Sivu: 1 / 2:sta 12 ViimeinenViimeinen
Tulokset 1:stä 30:een 46:sta
  1. #1
    Miten ootte etuiskareihin öljyja yleensä vaihtaneet? Tuli vaan mieleen kun etupää jammuun 3 kesää ajettu (jouset,öljyt,muut) työn alla. Menee kai jo parissa vuodessa aika huonoksi mene ja tiedä. On kai aika tärkee juttu keulan toimivuuden kannalta.?
    rengas
  2. #2
    Profiilistasi katselin pyöräsi olevan 2008 FJR. Anna olla, jos et vielä 100.000 km ole ajanut. Ei se siitä miksikään kummene, täysin turhaa hommaa..
    S1000XR ja Winha 340. Aiempia K1300S, K16GT, K1200S, K1200RS x 2, Virago 1100, Kawasaki Mach III, Suzuki T250, Yamaha DT125, Mz 125 jne..
    Route 66 - 2006.
  3. #3
    Liian harvoin niitä vaihdetaan yleensä. 100.000:n jälkeen siellä ei ole kuin litkua, mitä ei voi enää öljyksi sanoa. Jos ohjekirja on, niin siellä sen pitäisi lukea, mitä laittaa. Iskunvaimenninöljyä, oisko 20W?!

    Front Suspension Specifications

    Stroke 5.3" (135mm)
    Spring free length 10.6" (270mm)
    Spring Wire Diameter 0.19" (4.7mm)
    Oil Quantity 22.3 oz. (670cc)
    Oil Level 3.94" (100mm) with spring removed, measured from the top of the inner tube with forks compressed
    KTM SMT 990 LE 2010
  4. #4
    Lainaa (arppi @ Marras. 23 2010,17:38) kirjoitti
    Liian harvoin niitä vaihdetaan yleensä. 100.000:n jälkeen siellä ei ole kuin litkua, mitä ei voi enää öljyksi sanoa. Jos ohjekirja on, niin siellä sen pitäisi lukea, mitä laittaa. Iskunvaimenninöljyä, oisko 20W?!
    Joo, näin varmaan onkin.. Kuitenkaan 2008 matkapyörän keulalle - siis sellaiselle, jolla on keskivertokilometrit takana, ei mielestäni ole tarpeen tehdä yhtään mitään.
    Mutta voihan toki olla, että onkin muusta vehkeestä kymysys
    S1000XR ja Winha 340. Aiempia K1300S, K16GT, K1200S, K1200RS x 2, Virago 1100, Kawasaki Mach III, Suzuki T250, Yamaha DT125, Mz 125 jne..
    Route 66 - 2006.
  5. #5
    Joo kyse on Fjr 2008 ajettu n. 30tkm. Joo pyörään vaihdetaan etupäähän uudet jäykemmät Öhlärit ja siinä samalla vaihdetaan tietysti öljyt kans. Jammun jousitus kyll mielestäni aika (huonolaatuinen) varsinkin suuremmalla kuormalla.Myös takaiskari huolletaan/simmitetään sekä jousi vaihdetaan jäykemmäksi. Kyl se niin mielestäni on, että pyörän jousituksen/alustan säätöjen kohdillaan olo vaikuttaa niin ajomukavuuteen sekä liikenneturvallisuuteen. (meillä varsinkin kun kakspäällä ajellaan pitkiäkin reissuja). Lähinnä olin vain utelias noista iskunvaimentimien öljynvaihdoista tehdäänkö niitä yleensä pyöriin vaiko vaan ajellaan......Näähän on makuasioita/sekä mielipiteitä asian tiimoilta.
    rengas
  6. #6
    Öljyt kerää aina kosteutta mm vaikka et ajaisi metriäkään ja jonkin verran parissa vuodessa vuodessa tulee myös sakkaa sekaan, liukuholkeista, putkista ja stefoista irtoaa ainesta...eron huomaa vanhaan parhaiten kun vaihtaa keskellä ajokautta.

    Ei se ainakaan pahaa tee vaikka vaihdatkin, tehtaan öljyt varmaan sinänsä ihan ok mutta Öhlinsin öljyillä voi toiminta vielä parantua vaikkei mitään muuta kummempaa tehdä.



