Kuskin ja kyyditettävän kokoero oli myös huomattava 1:36 kierroksessa, kun sen sijaan molemmat tytöt oli aika lailla veskun painoisia. Huikea ero lähteä tonnarilla kierrosta vetämään ku painoero on mitätön. Ja vielä jos tytöt oli rennommin kyydissä ja osas edes sinnepäin oman roolinsa ni kuskin on paaaaljon helpompi tykittää kovempaa.
Muistan ku Kemorassa ite kyyditsin kolmea eri kaveria. Eka oli mun frendin sisko jolla oli 0 kokemusta. Se oli alusta pitäen täysillä messissä ja teki kaiken oikein mitä pyydettiin, ja se näkyi kellossa. Sit tuli sen broidi joka ajanu vuosia.... oli koko ajan myöhässä turninissä jne ja pyörän kääntäminen mutkiin oli hiton työlästä.
"Faster, Faster, until the thrill of speed overcomes the fear of death." - Hunter S. Thompson
"Faster, Faster, until the thrill of speed overcomes the fear of death." - Hunter S. Thompson
En tiedä pitäisikö jatkaa enää tätä, mutta.... Vesku piti koulutusta kyytiläiselle (hyvä koulutus) lopuksi kyseli, "onko kysyttävää?"
Noh, minä nohevana ja vielä voimieni tunnossa: " voinko minä kallistaa liikaa?"
Vesku: "et voi" +(pirullinen virnistys...)
Vesku: "toisessa mutkassa tiedän miten olet kyydissä, ja ajan sitten sitä mukaa"
Ihmettelin ajon jälkeen, että oikeastiko 15-20 sek tuosta pois??
Kohteliaana miehenä Vesku vastasi, että: "no tuosta ei lähe, kuin 10-15 sek"
Olin hirveän tyytyväinen![]()
CB 1300 -07
Vaikka kierrosaika taisi olla samaa luokkaa mihin itse keskinopeassa pääsee, niin kyyti oli kyllä paljon hurjempaa. Jarrut paljon kovempia kuin itsellä. Kaarteissa kallistuskulma paljon suurempi ja kääntö pienellä matkalla. Mutkasta ulostulot varmaan sillä yhteispainolla pienemmällä kiihtyvyydellä, mutta keuliminen teki siitäkin hurjan tuntoista. Suosittelen kokeilemaan.
RSV4 1000 RF, F800GS ja SV650S
www.muoviluoti.fi
Juu toi 2-päällä ajaminen tuo iha uuden ulottuvuuden kuskille ku pyörän painopiste on aivan muualla ku missä pitäisi
Hämmästelen kyllä että miten ne jarrut on niin paljon "kovempia" ku sulla keskinopeassa samalla kierrosajalla... meinaa ku mä pääsin 2-päällä hayabusalla vakiojarruilla katurenkailla lähes saman kierrosajan ku Vesku kyytiläinen selässä, eikä sillä busalla ainakaa pysty jarruttamaan "rajusti" vaikka vedät kahvan pohjaan.... jos siis vertailupohjana käytetään sitä ku kilpavehkeellä rupee jarruttamaan.
Veikkaan että suurimmat haasteet tonnarilla 2-päällä tulee siitä painopisteestä mutkasta poistuttaessa ku eturengas haluaa olla ilmassa koko ajan. Busa painaa kuitenki paljon ni se ei rankaise niin hirveästi.
(lähes sama kierrosaika tarkoittaa siis Veskulla 1:30, mulla 1:35)
Tämän voin itsekin allekirjoittaa. Ei itselläkää menny ku 2-3 mutkaa uusi kyytiläinen selässä ni aika hyvän tuntuman saa samantien että mitä se siellä takana touhuaa ja miten kovaa uskaltaa mennä mutkiin. Muistaakseni ekalla kierroksella kaverin sisko kyydissä menin jo täysillä jarruihin Palmasiin ku ei se tehny mitää väärää siellä takana.
