Onkos noista uusista kr109 eturenkaista joku taulukko olemassa vierintä kehistä?
Olis kiva tietää miten vertautuu kr106 etuseen.
Tuon jutun lopussa.
https://www.trackaction.com.au/artic...re-information
Nyt oon kyl totaalisen pihalla näiden sadekelirenkaiden kanssa... Mitkä näistä sopii tonnarille?
Eturenkaan vaihtoehdot:
Dunlop KR189 120/70R17
Dunlop KR189 95/70R17 Wet
Dunlop KR191 125/80R17 414 Soft – Wet
Dunlop KR191 125/80R17 Wet
Dunlop KR389 115/70R17 Wet
Takarenkaan vaihtoehdot:
Dunlop KR389 165/55R17 Full wet
Dunlop KR393 190/55R17 Full wet
Dunlop KR393 190/55R17 MS2 414 – Wet
Dunlop KR401B 180/55R17 Full wet
On jotain pientä aavistusta mutta en uskalla lähteä lotolla vetämään, joten tietävämmät pliis valaiskaa![]()
"Faster, Faster, until the thrill of speed overcomes the fear of death." - Hunter S. Thompson
Jos nyt ihan tosissaan ollaan, niin sadekelin renkaissakin on useampia seoksia. Yleensä täysin märälle radalle on lämpötilasta riippuen eri seoksia ja sitten kuivuvalle radalle on oma seoksensa.
Eli esim. kylmä-rain, lämmin-rain ja wet. Toki noita voi olla muitakin riippuen valmistajasta, esim. heavy rain yms.
The Lakkivaari
Yamaha ei pamaha
Jos nyt vedetään yhdellä sateisellalla, eikä hifistellä liikoja.
Onko dunlop oikeesti niin hyvä, koska hinta on tolkuton, verrattuna muihin.
En nyt sanoisi parempi tai huonompi, jos ollaan renkaiden kanssa tekemisissä yleisesti. Harrastelun kannalta joillain slicksien seoksilla voi renkaan elinkaaren lopussa käytös säilyä kilpailija kenttää pidempään hieman parempana. Ns. turisti tasolla (johon itsekin kuulun), vaikuttaa rengasmerkin toimintaan radan pinta, alle arvotut seokset ja pyörän alustan sen hetkinen setuppi tosi paljon. Kaikilka valtamerkeillä (ainakin neljä eri) on menty tosi kovaa.
Esimerkkinä kun aloittelin ratailua, pääsin Dunlopin slickseillä lähes poikkeuksetta kovempaa k4 suzukin vakio alustalla, kuin pirelleillä. Välissä on sitten ollut käytössä Bridgeä, vähän Dunloppia ja nykyään pääosin Pirelliä.
Sateisista tiedän sanoa sen verran, että Suomen oloihin tuo yllä mainittu yhdistelmä Dunloppia toimii aika lailla missä vaan. Pirellin SC1 / SC1 sateiset ei ole kylmän Botnian rengas, muuten pelaa hienosti. Ehkä vähän tarkemmat lämmön suhteen, kuin 414 Dunlopit, mutta kyllä niilläkin harrastelija toimeen tulee.
---
Mistäs vertailit hintoja, ei nuo nyt mun mielestä missään omissa sfääreissään mene hinnoiltaan?
Hyviä kumeja ne kyllä on. Itse olen ajellut niilllä treeniä n. 100-180 kierrosta per setti, joten rengaskustannus kierroksella on jotain 2,5-4,5€ luokkaa. Ratapäiväharrastajan kyydeissä noilla pitäisi päästä vielä selkeästi pidemmälle.
Superbike #7
Juu, yksilläkin pärjää ja tuurilla ne toimiikin. Tosin kuivuvalla radalla ne ovat nopeasti entiset.
Kisassa tosin voit olla sijalla 15, tai sit voittaa jos rengas on kohdallaan. Siinä muodostuu se pieni ero.
Edit: itse aikanaan kun ajoin kisaa, tein parhaat tulokseni jossain muussa kelissä kuin täysin kuivalla. Siihen auttoi ajatusten luominen noihin sadekelin renkaisiin, säätöihin ja treenaamiseen. Epävakaisella kelillä oli kaksi eri sadesettiä vanteilla valmiina kisaa varten.
