Yritin viikonloppuna herätellä pyörää (-03 gsx 750f) talviunilta ja käytellä lämpimäksi pitkästä aikaa. Lokakuussa laitoin talliin, jossa lämpötila on 10-15 astetta, bensaa tankki täynnä ja stabilisaattorit seassa. Akkua olen lataillut ja kaiken piti olla ok.
Eipä vaan meinannu käynnistyä millään. Piti jo ottaa ajovalon sulake pois, että virta riittää. Sitten käynnistyi tuskallisesti savun säestämänä. Kone ei ottanut kierroksia yhtään ja sammui, jos antoi kaasua. Kun sain vihdoin käytettyä lämpimäksi, niin pitkään varovasti jauhattamalla sai kierroksia nousemaan korkealle. Silti ei vieläkään oikein käy tasaisesti millään kierrosalueella. Yläkierroksilla tosiaan puutuu eniten.
Eli mikä meni vikaan? Ja mitä seuraavaksi? Vai onko normaalia ja parantuu kevään ensi ajeluilla? Ei kai nyt kolmessa kuukaudessa kaasarit ole sakkaa täynnä? Tankki on piripinnassa ja tila lämmin, niin ei sinne vettäkään pitäisi päästä. Ryyppy oli jäänyt syksyllä jostain syystä käännetyksi päälle, mutta ei kai se siellä mitään pitäisi haitata(?).
Suo, kuokka ja Suzuki
Jos sauhu oli mustaa niin lienee jostain syystä konees täynnä pentsiinii.
Itse pitelen pyörääni tallissa, tankki täynnä ilman mitään lisukkeita. Parin viikon välein raahaan mopon ulos ja käytän noin 10-15 minuuttia, mutta jo se parin viikon seisokki saa koneen käymään tosi astmaattisesti aluksi !
Ja kun kevät koittaa niin pannu on aika juntturassa ennen kuin rupeepi kiertää kunnolla (vaatii ekalla ajokerralla reipasta kättä ja kilometrejä ennen kuin "aukee")
Elikkäs omalla kohdalla epäilen bensan haihtumista ja lisäaineet jää tukkii kaikkee mahdollista josta tukkoisuus johtuu. Kun kaasarit taas saa kakkuu niin mömmöt lienee pikkuhiljaa liukenee ja röörit aukee.![]()
Chief Dark Horse -22
Tracer GT -18
F 700 GS -13
GSR 600 -06
FZS-600 -00
Virago 535 -99
Toivottavasti sinulle ei vastaa kukaan, joka ”tietää”, mitä meni pieleen. Voi mennä niin monta asiaa.
Miten vanha on akkusi?
Mimmoinen on akun napajännite vrk lataamisen jälkeen ja millä latailet?
Laitoitko stabilaattorin lisäksi Masinolia tms? Stabilaattori ei poista vettä bensasta.
Hyvinhän sulla on asiat, sehän käy. Voit sen Masinolin pistää nytkin. Se ei tosin vaikuta heti. Sen pitää käydä pitkään, jotta putsaa kaasareita, ym.
Missä kunnossa kynttilät?
... jotain piti muistaa
Pääasia on se, että siellä on bensaa myös kaasareissa.. Eli bensahanan pitää olla auki (oliko?), ja kannattaa ehdottomasti käydä n. kuukauden välein käyttämässä, niin kaasareihin tulee uutta bensaa haihtuneen/sakkautuneen tilalle.
Stabilaattoreilla yms ei ole niin kauheesti merkitystä, bensa ei vielä yhdessä talvessa mene niin huonoksi. Pidemmällä aikavälillä voi sitten kauttaa stabilaattoria tai Nesteen pienmoottoribensaa (säilyy pitkään).
Jos kaasarit pääsee tyhjiksi, niin kaasaripeliin varsinkin tulee äkkiä ongelmia. Paikat kuivuu, ja esim neulaventtiili alkaa yllättävän nopeasti kusemaan (kaasarit tulvii -> ei toimi). Alkaa kyllä taas usein toimimaan "itsestään" kun jättää sinne gasot yön yli ->turpoaa ja pitää taas.
