Minä laskeskelin, että mäntä kulkee transporterissa kovempaa kuin kusiaisessa kun niillä ajetaan samaa nopeutta. Jos panen kusiaisen männät kulkemaan yhtä kovaa, niin kortti lähtee.
No mitäpä miettii "raati" tästä; miullapa se on ollut cbr 1100 -07 uudesta asti, eka öljynvaihdosta alkaen se on syönyt sisuksiinsa delvacin mx:ää, nyt on ajettu jo yli 78000km; ei tuo ole valittanut vaikka kannussa ei ole ollut sitä kuvaa,,, lienen toiminut alusta asti ihan väärin???
ArskaH
Tietämättäsi se sun moottoripyörä on rikki, poikki, ainakin käyttökelvottomassa kunnossa ja luultavimmin myös ojan vastarinteessä vasemmalle kaartuvassa mutkassa, on ollut jo ensimmäisestä öljynvaihdosta lähtien.
Et ole ajanut sillä metriäkään, ainoastaan nähnyt unia ajeluista ja mukavista mutkista.![]()
-00 Yamaha FZS 600
-93 Honda VT600 Shadow
Kovin on pienet kilsat tehdä johtopäätöksiä, sitten kun kilsat alkaa kakkosella tai kolmosella niin aletaan näkemään paremmin öljyn vaikutukset. On meinaan noilla kilsoilla olevissa peleissä tullut vastaan mielenkiintoisia havaintoja siitä millä öljyillä on ajettu, ja millä matka vielä jatkuu ja missä joudutaan tekemään koneremontti öljynkulutuksen johdosta.
Kylätason kurapyöräilijä.
Ei ole yksilöllisiä eroja koneissa?
http://yle.fi/uutiset/turkulaisen_au...tuksen/8020573
Tuskinpa noistakaan kaikki vie 4 l / 1000 km. Jotkut saattavat viedä vain 0,5 l / 1000 km
Lisäksi on havaittu, että eri öljyillä on erilainen kulutus. Miten siis varmistaa objektiivisuus havainnoissa?
Auton ja mp:n oleellinen ero öljyn suhteen on se, että mp:ssä kytkimen kulumisen tuoma muju kiertää moottoria voitelevan öljyn mukaan.
Eipä silti, itsekin D:llä ajelen...
Siihen en ota kantaa - minähän ajan itse Delvacilla ja uskon sen kaikkivoipaisuuteen! Epäilijät vastatkoon...
Delvac sopii varmaan luokitukseltaan kaikille MP:n moottoreille ilmajäähdytteisiä lukuunottamatta, joissa vastaan tulee viskositeettivaatimus. Kytkin lienee ainoa komponentti, joka saattaa oireilla öljyn takia, mutta se on helposti havaittavissa. Omassa Honda Deauvillessä Delvac pelaa loistavasti eikä öljyä kuuden tonnin vaihtovälillä juurikaan kulu.
Olisi mielenkiintoista tietää historiaa, miltä vuosituhannelta, tämä Delvac "kuvanpalvonta" on alkanut.
Minusta kaikki ko.pyörään suositellut, viskositeetit täyttävät nykyöljyt, toimivat.
Kytkimen toiminassa olen huomannut eroja. Ja jos se tökkii, silloin kannattaa vaihtaa.
Omalla kohdalla Gastroliin en sekaannu, missään pyörässä. Mutta kukin tavallaan....
Viimeksi muokannut: samu30; 29.05.2015 klo 17:44.
NT650
Mun pyöräharrastuksessa öljyt näyttelee kokonaiskuluiltaan sen verran pientä osaa, että en juokse halvimman hinnan perässä, vaan käytän muita öljyjä kuin tynnyreissä myytäviä diesel öljyjä. Kerran laskin Delvacin hintaa vs käytössä olevaan öljyyn, säästöä vuodessa tulee ruhtinaalliset 40-60€. Kyseinen summa on niin pieni, jopa työttömälle, että se katoaa mp-harrastuksessa yleiseen kohinaan.
