Sivu: 2 / 46:sta EnsimmäinenEnsimmäinen 123412 ... ViimeinenViimeinen
Tulokset 31:stä 60:een 1377:sta
 1. #31
  Ei siihen gessua tarvita!  Molempiin sivulaukkuihin + takalaukkuun menee heleposti kuusi lootaa.
  Takapenkille niin monta kuin kehtaa...
  -- sjm
 2. #32
  Prkl, ei nuo Italiaanot ymmärrä kaljan päälle mitän kun ei noihin Tuksun sivulaukkuihin mahdu edes yhtä laivakoiraa. Pahveista pois purkamalla vois ehkä sisustat mahtua.
  Tuono Factory R, Ducati 748 ja YZF600R Thundercat
 3. #33
  Skootterimiehet ovat surkeita vesipoikia, kyllä Gessumies on eri mies

  Jos ei Delvac ja tissit auta, tauti on kuolemaksi.
 4. #34
  Lainaa (Tympeysmies @ Kesä. 05 2009,18:07) kirjoitti
  Skootterimiehet ovat surkeita vesipoikia, kyllä Gessumies on eri mies

  mistäköhän liennee tuo kuva? cosova ta joku muu.
  partanen. net

  aina ei elämä onnistu eka kerralla.

  Mersedes ja Volvo tekniikka hallussa

  Moottori pyörien katteiden maalaukset ja korjaukset ammatti taidolla.
 5. #35
  Lainaa (sjm @ Kesä. 05 2009,15:09) kirjoitti
  Ei siihen gessua tarvita!  Molempiin sivulaukkuihin + takalaukkuun menee heleposti kuusi lootaa.
  Takapenkille niin monta kuin kehtaa...
  Kyyyyyyllähän sitä varreen(kin) saa keikyä mahtumaan, mutta valitettavasti on myönnettävä, että tämän vankkumattoman ohrapirtelön-kannatusmaassa ollaan asian edellä, myös gessun suunnitteluosastolla... Särmät kulmat luovat lisää potenttiaalista sidontapintalaa vesivarannoille, jotta tiettämättömien taipaleiden taakse pääsee VARMASTI ilman nestehukkaa! *
  Varre on citymopo * , päivämatkat laskettava "keitaiden" mukaan! *
  Ajuri ei sääennusteita kattele!
 6. #36
  Lämmitelläänpäs vanhaa aihetta.. Aika erikoista tosiaan että toi venttiilinvälys ilmoitetaan noin eikä haarukkana. Onko tosiaan näin, että 0.15 / 0.30 liuska pitää mahtua, yhtään isompi ei? Pari muuta kysymystä tulee mieleen:
  - missä on gs:n polttoaineen suodatin, tankissako? miten sen tarkistaa/vaihtaa?
  - peräöljyn merkki ja tyyppi, onko suosituksia?
  - oletteko synkanneet ruiskuja, tapahtunee vaijereita säätämällä? Bemarissa on huonoa kun ei pääse näkemään ohjausyksiköltä kaasun prosentteja, niin voisi TPS:ien asennotkin tarkistaa. Yamahalla oli toisin.
  - Entäpä tulppien vaihdot, missä järjestyksessä nuo tulpan johdot / hatut irrotetaan? Johto irti hatusta ensin vai? Mahtuuko tavallisella tulppa-avaimella avaamaan?

  Omia huomioita:
  Moottoriöljyn vaihtohan on suoraviivaista, märkäsumppu kun on. Suodattimien vaihdossakaan ei ole mitään mainittavaa kikkaa, paitsi jouduin öljynsuodattimen poistamaan keinolla "ruuvarilla läpi" kun ei ollut suodattimen päälle kiristyvää avainta. Suodattimen ympärillä ei ole oikein tilaa perinteiselle öljynsuodinavaimelle. Takajarrupalat opastetaan manuskassa katsomaan sen ikkunan avulla mikä on jarrupalan rungossa. Kannattaa ennemmin katsoa kitkamateriaalin paksuutta, koska ikkunan läpi näkee vasta kun materiaalin paksuus on 0.
 7. #37
  Lainaa (cruso @ Heinä. 01 2008,08:27) kirjoitti
  On sinänsä normaalia että suomessa kaikki maksaa... mutta Saksan suurella maaperällä asiat voivat olla toisin.