Em. syiden takia paras/helpoin talvisäilytystaktiikka on mielestäni se, että lykkää pyörän pestynä/öljyt vaihdettuna johonkin, tankki täynnä gasoa. Akku voi olla kiinni. Sitten vain kuukauden välein käy käyttämässä sen lämpimäksi. Muuta ei tarvitse tehdä! Tuolla tavalla ei ole koskaan ollut mitään ongelmia!
Jotkut ottaa bensat pois ja jopa huljuttelee öljyä tankissa yms.. Ei hyvä, paikat kuivuu taas, ja muutenkin turhaa työtä, kun helpommalla tulee parempi tulos..
Kirjoitukseni ja mielipiteeni ovat henkilökohtaisia. En edusta kirjoituksillani mitään yritystä tai organisaatiota.
*** Suzuki GSX-R 1070 K5, +200mph Motorcycle Club Edition ***
Äsken käytin yammua käynnissä n 3kk käyttämättä,ensinnä pumppu täytti kaasuttimet,sitt starttausta,usemman kerran piti startata ennenkuin lähti käyntiin,kävi huonnosti,putkessa paukku kun lisäs kaasua,jätin tyhjäkäynnille röpöttämmään niin siittä se sitt alkoi käymään normaalisti ja otti kierroksiakin ihan hyvin.En käytä lisäaineita tankissa,varatankilla,säilytys lämpimässä hallissa.pitäis ilmeisesti käynistellä useammin.
Joo, sillon ei tuu noita käyntihäiriöitä edes aluks. Se on meinaan keväällä sitten vittumaista, jos pyörä ei käy, tai käy päin helvettiä, kun pitäs päästä ajamaan. Siinä on yhdenkin päivän odotus liikaa, eikä varmaan kauheesti huvittais availla kaasareita tms(fzr1000 @ Tammi. 17 2006,09:20) kirjoitti
![]()
Kun käyttää n. kuukauden välein sen kunnolla lämpöseksi, niin käy heti hienosti...
Ruiskupeli ei ole niin tarkka siitä kuinka usein sitä käyttää.. Mutta ei se sillekään pahasta ole!
Kirjoitukseni ja mielipiteeni ovat henkilökohtaisia. En edusta kirjoituksillani mitään yritystä tai organisaatiota.
*** Suzuki GSX-R 1070 K5, +200mph Motorcycle Club Edition ***
Tulipa tietoa! Kiitokset!
Tässä vähän päivityksiä lähtötietoihin kanelle, sekulle ja Tylyttäjälle. Putkesta tuli enemmänkin valkoista savua, kunhan sain sen käyntiin. Starttia laulatin lähemmäs pari minuuttia 20 sekunnin pätkissä. Siitä päättelin, että virtaa on kun hyvin pyörii. Tulpat on 7tkm ajetut.
Sitä masinolia en laittanu. Olisi varmaan pitäny sit laittaa. Bensahana on alipainetoiminen, eli aina kiinni, kun koneen sammuttaa.
Oisko siis luonnollisin vaihtoehto tuo Tylyttäjän ehdottama kuivuminen ja neulaventtiilistä johtuva tulviminen? Eli ensin se ei käynnisty (ei saa kakkua) ja sit kun käynnistyy, niin ei pelaa kunnolla (liikaa kakkua).
Ja parannuskeinoksi kovaa käyttämistä?
Suo, kuokka ja Suzuki
Käännä bensahana PRI-asentoon, niin bensansaanti helpottuu, muuten saa sahata aika pitkään.
Senior Team:
R1200GS
999S
VTR SP-1 street, SP-2 race
Z1 1075 Turbo
Honda CR250 ice, CRF250R
Honda CRF150R SM
Junior Team:
Yamaha R6R
Honda RS125R, the real beast.
Derbi GPR80Cup
No just meinasin jo ruveta korjailemaan edellisiä sanomisia. Eli onhan siellä bensahanassa se pri-asento, missä se on koko ajan auki. Ja tuohan muuten vastaa siihen kysymykseen miksi jouduin sahaamaan niin kauan käyntiin.(mikan @ Tammi. 17 2006,10:09) kirjoitti
Mutta voinko siis jättää sen bensahanan tuohon pri-asentoon, niin ei paikat pääse kuivumaan. Eikös tää ollut Tylyttäjän neuvo? Bensahana auki. Tarkoittiko se siis että koko seisonnan ajaksi auki?
