Tulokset 1:stä 6:een 6:sta
  1. #1
    Liekö yleisempikin villitys näinä päivinä...paypal lähetteli tilausvahvistusilmoituksia s-postiini vaikka en sitten viime syksyn ole asioinut ko. firman kautta.

    Muut ilmeisestikin tilauksiin liittyvät postit alkoivatkin sanalla "Merhaba"...
    Sitten soittoa luottokuntaan ja korttia sulkuun ja ihanan ruostuneella enklanninkielellä puhelua saarivaltion peipalli neidille...
    N. tuhannella eurolla ehtivät perkeleet tilailla tiliini...mikäli ymmärsin oikein, paypal sulki tilini ja palauttaa veloitukset ettei nyt sakotettua enää sakotettaisi...

    Joko paypal päästi hakkerin hanuriinsa tai jokusista epsanjan reissuista tehdyistä shoppailuista ei mennyt aikanaan ihan kohdilleen...saattoipa hakkeri käydä jonkun muunkin vehjettä soittelemassa...pääasiassa yö(Suomen)aikaan oli näköjään rosmot kauppojaan tehneet.

    ..TTU että oli mukava iltapäivä..
    Ab alio exspectes, alteri quod feceris.
  2. #2
    Itsellä on PyPal kyllä pelittänyt toistaiseksi ja se tuntuu edelleen olevan monienkin ulkomaisten kauppiaiden ykkösmaksutapa.
    Jotain pari vuotta sitten sain pari (muka) Paypalin lähettämää sähköpostia, jossa halusivat "varmistaa" tilini tiedot (tietysti salasanat yms). Tajusin onneksi kupletin juonen ja lähetin nuo viestit eteenpäin oikean PayPalin "huijausvahdeille" , josta varimistettiinkin aika pian, etteivät he mitään tuommoisia ole kyselleet eivätkä koskaan tule kyselemäänkään.
    Sittemminhän täällä Suomessa ainakin Nordean asiakkailta udeltiin samoja tietoja, ja joku tietysti kerkisi hövelisti antaakin...

    Jostain kautta on rosmot päässeet kaappaamaan ilmeisesti sun PayPal-tietosi...

    t. pozo

    -04 K 1200 LT

    Amerikan kierros 2006:
    http://finnishcurvecowboys.blogspot.com/

    Amerikan kierros 2010:
    http://finnstoccr3.blogspot.com/

    Amerikan kierros 2011:
    http://finnstoccr2011.blogspot.com/

    Moponparantelukuvia:
    http://picasaweb.google.com/pozoizquierdo
  3. #3
    Ettet vaan ite ole antanut salasanoja ja kortin pin codeja "rosvoille"? Mulle tuli paypal nimissä viime syksynä virallisen näköne maili jossa pyydettiin vahvistamaan mm. mainitut tiedot. No en tietenkään antanut, mutta olin utelias mihin mailissa oleva linkki vei. Yllätys yllätys linkki vei johonkin ryssä (.ru) palvelimelle jossa taas aukesi virallisen näkönen paypal sivu.
  4. #4
    Sehän on ihan "perusohje", että koskaan ei mennä esim. Paypal:n sivuille klikaamalla mailiin tulleita linkkejä. Noita huijaus/kalastelulinkkejä tulee varmaan enemmän kuin aitoja viestejä... toki ne yleensä erottaa kun katsoo tarkasti URL:ia, mutta silti menen itse en aina etusivun http://www.paypal.com kautta sisään. Ei tarvitse aina niin tarkkaan tutkia sitä mailia onko se aito vai ei.
  5. #5
    Juurikin näin ja ainakin paypal sivuilla on hyvät yleispätevät security ohjeet. Kannattaa ainakin kerran lukasta, jos ei ole ennemmin aiheeseen tutustunut.
  6.  
  7. #6
    En nyt väitä, että nuuniin tapauksessa olisi näin käynyt, mutta usein näissä on syynä liian helppo salasana. Tuntuu, ettei salasanan vahvuutta ikinä painoteta tarpeeks, kun aina joltain viedään rahaa sen takia.
    Jokaiseen paikkaan eri salasana, tai ainakin semmosiin, missä liikkuu rahaa. Sähköpostin salasana on tärkeimmästä päästä, koska sinne murtautumalla pääsee sisälle lähes kaikkiin paikkoihin, mihin käyttäjä on rekisteröitynyt käyttäen samaa mailiosoitetta. Siispä eri osoite ns. tärkeisiin paikkoihin kuin foorumeille ym.
    Salasanassa on oltava vähintään 8 merkkiä, ja sen tulee muodostua isoista ja pienistä kirjaimista, numeroista ja erikoismerkeistä. Se ei myöskään saa tarkoittaa mitään. Esim. pErke13-tyyppiset salasanatkin murretaan muutamassa sekunnissa "alan miesten" ohjelmilla.
    9r -02