    <p>Suzuki DR 650 SE 1998 Suzuki RM 250 2008 Suzuki PV 80cc Pappa-Tunturi 1974 Solifer SM 1980</p>
  7. #7
    Olihan MPMaailman kestotesti Vifferin etuiskarin öljyt melko finaalissa, 5 kk ja 50.000 km. Eli ei toi 3 v ja 30.000 km ole mitenkään huono vaihtoväli. Varmasti muuttuu etupää, ja itselle tuli pisto sydämeen, 4 kesää ja 30.000 km, eli vaihtoon menee öljyt.
    KTM SMT 990 LE 2010
  8. #8
    Riippuu myös mitä, jos mitään erikoista haet öljyjen vaihdolla. Viskositeetin muutoksella voi mm kompensoida isoa kuormaa. Jos ajaa esim paljon kovavauhtista ajoa kakspäällä laukut täynnä laulujuomaa, ei tehtaan setuppi enää ole kovin vakuuttava. Pelkällä keulalla ei FJRrään aivan ihmeitä voi tehdä, mutta moniin muihin pyöriin sillä on valtava vaikutus. Hyviä keulan öljyn (ja vietereiden) vaihtokohteita ovat esim Kawan Z750, Suzuki Bandit, Yamahan Fazer tyyppiset alunperin superlöysäksi vieteröidyt pyörät.

    Ääh pitäisi lukea ennen kommentointia... Eli hyvänsuuntaista muutosta olet tekemässä ja osien vaihdon jälkeen kun maltat leikkiä niillä säädöillä on lopputulos aivan jotain muuta kuin mitä Yamaha tehtaalta siihen puuhasteli.



    Suzuki GsxR600 K6/7 laputon malli
    PowerBike Finland
  9. #9
    Matkailumalliseen kotariin on vaihtunut teleskooppeihin öljy kerran vuodessa.

    Enempi vähempi on aina ollut eroa uuden ja vanhan öljyn ulkonäössä, luultavasti ominaisuuksissakin.

    Hommana ei (ainakaan tuohon omaan pyörään) ole mikään kummoinen, eikä kustannuksena vaikka öljyä joutuu ostamaan oikein kaksi litraa...

    Toisaalta ei (toivottavasti) tule mitään hassun hauskoja ruoste yms. ylläreitä kun vaihtaa öljyt edes ohjekirjan vähintään aikataulun mukaan, huoltona.



  10. #10
    Juu Öhlinssin 10 nevtonin jäykkyset jouset eteen ja myös öhlinssin iskunvaimennin öljyt tulee.+ tietysti toi takapää.Mielestäni ton etupään huolto/jousien(jäykempien) vaihto aika edullinen toimenpide varmaan joka pyörään. (jos vaihtaa vain öljyt niin hinta todella alhainen). Enpä itsekkään asiaa aikaisemmin ole ajatellut tarkemmin. Kävin vaan paikanpäällä katsomassa kisapyörän (suzuki)keulan purku hommaa ja kuskin kanssa hiukka juteltiin siviilipyörien huolloista.Kaverini oli asiasta 100 varma,että noiden öljyjen ja yleensä alustan,jousien vaimentimien huoltoja tehdään aika vähän.Ajetaan ja ei "huomata" ajatella asiaa vasta kun esim. joitain vuotoja tai jousen täydellinen väsyminen totaalinen.Sillä laitoin tänne keskustelua ja sitä onkin tullut aika hyvin.FJR:än huoltokirjassa ei muuten mainintaa kun, että vuotojen tarkastelua 10tkm:n välein.Meneehän noita euroja monta kertaa huonompaankin asiaan mitä moottoripyörän varusteisiin,huoltoihin,tuunauksiin yms.
    rengas
  11. #11
    Lainaa (Cterror @ Marras. 23 2010,20:47) kirjoitti
    Viskositeetin muutoksella voi mm kompensoida isoa kuormaa.
    Väärin. Jos haluat alustasta kantavamman niin jousia silloin vaihdetaan. Öljynjäykkyyden vaihtaminen on hieman pielavetinen korjaus löysälle alustalle. Mutta parempi tietysti...