  Itse ostin Saksassa merkkiliikkeestä alkuperäisen bemun laukun (topcase), hän pyysi multa avaimen ja sarjoitti laukun lukon ilmaiseksi. Laukun ovh huomattavasti halvempi kuin suomessa ja alennukset tulivat helpommin kuin suomessa voisi kuvitellakkaan.
  Mä vein lukottoman Vario topcasen Espoon RM Heinolle, ostin siihen lukon, ja he sarjoittivat sen pyörän avaimelle ilmaiseksi. Jokapaikassa ei Suomessakaan revitä asiakkaalta kaikkia rahoja, vaan osataan palvella ajatuksella.
  "Asialliset hommat hoidetaan, muuten ollaan kuin ellun kanat."
 8. #38
  Lainaa (tapjar @ Kesä. 22 2009,12:53) kirjoitti
  Lainaa (cruso @ Heinä. 01 2008,08:27) kirjoitti
  On sinänsä normaalia että suomessa kaikki maksaa... mutta Saksan suurella maaperällä asiat voivat olla toisin.

  Itse ostin Saksassa merkkiliikkeestä alkuperäisen bemun laukun (topcase), hän pyysi multa avaimen ja sarjoitti laukun lukon ilmaiseksi. Laukun ovh huomattavasti halvempi kuin suomessa ja alennukset tulivat helpommin kuin suomessa voisi kuvitellakkaan.
  Mä vein lukottoman Vario topcasen Espoon RM Heinolle, ostin siihen lukon, ja he sarjoittivat sen pyörän avaimelle ilmaiseksi. Jokapaikassa ei Suomessakaan revitä asiakkaalta kaikkia rahoja, vaan osataan palvella ajatuksella.
  Jep, Harri teki saman palveluksen minullekin pari vuotta takaperin, aikaa siinä tärvääntyi muutama minuutti.
 9. #39
  Itse itselleni vastaten:

  - Polttoaineensuodatin on vasemman tankinpuolikkaan takana alhaalla se mutikka johon tulee neljä letkua. Mutikka lähtee telineestään työntämällä pyörän etuosaa kohti. Mutikan kyljestä sokka pois ja putkipihdeillä vetoa pohjassa olevasta metallikapselista niin suodatin on avattu.
  - TPS ei ainakaan näytä olevan säädettävää mallia tai sitten säätö on kotelon sisällä. Tuota kääntämällähän voisi ilmeisesti huijata konetta antamaan enemmän soppaa...
 10. #40
  Tota. Uudempien 1200-sarjalaisten synkka ei sitten ole enää yhtä helppoa kuin vanhempien johtuen servomoottorien säätämästä tyhjäkäynnistä. Netistä toki löytyy ohjeet DIY-säätöön, mutta nuokin ovat ainakin viimelukemani perusteella hieman kiistanalaiset...

  Tuo uudempi bokseri on moottorinohjaukseltaan huomattavasti edistyneempi kuin vanha, joten en ihan ensitöinäni lähtisi roplaamaan tuota TPS'ää ainakaan tekemättä hieman tutkimustyötä asiaan perehtyneen nettiyhteisön™ kautta...
  <p>2002-2014</p>
 11. #41
  Totta, mitään peruuttamatonta ei kannata tehdä, ellei tiedä mitä tekee. Ja en väitä että tietäisin. R1200GS:ssä koneen ohjaus tietää ainakin happiarvon pakokaasussa (PowerCommari korvaa tämän), kaasun asennon, nakutustiedon, lämpötilan, koneen lämpötilan, kierrosluvun. Uskoisin normaalipolttoaineella, normaalikäyntilämpötilassa kaasu-%:n ja kierrosluvun olevan ratkaisevia tekijöitä polttoaineannoksen määrittymisessä. Yhdessä yamahassa vaihdoin hajonneen tps:n ja säädin sen paikalleen mittariston omalla diagnostiikalla. Tästä vain tuli mieleeni, että jos vm 2007 r1200gs:n tps olisi helposti säädettävää sorttia mekaanisesti, niin kierrosluku-kahva-%-CO- karttaa voisi siirtää sivusuunnassa niin että kone luulee ruiskuläpän olevan enemmän auki kuin se on ja antaa täten isomman annoksen polttoainetta. Tuota tyhjäkäynnin servoa en ole tiennytkään, voisitko kertoa missä se on niin opin taas jotain uutta? 12. #42
  Aikanaan kun mulla oli R1200 kopioin oheisen artikkelin jenkkisaitilta:

  Ite en tuota kerennyt testaamaan kun hävitin fillarin veks, mutta tuossa tuo nyt on:

  Voin tuon tietty kuvineen kaikkineen zipata ja lähettää sähköpostilla, jos pistät YV:nä osoitteesi.

  ------------------------

  Alternate R1200 synchronization procedure
  #764502 - 04:14 06/11/2006 Edit Reply Quote Quick Reply  Here's a procedure that should achieve the same results as a full synchronization by a dealership using the BMW computer and tools. It's inspired by the procedure in the RepROM, easy and it seems to work well. Anyone wanna give it a shot and give me some feedback?

  The BMW procedure does not adjust the idle mixture/synchronization. This is done automatically, constantly, in real time by your bike, through the use of a servo on each throttle body that controls residual airflow when the throttle valve is closed.

  The BMW procedure only ensures that the throttle cables are synchronized. With the throttle cables synchronized, the valves open at exactly the same time. The idle control system makes up the difference in airflow between cylinders automatically.

  The BMW procedure has 3 stages. First, the idle synchronization is verified. If idle synchronization is not achievable with the servos active, something is wrong with the engine or intake. The servos are disabled for the next two stages. The throttle cables are adjusted so that the valves open at the same time. The position of the idle servos does not matter as long as they do not change and there probably will be a vacuum differential between the two cylinders at idle and at load for this stage. The differential goes away when the servos are activated. Unlike a TB/carb sync on almost anything else, we're not trying to match the vacuums. The computer does that. We just just adjusting the throttle cables to account for stretch. The third stage is a verification that the synchronization has been achieved.

  I don't think you can use a TwinMax with this procedure since it only measures relative differences. You need the absolute values for each cylinder, so that means using two traditional manometers. I use a Morgan CarbTune.

  This is a simple one-beer operation...

  You will need:

  2 * 10mm open-ended wrenches. The smaller/thinner, the better.
  2 * manometers (mercury sticks, a Morgan CarbTune, &c). You need to be able to obtain two separate absolute vacuum readings.

  1. Start the motorcycle and warm it up to operating temperature. A 20 mile ride should suffice nicely. I think the folks with plenty of plastic have to take some off.

  2. Clean the throttle bodies, especially around the nipples. Don't wanna get grit in the engine.

  3. Attach the manometers to the throttle body nipples. You will need to remove the nipple cover on the right side and the hose from the emissions canister on the left first.

  Nipple:  It's looking right at you...

  Stage 1 - make sure idle sync is OK

  4. Start the bike and let it idle. Blip the throttle a few times. The manometer average reading for both cylinders should be identical with the bike warmed up. On my bike, until the bike is warmed up, the readings will be a bit different (2cmHg or so).  Idle vacuum with idle control taking care of bidness

  4a. If the idle sync isn't established, find out what is wrong. Check for intake obstructions or a messed up valve clearance. Maybe the idle control system failed.

  Stage 2 - Adjust throttle cable synchronization

  5. Turn the bike off. Unplug the connectors from both servos. You can do this by gently lifting on the tab at the top and pulling back on the connector. It's got a seal around the sides so it takes a tiny bit of effort. Restart the bike. It should idle normally. I wouldn't be surprised if it's a little bit rough but my bike with 6k miles on the clock has a perfect idle w/ the servos disconnected. There WILL be a difference in vacuum between the two cylinders. Probably. Pay attention to whether the left cylinder vacuum is higher or lower than the right cylinder vacuum.