Jokaisella meillä on näkemykset ja kokemukset eri öljyistä, mä käytän sitä öljyä minkä tiedän olevan tarkoitettu varmuudella soveltuvaksi oman moottoripyörän moottoriin. Delvac on varmaan ihan hyvää öljyä jos ei ole parempaa käyttänyt. Jos öljyn hinta ja mahdollisesti oikea luokitus on ainoa valintaperuste jollekkin niin onneksi olkoon, toivottavasti en koskaan lankea sellaisen omistajan entiseen pyörään, öljy on tuskin ainoa paikka missä on kuluja säästelty.
Mun osalta tämä keissi päättyy tähän, en tarvitse käännytystä maatalousöljyyn, enkä ole käännyttämässä ketään pois niiden käytöstä. Mä valitsen öljyni muilla perusteilla kuin halvimman hinnan perusteella, myös tulevaisuudessa.
Kylätason kurapyöräilijä.
Ilmajäähdytteisten viskovaatimuksissa on eroa, taitaa olla Motoguzzi joka vaatii jopa 60:stä öljyä kuumasta päästä. Oma kokemus on, että Hondan GN öljyt pelaavat pyörässäni huonommin kuin tämä Delvacci. Tosin, Hondan GN öljyt eivät ole sieltä laadukkaamasta päästä, vaikka ovat ihan mopo-öljyjen hinnoissa.Ulkomalaiseslta saitilta luin tutkimusta, jossa vertailtin näitä ei mopoöljyjä varsinasiin mopoöljyihin. Tutkimuksessa ajettiin kohtuulisen pitkä vaihtoväli, taisi olla 12 tkm ja sen jälkeen tutkittiin tuon käytetyn öljyn sisältämät vieraat aineet eli lähinnä metalliset alkuaineet. Noiden aineiden määrähän kertoo, paljonko kone kuluu. Siinä testissä nämä ensisijasesti dieselkäyttöön tarkoitetut öölit pärjäsivät ihan hyvin, ei mitään eroa Vs. mopoöljyt. Että koneen kestävyyden kannalata delvacilla voi ajaa ihan rauhallisilla mielin, emme varmaankaan aja satoja tuhansia kilometrejä, jolloin kone tulee käyttöikänsä päähän riippumatta siitä, mitä öljyä on käytetty.
Kuinka moni nykyään ajaa MP:llä 200-400tkm? Tai samalla MP:llä niin paljon? Mitä mahtaa tuollaisen 600cc rr pyörän hinta olla kun mittarissa 400tkm vaikka olis MP:n kuva ollut aina öljypurkissa? Jos erot öljyjen välillä tulee esille vasta noilla kilsoilla, miten voimme rajata ettei kyse ole vain kilometrien aiheuttamasta normaalista kulumasta tai huoltojen laiminlyönnistä?
Palaan 23 vuoden kuluttua raportoimaan moottorini kunnosta kun mittariini pyörähtää 200tkm, tosin, siihen mennessä minulla on ollut jo pitkä rivi uudempia pyöriä ja tämä kyseinen potilas on jo palautettu metallinkierrätykseen.
Viimeksi muokannut: Tuuchen; 29.05.2015 klo 23:03.
Jahas, aletaan taas olla assiiiijjan ytimessä
.
Noinhan tuo menee.... ja kuten ketjussa on historian saatossa todettu
eri lähtökohdista ja kredibiliteeteillä......
Normimopolla, normiajossa, on olennaisinta että "purkissa on rasvaa".
Vaikka sitten kultasulaa mummon tai mamman keittiöstä.
Laitteet on sen verran pienellä kuormituksella, tai niin ohikiitävän hetken,
että tuolla mennään ja loput on hifistelyä.
Sitten, kun kone on kunnon kuormituksella ja pitempiä jaksoja.....
sitten ollaan aivan eri bisneksessä, eri pohjalta.
Muuten on ihan sama kuka tulee milläkin tavalla ja millä rasvalla
sielultaan autuaaksi..... ja se riittää.
Muu alkaa jo viettää teologisten kiistojen puolelle.
Että HALLELUJAA vaan jokaiselle.
Racin`with the wind....
Freedom !
That`s what it all about.
Life is a Bitch... but god, i love how she Rock me.
http://www.youtube.com/watch?v=_7VsoxT_FUY
Suomessa ei varmaan kovinkaan moni, yleensä nämä pyörät on kuskien alla jotka kiertävät maapallon tai on muuten vaan tekee vuosittain pitkiä reissuja johonkin maankolkkaan. Näitä kyllä löytyy kotimaasta ja vielä enemmän ulkomailta ja lähes poikkeuksetta pyöränä on iso matkaenduro, ei kusiainen tai tonninen ratapyörä.
