Sivu: 1 / 6:sta 123 ... ViimeinenViimeinen
Tulokset 1:stä 30:een 157:sta
 1. #1
  Pitka reissu takana, valtaosa siita farkuissa ja t-paidassa koska ajoasun kaytto olisi johtanut lampohalvaukseen jatkuvassa 30 - 40 C helteessa..

  Yritin ennen reissua loytaa kuuman ilman ajoasuja esim Stormilta, vaan eipa sielta omia goretekseja kummempia loytynyt.

  Eli seuraavaan reissuun valmistautuminen on kaynnissa ja kokemusperaista tietoa kaivataan... ml kyparat joissa maksimaalinen tuuletus.

  Ainoa toistaiseksi jarkeva vaihtoehto johon olen itse paatynyt
  on valjat farkut, pitkahiainen t-paita ja vaatteiden alla crossisyndit.

  Kuullostaa kornilta... mutten parempaakaan ole keksinyt.

  Neuvoista kiittaen: w4p2 2. #2
  Vaikka olis farkkujen alla polkkarit sun muut niin reidet, lonkka ja perse "palaa" varmasti jos joutuu heittäytymään asfaltille nurin. Tultiin tuolta etelästä päin jossa oli 38 astetta lämmintä. Ei vaan uskaltanu farkuissa ajaa. Tixtex ajoasu josta kaikki hihan- ja lahkeensuut auki ja kaulustakin hieman jotta ilma pääsi kiertämään. Itsellä oli verkkoalusasu joka pitää hyvin tuon ajoasun vuorin irti ihosta ja tuntuu mukavalle. Tauoilla ostin litran vodaa josta join puolet ja kaadoin loput niskaan. Paikallisilla oli hauskaa. Joskus vain kävi vahinko ja vesi oli "with gas" ja sisälsi vielä jotain suoloja mutta sinne se kauluksesta hujahti sekin. Tuo kikka jäähdytti miestä noin 40 minuuttia jonka jälkeen vaatteet oli taas kuivat. Seuraavalle reissulle integroin mopoon fillarin juomapullotelineen ja siihen fillarin juomapullon. Ajon aikana voi sitten kaataa vettä rinnuksille ja niskaan ja taas tarkenee.
  Itseasiassa jos voi pitää matkavauhtia niin tuollaisessakin lämmössä viima jäähdyttää. Ongelmapaikkoja olikin sitten isot kaupungit ja niiden ruuhkat sekä muut hidastukset.
 3. #3
  Yokolla on ainakin semmoinen verkkotakki joka on tehty kuumillekeleille jossa on suojat alla, ite haaveilin semmoisesta mutat tila ei anna myöden kuljettaa kahta takkia mukana..

  farkuissa ite en uskalla ajella kaveri heitti nupit eikä ollu ees oma vika kun toinen ajaa päälle niin no kummiskin hällä oli farkut jalassa ja polvet oli pari kuukautta rasvauksen alla ja aamu nousut tuskaa arpien takia..
  jos se ei tapa niin se vahvistaa

  sillä on hauskinta kellä on vavin lääkitys!!
 4. #4
  Tassa olisi vaatefirmoille tuotekehityksen paikka.

  Yokon verkkotakki pitaa tsekata... ja ehka mantsapuolelta loytyy jotain.

  Olen ihan samaa mielta ajoasun tarpeellisuudesta, siksi tassa asiaa kyselen... mutta puun ja kuoren valissa ollaan.

  Itsellani ei vaan tarkkaavaisuus kesta jatkuvaa kuumuutta, ja oma pienemman pahan valintani oli ajovarustuksen keventaminen.

  Ideoita kaivaten

  w4p2
 5. #5
  Tässä jo monella foorumilla olenkin "mainostanut" tätä BMW:n Venting Machine -ajopukua. Ihme puku sikäli, että sillä tulee vilu alle 26 helteessä ainakin LT-Bemussa, jossa muutenkaan ei olla mitenkään pahasti säiden armoilla.
  Puku ei ole normaalisti Bemukauppojen valikoimissa, mutta ainakin R.M Heino Tampereelta tilannee semmoisen. Ainakin itselleni ja kaverille tilasivat.
  Kokoa ei sitten kannata ottaa ihan tyköistuvaksi, jotta alle mahtuu sitten lämmikettä mikäli kelit putoo paljon alle 25:n.

