Niin sitä juuri pitää nyt selvittää, että kuka sanoi minulle ja mitä, että sain sellaisen käsityksen, minkä sanoin käsityksenäni.
Paikallaan mitattuna oma Duke 690 R antoi muistaakseni 98db. Radan hoitaja päästi radalle mutta kertoi että jos ohiajomelu ylittyy niin liputtaa mustalla ulos ja ajot olivat siinä. Eivät ylittyneet, mutta mielenkiintoista on silti se että virallisesti en täysin vakiolla pyörälläni pääsisi Ahveniston radalle ajamaan.
-nomen est omen-
[OT]
Oikeaoppinen ohiajomelun mittaussuoritus:
http://www.nettiapaja.net/videot/moo...rkaa-lapasesta
[/OT]
Ducati Diavel Dark
Oikeassa olet ja ko. käytäntö (kilvet pois) on täysin väärä. Kommenttini koskikin sitä, että katuolosuhteissa ei voi suorittaa riittävän tarkkaa ja luotettavaa db- mittausta. Muuttujia on yksinkertaisesti liikaa. Seurauksena tulisi olla vain ja ainoastaan katsastukseen määrääminen vrt. Verikokeeseen määrääminen..
Käsissä känsiä, tupen väännöstä - mistäs muusta?
Ohi aiheesta tämä meni jo joten minullekkin se suotakoon.. Sikäli tämä db-testi ei kyllä ole verrannollinen puhallusratsia-puhallukseen koska db-testiä seuraa mahdollinen rangaistus. eli siis ehdottoman virheettömästi on testi tehtävä. kävelyttämään motoa tuskin joutuu ellei kortti puutu jo valmiiksi... ; ) muutoin tämä juskan aihe on ihan sama kuin mitä 9 lk:n välitunnilla isot pojat kävi) viritetään vaikka tiedetään riski ja seuraus, sitten ihmetellään miten epäreiluja kytät onkaan! oikea rosvo ei manaa tuomarille ettei näin voi toimia, onneksi kuitenkin me ollaan vaan amatöörejä! *reps*
Erona siihen se että mopoja viritettäessä rajat on selvät, 45km/h ja 50cc. Tässäkin asiassa rajat on selvät, ne lukee lähes jokaisella pyörässä. Se miten näitä rajoja tulkitaan, miten niistä rangaistaan ja ennenkaikkea miten päädytään tulokseen (esim. ylitit db-arvot, vien kilvet) näyttää olevan erittäinkin epäselvät, mittaajille. (Viitaten betonivallin vieressä mittaamis -tapahtumaan.)
Viimeksi muokannut: Keketin; 18.04.2012 klo 18:35.
Triumph Sprint ST 1050
ex: Suzuki SV1000s
Tuota noin, ne kilvet poistetaan ja viedään katsastuskonttorille sen vuoksi että varmistetaan myös sen pyörän käynti näytillä siellä konttorilla. Kyseessähän on varmistava toimenpide siihen että korjaus tulee asianmukaisesti suoritettua ennen seuraavaa käyttöönottoa. Muuten, verikokeeseen ei määrätä sinne viedään halusi tai ei. Ja sen jälkeen jos aihetta on niin putkaan.
Puhallusratsiassakin voi seurata syyttömälle " rangaistus ". Esim. puhallus 0.6‰ ja veressä 0.35‰ niin täysin syytön ihminen on ilman ajokorttia 1-2 viikoa kunnes verikokeen tulos tulee. Tarkkuusalkometri on tosin ratkaisu tähän probleemaan, mutta sitä ei ole joka sheriffillä käytössä.
Tärkeintä ei ole se, mitä tietää, vaan se mikä juolahtaa päähän juuri oikealla hetkellä...
Ei nämä mitään. Yhdellä kaverilla jonka kanssa olen tekemisissä lähes päivittäin, työnnettiin tikkari suuhun ja positiivista näytti, monta kuukautta oli kortti poisa. Siinä meni monta kuukautta että ne sai ne verikokeet tutkituks ja sitteku ei ollukka mitää ni kortti takas eikä muuta. Ei siitä saa ees mitään korvausta.
K7 kilo
Tärkeintä ei ole se, mitä tietää, vaan se mikä juolahtaa päähän juuri oikealla hetkellä...
Niin sitä juuri pitää nyt selvittää, että kuka sanoi minulle ja mitä, että sain sellaisen käsityksen, minkä sanoin käsityksenäni.
Nykyinen melulainsäädäntö tuli voimaan vuoden 2010 alussa. Sitä ennen meillä oli nykyistä tiukemmat melurajat. Niitä kevennettiin osittain siitä syystä, että mahdolliset mittausepävarmuudet saatiin ikään kuin upotettua valvonnassa käytettävien raja-arvojen sisään. Tästä syystä ei voi sanoa, että "riittävän tarkkaa" mittausta ei voisi tienposkessa tehdä. Kopterilain 14 §:n vaatimukset mittausolosuhteista eivät ole kummoisia.
