Tulipa osallistuttua tämänkin rakentamiseen ja vietyä elementtejä, pääsuoralla olevaan rakennukseen. On kyllä iso työmaa.
FJR -07
Iitin Lyöttilään, perikunnan pellolle nousee leirintäalue – Sami Mäkelä näkee Moto GP -kisoissa suuren mahdollisuuden
Yksityismajoittajat vuokraavat ahkerasti saunatupiaan, asuntovaunujaan, huoneitaan ja koko kotiaan.
Ensi heinäkuussa Kymiringissä järjestettävän kansainvälisen ratamoottoripyöräilyn GP-kisan vieraita varten ollaan perustamassa muun muassa tilapäisiä leirintäalueita. Yksi perustajista on helsinkiläinen Sami Mäkelä, 47.
Kymiring sijaitsee Iitin Tillolassa. Mäkelä perustaa leirintäalueensa Iitin Lyöttilään.
– Meillä on siellä perikunnan ikivanha sukutila, joka on isänäidin kotipaikka. Siinä on peltoa, jota on aiemmin vuokrattu ulkopuolisille. Muutaman viime vuoden olemme viljelleet sitä serkun kanssa itse.
Visit Kouvolasta kerrotaan, että majoitusta voidaan kysyä kerralla suurellekin joukolle. Viime viikolla virkailijoita pyydettiin hankkimaan majoitus 200:lle talkootyöntekijälle.
Koko suku töihin
Nyt Mäkelä on tehnyt pelloista 10 vuoden maanvuokrasopimuksen perikunnan kanssa. Hän alkoi suunnitella leirintäaluetta noin vuosi sitten. Hän jätti hakemuksen Kouvolan rakennus- ja ympäristölautakunnalle viime lokakuussa ja se hyväksyttiin viime viikon kokouksessa.
Toiminnan pyörittäminen vaatii paljon työvoimaa, jota Mäkelä uskoo löytävänsä tuttavapiirin avustuksella.
– Teini-ikäinen tytär ja avovaimo sekä muut sukulaiset ja ystävät on jo valjastettu töihin vähintään kisojen ajaksi, Mäkelä sanoo ja naurahtaa.
Mäkelän mukaan hänen yrityksensä valtti on oikotie kisa-alueelle.
– Autoilijoiden ei tarvitse jonottaa ruuhkassa valtatie 12:lla. Aiomme järjestää myös kuljetuksen kisa-alueelle.
Mäkelä tulee myymään ainoastaan neljän vuorokauden paketteja, eli torstaista maanantaihin. Alustavia varauksia on jo tullut laajan sosiaalisen verkoston, työtuttavien ja alan harrastajaystävien kautta.
Siirrettävät rakennelmat
Leirintäalueen valmistelut Lyöttilässä ovat käynnissä. Alueelle ei tule pysyviä rakennelmia, pihalla seisova grillikota on vanhaa perua.
– Olemme piirtäneet aluekartat, informoineet naapureita, laatineet pelastussuunnitelmat ja tehneet jonkin verran maansiirtotöitä. Maaperä on talven jäljiltä kostea. Sinne tuodaan vielä hiekkaa ja kuoriketta, jotta maapohja kestää raskaan ajoneuvoliikenteen.
Alueella ei ole kunnallistekniikkaa, joten talousvesi tuodaan paikalle tankkiautoilla. Wc- ja peseytymistilat ovat siirrettäviä rakennelmia.
– Suihkuvedet ja muu talousvesijäte johdetaan umpisäiliöihin. Pystytämme vesivessoja ja hätäavuksi kuivakäymälöitä. Alueelle tulee myös asuntovaunujen kemiallisten vessojen tyhjennysmahdollisuus.
Porakaivon rakentaminen voi olla ajankohtaista vuoden päästä, jos leirintäalueen pitäminen osoittautuu kannattavaksi, Mäkelä arvioi.
Leirintäalueen houkuttimeksi Mäkelä on suunnitellut toista grillauspistettä sekä pop up -periaatteella toimivaa terassia ja ravintolaa, josta saisi aamupalaa sekä virvokkeita.
Moto GP -kisat on alueelle suuri mahdollisuus. — Sami Mäkelä
Lisäksi hän aikoo hakea alueelle anniskeluoikeudet. Mäkelän mukaan järjestelyt tulevat maksamaan kymmeniä tuhansia euroja.
Vilkastuttaa alueen taloutta
Mäkelä pitää leirintäalueen rakentamista suhteellisen mutkattomana. Hyvä suunnittelu on kaiken perusta. Lisätyötä tuo byrokratia.
– Lupapolitiikka on sujuvaa, mutta esimerkiksi Ely-tuen hakeminen ja varsinkin sen saaminen ei ole niin yksinkertaista.