  Servo connector

  Servo disconnected  Vacuum at idle with no idle control.

  6. Slowly open the throttle. Both manometers should begin changing at the same time. The relative difference between the vacuums does not matter -- only that both columns begin moving at exactly the same time. If they do, skip to step 8.

  7. Adjust the right-hand side cable.
  Adjuster:
  The locknut is the 10mm nut on the bottom. The adjuster nut is the 10mm on the top.

  7a. Undo the locknut.

  7b. If the column for the right cylinder moves BEFORE the column for the left cylinder, the cable needs more free play, so turn the adjuster nut clockwise. If the column for the right cylinder moves AFTER the column for the left cylinder, there is too much free play, so turn the adjuster counterclockwise. Small movements (1/8 a turn, or less) will suffice. Trial and error.

  7c. When you get the two columns to change at the same time, tighten the locknut, and then re-check the setting to make sure you didn't lose your synchronization.

  Stage 3 - Verification of settings

  8. Rev the engine to 3000 rpms. Whichever cylinder had lower vacuum in step 6 should still have lower vacuum. If they don't then you botched step 7. The vacuums are not expected to match.  The vacuum readings are very close, but you can see the vacuum for the right cylinder is slightly lower than the vacuum for the left cylinder.

  9. Turn off the bike, reconnect the servos, and restart the bike. Let it idle for a moment, blip the throttle a few times.

  10. The vacuum readout at idle should be pretty much identical. The RepROM states within 15 mBar, or about 1 cmHg/10mmHg. If they are not, go back to step 4. Most likely you over-tightened the throttle cable and the right throttle valve is being held slightly open with the throttle closed.

  11. The vacuum readout at 2k-3k-4k RPMs should be pretty much identical. Again within 15 mBar, or about 1 cmHg. If they are not, go back to step 7.

  12. Disconnect manometers and reassemble motorcycle.

  That's it! This may be a good time to apply dielectric grease to the various electrical connections. It's not necessary -- they have seals, and those have NEVER failed...

  Now, why is this better than revving the bike to 4k in your garage and setting the sync by matching the vacuum levels? Because your engine will heat up rapidly at 4k RPMs and the idle control system will start dancing around. You will see identical vacuums but your throttle valves will not be opening at the same time. You could probably get the exact same result by actually riding your bike while you are adjusting it (so that the engine is homeostatic -- constant load, constant temperature, &c). But this is easier, safer and faster...
  <p>2002-2014</p>
 13. #43
  Katselin r1200gs:n ruiskurunkoja vähän sillä silmällä ja onhan siellä molemmissa rungoissa jotkin komponentit liittimineen ruiskujen vaijeriohjatuista läpistä koneeseen päin. Ilmeisesti servo-ohjatut toisioläpät tai tyhjäkäynnin säätimet kyseessä. C-A-D: ei välttämättä tarvitse postata mulle, koska noilla ohjeilla vaijereiden synkat saa tehtyä. Ne servot nähtävästi korjailee virhettä mitä mahdollinen pieni ero vaijereiden kireydessä saa aikaan. Tuossahan opastetaan vain kytkemään ne servot irti synkkauksen ajaksi, jolloin korjailu loppuu. Lisäksi on mieluiten käytettävä erillisiä "manometrejä" absoluuttisella lukemalla, ei differentiaalista kytkentää, jotta lukemat pysyisi edes jotenkin paikallaan.

  No, en tiedä miten huono synkronointi koneessa ilmenee, ja tällä hetkellä käyntihäiriöitä ei ole joten taitaa jäädä synkaus jonnekin tulevaisuuteen jos on liikaa aikaa.
 14. #44
  Moro,

  Mitä peräöljyä porukka on käyttänyt? Ajatuksissa olis vaihtaa öljyt ennen lapinturneeta... Pyörälle ei hirveästi ole ajettu mutta ei vara venettä kaada... Kai?