Suo, kuokka ja Suzuki
Joo kyl se siitä paranee kunhan siellä on vaan bensaa, paikat turpoaa kuntoon. Joskus joutuu avamaan jos on pahasti päässyt kuivumaan tai sakka tukkinut jotain..(Berserk @ Tammi. 17 2006,10:05) kirjoitti
Ei siellä mitään tietysti hajoa. Ei vaan käy aluksi kunnolla jos on pitkään seissyt. Ihan normaalia se on, että joutuu pitkän seisomisen jälkeen "herättelemään" sitä mopoa, juurikin kaasareiden kuivumisen/sakkaantumisen takia. Eli sulla meni varmaan niin, että kaasarit oli aluks tyhjät/kuivat, ja sitten kun sinne tuli bensaa niin tulvii kuivumisen takia.
Noista kaikista pääsee sillä kun käyttää silloin tällöin talvella! Ei tartte tosiaan kauheen pitkään seisoa kun bensaa haihtuu ja paikat alkaa kuivumaan. Samalla kun käyttää, tulee uutta bensaa kohokammioihin, joten sakkaantuminenkaan ei ole silloin ongelma..
Kirjoitukseni ja mielipiteeni ovat henkilökohtaisia. En edusta kirjoituksillani mitään yritystä tai organisaatiota.
*** Suzuki GSX-R 1070 K5, +200mph Motorcycle Club Edition ***
Ei tartte jättää PRI-asentoon. Eikä ole järkevääkään, jos hiukankin vuotaa..(Berserk @ Tammi. 17 2006,10:18) kirjoitti
Edelleen se käyttäminen silloin tällöin auttaa, silloin alipainehanasta tulee uudet gasot kaasariin, joten se ei pääse kuivumaan tai sakkaantumaan.
Jos se vaan seisois koko talven hana PRI asennossa ilman käyttämistä, niin veikkaisin taas tulevan ongelmia. Tällä kertaa luultavasti siitä, että gaso alkaa sakkaantumaan kohokammioihin. Tai sitten se laskee gasot läpi![]()
Kirjoitukseni ja mielipiteeni ovat henkilökohtaisia. En edusta kirjoituksillani mitään yritystä tai organisaatiota.
*** Suzuki GSX-R 1070 K5, +200mph Motorcycle Club Edition ***
Se on lähdettävä sit pian laittamaan mopo taas tulille.
Ei siinä mitään. Kivaa hommaa se on. Tulee kyllä paikallaan kaasutellessa vaan niin kova mieli laittaa slipari kiinni. *Mut se on sit toisen topicin juttu.
Suo, kuokka ja Suzuki
Älä jätä pri-asentoon, laskee tosiaan koneeseen bensat huonolla tuurilla kuten Tylyttäjä sanoi. Saattaa olla ettei moottori tykkää.
Bring M. Backalive
Hippopotomonstrosesquippedaliophobia
vaikka pyörä lähtee hyvin, niin keväällä kannattaa masinolia heittää tankkiin. ruisku/katti pyörään ruiskumasinolia. kertynyt vesi voi tukkia suodattimia yms. pyörällä ei vaan ole helppo huomata kevään innossa, että muutama hepo puuttuu, kaverin ruiskuveneessä huomaa keväällä aina, että vene ei kulje huippuja. masinolia tankkiin ja nopeus rupeaa kasvamaan.
sanon aina kaikille, että mikä tahansa kaasariongelma, niin masinolia ensin. älä pura mitään, älä tee mitään, ennenkuin olet kokeillut masinolia. Oon muuten purkanut kaasaripatterit pari kertaa vain huomatakseni, että suuttimissa on vesipisaroita.
![]()
we cannot tolerate zero tolerance!
BMW R1200GS & Speed triple 1050
Vaikka tylyttäjä toisin sanookin, stabilioniti- aineista on hyötyä pitkissä säilytyksissä. Nykybensa ei välttämättä säily kuin muutaman viikon (Neste Oy:n kertoma tieto). Tämä nykybensa on melkoisen "vihreää" ja heikosti ominaisuudet säilyttävää. Stabilointi-aine parantaa säilyvyyttä. Pienkonebensa on tietysti hieman säilyvämpää.
