1000. Siinähän on lähes sama tekniikka kuin 98-03 R1:ssä. Ko. pyörällä on ajettu 66tkm tavallista ajoa. Koneen purun syy oli ketjun lohkoon lyömä reikä. Samalla kävin läpi koko koneen ja vaihtoon meni:
- Kaksi paria kampiakselin runkolaakereita, oli jo selkeää kulumaa
- Kolme kytkinlevyä
- Öljy-vesipumpun kaikki himmelit, koska oli vesistefa jo valskannut
- Kolme ratasta vaihteistoon, kun oli näkyvää kulumista
- shift shaftin stefa, kun oli jo vähän kuseskellut öljyä
- Vaihteiston kytkinakselin päätylaakeri
- Lisäksi tietysti männärenkaat ja vetarinstefaa yms. osaa mitä kannattaa vaihtaa kun kattila on palasina
Oman kokemuksen mukaan noi vesi-öljypumput alkaa kuseksimaan noin 10 vuoden ja 60-80tkm jälkeen, toki on ihan tuurissaan koska se alkaa vuotamaan juoruputkesta kunnolla. Uudemmissa ykkösissä toi pumppu on sit erilainen, mutta samoja murheita on niissäkin, tosin korjaaminen on helpompaa. Lisäksi noissa R1:ssä on tyyppivikana kakkosvaihteen rattaiden kuluminen joka tulee vastaan riippuen käytöstä jossain vaiheessa. Noita ekan sukupolven ykkösten laatikkoja on rempattu jo aikalailla..
Rata-ajossa toi laatikko ei ole järin pitkäikäinen, useamman kerran olen vuosien varrella joutunut noita laittamaan. Esim. uudessa R6:ssa laatikko toimii muutaman kauden hyvin, mutta sit alkaa olla murheita. Ratakäytössä heikko kohta taitaa jammun koneissa olla kiertokangen alapään laakerit, mutta katukäytössä ne tuntuu kestävän hyvin.
Eli varmaan tommonen 60-100tkm ja 10 vuotta menee kunnollisella huollolla ilman murheita. Sit on niitä hyviä ja huonoja yksilöitä.. Jos ostaa kymmenen vuotta vanhan 70tkm ajetun vehkeen, niin voi olla melko varma että jossain kohtaa on kattilan halkaisu tiedossa. Tosin alakerran korjaaminen on aikas helppo ja nopea homma, öljy-vesipumpun korjaus onnistuu konetta irroittamatta, joten ei noi ongelmat nyt mitään pahoja ole.. Lohkot, kampiakseli, sylinterit ja sylinterinkansi on aikas kestäviä, eli juuri ne kalleimmat ja vaikeimmin korjattavat kohteet.
- T -
The Lakkivaari
Yamaha ei pamaha
XJ600 1994, ostin keväällä ja ajettu tänä kesänä 8000 km. Mittarissa lukee 40 000 km eli todnäk 140 000 km (ei ehkä kuitenkaan 240 000 km). Ei mitään ongelmaa! Käy ja kukkuu. Öljyt vaihdettu kerran, muuten pelkkää ajoa.
Tuossa mun Yammussa tuli mukana vakio-ominaisuutena kolina, kun laittaa vaihteen vapaalle ja päästää kytkimen ylös. Ei ole siis vika vaan mallin ominaisuus. Talvella on edessä venttiilien säätö kaiken varalta sekä kaasarien putsaus/säätö, koska käy liian laihalla - kuluttaa nyt alle 4 l/100km - mutta käy silti ihan kohtuu hyvin näinkin ja kelpaa kauden loppuun.
En empisi ostaa seuraavaksikin pyöräksi Yamahaa - esim. FJR kelpaisi tilalle, jos ensi tai seuraavana keväänä talous kunnossa.
Honda NC700S
kaverilla on edelleen ajossa n.250tkm ajettu xj900 -88
vaikka se Jänkhäreissulla yrittikin sodankylässä betoniauton kanssa ottaa yhteen säilyi vanhus ajokuntoisena ja tuli ajamalla takas etelään.
uudet katteet ens kesäksi ja ajelut kuulemma jatkuu..![]()
HRD vh125 silverhorse
V-max 1700 "Tohatsu"
CVO Breakout
GSX-R 1100
XJ650T
Legend TT
S600c V12
xj6
Route66 -16 with H&D heritage softail
eastcoast -19 with Indian chief vintage
kantatie66 -20 with HD cvo breakout
Lisätäänpä omatkin kokemuksen mukaan, -04 XJR:ssä jäi vähän päälle 104000km mittariin kun vein juuri talvisäilöön ja pyysin että tekevät samalla "sadan tonnin" huollon pyörään. Jo tiedossa olevia korjauksia moottoriin on kaasuttimen kurkkujen vaihto, ovat jo aika ruman näköiset, saas kattoo mitä muuta löytyy. Tähän mennessä koneen suhteen suurin murhe on ollut katkennut ryypyn vaijeri, aika vähillä on päässyt.
