No enhän minä nyt tosissani ollunna, olen vaan kuunnellu isojen ja nopeiden poikien juttuja keskiryhmästä.
Mut tottahan se on et tuossa ryhmässä ollaan niinsanotusti ratakiihkon huipulla, osataan jo hieman ajaa, tuskaisemmat ja hitaimmat kierrokset ovat jo jääneet hitaaseen ryhmään, intopinkeenä pusketaan toisen perässä...menee sitten mitä linjaa tahansa, ohi on päästävä, mistä kautta vaan... nopeutta pitää kelata äkkiä tauluun, jotta pääsis nopeeseen, eihän sinne voi pitkäksi aikaa jäädä, ikäänkuin kellumaan.
Hmm, Alastarolla en ole käyny ku kerran, enkä osaa rataa, taidan aloittaa siellä keskiryhmästä.![]()
MP-Rata
www.avecci.fi / www.cbrxx.fi / www.bmwsportbikes.fi / www.kawarb.fi / www.panfun.fi / www.ducatibikes.fi
No mutta tässähän kiteytyy juuri se mikä koko moottoriurheilun suurin suola on
Vaikka itse olisikin jo "aatelinen" ja ajaisi kuinka pirun kovaa ja nopeessa, YCC:ssä, isle of manilla ja paris-dakarkin melkeen jo rytkösellä voitettuna, ei se tarkoita sitä että into ja hauskuus sekä halu hakea adrenaliinia radalta, pitäisi vaihtua insinöörilaskelmiin, kylmän viileään kuittailuun itseään hitaammille ja velkavetoiseen viisasteluun (huom pilke silmäkulmassa).
Kannattaa muistaa että mahdollisesti juuri yllämainitusta ihmisryhmästä tulee henkilö(t) jotka jossain vaiheessa niistää siellä nopeassa jokaisen siellä nyt ajavan. Ja juu, minä se en ole mutta varmaa on että aina tulee joku josta kehittyy nopeampi ja parempi, ja varsin suurella todennäköisyydellä tuo tyyppi on jossain vaiheessa ajanut jonkun kerhon keskiryhmässä, juuri tuolla mainitsemallasi innolla![]()
youtube channel "austrianoutlaw"
Home away from home: Antibes, Cote d`Azur (French Riviera)
Proud owner of a Yamaha T-Max 530 maxiscooter
Itteeni en kyllä lue minkään lajin aatelistoon, vaikka monenmoista on tullu kokeiltua, nuoresta iästäni huolimatta.
Tässäkin rakkaassa lajissa olen vain tyypillinen nopean ryhmän nousukas, joka pysyy hädintuskin mukana, mutta on kovin ylpeä ryhmään päästyään.
Jos henkinen hinausköysi mun ja nopeamman vetoavun välillä katkeaa, on paluu takaisin keskiryhmään edessä.
Muistan erään MP-Radan ratapäivän, jossa oli vaan hidas ja nopee ryhmä...
eihän siitä mitään tullu kun nopeeseen "kehtasi" mennä vaan muutama hassu kuski ja loput hitaaseen.
Siellä sitten mentiin Kemoran ykkösmutkaan kuutta mopoo rinnakkain, tavallaan keski-melkeen nopeet ja oikeesti hitaat samassa ryppäässä.
Hitaat löysi varmasti kalsaridataa housuistaan varikolla ja oliki pakko hätistellä suurin osa hitaista nopeeseen.
Jaa mikäkö tän tarinan tarkotus sitten oli...no se että keskiryhmää tarvitaan ja kaikki me siellä joskus ajetaan, enemmän tai vähemmän oikeeta linjaa.![]()
MP-Rata
www.avecci.fi / www.cbrxx.fi / www.bmwsportbikes.fi / www.kawarb.fi / www.panfun.fi / www.ducatibikes.fi
Tarkoituksella heitin aika provosoivasti tuon kommentin vaikka se aikalailla totuuden sisältääkin. Suurin osa keskiryhmästä ajaa ihan siististä ja ilman mitään suureempaa riskitekijää, mutta sieltä löytyvät myös ne pahimmat kuumakallet, joilla on niin kiire ajaa kovaa, etteivät muista opetella ajamaan kovaa. Monesti nämä tyypit tunnistaa jo varikolla ja palaavat sinne autokyydillä jossain vaiheessa päivää.