Stabilointiainetta ja mainittua Masinolia niin homman pitäisi olla helpompaa.
.
ehjä kone ei kyllä kuse bensaa koneeseen, eriasia jos kaasareitten neulaventtiilit on horot, mutte muuten ei. Ja itellä ainakin on ollu aina bensahanat auki eikä mitään ongelmia ole tullu, notta ite ainakin huoletta antasin olla pri-asennossa...(Mik@ @ Tammi. 17 2006,10:37) kirjoitti
Eräs hyvä tapa on ollut bensa pienessä suihku- / painekannussa, putsari pois ja bensasumua konetta kohti.
Tosin aikanaan kaasarimöhkössä kaadoin ihan kannusta lorauksen bensaa putsarikotelosta sisään ja sillä lähti käyntiin. Kyseinen, paljon ajettu laite imaisi kyllä pitkässä seisonnassa gasot koneeseen, hana piti pitää suljettuna.
Toinen murhe oli bensalinjan magneettiventtiili, joka jumittui myöskin pitkästä seisonnasta. Sittemmin korvasin magneettiventtiilin bensapumpulla, joka paransi käyntiä ja käyntiinlähtöä.
Senior Team:
R1200GS
999S
VTR SP-1 street, SP-2 race
Z1 1075 Turbo
Honda CR250 ice, CRF250R
Honda CRF150R SM
Junior Team:
Yamaha R6R
Honda RS125R, the real beast.
Derbi GPR80Cup
kannattas varmaan ladata akkua vaikka jaksaa startti pyöriä ei tahdo virta riittään kunnon kipinään![]()
ei aina voi voittaa ei edes joka kerta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jaa. Ihme juttu kun mulla ei ole ikinä mennyt talven aikana bensa vanhaksi. Yhtä hyvin käy sillä keväällä kuin syksyllä talliin tuodessa. Sama juttu muillakin frendeillä. Kyllä se on valetta, ettei bensa säilyisi talven yli niin, ettei pyörä käy sillä keväällä.(vma @ Tammi. 17 2006,11:25) kirjoitti
Kyllähän se nyt säilyy enemmän kuin muutaman viikon. Ajatelkaa paljonko on sellaisia autojakin, jotka seisoo monta kuukautta käyttämättä. Tai sellaisia harrasteautoja/prätkiä, joilla ajetaan niin vähän, että sama tankillinen on useamman kuukauden käytössä. Hyvin ne näyttävät niillä bensoilla toimivan. Eikä *tartte aina vetää tankkia tyhjäks ja uusia bensoja sisään, jos meinaa lähteä ajelemaan.
Käynnistynongelmat keväällä on kyllä muista syistä. Bensa kyllä sakkaantuu kohokammioon yms, jos sitä ei välillä käytetä eikä sinne tällöin tule uutta bensaa tankista. Toinen ongelma on siitä jos kaasarit ovat kuivina, silloin on melko varmasti tiedossa taas ongelmia ennen kuin ne taas pitää ja toimii oikein.
Masinol on ihan fiksu homma, varsinkin jos pyörä seisoo kylmässä, jolloin sinne voi tulla kosteutta. Lämpimässä sitäkään ei tarvitse välttämättä. Itse en ole käyttänyt, kun aina on ollut lämpimässä tallissa talvet.
Sama juttu akun kanssa, kylmässä menee helpommin tyhjäksi, vaikka kävisi välillä pyörää käyttämässä. Silloin kandee siis ottaa irti ja latailla. Lämpösessä voi olla paikoillaan kunhan käyttelee pyörää välillä kunnolla niin että akkukin saa samalla jumppaa.
Siis ihan varmasti stabilointiaineista on hyötyä pitkissä säilytyksissä. Talvisäilytys ei vielä ole niin pitkä, että bensa ei enää keväällä palaisi kunnolla. Kyllä se palaa.
Kirjoitukseni ja mielipiteeni ovat henkilökohtaisia. En edusta kirjoituksillani mitään yritystä tai organisaatiota.