  -Ilkka
  BMW F800GS -11
 15. #45
  GSA toimitti eilen:
  - 3 kpl karhusalkkua
  - 40 kpl 0.3l landrinkkiä
  - 20 kpl 0.5l landrinkkiä

  Yhteensä 43,6 litraa vappujuomaa. Parkkipaikalla joku janoinen mies katsoi pitkään, kun työnsin isolla ostoskärrillä täyden lastin moottoripyörän viereen ja tiputtelin karhut lokeroihin. Takapenkki ja lootien päällykset oli vielä köyttämättä, että kyllä tällä pyörällä pienet häätkin juottas.
  Eskopiippo: Harlei-Teivitsons, koffee änt deth.
 16. #46
  Raittiuden ystävät ry toimitti viime syksynä omenoita (kaikki GS:n aluboksit täynnä) Turusta Pirkanmaalle. Kuivasin ne, mutta ensi vuonna kokeilen siiderin tekoa.

  Eivätkä olleet mitään pudokkaita, vaan ihan puusta poimittuja.
 17. #47
  No ei oo kehitys paljoa kehittynyt v:sta -87...silloin kuljetettiin Juhannuskokoontumiseen 5 km:n matka kaupalta kämppärille Hondan K7:lla muovikasseissa 264 pulloa keppanaa...
 18. #48
  Miten tällä pyörällä voi kuljettaa muovikasseissa 11 koria kaljaa? Kai ne koreina menisi tarakalle torniksi vaikka mustekaloilla, mutta että kasseissa?  Kova temppu joka tapauksessa ja selkeä Karhu Challenge! Eli 12 loodaa vaaditaan vanhan ennätyksen rikkomiseen. Se vaatii ensinnäkin tavallista suuremmat lauantaikaljajanon ja 4 koppaa alupokseihin, 4 koppaa remmeillä takapenkille, 2 koppaa molempien alupoksien päälle hihnoilla ja vielä jää takapoksin päällysosa ja tankkilaukku tyhjäksi. Mutta kun tuota ei ole tehty, niin Gari on Karhu challengen kirkkaassa johdossa!

  Veikkaan, että kymmenen vuoden päästä pyörät ovat kehittyneet niin paljon, että kyytiin sopii ainakin 50 koria (1200 pulloa) kaljaa.
  Eskopiippo: Harlei-Teivitsons, koffee änt deth.
 19. #49
  Lainaa (Gari @ Huhti. 29 2010,13:47) kirjoitti
  No ei oo kehitys paljoa kehittynyt v:sta -87...silloin kuljetettiin Juhannuskokoontumiseen 5 km:n matka kaupalta kämppärille Hondan K7:lla muovikasseissa 264 pulloa keppanaa...
  Kuinka monella kerralla nuo meni?
  jamaha 02 --> riumppi 11