Keskiryhmän ajolinja taasen on yleensä jännä sekoitus koulutusryhmän kadulle tarkoitettua ajolinjaa ja ns. kisalinjaa. Ja kun yleensä keskiryhmän kuskeilla on tarkoitus oppia ajamaan kovempaa, ei tuota linjaa kannata opetella vaan olisi hyvä jos päästäisiin suoraan ns. oikealla ajolinjalle ilman yhtä turhaa opiskeluvaihetta. Ainakin keskiryhmän Ajotaito-kurssilla olleet muistanevat kuinka paljon linja eroaa parhaimmissa paikoissa. Esim. Kemoran paluusuoran päässä ajolinja on leveyssuunnassa parhaillaan yli 5metria eri paikassa. Oikea ajolinja on luonnollisesti nopeampi ja lisäksi se mahdollistaa nopeamman ajotyylin, jolloin myös kuskin mahdollisuudet kehittyä ovat huomattavasti paremmat.
Superbike #7
Aika hiljaista on täälläkin? Eikö kukaan enää kehtaa kirjoitella mitään
Maanantaina jos taas pääsis Alastaroa kiertämään.
Muita tulossa 10.06. ?
Alastaron linjat vielä hakusessa. Kemorassa saattais jo pysyä nopean ryhmän hitaamman pään vauhdeissa mukana. Alastarossa on vielä reenattavaa paljon ennen sitä.
ZX10R -08
S1000RR -11
Vitsi ku pääsis ajamaan ahvenistolla kilpurilla slicksien kera. Vois ruveta tuleen aikoja 1:30 pintaa. Ihan naurattaa, kun heitin rykkösellä kylmiltään vuoden ekana ratapäivänä 1:35,6 ekassa setissä. Jos olis ollut homma hanskassa, niin ei olis tullut rengasongelmia, joten varmaan olis päässyt päivän lopussa siihen 1:33,5 kieppeille... Jonka muuten ajoin 9.6.2010 kauden ekana ratapäivänä wanhalla ysilläni
Se on köyhää ku joutuu ajamaan katupelillä, katurenkailla ja ilman lämppäreitä![]()
“Dying is the day worth living for" - Captain Hector Barbossa
Orgin venejaosto 2015 --> Tuuliajelehtimis osasto 2016 -->
Yamahaki YZF-R1 (-07) 2011-2015
Kawasaki zx-9r (-01) 2007-2011)
Kawasaki Er-5 (2007-2008)
rataneitsyys korkattu kemorassa! kivooo hommoo. mikäs lie aika haarukka kemoran keskiryhmässä?
1:31-1:34 aikoja tuli viimeisellä setillä, ja polvikin löysi asvaltin![]()
hontamies RR
Sanokaahan mitkä renkaat sitä kannattas vaihtaa mopoon alle näin keskiryhmäläisenä. Ei vielä ehkä slickseillä viitsi ajella, mutta vähäisellä kuviolla olevat (Supercorsa, Power Cup.. jne jne)
Käyttökokemuksia porukalta?
Pyörätön
Slicksimäisistä renkaista kokemusta Metzeler K1/K2-, Supercorsa SC1/SC2- ja katumaisemmasta D211 GP Racer M-renkaista, etusena tällä hetkellä kokeilussa Bridgestone R10. Pidossa ei suurta eroa lämpimänä, alle sekunti kierrosajoissa (SC paras), kaikki liukkaita kadulla ja sateella. GP Racer ja Metzelerit kesti mulla enemmän kilsoja kuin Supercorsa, joka myös tuhoutuu parissa setissä, jos pääsee repeilemään. Pehmeät seokset kuluu nopeammin, kuin kovemmat. Keskiryhmän nopeessa päässä/nopeen hitaassa päässä takarenkaat kuluvat loppuun Alastarossa noin neljässä päivässä ja Kemorassa kahdessa päivässä, ellei käännä renkaan kulkusuuntaa välillä. Etuset kestävät rääkkiä puoli kesää. Ajelen noilla töihin joka päivä ja käytän lämppäreitä radalla. Ostelen, mitä halvimmalla saa.
Tomorrow is just your future yesterday.
K1 Gixxeri
Ei löytynyt heti haulla, ni laitetaan tänne. Eli mikä ois hyvä perus gepsi, jolla kellotella kierroksia? Luulis 5Hz riittävän vai onko 10Hz jo korvannut koko kategorian?
Onko muuten ongelmaa jos koittaa lukea noita nopeampia mokkuloita vanhemmalla luurilla (HTC Desire)?
Honda Hornet -08 -> Yamaha R6 -08 (Varastettu) -> Honda CBR600RR -07
Joo, ton huomasinkin ja voisin kyllä laittaa tilaukseen. Radalla vain kuulin ohimennen vaihtoehdoista, joista jotku ois ollu reippaasti halvempiakin.