Tuolla on yksi tarina maailmankiertäjästä: https://fi-fi.facebook.com/WhereIsHemuli
Kylätason kurapyöräilijä.
Jos olisi matkaenduro nelipyttyisellä rivimoottorilla, niin kyllä silläkin voisi ajaa maailman ympäri. Moottorista se maailman ympäri kiertäminen ei ole kiinni. Kukaan ei lähde semmoiseen seikkailuun KTM RC8:lla tai BMW R1200 RS:llä vaikka niissä on samat moottorit kuin matkaenduroissa.
Ei niillä koneilla montaa sataa tuhatta tartte sahata, että saa kulumista tapahtumaan kunhan vaan koneella on kunnolla kuormitusta koko ajan. Veikkaisin, että 10-15tkm rata-ajoa vastaa helposti tuollaista 100-200tkm rykäisyä. Tiedän pari kusiaista, joilla on ajettu rataa yli 30tkm ilman, että konetta on tarvinnut laakeroida uudestaan. Yleensä noista antautuu ekana vaihteisto ja tokana kierttarin alapäät.
Superbike #7
Mitä vikaa Delvacissa on? Eriskummallista, että pitää valita toinen tuote vain hinnan ja mp kuvan takia.
Moottoripyörillä ajetaan harvemmin yli 100tkm, ne joko kaadetaan, myydään varaosina tai muuten vaan katoavat vakuutuskorvausten toivossa. Firebladet, jotka tunnen parhaiten, niin harvemmin nousee mekkala siitä, että esim. vm 2000-2004 matkamittari ei edes nollaannu 99.999km jälkeen!
Omat Bladet saaneet D:tä ja vm.92en mittarissa 87tkm, vm.2002 43tkm vaihtelevasti rataa ja katupätkää ja vm.2006 41tkm. Tuleehan tästäkin jokunen km ja ilman koneremppoja.
... remember the times, when sex was safe and bikes were dangerous?
Ihantavallinen polttomottori MP:ssä on ja jos öljy täyttää valmistajan antamat vaatimukset luokitukseltaan, niin ei siinä pitäsi olla mitään ihmeellistä. Kyllä turboahdettu iso dieselkin aikalailla öljyltä vaatii ja erikoisesti traktorikäytössä moottori saattaa käydä huippukuorimitusella tuntikaupalla. MP- käyttö normaaliajossa on aika kevyttä, ajellaan 10-20% kuormituksella.
Mulla oli jokunen vuosi sitten Yamaha FZ seiskapätkä.
Ostaessani sen, siinä oli joku 50 tkm mittarissa.
Delvaci ku täytti vehkeen vaatimukset, niin sitä käytin koneessa alusta asti.
Vetäsin tällä Yamahal 2 x mittarin ympäri, niin et myydessä oli suunnilleen samat kilsat ku ostaessa
Kone alko josain 150 tkm paikeilla syömään öljyä, niin et pahimmillaan sitä meni meni lähes litra tonnilla.
Öljyn syöntiin vaikutti myös se, paljon vehkeel availi reippaammin...
(tässä kohtaa tuli, joskus kaadettua vähän ihan oikeetakin mp öljyä koneeseen, ku joutu reissuis välillä lainaa/ostaa muiltakin sitä)
Vähän ennen ku mittari pyörähti ympäri toistamiseen, vaihdoin männänrenkaat ja venttiilivarren tiivisteet, jolloin öljynsyönti loppu.
Moottorissa tai vaihteistossa ei vaihdettu / korjattu mitään muita mekaanisia osia tämän 200 tkm aikana.
Yhden puolan ja kaasuttimen tiivisteet taisin vaihtaa, mut vaihteistoa tai kytkintä ei edes avattu koskaan.
Siitä ei ole mitään tietoo mitä koneelle oli tehty/rempattu, ennen ku ostin pyörän.
Tästä voi nyt sitten spekuloida, oisko ne männänrenkaat kestänyt pitempään, jos oisin ostanu vain "purkissa mp:n kuvalla" varustettua öljyä, enkä raskaan kaluston halpis öljyä![]()
"Puput on kyllä suloisia, muttei kovin älykkäitä"