*** Suzuki GSX-R 1070 K5, +200mph Motorcycle Club Edition ***
Terveissä kaasareissa ei olekaan ongelma. Vähän vanhemmissa tai kuivuneissa kaasareissa en kyllä uskaltais PRI asentoon jättää, helposti käy niin että kusee koko tankin läpi...(Rubberduck @ Tammi. 17 2006,11:37) kirjoitti
Koskaan ei tiedä missä kunnossa kenelläkin on kaasarit. Sen takia en uskaltais yleisohjeena kehoittaa, että laittaa talveks hanan PRI -asentoon..
Kirjoitukseni ja mielipiteeni ovat henkilökohtaisia. En edusta kirjoituksillani mitään yritystä tai organisaatiota.
*** Suzuki GSX-R 1070 K5, +200mph Motorcycle Club Edition ***
Yks ääni sille, että bensa happanee talvessa. Opin tämän muinoin customillani, jossa on vaan yks kaasari, vaikka kaks pyttyä. Toinen vaihtoehto on, että oli tankkiin päässy roskia.(Tylyttäjä @ Tammi. 17 2006,12:43) kirjoitti
Customi talvehti muinoin tilassa, joka oli taatusti tasalämmin, n. 20 ºC. Silloin oli mahdollisuus myös pienimuotoiseen ajeluun, jota taatusti tuli tehtyä joka kuukausi. Varmemmaksi vakuudeksi vaihdoin vielä pääosan bensasta, ennenku lähettiin keväällä baanalle. Viiden kilsan jälkeen meno sitten tyssäsi. Sakat tukki virtauksen –ihan ku ois jäätäny. Siitä selvittiin silloin tyhjentämällä kaasari.
Samantapaisen sotkun aiheutti kyykky aikoinaan. Yks kaasari tulvi tukkeuduttuaan. Sekin hoitu vain se yks tyhjäks laskemalla.
Ny on taas kaasaripeli ruiskun jälkeen. Vanha ruiskupelikin on vielä käsillä, vaikka ei mun enää ookkaan. On, perkele, eri homma käynnistellä niitä. Ruisku rykäs toisella ja alko suht koht heti käymään, niinku ei mitään.
Kaasaripeli yski ja kävi epäsynkroonissa; sammu ajettaessa, vaikka olin käyttäny enste lämpöseks. 10 minuuttia ja alko kuulostaa tutulta. Tuli taas ruiskua ikävä…![]()
... jotain piti muistaa
näyttää vieläkin porukoille olevan epäselvää tuon
bensan säilyvyyden kanssa,se nimittäin EI säily
samanlaisena kuin n:kuukauden,asia selviää kun käy vaikka
lukemassa esim:NESTE:een sivuilta.
ja siitä johtuen kyllä se käymään voi lähteä mutta kaasarit
se tukkii (suuttimet) ym.muut röörit,ei ehkä vuoden tai kahden vanhoihin pyöriin mutta odottakaas kun kertyy vuosia, niin
menee tukkoisemmaksi vuosi vuodelta.
avatkaas joskus kaasarit niin näätte mitä ne pitää sisällään
ja sitä "mömmöä" mitä sinne kertyy ei saa pois millää
masinolilla , no niinhän se on että kukin taaplaa tyylillään.
Jos bensa olisi talven jälkeen käyttökelvotonta, niin miksi kaikilla niillä, joilla ei ole stabilaattoria, ei kuitenkaan ole ongelmia saada pyöräänsä käyntiin keväällä samalla bensalla?(seku @ Tammi. 17 2006,13:30) kirjoitti
Minä ja moni muu tuttuni on aina tehnyt niin, eikä koskaan mitään ongelmia. Luulis, että se munkin tai kavereiden pyörien tankeissa menisi yhtä lailla huonoksi *
Tässä taidetaan puhua hiukan eri asioista. Eli mielestäni vma kertoo, että bensa menettää ominaisuutensa talven aikana, eli että se ei palaisi enää kunnolla keväällä? Sitä en kyllä usko. Tää sakkahomma oli tiedossa, senpä takia kehoitinkin käyttämään pyörää aina välillä.