Eli turhaan en viitsi maksella liikoja, mutta jos toi on se mitä perusmokkulasta pitää maksaa ni sitte maksetaan.![]()
Honda Hornet -08 -> Yamaha R6 -08 (Varastettu) -> Honda CBR600RR -07
Vinkkinä sen verran että tänään ajoin stormille kikkulaa ostamaan ja olipas eilen myyty viimeinen. Eli joutu jättämään jälkkäriin. Ei siis ainakaan Stadin Stormille kande suoraan ajaa, tulee hukkareissu. Sellasta 189€ maksavaa mallia olis ollu mutta ainakaan itse en nähnyt tarpeelliseksi moista avaruusukkulan osaa ostaa.
youtube channel "austrianoutlaw"
Home away from home: Antibes, Cote d`Azur (French Riviera)
Proud owner of a Yamaha T-Max 530 maxiscooter
No jos kerran GW:kin on päätynyt tohon ni sittehän sen täytyy olla hyvä. Tilaukseen lähtee.![]()
Honda Hornet -08 -> Yamaha R6 -08 (Varastettu) -> Honda CBR600RR -07
youtube channel "austrianoutlaw"
Home away from home: Antibes, Cote d`Azur (French Riviera)
Proud owner of a Yamaha T-Max 530 maxiscooter
Onko jollakin käytössä Chicken Hawk proline dg1:t lämppärit? Kokemuksia?
Nimim. köyhän ei kannata halpaa ostaa![]()
youtube channel "austrianoutlaw"
Home away from home: Antibes, Cote d`Azur (French Riviera)
Proud owner of a Yamaha T-Max 530 maxiscooter
Mulla on nää : http://stores.sportbiketrackgear.com/Detail.bok?no=109
Olen tykännyt.
Pyörätön motoristi...
Exät: KTM 690 SMC, kilvetön Yamaha YZF-R6R, BMW S1000 RR, Suzuki GSX1300R Hayabusa, Yamaha YZF 600R Thundercat
Ok, olisi hyvä kuulla miksi ovat paremmat/huonommat kuin toiset elikkäs tarkoitan esim. onko sovituksissa, materiaaliessa, liittimissä ja pukemisessa/riisumisessa/kiinnittämisessä eroja. Auttaako asiaa, että on lämpötilanäyttö eikä vaan vihreää ja punaista valmis-ei-valmis valoa jne. Kun ei ole kokemusta niin ei oikein osaa tietää mitä seikkoja kannattaa arvostaa ja mitkä ovat vain mukava lisä ja ekstraa. Itselläni kun ei ole sähköinsinöörin taitoja niin jotenkin ajattelin että mukavampi kun on toimivat ja helppokäyttöisyys tietysti on myös plussaa.
Itse pidän lämpötilanäytöstä, koska jos sinulla on vaikka pyyntinä 85c ja kumin lämpö on 84c näet suoraan näytöstä että ihan ajokunnossa ovat. Jos sulla on vaan punanen / vihreä valo et voi tietää onko kumi 60c vai 84c.
Chicken hawkien toiminnasta en ole kuullut murinoita muiltakaan, ihan laadukkaan oloiset ovat kaikilta osin.
Pyörätön motoristi...
Exät: KTM 690 SMC, kilvetön Yamaha YZF-R6R, BMW S1000 RR, Suzuki GSX1300R Hayabusa, Yamaha YZF 600R Thundercat
Vähän omaa pohdintaa tähän väliin. Ajelen Kemorassa tuollaisia 1:27-1:30 aikoja pilot powereilla siististi, mutta yksin paahtamalla tuntuu vaikealta edetä kohti limittiä. Junnaan vaikka koko päivän tuota tasoa kokeillen eri linjoja mutta mitään radikaalia siinä ei suuntaan tai toiseen hetkessä tapahdu. Osansa tekee lyhyt ajokokemus moottoripyörällä, reiän puuttuminen päästä ja yli kolmenkympin ikä. Mitään palavaa tahtoa kehittymiseen ei myöskään ole vaan ajan omaksi ilokseni.
Aiemmissa viesteissä on sivuttu tuota vetämistä ja perässä roikkumista jotenkin negatiivisena asiana, mutta itse keskiryhmäläisenä koen sen hyväksi ja halvaksi tavaksi oppia vauhtia. Toki voi vetää koko ajan kovempaa ja kovempaa pannuttaen jossain vaiheessa ja löytää rajan sitenkin, mutta koen sen tien vähän ikäväksi. Jos tiedän, että edessä menevä ajaa turvallisesti hiukan minua nopeammin, niin uskon että omalla pyörälläni pystyn samaan ja painan perässä. Vaihtoehtoisesti roikun yhtä nopean perässä ja ohitettavien myötä syntyvän eron yritän ajaa heti kiinni. Sillä sitä "mukavuusrajaa" voi viedä eteenpäin turvallisesti ja nopeimmat kierrokseni ajan noin. Lähelläkään pidon rajaa ei tällä vauhdilla vielä olla. Tällainen tapa vaatii toki ymmärrystä pyörien ja kuljettajien eroista eikä katurenkailla kannata roikkua väkisin sliksien perässä setin alussa jne.