<br /><br type="_moz" />
Aikoinaan jäi R1 ostamatta kun Yrc.fi foorumilta luin Rykkösten koneongelmista, etenkin venttiilivikoja tuntui olevan melko monella. Pari viikkoa sitten tuli asia puheeksi myös erään niin katu- kuin ratapelejä huoltavan mekaanikon kanssa ja vahvisti että näissä ongelmia on ollut tavanomaista enemmän ja kehotti ostaessa tarkistamaan venttiilien kunnon.
edit. muistaakseni kyse oli suunnilleen aikakauden 06-08 pyöristä. Harmi että tuo yrc.fi näyttää olevan nyt kiinni. Muistaakseni vika koski imuventtiiliä ja kuulemma venttiilin varaosanumero on myöhemmin vaihtunut, eli ilmeisesti tehtaallakin vika on havaittu.
No mulla on kyllä ihan eri käsitys.. R1:ssä ei juurikaan ole ollut kansivikoja pl. joitakin valmistusvikoja ja yhtä erää joskus 2000-luvun alussa, missä oli paskoja venttiilinohjureita. Taitaa kansi itellä olla ainoa paikka mikä ei ole koskaan ratapyörästä hajonnut! Vanhoissa kutosissa tais olla joitain nokkaketjun ja venttilien katkeamisia, mutta uudemmissa sekin on korjaantunut. Ei nää nyt mitään kawasakeja ole..
Kaikki vehkeet on lähtökohtaisesti paskoja, ne vaan purkautuu vähän eri paikoista. Ja kuntoonhan ne saa korjaamalla!
- T -
The Lakkivaari
Yamaha ei pamaha
Morjens. Täällä 187tkm Yamaha FZS 600 Fazer '98:lla. Omaa ajoa tasan sata ja eka omistaja ehti kelata 87tkm. 1-om. oli Turusta ja pyörä MP Team Saloselta (jos tunnistat itsesi pistä viestiä!) Kone käy edelleen esimerkillisen nätisti, mutta voimansiirto luovutti 185tkm kohdalla.
Huoltohistoriasta sen verran, että itse taisin ajaa 3kpl ketjurataspaketteja, etupyörän laakerit vaihdoin 100tkm tienoilla (pesty liikkeessä painepesurilla), nokkaketju hienostelusyistä about 110tkm kohdalla. Venttiilivälykset ovat mitattu liian monta kertaa -> pysyivät toleransseissa ja ei tarvetta säätää välillä 87tkm - 187tkm. Heikkoutena valot ovat niin syvältä (like a candle in the wind), että skalpeerasin hienostuneesti lyhyen puolikkaan ja rakentelin umpion sisälle Evo-mitsusta ylimääräiseksi jääneen xenon-linssin ettei tarvitse vanhasta muistista ajella. Umpio yhä tiivis alkuperäisen kumiskordarin kautta.
Vika-analyysinä arvaan että ensiövedossa on joko laakerit kuluneet ja/tai akseleiden hammastukset. Riippumatta vaihteesta koneen toimittaessa momenttia alkaa ikävä "tyhjän" hyppiminen. Vaihteet kytkeytyvät todella hyvin ja kaikki muu toimii , joten vahva veikkaus ensiövedon puolelle.
Pistän vehkeen kuntoon kun jaksan ja matka jatkuu. Tai pistän sen olkkariin koristeeksi ja ihastelen. Kaiken kaikkiaan hieno pyörä jonka ketteryyden opettelemalla kyykyttää monta isoa uhittelijaa. Putkirunko on äärimmäisissä vauhdeissa vähän pehmyt, mutta toisaalta tykkään siitä maltillisilla vauhdeilla. Radalla on käväisty, mutkapätkiä kaahattu ja tourinkina vedetty välillä Lofootit - Itävalta. Pääasiassa kilsat ovat tulleet arkiajoista lähinurkilla. Suosittelen lämpimästi kaikille kusiaista harkitseville!
Hieno laji! ( xv/fzs/rr )
Niin, 600cc:t on korkeammin viritettyjä, jos cbr 600 kestää tuollaisia lukemia niin kestää tonnisetkin =P
Ei noissa japseissa niin isoja eroja ole, eiköhän yamahat kestä siinä missä hondatkin. Noin nyrkkisääntönä. Tietysti on eroja jos pyörää ei ole huollettu jne
Tuosta videon hondasta, ei ilmene videosta onko mottia avattu.. tai mitä osia on tarvinnut vaihtaa. Huikeat lukemat jos ei ole tarvinnut vaihtaa kuin huolto-ohjelmaan kuuluvia kuluvia osia
Valitettavasti myö ollaan jo eellä!
0.25kW sähköpyörä - kyllä lähtee!
Satunnaisesti noista leikkaa imuventtiili ohjuriin kiinni, jonka jälkeen alkaa syömään venttiilin vartta/ohjuria. Siitä kiva vika, että ei riko mitään isoa vaan koneesta vaan puhti katoaa kun ei enää venttiili istu jossain vaiheessa tiivisti kanteen ja öljyä haukkaa kiitettävästi. Siitä taas vittumainen, että nuo imuvenat on titaania, eli poskettoman kalliit. Yhdestäkään katkenneesta venasta en ole kuullut.
Edit. Ja tämä vika siis ilmenee lähinnä ratakäytössä, kadulla ei liene ollut tätä ongelmaa.
Superbike #7