Mittausepävarmuudet pitäisi kuitenkin huomioida seuraamuksissa. Esimerkiksi sakkorangaistusta silmällä pitäen raja-arvojen pitäisi ylittyä melko tuntuvasti, jotta mittausepävarmuuksien seurauksena ei tuomittaisi niinsanotusti väärää rangaistusta. Sakotuskynnyksen pitäisi olla vähintään +5 dB(A) suhteessa laissa säädettyihin arvoihin edellyttäen, että mittaus on ylipäätään suoritettu oikeilla kierroksilla jne.
High Stuck Are Wit To
Tässä olen samaa mieltä mcmiehen kanssa. Valvoville virnaomaisille on luotu yksinkertainen menettely, millä voi tarkastaa ajoneuvon melutason. Mittaukseen on valmiiksi laitettu toleranssia ja oletettavasti poliisi laittaa siihen päälle on toleranssin ennen toimenpiteisiin ryhtymistä.
Olen tehnyt satoja melumittauksia ja suurin ongelma tasaisissa mittaustuloksissa on kierrosluvun pitäminen oikeana. Maksimiarvon muistavilla mittareilla pieni paukahdus tai kierrosten nousu hetkellisesti mittaustason yläpyölelle aiheuttaa helposti liian suuren tuloksen. Pakoputken huono kiinnitys tai muu resonoiva osa on etenkin autoilla pahin ongelma sattumanvaraisiin ylimääräisiin ääniin.
Luotettaviin tuloksiin pääseminen vaatii usein 3-5 toistoa, paikan siirtäminen yhtään järkevien paikkojen välillä pitkin varikkoa ei auta asiaan. Vieressä oleva muuri, talo tai muu vastaava ei vaikuta tulokseen mittaustarkkuuden puitteissa.
Vauhti korjaa virheet ja Sjöberg hakee jarrutteluun sortuneet pakkohoitoon
Tässä tulee jänniä ongelmia kun pyörässä on tehtaalla asennetut optioputket jotka ei ole katulailliset, mut kun ei oo mitään tilallekaan.
Viimeksi muokannut: Tombu; 19.04.2012 klo 12:16.
Speed Triple
Pommittaja foorumilta lainattu:
Noni nyt olis kilpi taas kiinni. Tuli maksamaan 75e + Kilven palautus 11e20cnt! Rekisteriotteeseen tuli merkintö:Vaihdettujen osien määrä 1.0% ja putken päässä 32mm kuristin...mutta puuttu se db merkintö niin lähettävät nyt sitte uuden rek.otteen mulle. Nii eipä tarvi sit kissalanpoikien narista ku on mustaa valkosella!!! Poliisi mittas sen 110db 5000rpm ilman killeriä ja nyt katsastus konttori mittas killerin kanssa 100db 5500rpm. Eli rungossa luki se 95db nii 100db on se mikä vielä sallitaan. No mut nyt saa taas pommittaa menemään. P.S sakostakin vielä valitin ja näistä kustannuksista
Perus ECU flashaus + quickshifterin aktivointi onnistuu GSX-R 1000 K5-L1 ja 600/750 K6-L5
Kahdella eri kännykällä yhtäaikaa mitattuna n. 20 dB ero äänentasossa. Eipä tullut tuosta juuri hullua hurskaammaksi.
Speed Triple
Periaatteessa pienen paukahduksen ei pitäisi vaikuttaa kuin maksimiarvoon ja sitä taas ei saisi käyttää mittauksessa (ainakaan, jos ei paukahda kaikissa mittauksissa samalla tavalla):
14 §
Käytönaikaisen melun mittaus
1. Ajoneuvon käytönaikainen äänitaso on mitattava ajoneuvon ollessa paikallaan ja moottorin käydessä nopeudella, joka vastaa puolta moottorin suurimman tehon pyörintänopeudesta. Kun tasainen pyörintänopeus on saavutettu, kaasu päästetään mahdollisimman nopeasti nolla-asentoon. Testitulos on testisarjan korkein lähimpään kokonaislukuun pyöristettynä ilmoitettava LAF-tulos, eli enimmäistaso määritettynä taajuuspainostusta A ja aikapainotusta F (Fast) käyttäen, koko mittausjaksolta alkaen tasaisista kierroksista ja päättyen heti kun moottori saavuttaa tyhjäkäynnin pyörintänopeuden. Huomioon otetaan vain kolmessa peräkkäisessä mittauksessa saadut mittaustulokset, joiden väliset erot eivät ole yli 2 dB(A).