Välikelin renkaita ei itsellä ollut, mutta kovempi sateinen kesti vähän kuivuvaakin rataa. Välikelin kumi on varsinkin katuradoilla tarpeellinen, koska pito vaihtelee ja heikkenee enemmän kuin moottoriradalla ja esim. puiden aluset ja varjopaikat pysyvät märkinä pitkään.
The Lakkivaari
Yamaha ei pamaha
Ei järjellä, ei taidolla, ei työllä, ei tuskalla vaan tuurilla.
Ok kiitti. Mikä muuten on dunlopilla tämmönen edullisempi slicksi? GP Racer D212? Jotain vanhempaa mallia?
Sen verran uus näissä kuvioissa että oon vielä epätietoinen näistä mallimerkintäviidakoista, muillaki merkeillä toki on näitä...
https://www.gp503.de/index.php/dunlo...2-r-slick.html
Täh?
Suzuki GSX-R 1000R L8, kilvetön rataleluaihio
Suzuki GSX-R 1000R L7, kilvetön rataleluaihio - EX
https://www.dunlop.eu/en_gb/motorcyc...formation.html
D212 on enemmän ratapäivä/ensimmäisiä lämppärikumeja kokeilevalle. Kun taas KR106/KR108 on sitten täysi kisakumi.
Ei järjellä, ei taidolla, ei työllä, ei tuskalla vaan tuurilla.
Kovin pahasti ei mene metsään valitsee minkä vaan noista Jonezin linkkaaman sivun kumeista. Kaikissa riittää ominaisuudet nopean ryhmän nopeaan päähän ihan heittämällä. KR-sliksit ehkä vähän tarkempia oikein seoksen osalta kuin nuo D212 ja D213 kumit. Jos pitäs kadullakin ajella niin heittäsin ite D212 tai D213 kuviorenkaan alle kovana seoksena.
Superbike #7
Mä pistäisin suoraan Dunlop KR108 MS4:sen lämppärikuskille takarenkaaks. Jos vaan alusta toimii, niin tuolla ajelee jonkun 10-100 ratapäivää, ja pitoa riittää. Eli tulee ihan saatanan halvaks per ratapäivä/kierros.
Tuo toimii abaut radalla kuin radalla ja kelissä kuin kelissä.
Eri asia sit kun aletaan tahkoomaan nopeen ryhmän nopeaa puoliskoa (energiaa), niin aurinkoisena (kuuma radan pinta/ energiaa) päivänä tuo sulaa parissa setissä jos sille antaa leipää (energiaa).
"Eihän sitä tietoa .orgin kuskeille kannata tarjota, ne kun tietävät jo kaikesta kaiken."
Varsinkin kylmällä radan pinnalla toimii oikein hyvin, eikä kulu ollenkkaan, mutta/ja pito ei ole mitään hirveän maksimaalista. Luikertelee alla todella helposti, mutta ei lipsu eikä tee mitään äkkinäistä (kuha ei ruoski kaasuu ja odota ett se ois joku MS1), eli luisto on oikein helposti ennakoitavissa ja tasalaatuista.
Saman tien kun aurinko rupee paistaan radan pintaan ja se radan pinta lämpee vähäcen, niin toi MS5 kiemurtelee ihan perkeleesti ja kuluu silmissä, jos sille antaa leipää. Pehmeällä ja minimaalisella kaasun käytöllä toi MS5 kestää koko kesän, vaikka ajelis lämpimässä tai quumassa kelissä.
"Eihän sitä tietoa .orgin kuskeille kannata tarjota, ne kun tietävät jo kaikesta kaiken."
Mitä mielikuvia on muodostunut uusista big size kumeista, eteen 125/80 ja taakse 200/70? Etunen ei ole merkittävästi normaalia isompi, mutta takanen on verrattuna 195/65 kokoon. Pitoa ja kestävyyttä noilla saanee hiukan lisää ja vastaavasti lompakkokin kevenee.