Tässäpä tuollaista seuraamista videolla:
(paras kierros 11:50->)
Tunturi Supersport '82, Honda CBR 600f '03, Yamaha YZF-R1 '07, Yamaha XT 660X '04, KTM smc 690 '09, KTM exc 300 '10 -> Suzuki GSX-r 1000 '07
Tuossa pari lainausta tekstistäsi, poistin osan, josta olen samaa mieltä tai en koe tarpeelliseksi kommentoida.
Ensinnäkin pidon rajan löytyminen ei ole ollenkaan kiinni kierrosajasta. Myös tuolla sinun kierrosajallasi saa pidon rajat löytymään, jos ei aja tarpeeksi etevästi. Sinulla näyttäisi olevan hyvin tyypillisiä kehittämisen kohteita ajamisessasi. Mutkiin käännät sisään aivan liian aikaisin, jolloin mutkan loppuosasta tulee hyvin jyrkkä ja kanttari hyppää silmille. Myöskin kaasun käyttö on varsin epäjohdonmukaista. Kun kesken mutkan himmataan ja kiihdytetään ja veivataan kaasua edestakaisin (johtunee siitä, että katsot liian lähelle, etkä täten pysty hahmottamaan koko mutkaa kerralla), on pidon rajojen löytyminen erittäin mahdollista. Tuossa mopossa ei toki ole niin paljoa tehoa, että se heti rankaisisi kaasunkäyttövirheistä, mutta ei sillä silti kannata tuollaista tehdä. Lisäksi varsinkin ohitustilanteissa teit hyvin nopeita linjan muutoksia. Kun yritetään ajaa mutkia kovaa, mennään lähelle pidon rajoja. Tässä tilanteessa KAIKKI ylimääräinen liikehdintä pyörällä ja pyörän päällä muuttaa tilannetta ja saattaa olla se viimeinen niitti, joka laukaisee renkaan luiston.
Tämä ns. "härvellys", eli pyörää häiritsevä käytös on lähes järjestään jätettävä pois, jotta pääsee nopean ryhmän aikoihin. Sen takia keskiryhmässä tämä käytös näkyy vielä korostettuna, mutta nopeassa ei juurikaan.
Eli kaikenkaikkaan ajosi ei tuossa videossa ainakaan näyttänyt kovin siistiltä (kuten sanoit) ja pidon rajat saattavat kyllä löytyä tuollakin vauhdilla.
Toivon vilpittömästi nöyrää mieltä ja onnellista harrastuksen jatkoa!![]()
Tuossa lopussahan se ajatustapasi vaarallisuus tuleekin esiin. Sinulla ja edelläsi menevällä kuljettajalla on todennäköisesti erilainen pyörä, rengastus, ajolinja ja ajoasento tai ainakin joku niistä. Erilaisella kuljettajan ajoasennolla voidaan viedä pyörästä kallistusvarat kokonaan vaikka edellä menevällä olisi turvamarginaalia vaikka kuinka paljon. Mielestäni ainoa "turvallinen" tapa on kuunnella ja tunnustella mitä pyörä kertoo. Tämän lisäksi kannattaa kuunnella mitä osaavammat kaverit kertovat ajoasennostasi ja ajolinjoistasi. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että tuossa 1.30-1.25 kohdalla alkoi pyörä kertomaan, että katukumeille alkaa kyyti riittämään.
Jossain vaiheessa kun vauhtia aletaan nostamaan, on vain hyväksyttävä se kaadon mahdollisuus. Ennemmin tai myöhemmin se sieltä tulee jos koko ajan on tavoitteena hakea nopeampaa kierrosaikaa.
Moottoripyörät ovat kuin tyttöystäviä. Moottoripyöriin vain panostetaan enemmän aikaa ja rahaa..
Hieman ajatuksia noista pyörien eroista. Kemorassa ei välttämättä kannata suoraan verrata tuon häksättimen kierrosaikoja niihin, jotka on ajettu suorilla vähintään 20 km/h kovempaa kulkevilla vekottimilla. Katukumeilla (Metzeler Rennsport / Michelin Pilot Power) pääsi rähmäkäpäläkin muistaakseni 1:22 -tasoisia aikoja. Erona on se että jopa tuo SV650 kulkee suorilla hieman kovempaa.
Tuolla rimpulalla taas pitäisi nimenomaan jarruissa ja mutkissa ottaa takaisin suorilla menetettyä aikaa ja siinä tarvittaisiin hommaan tarkoitettuja renkaita. Powereista en tiedä, mutta ainakin minulla alkaa Pirellin Rosso Corsa lipsua ikävästi muutaman nopeamman kierroksen jälkeen. Liekö kyse ylikuumenemisesta vai mistä, viisaammat vastatkoon, jotta minäkin oppisin jotain.
juhvelström