    Rossipyörään öljyn vaihto ja iskarin huolto olis ainakin tehtävä kerran vuodessa.

    Se että niitä ei ikinä vaihda ja sitten kumminkin nillitetään moottorin öljynvaihdosta seuraavassa lauseessa niin voisi hieman miettiä ehkä sanojaan. Kyllä ne nyt vuoden parin välein pitäis edes vaihtaa.

    Mitä v*ttua tekee motskarilla missä ei iskarit pelitä kuten niiden on toivottu tekevän? Onkohan kukaan ikinä rasvannu linkustonlaakereita tai takahaarukan laakereita edes? Jos keulan huolto on jo noin "vastenmielistä"...
  12. #12
    Juu jousiahan mä oon vaihtamassakin, niin eteen kuin taakse. Taisin kirjoittaa hiukka epäselväti asian. Eli eteen Öhlinssin jäykimmät jouset mitä saa, samalla tulee tietysti myös öljytkin. Toi öljy aisia huoltotyönä/aika/ajetut kilometrit ei varmaankaan tota keulaa paranna, mutta saattaa pidentää venttilien o-renkaiden sekä korroosion tuomia kulumia. Taakse myös huolto/säätö/jäykempi jousi/simmitys Yamahan omaan takaiskariin. Näillä olen yrittämässä parantaa FJR:än ajomukavuutta sekä turvallisuutta omiin ajotarkoitukiin omilla ajokuormilla.Selvensin vaan asiaa. Näillä mennään sillä alan ammattilainen säätää vaihtaa osat ajaa takaiskarin penkissä meille halutulla kuormalla, kun ei olla mitään ihan junnukokoisia. Hinta esim. Öhlinssiin lähes sen 1000e edullisempi. Uskon niin sillä meidän maantieajossa ei perseet huomaa eroa. Toi FJR:än takaiskari on ihan kohtuullinen ja tehtaan kompromissi monenlaiseen ajoon eri kuormilla.Nyt se vaan modifisoidaan omaan käyttöön paremmaksi.
    rengas
  13. #13
    Lainaa (Rengas @ Marras. 24 2010,12:02) kirjoitti
    Juu jousiahan mä oon vaihtamassakin, niin eteen kuin taakse. Taisin kirjoittaa hiukka epäselväti asian. Eli eteen Öhlinssin jäykimmät jouset mitä saa, samalla tulee tietysti myös öljytkin. Toi öljy aisia huoltotyönä/aika/ajetut kilometrit ei varmaankaan tota keulaa paranna, mutta saattaa pidentää venttilien o-renkaiden sekä korroosion tuomia kulumia. Taakse myös huolto/säätö/jäykempi jousi/simmitys Yamahan omaan takaiskariin. *Näillä olen yrittämässä parantaa FJR:än ajomukavuutta sekä turvallisuutta omiin ajotarkoitukiin omilla ajokuormilla.Selvensin vaan asiaa. Näillä mennään sillä alan ammattilainen säätää vaihtaa osat ajaa takaiskarin penkissä meille halutulla kuormalla, kun ei olla mitään ihan junnukokoisia. Hinta esim. Öhlinssiin lähes sen 1000e edullisempi. Uskon niin sillä meidän maantieajossa ei perseet huomaa eroa. Toi FJR:än takaiskari on ihan kohtuullinen ja tehtaan kompromissi monenlaiseen ajoon eri kuormilla.Nyt se vaan modifisoidaan omaan käyttöön paremmaksi.
    Missä sää käytät noi laitettavana?
    - Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän ymmärrän. -
  14. #14
    Hei ihan mielenkiinnosta, onko tuossa FJR:ssä purettava (huollettava) takaiskari?
    T765 RäsSi
    GSX-R750 K8 =ex
    CBR600F -00 (Manki)=Dö. R.I.P.
    6-Horo 2005=ex
  15. #15
    Ihan yleisenä huomiona voisi todeta, että "paskaan alustaan" tottuu turhan helposti. Aika usein käy niin, että jonkun kokeillessa vastaavaa peliä jossa pelkästään "huollot ja säädöt" on kohdallaan... tulee kommentti:

    Ei jumalauta.... miten mä tolla omalla oon viittyny ajella... .