Mäkelällä on asunto ja työ Helsingissä teollisuushuollon työnjohtajana.
– Olisi liian rohkeaa jäädä pelkän leirintäaluebisneksen varaan, panna kaikki peliin ja jättää vakituinen päivätyö.
Mäkelä on käynyt muutamissa GP-kisoissa Euroopassa ja viime kesänä Italiassa F1-osakilpailussa. Hän vaikuttui kilpailujen massiivisista mutta toimivista järjestelyistä.
Kotimajoitusta
Yksityiset ihmiset vuokraavat suurtapahtumien ajaksi ulkorakennuksia, matkailuautoja ja jopa kotejaan. Martti Pulkkinen Valkealasta on vuokrannut koko talonsa aiemmin Suviseurojen aikaan. Moto GP -viikonloppuna hän tarjoaa vuokralle pihatupasaunaa ja kahta pihalla olevaa asuntoautoa.
– Saunatupa täyttää hyvin perusvaatimukset, eli on sauna, suihku, vessa, oleskelutila ja astiat sekä liinavaatteet ja ruoanvalmistusmahdollisuus.
Pulkkisen hinnoittelu perustuu kattavaan varustukseen.
– Lisäksi saunan terassilla on kylpytynnyri, johon mahtuu 10 ihmistä.
Visit Kouvola -sivujen kautta löytyy Moto GP:n kaikki tiedossa olevat majoitusvaihtoehdot.– Yksityismajoittajia on tällä hetkellä ilmoittautunut useita, mutta olemme ohjeistaneet heitä laittamaan ilmoituksen Airbnb-sivustolle, sanoo Raija Sierman Visit Kouvolasta.
Vielä ehtii GP-kisoihin
Kouvolan kaupungin ympäristöterveystarkastaja Piritta Lehtonen kertoo, että Kouvolan rakennus- ja ympäristölautakunnalle on jätetty jo useampiakin leirintäalueiden lupahakemuksia, jotka ovat tulossa käsittelyyn.
– Vielä ei ole myöhäistä perustaa leirintäaluetta Moto GP-kisojen ajaksi. Jos alue sijaitsee muualla kuin omalla pihalla, on syytä varmistaa luvantarve paikalliselta rakennustarkastajalta.
Airbnb-asuntoja Kouvolan seudulla on yli 200. Niiden koko vaihtelee yhdestä huoneesta omakotitaloon. Kaikkien majoituspaikkojen hinnat ovat keskimäärin kaksinkertaiset normaaliajankohtaan verrattuna.
– Visit Kouvola laatii parhaillaan selvitystä siitä, miten suurtapahtumiin liittyvää tilapäismajoitus ja -pysäköinti järjestetään. Selvitämme tilapäismajoitukseen soveltuvia sisä- ja ulkotiloja, Sierman sanoo.
Majoitusta
Leirintäalueet ja muut yksityiset
Yritys, yhdistys tai yksityinen henkilö voivat hakea lupaa perustaa leirintäalue jättämällä ilmoituksella ympäristölautakunnalle. Lomake on Kouvolan kaupungin verkkosivuilla. Käsittely on ilmainen.
Ilmoitusvelvollisuus koskee vakituista ja tilapäistä leirintäaluetta, jolle on tarkoitus majoittaa yli 100 henkilöä enintään 14 vuorokauden ajaksi. Käsittelyyn varataan kolme kuukautta.
Vakituisen leirintäalueen osalta rajana on 25 telttaa tai matkailuautoa. Majoittujien määrä voi olla alle 100 henkilöä.
Kaupunki arvioi onko suunniteltu alue sopiva ja antaa lausunnon rakennus- ja ympäristölautakunnalle hakemuksen käsittelyä varten.
Hakijan on selvitettävä muun muassa talousvesi, jätevesi- ja muu jätehuolto, asuntovaunujen kemiallisten vessojen tyhjennyspaikka sekä wc- ja peseytymistilat.
Pelastusviranomaisilla on vaatimuksia telttojen etäisyyksiin, pelastautumiseen ja ensiapuun sekä sähkön käyttöön.
Matkailuasioista vastaavan Visit Kouvolan verkkosivuilta löytyy tapahtuma Moto GP. Sieltä löytyvät kaikki majoitusvaihtoehdot.
Yksityinen voi ilmoittaa omasta tarjonnastaan osoitteeseen matkailu@kinno.fi ja pääsee siten mukaan luetteloon, josta asiakkaat varaavat majoitusta suoraan.
Kohteesta tulee ilmoittaa millainen majoitus, monelleko henkilölle, etäisyys Kymiringistä sekä nimi ja puhelinnumero.