  Puku on semmoinen verkkorakenteinen kaikilla suojilla varustettu ja jostain kumman syystä musta! Kyllä siinäkin tarkenee liikennevaloissa seistessä, mutta pienikin ajoviima viilentää sen heti.

  Käy kysymässä ja jos puvun merkki yskittää, niin ne pikku logot saa helposti raksituksi pois..

  t. pozo
  -04 K 1200 LT

  Amerikan kierros 2006:
  http://finnishcurvecowboys.blogspot.com/

  Amerikan kierros 2010:
  http://finnstoccr3.blogspot.com/

  Amerikan kierros 2011:
  http://finnstoccr2011.blogspot.com/

  Moponparantelukuvia:
  http://picasaweb.google.com/pozoizquierdo
 6. #6
  Ääh, siis unohtui mainita, että Venting Machinen alle sitten Rukan CoolMax tai vastaava tekninen hikeä irrottava paita / kalsarit.
  Hanskoiksi Sweepin Fly:t ja kengiksi... niinpä niin, pitääkö ajaa tennareilla tai sandaaleilla kun nää kaikki normin mukaiset ajokengät on niin kuumat. Tai sitten kysyn pikasuutarilta, josko rei'ittäsi uudet (kuumiksi osoittautuneet) Gianni Falco Streamit...

  t. pozo
  -04 K 1200 LT

  Amerikan kierros 2006:
  http://finnishcurvecowboys.blogspot.com/

  Amerikan kierros 2010:
  http://finnstoccr3.blogspot.com/

  Amerikan kierros 2011:
  http://finnstoccr2011.blogspot.com/

  Moponparantelukuvia:
  http://picasaweb.google.com/pozoizquierdo
 7. #7
  Tuossa on mp-asun suojapaita...

  suojapaita

  Siinä on suojat kiinni verkkopaidassa, on muuten viileä...
  Reality will kill your dreams...
  With only one exception...

  -1000RR-

  ---Life sucks... And then you marry one that doesn't---
 8. #8
  Liittyi Apr 2003
  Lat: N 60 14' 15.67" Long:E 25 07' 20.79"
  Lisää suojapaitoja ... siihen kuuluu pipokin .. sävy sävyyn ..
  <span style='color:red'>..rock...rock...rock...rock...ro ...........</span>
  -"Onko maapallolla älyllistä elämää?"
  -"Kyllä, mutta olen vain käymässä."
 9. #9
  Upeaa.

  Kiitos tiedoista, alan selvittaa.

  Mahtavaa etta on olemassa tallaiset asiapohjalla toimivat sivut.

  Tsemppia:

  w4p2
 10. #10
  Naistahan se ratkaisu loytyi eli seuraavalle reissulle:

  Mp-asun suojapaita
  Venting Machine housut
  Oma Yokon takki ilman vuorta ja syndeja
  ja erillinen sadeasu ja omat Yokon housut laukkuun.

  Luulisi etta yhdistelemalla parjaa kelissa kuin kelissa.

  MattiR:n yhdistelmasta olisin ottanut pipon... mutta ei sovi savyihin

  Tsemppia: w4p2
 11. #11
  Suosittelen kunnollisen teknisen T-paidan käyttöä. Normaali Coolmax -paita, jota Suomessa myydään ei sovellu kovalle helteelle, vaan sen pitää olla Coolmax Active tai -Extreme tai vastaavasta Sand-Tech Dry materiaalista tehdyt paidat, joita löytyy meidänkin verkkokaupasta. Nuo ovat paitoja, joiden kanssa tulee alle 20 asteen lämpötiloissa helposti kylmä ja siksi niitä ei oikein Suomesta saa mistään.

  Sen sijaan ajopuvun alle ne on kuin luotu - mukavia käyttää ja ne siirtävät hien toisiin vaatekerroksiin todella tehokkaasti. Lisäksi niissä on yksi kiva ominaisuun matkailukäytössä - ne kuivuvat 2-3 kertaa nopeammin kuin tavalliset Coolmax rätit. Nytkin Alppi reissulla aina illanpäätteeksi huuhtelin ajopaidan pesuhuoneessa ja nostin hengariin kuivumaan suihkukaappiin. Aamulla se odotti rutikuivana ajoon lähtöä.
 12. #12
  Itsellä on tuo Yoko verkkotakki, mutta silloin pitää olla toinen takki mukana, kun ilma menee alle 20-25 C.
  Reissuun kun tavaraa ei voi niin paljon ottaa.