2. Mittalaitteena käytetään äänenpainetason mittaria, joka täyttää vähintään standardin ISO/IEC 61672 tarkkuustason 2 tai vastaavat vaatimukset. Mittarin tulee olla kalibroitu valmistajan ohjeiden mukaan. Mittarin tuloksen pysyvyys tulee testata ennen testisarjaa ja sen jälkeen. Mittauslaitteen virhemarginaali vähennetään mittaustuloksesta ennen pyöristystä.
Niin sitä juuri pitää nyt selvittää, että kuka sanoi minulle ja mitä, että sain sellaisen käsityksen, minkä sanoin käsityksenäni.
En jaksanut lukea kokonaan läpi, mutta velvoitetaanko poliisia pitämään kalibrointitodistusta mukana ja tarvittaessa myös näyttämään sen.
Eikös tuollaisia mittareita täydy kalibroida vähintään kerran vuodessa ja virallinen(mikäs virasto näitä nyt sitten hoitaa?) todistus pitäisi kulkea aina mukana.
NYT BMW HP2 SPORT 2008
ex BMW S1000XR
ex Ducati Multistrada 1200 S
ex Kawasaki ZZR1400
ex BMW Megamoto
Mites jos pyörässä ei saa pysymään vapaalla sellasia kierroksia, mitä kilven mukaan pitäis? Mitenkäs se ohiajomittaus suoritataan?
Mulla ei ainakaan Trumpassa saa millään pidettyä kierroksia 4000rpm ja 5000rpm välillä missään kohtaa tasasena... En nyt osaa sanoa minkälaisia kierroksia pyörän tyyppikilpi haluaa melumittauksessa käytettävän, mut eiköhän se ole jotain tolta väliltä...
Eipä silti, luulisin, että aika levollisin mielin voin olla, jos siitä meluja joku haluaa ruveta mittailemaan.![]()
Suzuki GSX600F -> Triumph Sprint ST 1050
Mitä tästä opimme? *- emme yhtään mitään
Tuolla kameratolppakeskustelussa on ansiokkaasti käsitelty tuloksen kiistämistä ja sen vaikutuksia. Idea on tehdä poliisille varmasti riittävästi paperitöitä, jotta tämä sakonkanto saataisiin taloudellisesti tappiolliseksi. Olisko tässä idoitavissa sama kuvio?
... jotain piti muistaa
Hieman aihetta sivuten, onko melunmittauspäiviä luvassa? Tai jollain noita mittareita niin voisi varmistaa ettei omat teinipörinäpöntöt pidä liikaa meteliä.. Korvakuulolta ei pidä vakiota enempää ääntä mutta olisi kiva saada varmuus. Vielä jos joku olisi samanlaisella vakioputkimopolla samaan aikaan paikan päällä tai samalla tavalla mitannut niin voisi varmistua ettei lain määräämät dblukemat ylity![]()
Valitettavasti myö ollaan jo eellä!
0.25kW sähköpyörä - kyllä lähtee!
Kävin pyörän hakemassa tänään tallilta ja päätin siinä pihassa sitten db-mittarilla katsoa vähän suuntaa-antavia tuloksia. Yoshimuran ränni + wolf-racing slipari ilman killeriä 97,5db @ 4250 - 4500rpm pyörän omaan kierroslukumittariin.
Sikälimikäli tuohon mittariin on luottaminen niin ei pitäisi olla kyllä virkavallalla valittamista.
Max peak vähän lisää avaamalla: 127,5db.
http://www.wwtsasia.com/sound-level-meters.htm
Model 325 löytyy, en tiedä onko tuo edes tähän käyttötarkoitukseen sopiva vekotin mutta sai sillä ainakin joitain lukuja näkymään.
Viimeksi muokannut: Keketin; 19.04.2012 klo 21:49.
Triumph Sprint ST 1050
ex: Suzuki SV1000s
On. MMAF ja Testmill Pentanova Oy suunnittelevat yhteistyössä melumittauspäiviä pk-seudulle. Tapahtumassa tullaan tekemään ohiajotestejä ja paikallaan mittauksia. Jos menee läpi, saa Testmilliltä muutoskatsastusta varten konttorilla kelpaavan todistuksen jonkunlaista korvausta vastaan. Jos ei mee läpi, kirjataan MMAF:n tutkimustoimintaa varten pyörän merkki, malli, putken tiedot ja tulokset. Tällöin ei myöskään tartte maksaa mitään. Käytännössä osallistujat rajautuvat aikaan ennen e-hyväksyntäpakkoa, koska e-hyväksyttyjä putkia ei tartte mitata. Eikä edes katsastaa, kunhan se killeri on kiinni.
Täytyy vielä junailla muutama byrokratia-asia kondikseen ennen kuin päästään hommiin. Ilmoitellaan sitte jollain taululla, kun aika ja paikka on tiedossa.
High Stuck Are Wit To