"Faster, Faster, until the thrill of speed overcomes the fear of death." - Hunter S. Thompson
RSV4 1000 RF, F800GS ja SV650S
www.muoviluoti.fi
Omasta mielestä viime kesänä heikoimmaksi lenkiksi omassa ajossa (apeksien karkailun lisäksi) osoittautui ylävartalon liikkuvuus. Kuinkahan tätä parantaisi ja mitä sille voisi tehdä jo off-seasonilla? Ikää on jo reilusti viidennellä vuosikymmenellä, joten selkä ei ole enää yhtä notkea kuin parikymmentä vuotta sitten.
Mitä muutoksia ajoasentoon? Mitä mahdollisia muutoksia pyörään (auttaako kliparien säätö, kun nykyiset
on vakioasennossa)? Mitkä treenit lisäävät ylävartalon liikkuvuutta? Mitä muuta?
Tallissa: GSF 1250 S -08, Tunturi Sport -73, Solifer Suzuki S -84 & Pappatunturi -74
Jos kliparit on vakioasennossa, en pysty ajamaan käytännössä ollenkaan ja liikkumisesta tulee todella hankalaa. Eli klipareiden avaaminen auttaa varmasti. Aktiivinen venyttely jeesaa myös ihan varmasti. Nickiltä Coo löytyy sitten ihan tähän lajiin suunniteltu treeniohjelma/valmennuspaketti, jota voin ainakin näin kuukauden alkupurasun jälkeen suositella.
Superbike #7
Vakiokliparit? Eikös ne tuu siihen teleskooppien kylkeen => vaihda ne, niin ohjaamo pitenee 2-3 cm. Se kyllä huomaa.
Mikä tahansa liikunta parantaa liikkuvuutta. Siihen mitään poppakonsteja tarvita, hiihto, juoksu, jumppa, puntti...
Sä olet nuoripoika vielä. Kymmenen vuotta treeniä, niin oot kuin parikymppinen![]()
KL Service kx250x -23
Suurin yksittäinen tekijä on satulan ja tankin takaosan soveltuvuus rata-ajoon.
Jos ne ei tue rata-ajoasentoa, ja silti siirrät persettä sivusuunnassa, niin ei ole mitään väliä mihin suuntaan vääntelet klipareita, se ei auta.
Eli jos satula on "huono", niin älä siirrä persettä, sitten on jotain toivoa saada yläkroppa liikkeelle, ja klipareiden vääntelystä on todennäköisesti hyötyä.
Jos taasen haluat saada perseen ja yläkropan liikkeelle, niin sitten satulan ja tankin takaosan pitää tukea sitä.
Satulan pitää olla tasainen, leveä (toinen pakara pysyy koko ajan tasaisella osuudella) ja kova. Ja tankin takaosan sopivan pysty jotta siitä saa helposti nivuselle tuen.
Kropan painopiste on suurin piirtein navan seudulla, joten mitä lähempänä tukipisteet (satula, tankki) sitä on, sitä helpompi on saada tuki ajoasennolle/ keskikropalle, ja kun saa tuen keskikropalle, niin pystyy rentouttamaan kädet, ja kun kädet rentoutuu, pystyy liikuttamaan yläkroppaa.
"Eihän sitä tietoa .orgin kuskeille kannata tarjota, ne kun tietävät jo kaikesta kaiken."
Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta. Jos et tee lihashuoltoa ennen/jälkeen treenin, ni voin kuule iha vuosien kokemuksesta sanoa että jäykistyt kuin pökäle pakkasella...