  MP-asun Unit 1 ja 2 takki voisi olla ratkaisu, mutta ei tänä kesänä ollut varaa testata, kun ostin Rukan Armaxin joka on hyvä, mutta kuuma plus 25 - 30 asteen helteessä.
 13. #13
  compact_d kirjoittaa: "Coolmax Active tai -Extreme tai vastaavasta Sand-Tech Dry materiaalista tehdyt paidat, joita löytyy meidänkin verkkokaupasta"

  Mikä paita olisi tälläinen ? Mikä verkkokauppa ? Reliatec ?

  Itsellä oli tavallinen Coolmax paita tänä kesänä reissussa ja se ei toiminut yli 20 asteen helteessä. Muuten hyvä.
 14. #14
  Lainaa (RaunoV @ Heinä. 21 2006,23:22) kirjoitti
  compact_d kirjoittaa: "Coolmax Active tai -Extreme tai vastaavasta Sand-Tech Dry materiaalista tehdyt paidat, joita löytyy meidänkin verkkokaupasta"

  Mikä paita olisi tälläinen ? Mikä verkkokauppa ? Reliatec ?

  Itsellä oli tavallinen Coolmax paita tänä kesänä reissussa ja se ei toiminut yli 20 asteen helteessä. Muuten hyvä.
  Coolmax Active tai -Extreme paitoja löytyi viime kesänä Louisilta, eli tuolta keskisen euroopan maista noita löytyy ihan markettien hyllystä. Meidän verkkokauppa taasen löytyy osoitteesta:
  http://www.mc-lifestyle.com/ajovarusteet/Alusasut/
 15. #15
  Ranskassa tarkemmin sanottuna nizzassa tuli käytyä paikallisessa mp-liikkeessä ja siellä oli tarjolla lämpimänkelin ajotakkia. *
  Takki oli valmistettu reikäkankaasta ja siinä oli suojatkin paikallaan. Hintaa tuolla takilla oli 145 euroa. Takki vaikutti ihan laadukkaalta tekeleeltä, mutta sattuneista syistä en ehtinyt syventyä tarkemmin tuohon takkiin.

  Voi olla, että se löytyy tuolta liikkeen sivuilta.

  http://www.werther.fr/
 16. #16
  Ennen viimeisintä reissua etsiskeltiin vaimon kanssa kevyitä ajohousuja ja sellaset löytyikin:  Eli Lindstrands Lizard. Irrotettavat lahkeet ja reisissä vetoketjut joista ilma pääsee housujen sisälle. Itelle ne oli liika lyhyet ja pidennykset housuihin olis ollut ihan suhteettoman kalliit... Eipä vaimo ainakaan kitissy että olis ollu kuuma. Välillä sille jopa tuli viilee motarilla joten joutu pistää tuuletusaukot kiinni.
 17. #17
  Taitaa jo nuo lämpömurheet olla jo ohi itse kullakin, mutta kun tässä ketjussa ei ole hyviä hellekelin ajokenkiä "mainostettu" eikä itsellänikään aiempia kommentteja heittäessäni ollut parempaa tietoa, niin nyt voisi sitten täydentää...

  Jenkkipalstoilla kehuivat BMW:n Air Flow 2 kenkiä ja semmoiset sitten R.M. Heinolta tilaamaan ennen Ameriikan rundia. Ja kyllä pelasi kengät hyvin, vaikka välillä lämpömittari huiteli 42 asteessa (siis Celsiusta...). Vähän kun käänsi jalkateriä tapeilla ulospäin niin kuumuus / jalkahiki sai kyytiä. Läpituuletus toimi todella hienosti. Alle 18 asteen keleillä pistin villaiset laskettelusukat, jolloin tarkenin. Oikein rönsäsateen varalle olin hommannut semmoiset kenkien päälle vedettävät *vinyyli / kumikortsut ja niitä menomatkalla Etelä-Ruotsissa käytinkin. Sen koommin en niitä käyttänyt, koska ne joskus avonaisen (puuttuvan) kantapäänsä takia ikäänkuin olivat tarttuvinaan jalkatappeihin ja 400 kiloisen mopon kanssa täytyy jalka saada maahan tarvittaessa HETI eikä sitten joskus...
  Reissukaverille hommattiin samanlaiset Air Flowt menomatkalla Saksasta (eivät pidä niitä täällä varastossa) ja kumpikin siunailtiin aina ajopäivän jälkeen, että onneksi ei tarvitse lingota kenkiä motellihuoneen oven ulkopuolelle haisemaan /kuivumaan.