Itsehän tuossa mainitsit syyn siihen, eli että kohokammioissa oli sakkaa tai roska. Bensa toki sakkaantuu kohokammioon jos se tarpeeksi pitkään siellä lojuu, mutta taatusti bensa toimii vielä talven jälkeen!
Ja kyllähän se vanha bensa sieltä kohokammioista vaihtuu silloin kun sitä pyörää käyttää. Ja jos tankissakin on sakkaa pohjalla, niin se jää kyllä suodattimeen.
Ainoon kerran kun mulla on ollut keväällä ongelmia, oli silloin kun en käyttäny pyörää kertaakaan talvella, vai käytinkö kerran. Kuitenkin, silloin sakka tukki yhden kaasarin. Sitäkään ongelmaa ei olis ollu, jos olisin normaaliin tapaan käyny aina välillä käyttämässä pyörää.
Ei se ehdi sinne kohokammioon sakkaantumaan jos pyörää käy välillä käyttämässä.
Kirjoitukseni ja mielipiteeni ovat henkilökohtaisia. En edusta kirjoituksillani mitään yritystä tai organisaatiota.
*** Suzuki GSX-R 1070 K5, +200mph Motorcycle Club Edition ***
Mulla oli vielä vuonna 2002 vm. -92 CBR 600 Honda. Siinä meni tasan sen kerran kaasari sakasta tukkoon, just silloin kun en jaksanu käydä pahemmin käyttelemässä pyörää talvella.(jarijii @ Tammi. 17 2006,13:57) kirjoitti
Samoilla bensoilla lähti keväällä kaikkina muina kertoina kukkumaan täysin moitteettomasti. Silloin kävin sitä tasaisesti käyttelemässä, aivan kuten vanhemmat starat mulle neuvoi. Se oli hyvä neuvo! Kyseinen Cebari oli mulla kuus vuotta. Koskaan ei tarvinnu stabilaattoria käyttää.
Eihän siitä stabilaattorista haittaakaan ole, ja varmasti bensa säilyy sillä pidempään niin, ettei se sakkaannu. Sitähän en yritäkään kiistää.
Pointti on se, että vaikka laittais stabilaattoria, niin kyllä se silti haihtuu talven aikana kohokammioista. Eli sitten on riskinä kaasareiden kuivuminen, ja tulviminen sitten keväällä kun pitäis lähteä ajamaan.
Sen takia stabilaattorit tankissakin kannattaa välillä käydä käynnistelemässä pyörää. Saadaan gasoa sinne kaasareihin, ja mestat pysyy kunnossa. Eli jos joka tapauksessa (oli stabilaattoria tai ei) joudutaan talvella käydä käyttämässä, eli se stabilaattori menettää tavallaan merkityksensä, koska sinne kohokammioihin joka tapauksessa tulee aina tuoretta gasoa tankista käyttämisen yhteydessä, joka ei sinne kaasareihin ihan äkkiä sakkaannu.
Tuossa oli se koko pointti, miksi stabilaattoria ei välttämättä tarvita, ja miksi pyörää kandee välillä käydä käyttelemässä siellä tallissa. Se on helppo ja hyvä tapa, ei tartte pahemmin ressata talvisäilytyksestä, ja keväällä toimii heti laakista..
Kirjoitukseni ja mielipiteeni ovat henkilökohtaisia. En edusta kirjoituksillani mitään yritystä tai organisaatiota.
*** Suzuki GSX-R 1070 K5, +200mph Motorcycle Club Edition ***
Tuosta bensan vanhentumisesta...
On aivan fakta, että bensasta haihtuu pidemmässä säilytyksessä kevyemmät jakeet taivaalle. Eli juuri ne ainesosat mitkä auttaa (kylmä)käynnistyksessä. Huom tankki on yhteydessä ulos huohotinletkun kautta.
Se miten hyvin kone toimii "vanhalla" bensalla riippuu koneesta.
Jotkut hyvin toiset huonommin. Eihän se yleisesti mikään ongelma ole, mutta jos pelaa varman päälle, niin aina uudet/uutta ainetta tankkiin.