Visit Kouvola ei välitä asuntoja, mutta tarjoaa tietoja.
https://kouvolansanomat.fi/uutiset/l...7-eae52a7310ed
huomioikaapa että koko kisakalenterion mennyt uusiksi viruksen takia.
onneksi nykytalvet ovat sen verran leutoja että tuolloin on vielä ihan hyvät telttailukelit.
![]()
Att tänka innan man talar är som att torka sej i röven innan man skiter... - Arne Anka
Olipa hauska. Realistinen ei kuitenkaan.
Tuolta se virallinen.
https://www.motogp.com/
Braaaaap
Kisoihin on vielä neljä kk aikaa, joten viisarien suunta koronakriisissä ehtii muuttaa asentoaan vielä moneen kertaan. Mutta mikähän lienee tällä hetkellä tunnelma Lahti Eventsin toimistolla? Kuinka paljon riskiä uskalletaan tässä muuttuneessa tilanteessa ottaa?
Järjestelyihin on satsattu inhimillisten voimavarojen lisäksi myös runsaasti rahaa. Lippujen myynnistä alv:n ja Dornan ottaman osuuden jälkeen saadut varat on käytetty oman henkilöstön palkkojen lisäksi myös alihankkijoiden ja tavara-/palvelutoimittajien varaus- ja etukäteismaksuihin. Ja koko ajan on uusia sopimusneuvotteluja meneillään...
Jos kisat peruttaisiin, niin lipputulot pitäisi palauttaa ostajille, mikä tekisi LE:lle melkoisen tällin maksettavaksi. Sopimusrikkomuksista selvittäisiin force majeur -pykälillä, joten niistä tuskin sakkoja seuraisi mutta tappiot kuitenkin lankeaisivat sopimuskumppanien harteille.
Nyt LE:n onkin tarkkaan mietittävä omaa riskinkantokykyään. Jatketaanko soittoa kuin Titanicin orkesteri (jäävuoreen ei tosin ole vielä osuttu - se on kuitenkin kiikareissa näkyvissä), ja valmistautuminen jatkuu normaalisti? Vai aletaanko varautumaan kisojen peruuntumiseen ja yritetään minimoida tappiot?
LE on osakeyhtiö, joten karuimmassa tapauksessa se voitaisiin päästää konkurssiin ja antaa velkojien realisoida tappionsa omissa nahoissaan. Tai Lahden kaupunki voisi rientää apuun pääomittamalla sitä veronmaksajien rahoilla.
^Tuolla toisessa säikeessä kyseltiin voiko henkilö kuulua useampaan kerhoon.
MotOrgin ja Mensan jäsenistöissä ei samoja nimiä löydy...
Ihan sama on tilanne kaikilla tapahtumajärjestäjillä, ei käy kateeksi osallisia. Sama muussakin bisneksessä, eikä kaikkea ole vielä ollenkaan nähty.![]()
Tämänhetkinen tilanne on poikkeuksellinen, on uskoakseni vielä vähintään muutaman kuukauden. Liikkumis- ja kokoontumisrajoitukset Euroopassa antavat viitteitä siitä että esimerkiksi motogp:n ja monen muunkin lajin osalta kaikki kevään ja mahdollisesti alkukesänkin Euroopan kilpailut tullaan peruuttamaan. Mahdollisesti, rajojen ollessa suljettuina (?) kaikki osakilpailut tullaan peruuttamaaan.
Se mitä tapahtuu Suomen osakilpailulle selvinnee viimeistään toukokuussa
Kohtuusuurella todennäköisyydellä tämä paniikki on ohi kesään mennessä.
Triumph Bonneville Bobber Black -18
KTM 690 Enduro R -15
Vespa GTS 300 SuperSport -21
Optimistisuus on hyvä asia, tosin epäilen vahvasti ettei sille tässä tapauksessa ole katetta. Toisaalta olisi erinomainen juttu että olisin väärässä mutta epäilen etten ole.
Brittien epäilys siitä että heillä pandemia kestäisi ainakin kevääseen 2021 ja aiheuttaisi mittavan määrän kuolemantapauksia ei ole mahdoton. Suomenkaan tilanne ei ole hyvä vaikka sitä THL:n ja valtiovallan taholta pyritäänkin hyssyttelemään.
Mitä tulee suuriin yleisötapahtumiin niin luultavaa on ettei niiden kieltoa tulla purkamaan ennenkuin tieto pandemian laantumisesta on täydellisen varmaa.
USA:n pörssi on tänäänkin kaksinumeroissa laskussa. Koko maailma tekee neliraajajarrutusta eikä ainoastaan urheilu- ja viihdetapahtumien osalta vaan kaikki elinkeinot lääkefirmoja lukuunottamatta ovat törmäämässä väliaikaisesti seinään.