    Jos vielä mennään (useissa tapauksissa) siihen, että
    vaihdetaan todella laadukkaita komponentteja alkuperäisten
    nylkyttimien tilalle, erot muodostuvat täysin käsittämättömän suuriksi. (ainakin alkuperäisiin, vielä"varastorasvoja" lutkuttaviin osiin nähden)

    Crossihommissa erot ovat vielä potenssiin... jopa hiekkaradoilla... tavallisiin katuhommiin verraten.
    Racin`with the wind....
    Freedom !
    That`s what it all about.
    Life is a Bitch... but god, i love how she Rock me.
    http://www.youtube.com/watch?v=_7VsoxT_FUY
  16. #16
    Lainaa (Baltic @ Marras. 24 2010,12:26) kirjoitti
    Hei ihan mielenkiinnosta, onko tuossa FJR:ssä purettava (huollettava) takaiskari?
    Mutulla veikkaisin että kaikki nykyajan vakiotakaiskarit ovat helposti purettavissa/huollettavissa/shimmattavissa.
    Eri asia sitten on jos takapamppu on ajalta ennen keppisotaa. Sit voi pampun pelkkä purku/huoltokin olla liian "mahdotonta"->"kallista".
    "Eihän sitä tietoa .orgin kuskeille kannata tarjota, ne kun tietävät jo kaikesta kaiken."
  17. #17
    Ensinnäkin, hieno homma että olet herännyt aiheeseen, ja teet asialle jotain. Vaimenninhuolto on tapauksessasi hyvinkin jo ajankohtainen ilman vaimentimen modaustakin.
    Öljyyn pääsee aina vettä ja likaa. Se tekee vaimentimen rakenteelle ja toiminnalle aina todella hyvää. Riipuen vuotuisista ajomääristäsi, voisi jatkossa hyvä huoltoväli olla 20-30 tkm.
    Varmaan tiedossakin, mutta tsekatkaa ovatko uudet jouset painumien kautta varmasti sopivat käyttöönne.
    En ole perehtynyt millä jaolla fjr:ään vietereitä saa, mutta "vetelän" korjaaminen toisella ääripäällä ei aina ole suoraan se paras vaihtoehto.
    Yksi kysymys olisi, mitä käytännössä tarkoittaa takaiskarin ajaminen penkissä halutulla kuormalla?

    Willik:
    Semmosella måpålla voi esim. pähkäillä ja viilailla eri renkaiden paremmudesta/ kestävyydestä katukäytössä, tai säästyneillä rahoilla vaihtaa talven aikana kuukauden välein moottoriöljyt...
    Kysymykseesi oma mielipiteeni, että harvempi näitä tekee, sen verran usein on juuri nämä surulliset kohteet näkynyt
    "huoltokirjallisissa Suomi-pyörissä"
  18. #18
    Lainaa (scuuba @ Marras. 24 2010,13:23) kirjoitti
    Lainaa (Baltic @ Marras. 24 2010,12:26) kirjoitti
    Hei ihan mielenkiinnosta, onko tuossa FJR:ssä purettava (huollettava) takaiskari?
    Mutulla veikkaisin että kaikki nykyajan vakiotakaiskarit ovat helposti purettavissa/huollettavissa/shimmattavissa.
    Eri asia sitten on jos takapamppu on ajalta ennen keppisotaa. Sit voi pampun pelkkä purku/huoltokin olla liian "mahdotonta"->"kallista".
    Minä taas mutulla olen havainnut, että ainoastaan R-pyöristä niitä löytyy ja siksi ihme jos tuon FJR iskarin voi "simmittää".
    Sii todella hieno homma jos sen voi tehdä. Mopo kasattu kunnon osista!