Oma faijani esmes pelaa aktiivisesti golfia ja uskoi ne propagandat että tekee nii pirun hyvää kropalle ku saa liikuntaa ja tulee kiertoliikkeitä jne jne. Oon useamman vuoden tässä koittanu sille selittää että pitäis vähä ajatella että mitä se lihaksisto funtsaa sen liikunnan jälkeen yms. mutta eipä oo kuunnellu.... noh, tällä hetkellä se on mulla "asiakkaana" ku sillä ei käytännössä mikään liiku mihinkää. Useimmat isot lihakset on täysin kiristyneet, nivelet on näinollen myös ihan pirun liikuntarajoitteiset, ja toi sykli vaa kertautuu koko ajan pahemmaksi.
Yleinen nyrkkisääntö liikuntaan on se, että kaikki mistä on oikeasti hyötyä, on juuri ne mitä ihmiset eivät ikinä tee. Ne jutut on yleensä kaikkein eniten aikaa syöviä ja tylsiä jne.
"Faster, Faster, until the thrill of speed overcomes the fear of death." - Hunter S. Thompson
Ihan 30 vuoden kokemuksella numerolappu rinnassa olen kohtuu notkea edelleenkin. Peruskevyt alkuverkka ja vähän loppuun venyttelyä hyvin riittää. Toki jos ei suksi luista tai juoksutekniikka hakusessa, saa rasitusvammoja. Perusliikunnasta tehdään vaan nykyisin kovin vaikeaa. Pitää olla raineri ohjaamassa ja joku opastamassa syömisessä.
Golf on sama kuin lapioisit hiekkaa samalta puolelta koko päivän + seisot tunteja staattisessa asennossa. Ainoastaan reilusti ylipainoinen liikuntaa harrastamaton voi saada painon putoamaan sillä.
Jos nyt haluaa "helposti" haluaa parantaa liikkuvuutta ja motoriikkaa, niin painonnostajien tankojumppaa voin suositella.
KL Service kx250x -23
Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä! Salilla tulee käytyä säännöllisen epäsäännöllisesti. Täytyy vaan lisätä tylsiä ja aikaavieviä venyttelyjä. Juoksemisessa olen aina ollut huono ja hiihto ei kiinnosta muuten kuin alamäessä tai eräsuksilla torrakko olalla eli vähiin jää sekin näillä leveysasteilla. Onneksi koirien kanssa saa liikuntaa 2x30 min per päivä, mutta sekin on matalasykkeistä kävelyä. Off-seasonilla on vaihdettava pyörälenkit säännöllisempään kuntopyöräilyyn ja jotain pitäisi keksiä lisäksi, vaikka joku vmäinen ryhmäliikunta. Enduro olisi tietysti hyvä, mutta nykyinen elämäntilanne ei toimi sen kanssa yhteen.
Tallissa: GSF 1250 S -08, Tunturi Sport -73, Solifer Suzuki S -84 & Pappatunturi -74
Nyrkkeilyä talven yli ja kesäksi geometria moposta kuntoon, alkaa taipumaan.
On kyl hyvää settiä, suorastaan syksyistä. Mietin vielä mitä tuo numerolappu rinnassa tarkoittaa...?
Oma kontribuutioni kyllä on aiheeseen että järkevä ajoasento ei vaadi mitään ihmeempää venymistä, jos mopon istuin ja kliparit on edes sinne päin. Taas miten pitkään jaksaa, on kunnosta ja siitä scuuban ergonometriasta kiinni. Lähinnä tuo kai tulee siitä kun pitää punnertaa itsensä ylös tavalla tai toisella, ja ei voi käyttää sisäreidestä voimaa vaan pitää repiä itsensä käsillä tai muuttaa olomuotonsa käärmeeksi. Kaikkeen tietysti tottuu.
Tai sitten antaa nuorempien heilua ja pysyy turvallisesti keskemmällä pyörääEi tässä enää 16 vuotiaita olla, jotka heiluu selässä miten sattuu. Apeksien välttelyyn voi osa syyllinen olla myös pyörä. Jos ei meinaa millään osua huolellisella ajolla, niin kannattaa säätää jotain ja johonkin suuntaan.
---
Elämä on onneksi mutkikasta