  t. pozo

  -04 K 1200 LT

  Amerikan kierros 2006:
  http://finnishcurvecowboys.blogspot.com/

  Amerikan kierros 2010:
  http://finnstoccr3.blogspot.com/

  Amerikan kierros 2011:
  http://finnstoccr2011.blogspot.com/

  Moponparantelukuvia:
  http://picasaweb.google.com/pozoizquierdo
 18. #18
  Elokuun 2006 Tourenfahrer-lehdessä oli ilmaa läpäisevien asujen ja varusteiden vertailu. Tässä testatut vermeet:
  - BMW AirFlow 3 (Tourenfahrer suosittelee), kypärä Airflow BMW
  - Hein Gericke Air 2005, hanskat Air Hein Gericke
  - Held Aragon/Faramir, hanskat Fresh Held
  - IXS AirFlow 3, hanskat Carbon Mesh IXS
  - Probiker Breeze, kypärä Breeze (Tourenfahrer suosittelee) , saappaat Probiker Race Air (Tourenfahrer suosittelee) Louis
  - FLM Air Mesh (Tourenfahrer suosittelee), hanskat Reusch Airtec Sport (Tourenfahrer suosittelee), kengät Airvent, Munuaisvyö FLM Airstream Polo
  - Rukka APR 3 (Tourenfahrer suosittelee) Rukka
  - Stadler Sundancer/Sunseeker (Tourenfahrer suosittelee) Stadler
  AndersReisen
  Reissuverkko

  "Musiikki ei ole se, mikä soi, vaan musiikki on se, miksi se, mikä soi, soi niin kuin se soi, silloin kun se soi."
  - Leif Segerstam, kapellimestari
 19. #19
  Ajoin tana syksyna Italiassa 30C lammossa nahkavaatteissani. Takkina oli Teknicin kesatakki (normaalia nahkaa, mutta hihoissa ja kyljissa oli kangaspalaset nahan sijaan). Housuina normaalit Spidin nahat, mutta alla North Facen pitkat alushousut. Niita on kolmea eri tehoa, nama olivat Flight, eli kesakayttoon. Koko paiva oli mukava olo, jopa pari tuntia istua auringossa lounaalla. Illalla hotellilla ne oli helppo riisua paalta ja jalat olivat kuivat ja viileat. Alushousut pesin illalla ja aamulla olivat jo kuivat.
 20. #20
  Lainaa (CBF600S @ Heinä. 27 2006,13:22) kirjoitti

  ...Eli Lindstrands Lizard. Irrotettavat lahkeet ja reisissä vetoketjut joista ilma pääsee housujen sisälle...
  Nostetaanpas tätä kuumaa kesää odotellessa.
  Ei haussa on nyt edulliset ja viileät housut.

  Noissa Lizardeissa ei taida polvisuojia jäädä jos lahkeet katkaisee?

  SWEEP Urban housuja olen katsellu ja vielä vaaleana. Onko kokemusta noista?

  Onko Farkkumallisia/näköisiä baari kelpoisia malleja tiedossa?
  Suojia saisi olla, muuten ajan "yksille" varmaan tavallisissa farkuissa. 21. #21
  On aika henkkoht juttuja noi, miten ahdistavaksi ja kuumaksi mitäkin kuteita kokee. Itse oon tätä aika lämminveristä sorttia ja hiostavat housut on mulle todella ahdistavat.

  Ja lizardit hiostivat aivan riittävän ikävästi jo sovituskopissa (juu ei ollu vuoret päällä...).
  Mitä ne ulkomaalaisetkin meistä ajattelevat jos Ahveniston moottorirata suljetaan?
 22. #22
  Lainaa (AimoPamaus @ Huhti. 30 2007,18:13) kirjoitti
  Onko Farkkumallisia/näköisiä baari kelpoisia malleja tiedossa?
  Suojia saisi olla, muuten ajan "yksille" varmaan tavallisissa farkuissa.
  Eik just Lindstrandsilla ole farkkumalliset tän kauden uutuutena? Nuo Lizardit hiostaa...
 23. #23
  Lainaa (Köpi @ Huhti. 30 2007,22:15) kirjoitti
  Lainaa (AimoPamaus @ Huhti. 30 2007,18:13) kirjoitti
  Onko Farkkumallisia/näköisiä baari kelpoisia malleja tiedossa?
  Suojia saisi olla, muuten ajan "yksille" varmaan tavallisissa farkuissa.
  Eik just Lindstrandsilla ole farkkumalliset tän kauden uutuutena? Nuo Lizardit hiostaa...
  Mistäs noita malleja näkisi?
 24. #24
 25. #25
  Minä ostin viimekesänä saksasta Hein Gerickeltä semmoset hyvin läpihengittävät housut, malli oli HG mesh tex, ei näkynyt tosin enää webbikaupassa.. viimekesänä housut ainakin toimi hyvin.