    T765 RäsSi
    GSX-R750 K8 =ex
    CBR600F -00 (Manki)=Dö. R.I.P.
    6-Horo 2005=ex
  19. #19
    Lainaa (Overlap @ Marras. 24 2010,13:37) kirjoitti
    Vaimenninhuolto on tapauksessasi hyvinkin jo ajankohtainen ilman vaimentimen modaustakin.
    No enpä näiden osalta asiantuntija ole. Kuitenkaan ei tulisi mieleenkään tehdä samanikäisen ja saman verran ajetun K 12 S etu-. tai takapäälle yhtään mitään. Siitä ajatukseni homman tarpeellisuudesta, ilmeisesti FJR:n vaimentimet ovat sitten eri juttu.
    S1000XR ja Winha 340. Aiempia K1300S, K16GT, K1200S, K1200RS x 2, Virago 1100, Kawasaki Mach III, Suzuki T250, Yamaha DT125, Mz 125 jne..
    Route 66 - 2006.
  20. #20
    Iskari lähtee Pieksamäelle MP-huolo Jarkko Honkaselle. On kyllä alan ammattilainen. Katso kotisivut, myös soittamalla saat tosi hyvän palvelun ja opastuksen asiasta.
    rengas
  21. #21

    R.I.P.
    Liittyi Mar 2004
    Heinälampi
    Lainaa (J@ck @ Marras. 24 2010,14:08) kirjoitti
    Lainaa (Overlap @ Marras. 24 2010,13:37) kirjoitti
    Vaimenninhuolto on tapauksessasi hyvinkin jo ajankohtainen ilman vaimentimen modaustakin.
    No enpä näiden osalta asiantuntija ole. Kuitenkaan ei tulisi mieleenkään tehdä samanikäisen ja saman verran ajetun K 12 S etu-. tai takapäälle yhtään mitään. Siitä ajatukseni homman tarpeellisuudesta, ilmeisesti FJR:n vaimentimet ovat sitten eri juttu.
    Oletko koskaan purkanut esim 5 vuotta/ 50tkm:ä ajettua keulaa?
    Mitään en tunnusta!
    1000RR YCC #141
  22. #22
    Juu, tämä on kyllä valitettava ilmiö (katu)pyöräilijöiden keskuudessa. Kaikkea muuta turhaa tuningia tehdään muutaman hevosvoiman toivossa, mutta ajo-ominaisuuksista ei osata välittää.
    Todella harvoin näkee mopoja joissa alusta on laitettu kuntoon paremmilla osilla.
    T765 RäsSi
    GSX-R750 K8 =ex
    CBR600F -00 (Manki)=Dö. R.I.P.
    6-Horo 2005=ex
  23. #23

    R.I.P.
    Liittyi Mar 2004
    Heinälampi
    Lainaa (Baltic @ Marras. 24 2010,14:30) kirjoitti
    Juu, tämä on kyllä valitettava ilmiö (katu)pyöräilijöiden keskuudessa. Kaikkea muuta turhaa tuningia tehdään muutaman hevosvoiman toivossa, mutta ajo-ominaisuuksista ei osata välittää.
    Todella harvoin näkee mopoja joissa alusta on laitettu kuntoon paremmilla osilla.
    Tai säädetty vakioalustasta edes painumia kohdilleen.
    Mitään en tunnusta!
    1000RR YCC #141
  24. #24
    Niinpä!
    Ja aika harvassa koneessa sekin jää haaveeksi, kun ne säädöt on "säästetty" tehtaalla pois
    T765 RäsSi
    GSX-R750 K8 =ex
    CBR600F -00 (Manki)=Dö. R.I.P.
    6-Horo 2005=ex
  25. #25
    Enpä laske itseänikään asiantuntijaksi, en edes tunne yhtäkään.
    Alan ammattilaisia sen sijaan muutamia.

    Omasta puolestani voit olla tekemättä pyörällesi yhtään mitään vaikka 20 vuotta, se ei kuulu muille.

    Pointti oli lähinnä siinä, että jousituksen merkitys ajettavuuteen usein aliarvostetaan normaalikäytössä rankasti. Pitopinta on aina renkaan ja tienpinnan välissä, mutta alusta pitää sen renkaan tiessä. Kahvipöytäkeskusteluissa voi Ö:n tai WP:n mainitsemalla nousta helposti "kovaksi ketuksi", mutta toimivuuteen on muitakin reittejä kuin pelkkä komponenttien vaihtaminen.