  Blue's brother
 20. #50
  Kantavuus kovilla, tuossa on kuitenkin pulloineen sellainen 150 kiloa keppanaa. Hieno suoritus, taitaa olla sellaiset pohjat, että pysyy voimassa vielä jonkin aikaa.
 21. #51
  Kyllä bemarikin voi kerätä katseita.  Eskopiippo: Harlei-Teivitsons, koffee änt deth.
 22. #52
  Osa muovikasseista tungettiin Hondan 3:een laukkuun, kuljettajan eteen tankin päälle(Windjammer-soutuveneen puolikas oli ruuvattuna laitteen keulaan!), kuskin ja kyytiläisen väliin tais mennä pari kappaletta, kyytiläisen käsivarsilla parit molemmin puolin, jne. Oli aika horjuvaa ja hidasta meno mutta lähti jano... Se oli tää kuivakunta härdelli siihen aikaan kun piti mennä toisen kunnan puolelta hakemaan..
 23. #53
  Lainaa (nostalgia @ Kesä. 30 2008,23:57) kirjoitti
  1. Tunge pieni jousi viimeiseen reikään, johon lukkohaitta tulee. Tämä on se haarukan näköinen haitta, joka pitää lukon pesässä. Näkyy tököttävän ensimmäisessä kuvassa.
  2. Täytä kaikki kahdeksan reikää jousilla (ylä- ja alapuolilta) ja tunge haittoja joka koloon. Nyt sinulla on sattumanvaraisesti täytetty lukkopesä, jota kannattaa pitää sormilla kasassa. Kuten jo huomasit, jokaisessa haitassa on luku yhdestä kolmeen. Eli pesän yläpuolella ovat haitat esim 1-2-1-3. Ja alapuolella esim. 3-3-1-2.
  Sarjoitin juuri perälaukun lukot ja ilmeisesti lukot ovat muuttuneet tai jotain, laukkujen lukkoihin tulee nykyään vain 6 haittaa ja lukitushaitta viimeiseksi. Ohjeen mukaan toisiksi viimeinen kolo pitää jättää jostain syystä tyhjäksi laukkujen lukoissa, virtalukossa tuokin pitää miehittää.

  Haittoja heitetään pussiin näemmä arpomalla sen kummemmin laskematta, mulla oli toisessa pussissa 1 kappale nro 1 haittoja, toisessa 4. Ja mun avain haluaa noita 3 per lukko... Jätin sitten yhden kolon tyhjäksi kun en jaksanut alkaa viilahommiin.

  EDIT: Sen verran vielä vinkiksi, että perälaukun kansilukituksen pesään lukko laitetaan lukitushaitta ylöspäin, telinelukituksen pesään lukitushaitta alaspäin. Tekniikan ihmelapsena meni hetki ihmetellessä että mikä *kele siinä on kun lukko ei liiku ja ihan samalla lailla asensin kuin kannen lukonkin *

  Aikaa rojektiin meni noin tunti, ekan lukon kanssa oli ihmettelemistä kun tosiaan nro 1 haittoja ei ollut tarpeeksi ekassa pussissa. Toisen lukon sarjoittaa muutamassa minuutissa sorminäppäryydestä riippuen. 24. #54
  Gessun kevyt facelift: valoiksi 2 Hellan projektoriXenonia ja päiväajovaloiksi ledit. Nyt näkee vanhemmillakin silmillä ajaa pimeässä. *


 25. #55
  Tere!

  Milläs ootte puhunut paremmanpuoliskonne ympäri tuohon a gessuun??

  Mieli tekee kauhiasti, mut mamma pitää susirumana tuota


  Mahtaa yllättyä kun tulee töistä ehtoolla, ku pihassa seisoo GSA *Tosin on vaan kokeilussa, mut taitaa tulla turpaan kummiskin.. *
 26. #56
  Kuuntele vaimoasi, se on kerrankin oikeassa
  Suzuki dr-z 400 sm bigbore
  KTM r.i.p
  MasterStreetRiders
 27. #57
  Lainaa (nato26 @ Elo. 11 2010,19:28) kirjoitti
  Kuuntele vaimoasi, se on kerrankin oikeassa
 28. #58
  Eikö kukaan oo joutunut perusteleen tuota??
 29. #59
  Ihan vaan... Oletko niin isokokoinen että töppöset ylettyy kunnolla maahan. On muuten pikku operaatio kun mamma nousee peräpenkille kun on täydet laukut & tankkilaukku päällä.

  Parantaa ennustetta jos olet pitkäjalkainen 185+.

  BF

  P.S. Itellä GS matalalla penkillä ja hiki tulee...
  <p>R1200RT-2008</p>
 30.  
 31. #60
  Joo kyl tuntu ylettyvän ihan koko jalkapohja maahanasti.. *

  Niin ja kumpikin yhtaikaa..

  edit. kyl toi tosiaan aikas korkee on, mut luulen pärjääväni, ja tykkään kuin hullupuurosta..Sivu: 2 / 46:sta EnsimmäinenEnsimmäinen 123412 ... ViimeinenViimeinen