Tulokset 1:stä 9:een 9:sta
  1. #1
    Elikkäs kymysys lyhykäisyydessään kuuluu että mahtaako sytytystulpan kärkivälillä olla mitään vaikutusta tehoon
    ZH2 2020
  2. #2
    Enpä usko kunhan on noin valmistajan antamissa arvoissa.Palamisen tehokkuus muodostuu muista tekijöistä.
    liekkirintama



    <p>https://i.ytimg.com/vi/VZE-wSjrqwI/hqdefault.jpg?sqp=-oaymwEYCNIBEHZIVfKriqkDCwgBFQAAiEIYAXAB&amp;rs=AOn 4CLDQBfrbHN_g09bi-4K691aV1-3WCg</p>
  3. #3
    Joo, ei toi kärkiväli varmaan paljoa paina kunhan käypänen kipuna vaan irtoaa.

    Vaan miten lienee näissä kalliimmissa racing-tulpissa homman laita? Lähinnä siis tämmöinen surface gap-tyyppinen:

    Tai toi alemman kuvan versio missä ei ole ihan yhtä paljon tulpan kärkeä palotilan puolella:


    Onko noista muuta iloa kuin että mäntä voi käydä ylempänä, kun ei ole elektrodi tiellä? Vai paraneeko tuossa joku palotilan virtauskin samalla jonkun 0,02%?
  4. #4
    Isommalla kärkivälillä isompi kipinä, mutta vain jos "puolassa/sytytin yksikössä" riittää rahkeet siihen. Jos kärkiväli on liian iso niin korkeillakierroksilla kipinä saattaa loppua. Eli kärkivälin pitää olla sopiva.
  5. #5
    sivuelektrodin puuttuminen auttaa ainakin siihen, että se ei voi ruveta hehkumaan punaisena ja siten detonaation vaara on pienempi. eikä voi sulaa ja tippua palotilaan.

    lisäksi sivueletrodi kaiketi vähän 'varjostaa' palorintamaa, ja suuntaa sitä tuonne avautuvalle puolelle. jossain kuulin juttua, että säätivät tulpat erilaisilla tiivisteillä niin, että kaikki tulpat osoittivat avautuvan puolen imuventtiilin puolelle, jossa on rikkaampi seos.

    vaikea kuitenkin uskoa siihen varjostukseen, kun joissain tulpissa on neljäkin sivuelektrodia. mutta se on kaiketi sen takia, koska sivuelektrodi siinä eniten kuluu ja kun niitä on neljä, niin tulppa kestää pitkään. jos joku kuluu, niin se kipunoi siitä viereisestä joka on terävämpi ja herkempi irrottamaan electrodin. monikärkisen etu voi olla kanssa siinä, että jos seos on herkemmin johtava toiselle puolella tulppaa, niin se lyö läpi aina siltä puolelta, kummalta lyö läpi helpommin.

    tulppia myydään maailmassa paljon ja ne on aika hintavia, varsinkin race /platina/ muu erikoisviritys splitfire, ura, nelikärki supertulppa. kaikki keksivät jotain erottuakseen muista ja myydäkseen tuotettaan. esim joissain pyörissä tulpat on jotain 25ekee kpl? 100euroa tulpista! jeezuz.
    we cannot tolerate zero tolerance!

    BMW R1200GS & Speed triple 1050
  6. #6
    Iridium-tulpat on ihan kova sana. Sen sijaan nuo monielektroditulpat ja muut ovat minusta vähintäänkin epäilyttäviä. Racing tulpat antavat parhaan kipinän mutta eivät ne kauaa sitten kestäkään.
    youtube.com/user/mototuomas
  7. #7
    Autopuolella monikärkitulpista ollut juttuja että lisäisivät tehoa ja laskisivat bensan kulutusta -kliks-
    Mutta olisko niin että mopopuolella niistä ei ole suurempaa hyötyä, kun ei ole suuremmin mainoksia näkynyt
    ZH2 2020
  8. #8
    Attitude Lähetetty Maalis. 02 2008,12:29Autopuolella monikärkitulpista ollut juttuja että lisäisivät tehoa ja laskisivat bensan kulutusta -kliks-
    Mutta olisko niin että mopopuolella niistä ei ole suurempaa hyötyä, kun ei ole suuremmin mainoksia näkynyt

    Yleensä johtaa vain käyntihäiriöihin, vehkeessä kuin vehkeessä. Olis se moponvalmistaja laittanu monikärkitulpat jos niistä hyötyä olisi.. Hopea/Platinatulpilla sen sijaan moninkertaistat tulppien vaihtovälin
    Suzuki Gsx-R 1000 K2
  9.  
  10. #9
    Tulpan kärkivälillä on vaikutus kipinän kestoon ja siihen, kuinka voimakkaasti se purkautuu.

    Ts. kun on sopiva tai lähinnä oikea kärkiväli, kipinän liekin voimakkuus ja paloaika on oikea.

    Kun kärkiväli kasvaa ikääntyessä, se alkaa lyhentämään sytytyskipinän paloaikaa, mutta samalla se palaa tehokkaammin. Tämä sen takia, että suuremman ja kuluneen kärkivälin tulpassa vaaditaan suurempaa jännitettä, koska ns. läpilyöntimatka on kasvanut, se lisää kipinän hetkellistä tehoa, mutta kokonaisenergia pysyen vakiona (E = vakio= U * I *t). Tämä siis tarkoittaa sitä, että paloaika tippuu samassa suhteessa, kuin jännite kasvaa raon kasvaessa, virran pysyessä vakiona ympäristön olosuhteiden takia.

    Mä en osaa sanoa, onko sillä sitten vaikutusta konetehoon...

    "Päin helvettiä menee, mutta ei voi valittaa, rima pysyy paikallaan kun riman alittaa..."

    ZZR 1400 2014