Nyt näissä oloissa -ja tässä hetkessä- kesätapahtumien järjestäjien on aivan pakko pohtia oman tapahtumansa kohtaloa ja omaa riskinkantokykyään. Kannattaako jatkaa rahankuluttamista tapahtumaan, joka on suuressa riskissä peruuntua.
Kymiringin kisa on kaiketi MotOrgin varjeluksessa, eikä sitä siten mitkään virukset uhkaa. Ei vaikka maailmanlaajuisesti alkaa suuri osa urheilutapahtumista ja -sarjoista jo nyt olla laitettu tauolle. Ei vaikka maat Suomen ja Euroopan välissä sulkevat rajojaan - kyllä fanit siitäkin huolimatta tulevat katsomoihin, joihin nykyhetkellä ei saa yli 500 henkeä sijoittaa.
Olisi kyllä mielenkiintoista kuulla, että miksi sekoitat MotOrg Ry:tä mukaan tähän kisan järjestämiseen tai järjestämättä jättämiseen?
Yhdistyksellä kun ei ole mitään tekemistä tuon kisan järjestelyjen kanssa. Toki osa jäsenistöstä on ilmoittautunut vapaaehtoisiksi erilaisiin tehtäviin kisaviikonlopuksi, mutta tuohon nyt ei yhdistystä tarvita, koska kuka vain voi ryhtyä vapaaehtoiseksi niihin hommiin, jotka kokee itselleen tärkeäksi.
Vai meneekö sulla suloisesti sekaisin kaikille rekisteröityneille käyttäjille avoin moottoripyora.org -keskustelufoorumi ja MotOrg Ry -yhdistys?
Superbike #7
Jos kisaa ei järjestetä tänä vuonna niin sitten ensi vuonna. Ei siinä sen kummempaa. Fasiliteettien rakennus jatkuu olemassa olevan rahoituksen pohjalta. Rahoittajillekin kannattavampaa pitää yritys hengissä. Ja kulujakaan ei tule samassa suhteessa kun ei ole ”tappiollista” kisaa pyöritettävänä.
Annoin moottoripyörille pikkusormen, se vei koko käden
Pieni mahis on että rata yrittäjä saa coronan takia tukea. Saattaa pelastaa paljon.
"Faster, Faster, until the thrill of speed overcomes the fear of death." - Hunter S. Thompson
'Rahoittajia' ovat lipun ostaneet, jotka kisan mahdollisesti peruuntuessa haluavat rahansa takaisin.
Luuleeko porukka todellakin, että lipputulot menevät johonkin sulkutilille, josta ne kisan jälkeen vasta nostetaan? Näin ei ole. Lipputulot etukäteismyynnistä ovat tällaisten tapahtumien keskeinen tulorahoituskanava, ja niillä rahoilla nimen omaan maksetaan järjestelyiden kustannuksia.
02 Mille R
Kaikki kirjoittamani on lähes poikkeuksetta täyttä paskaa, eikä sitä ole tarkoitettu kenenkään silmille, vaan tulisi pikemminkin moderoida helvettiin... ja heti.
Ajolinjani ovat kuin Hendrixin soolot. Ennalta-arvaamattomia, ja aina erilaiset.
Niin, ostin hintavat piletit kahdelle, mutta jos rataorganisaatio siitä hyötyy peruuntumisen tapauksessakin, niin olen valmis unohtamaan asian. Luonnollisesti moni voi haluta rahat takaisin ja ehkä niin käy joka tapauksessa.
Missä katsomossa Org poppoo nyt todennäköisimmin istuskelee/seisoskelee?
Allekirjoittanut ei vieläkään ole lippua ostanut, mutta tässä katselin noita hintoja ja paikkoja.
Testi
Tämän järjestämiseen tuo mielenkiinoisen lisän toimitsijakoulutusten järjestäminen. Koulutus on varattu 26.4 ja jos hallituksen eilisen ilmoituksen mukaiset kokoontumisrajoitukset jatkuu pitkälle kevääseen on vapaaehtoisten kouluttaminen hankalaa. Tietenkin on kaikenlaisia verkko-oppimis juttuja jne.
<br /><br type="_moz" />
kesäkuun puolivälissä on/oli tarkotus pitää motogp rengastestit Kymiringillä. Sitäkin varten pitäisi vapaaehtoisia kouluttaa.
Finland 15-16 June Two-day Michelin tyre test – test teams only
Voi kyllä olla, että toi on peruttu. Kalenteri kun on mennyt uusiksi.
https://tickets.motogp.com/en/calendar/events/
Toivottavasti löytävät jonkun olemassaolevan lääkkeen, joka tepsii koronaan. Saadaan taas arki rullaamaan.![]()
Viimeksi muokannut: T1mppa; 17.03.2020 klo 21:01.
Braaaaap