    Massatuotannon ensisijainen tarkoitus ei ole tuottaa tarkasti yksilöityä tuotetta, huolellisella viimeistelyllä tunteja laskematta.
    Siksi usein pöydällä onkin uusi, sinänsä laadukas puolivalmiste.
    Malliesimerkki voisi olla vaikkapa uuden japanilaisen crossipyörän vakiotakaiskari. Ajetaan uudella pyörällä ~2h, jonka jälkeen vaimennin puretaan. Iloisena yllätyksenä sieltä löytyy tuotantolinjan jäljiltä vaahtoutunutta likaista öljyä, välillä jopa metallilastuja.
    Huollon jälkeen vaimennin toimii hyvin, ja riittää toimintansa puolesta monille jopa kilpakäyttöön.

    Toinen pointti on vaimenninöljyn huonontuminen ulkoisista tekijöistä ja olosuhteista johtuen, ts. likaantuminen ja veden kerääntyminen. Tästä jo edellä mainitsinkin. Aiheuttaa yleensä vaimentimen toiminnan huonontumista. Lisäksi öljyssä oleva lika kuluttaa ja vaurioittaa nopeasti vaimentimen osia.

    Edellämainittu ei koske suoraan pelkästään fjr:ää tai mitään muutakaan yksittäistä pyörämallia, mutta yleisellä tasolla sarjatuotettuja måpåja kylläkin.
  26. #26
    Osaisko joku vinkata Etelä-Suomesta osaavaa/kohtuullisen hintaista paikkaa missä huollattaa gixun vakioalusta talven aikana, taikka jopa oikein simmittää sen mitä sitä pystyy. Nyt keskustelusta inspiroituneena ens kesään ratailuihin timmillä alustalla Vissiin kallio racing pystyy tuollaista tekemään, eri homma vaan paljon ne siitä veloittaa...
    xz6r-636->gsxr1000k6->KTM SM 950->Gsx-r 1000K7->Bmw f800r"tuned"
  27. #27
    Oikeesti kaikille kiitoksia osallistumisesta kyseiseen asiaan. Tulee oikein hyvä mieli itsellekkin kun lähdin tällaista aihetta tänne kirjoittelemaan. (viikkoja kun on joutunut kotona olemaan,sairastelun takia, niin aika kuluu mukavemmin orgin kimpussa ja lukiessa asiallisia mielipiteitä kyseisestä aiheesta): Niin itsekkin ajattelin että mopo kuntoon talven aikana,niin saa sit kesällä nauttia harrastuksesta täysin siemauksin.
    rengas
  28. #28
    Lainaa (Rengas @ Marras. 24 2010,14:20) kirjoitti
    Iskari lähtee Pieksamäelle MP-huolo Jarkko Honkaselle. On kyllä alan ammattilainen. Katso kotisivut, myös soittamalla saat tosi hyvän palvelun ja opastuksen asiasta.
    Oikea valinta
  29. #29
    Uskon kans ite niin. Enduro/crossi pyörien kanssa toiminut kaveri (myös katupyörien) tietysti vähempi,koska noi edellämainitut vaativat jousitukselta sekä iskunvaimennukselta huomattavasti enemmän mitä esim. meikäläisen FJR:ältä. On meinaan kaverilla pelit ja laitteet työkaluina,dataa myöten et sillee.
    rengas
  30.  
  31. #30
    Lainaa (J@ck @ Marras. 24 2010,14:08) kirjoitti
    Lainaa (Overlap @ Marras. 24 2010,13:37) kirjoitti
    Vaimenninhuolto on tapauksessasi hyvinkin jo ajankohtainen ilman vaimentimen modaustakin.
    No enpä näiden osalta asiantuntija ole.
    Ja silti olit valmis kertomaan ettei etupään huoltoa tarvita. Hienoa.
    .
Sivu: 1 / 2:sta 12 ViimeinenViimeinen