  /edit: löytyhän ne sieltä kun kirjoitti suche-ikkunaan "mesh tex"  Niin kauan kun ihmiset ajavat autoilla puhelin korvalla,
  minä ajan Termignonit kiinni pyörässä.
 26. #26
  paras yhdistelmä 0-30 astetta: Sweepin nahkatakki, alle t-paita tai pitkähihainen paita, joskus ohut fleece, jalkaan nyörinahkafarkut ja bootsit. tauolla voi sitten heittää takin pois. kyllähän kuumalla välillä hiki on, mutta silloin voi ajatella (ja muistella?) pitkiä kylmiä talvia.

  joskus tulee sorruttua farkkuihinkin, mutta ilman nahkatakkia on kyllä melko alaston olo
  ..soittaminen on toiseksi mukavinta, mitä voi tehdä housut jalassa...
  Kawasaki 750 GPZ vm. -84 2004-2007 -> Suzuki Bandit 1200 S vm. -04 2007->
 27. #27
  Lainaa (Köpi @ Touko. 02 2007,19:15) kirjoitti
  Oli jo tollaset JET:it kainalossa mutta matkalla kassalle muuttui mieli ja mukaan tarttuo tämmöset TAAL:it

  JET:it oli todella kevyen ja mukavan oloiset ja jos jostain läheltä sellasen mukavasti vielä löytyy niin saatan jatkaa tätä rompetorin kasvattamista
  <span style='font-size:9pt;line-height:100%'><span style='font-family:raavi'><span style='color:#000F22'>Samu69<- Sellainen timpuri joka osaa pystyttää ihan omin käsin mirrille kiipeilypuun.
  -Olemassa on vain kolme ihmistyyppiä, ne jotka osaavat laskea, ja ne jotka eivät osaa.
  -Minkäs teet kun sanoo mitä ajattelee, muttei useinkaan ajattele mitä sanoo</span></span></span>

  <span style='color:A8A8A8'>...Oma "Space" ...</span>
 28. #28
  Tässä myös yksi vaihtoehto ajohousuiksi. Australialaisen firman valmistamat kevlarilla vahvistetut farkut. Kestävät ainakin kuvien perusteella aikamoista kahnaamista asvaltin pintaan...
 29. #29
  Lainaa (compact_d @ Heinä. 21 2006,10:00) kirjoitti
  Suosittelen kunnollisen teknisen T-paidan käyttöä. Normaali Coolmax -paita, jota Suomessa myydään ei sovellu kovalle helteelle, vaan sen pitää olla Coolmax Active tai -Extreme tai vastaavasta Sand-Tech Dry materiaalista tehdyt paidat, joita löytyy meidänkin verkkokaupasta. Nuo ovat paitoja, joiden kanssa tulee alle 20 asteen lämpötiloissa helposti kylmä ja siksi niitä ei oikein Suomesta saa mistään.
  Mistäs nuo Active ja Extreme versiot tunnistaa?

  Louisin tämänvuotisessa luettelossa puhutaan vain coolmaxista, ilman mitään selventävää etuliitettä. Ja muissa liikkeissä - kuten MC-Lifestyle - miten tietää vaatteen olevan esim. "Coolmax Extreme" materiaalia?
 30.  
 31. #30
  Lainaa (Köpi @ Touko. 02 2007,19:15) kirjoitti
  Tsekkasinpa nuo "farkut"...170 € plus päälle polvisuojat x €.

  Ei heti auennut meikäläiselle, miksi nuo olisi paremmat kuin vaikka Levikset ja erilliset polvisuojat...
Sivu: 1 / 6:sta 123 ... ViimeinenViimeinen