2-T vehkeet on nirsoja. Kelkasta olen aina tyhjentänyt kaasarit ja rasvannut koneen. Kauden alussa uutta ainetta, eikä koskaan ole ollut ongelmia.
Ettei menisi helpoksi, niin bensiiniäkin on kesä ja talvilaatua...
T765 RäsSi
GSX-R750 K8 =ex
CBR600F -00 (Manki)=Dö. R.I.P.
6-Horo 2005=ex
Hieman oheistietoa tuolla bensiineistä.
Bensiinillä on taipumusta hapettua.
http://www.tfd.chalmers.se/~ogink/HCCI_chem.html
Hieman selkeämmin mm. olefiineistakin URLissa¨
http://www.mda.state.mn.us/ethanol/storinggas.pdf
http://www.turborick.com/gsxr1127/gasoline.html
Kohta 4.11 lienee adekvaatein tässä yhteydessä.
Kaupallisempaa aineistoa mutta silti mielenkiintoista:
http://www.neste.fi/binary.....rsion=1
osta tuolta:
URL http://213.250.107.23/pdf/kuvasto/os...Kemikaalit.pdf
sivu 10/31.
... jotain piti muistaa
Itse olen aina vain työntänyt pyörän talliin ja käyttänyt sitä silloin tällöin.
Bensassa en ole huomannut mitään eroa keväällä ja syksyllä. Olen tosin keväällä ajanut aina ensimmäisenä asemalle tankkaamaan.
K4 GSX-R 1000 on aina lähtenyt käyntiin, kunhan vain starttia hipaisee
Pahimmat ongelmat minulla on ollut erään kawasaki kx 250:n kanssa. Ei lähtenyt käyntiin ei sitten millään, vaikkei ollut seissyt kuin muutaman viikon.
Syyksi paljastui tunnin polkemisen ja työntämisen, uuden tulpan, sytkän tarkastuksen ja parin voimasanan jälkeen tyhjä tankki, joka oli unohtunut täyttää viime kerran jälkeen![]()
---
ainakin omassa piikissä ei ollut mitään ongelmia vanhan bensan ja talven kanssa, muutamia kertoja talven aikana käytin jonkin aikaa, ja aina oli vanhat bensat koneessa, parhaimmillaan oli jopa -20c pakkasta kun starttailin ja pyörä oli katoksessa koko talven....(Baltic @ Tammi. 17 2006,15:12) kirjoitti
Nimenomaan. Itsekään en sotke uskonasioita moottoripyöräilyyn. Syksyllä tankki täyteen bensaa ilman mitään säilöntäaineita, pyörän pesu sekä vahaus ja sitten talliin peiton alle. Niin ja sitten tämä öljyjen vaihto ennen talvea, ei kiitos. Öljyt vaihdetaan 6tkm välein huollossa, se saa riittää. En myöskään lataile akkulaturilla mopoani talven aikana. Kerran kuussa pyörä käyntiin, käyttää jonkin aikaa niin kyllä se akku kunnossa pysyy. Aina on mopo lähtenyt laakista käyntiin.(Tylyttäjä @ Tammi. 17 2006,14:27) kirjoitti
Ein Volk, Ein Reich, Ein Cartman
Motorismi on perseestä, kuten kaikki muukin aatteellinen toiminta.
Vain köyhillä on kiire.
Samaa kaavaa noudatan. Hyväksi oon havainnut toistaiseksi kaikkien pyörieni kohdalla!(cartman @ Tammi. 17 2006,17:05) kirjoitti
Öljyt tosin vaihdan ennen talvea, jos niillä on ajettu jo lähelle se 5tkm jota pidän öljynvaihtovälinä. Melko tuoreita öljyjä en ala turhaan vaihtamaan.
Kyllähän osa motoristeista väittää, että 98:lla menee ja toimii paremmin, vaikka pyörä vaatii vain 95:ttä ohjekirjankin mukaanNää bensan vanhentumisjutut talvisäilönnän aikana menee vähän samaan kategoriaan...
Kirjoitukseni ja mielipiteeni ovat henkilökohtaisia. En edusta kirjoituksillani mitään yritystä tai organisaatiota.
*** Suzuki GSX-R 1070 K5, +200mph Motorcycle Club Edition ***