Hyvinkäällä kauppakeskuksen parkkihallia valvoo kunnan pysäköinninvalvonta. Siellä ei ilmeisesti ole kunnalle ollut ongelmallista pitää rahoja itse, joten niitä ei ole tarvinnut lahjoittaa lain harmaalla alueella toimiville rikollisille.
Yksityiset valvontafirmat voisi julistaa järjestäytyneiksi rikollisryhmiksi. Tunnusmerkit täyttyvät helposti.
2x HD, 2x Savage
Kuluttajariitalautakunta on näköjään nojannut vahvasti sopimusvapauteen tässä asiassa. Jotenkin voin ymmärtää tämän päätöksen JOS ko. pysäköintialueella ei ole käytetty lisäkilpiä H19.1 tai H19.2. Muutoin ollaan aika mielenkiintoisessa tilanteessa, jolloin laissa määriteltyjen liikennemerkkien merkitys muuttuu sen mukaan kenen maalla tikku törröttää.
Veikkaisin kuitenkin ettei kyseisiä merkkejä ole siellä käytetty, sillä päätöksessä mainitaan kiekon käyttö pysäköinnin ehdoksi. Nuo merkithän eivät enää vaadi kiekon käyttöä, ainostaan pysäköintiajan alkamisen osoittamisvelvollisuutta.
Mua ärsyttää näissä uutisoinneissa näiden valvontamaksujen kutsuminen pysäköintivirhemaksuiksi. Tuossakin MTV:n uutisessa: "Kuluttaja riitautti saamansa pysäköintivirhemaksun huomauttaen, että moottoripyöriä koskevat samat aikarajoitukset kuin autojakin." Ne on yksityisoikeudellisia valvontamaksuja. Niistä ei ole ajoneuvon omistaja tai haltija samaan tapaan automaattisesti vastuussa kuin pysäköintivirhemaksuista. Pysäköintivirhemaksu on myös suoraan ulosottokelpoinen, sopimussakko ei.
Italopyöriä + Japsi lälläripyörä
Se vapautus parkkikiekosta on kirjattu tieliikennelakiin. Nyt parkkipate keksii omat säännöt sillä
se vaatimus kiekon käytöstä mp:ssä pitää merkitä jotenkin muuten kuin liikennemerkillä (joka ei vaadi kiekkoa mp:ssä).
Totkkakai ne keksii omat säännöät kun jokainen maksu on suoraan rahaa omaan taskuun. Ihan perinteinen mafia tyyli. Maksa tai itke ja maksa.
Tuskin tässä tapauksessa.
https://www.kiinteistolehti.fi/uusi-...ninvalvontaan/
Tieliikennelaki ei enää nykyisellään sääntele yksityisalueella pysäköintiä, kunnalliset pysäköinninvalvojat ei niille mene, ja alueen omistaja saa laatia noille ihan omat sääntönsä. Myös moottoripyörille.
GT380-DS7-CB350F-GT500-GS750-VF750F-GSX1100F-GSXR1100-XJ600-GSXF750
How far can you travel when you're six feet underground?
Jännä juttu, että kuluttajariitalautakunta hyväksyi parkkipaten keksimät säännöt.
Äkkiseltään luulisi, että kuluttajariitalautakunta perustaisi lausuntonsa lakiin, mutta tässä Porvoon tapauksessa se perusti lausuntonsa parkkipaten keksimiin omiin pykäliin...
Toki, jos asia vietäisiin oikeuteen, niin siellä lain tulkinta saattaisi muuttua ja aiemmin mainittu moottoripyörän vapautus pysäköintikiekon tai jonkun tavan käyttämisestä, jolla ilmoitetaan kysäköinnin alkamisaika saattaisikin kääntyä parkkipatea vastaan.
Mutta sen tiedämme sitten, kun siihen saadaan oikeudelta päätös.
Nyt meillä on käytössä kuluttajariitalautakunnan päätös, joka ei ole oikeuden päätös, eikä sitä tarvitse kenenkään noudattaa.
Ei tieliikennelaissa ole mitään yleistä vapautusta moottoripyörille. Lisäkilpien H19.1 ja H19.2 yhteydessä ko. vapautus on. JOS siis vaatimus kiekon käytöstä on ilmoitettu jollain muulla tavalla kuin juuri noita lisäkilpiä käyttäen, voin päätöksen jotenkin ymmärtää. KKO on linjannut, että maanomistaja saa asettaa pysäköinnille muitakin ehtoja kuin mitä tieliikennelaissa esitetyillä liikennemerkeillä on mahdollista muodostaa. Oikeuden tehtäväksi tässä tapauksessa (olettaen ettei em. lisäkilpiä ole käytetty) jäisi punnita onko vaatimus kiekon käytöstä kohtuuton tai yllättävä sopimusehto, ottaen huomioon ettei moottoripyörän pysäköinti yleisesti vaadi kiekon käyttöä.
Kannattaa muistaa, että sillä joka vetoaa sopimukseen, on velvollisuus osoittaa sopimuksen syntyminen. Isot pojat kertoo, että kun odottaa maksumuistutuksen, reklamoi vedoten ettei ole sopimuskumppani ja että oikean henkilön etsiminen on yrityksen tehtävä, yhteydenotot loppuu ja väitetty saatava vanhenee sitten ajallaan. Yksittäisten maksujen vieminen oikeuteen on näille firmoille liian suuri taloudellinen riski.
Italopyöriä + Japsi lälläripyörä
Varoituksen sana. Tiedossani on kaksi tapausta tältä vuodelta, kun Parkkipate on vienyt oikeuteen näitä keissejä. Kannattaa huomioida se, että oikeuteen haastetulla on riski luottotietojen menetyksestä sekä useamman tonnin lisälaskusta Parkkipaten oikeudenkäyntikuluista, jos häviää keissin.Kannattaa muistaa, että sillä joka vetoaa sopimukseen, on velvollisuus osoittaa sopimuksen syntyminen. Isot pojat kertoo, että kun odottaa maksumuistutuksen, reklamoi vedoten ettei ole sopimuskumppani ja että oikean henkilön etsiminen on yrityksen tehtävä, yhteydenotot loppuu ja väitetty saatava vanhenee sitten ajallaan. Yksittäisten maksujen vieminen oikeuteen on näille firmoille liian suuri taloudellinen riski.
Jos taas antaa Parkkipaten hoitaa oikeudenkäynnin yksipuolisesti haasteen saatuasi (eli et reagoi siihen), saat lopulta 180€ ulosottokelpoisen laskun sieltä ja luottotiedot menee kahdeksi vuodeksi.
Jos haluat kuitenkin lähteä katsomaan Parkkipaten kortit, niin haasteen saatuasi voit vielä maksaa sen parkkimaksun, yleensä 60€ + viivästyskorot, jolloin homma ei mene oikeuteen eikä sinulle tule luottohäiriömerkintää. Muutaman kympin vuoksi ei kannatta lähteä oikeuteen riitelemään asioista vaikka olisi ihan periaatteesta kysymys.
Henkilökohtaisesti pidän yksityisiä pysäköinninvalvontafirmoja kaikkein halveksittavimpana yritystoimintana mitä tässä maassa on.
-- Brake later and open the gas earlier --
Kuitenkin yksityiset pysäköintifirmat vastaa kysyntään, jota tuntuu olevan rutkasti tarjolla.
Mistä ihmeestä tämä johtuu...
Kun me kaikki ajoneuvoja pysäköivät teemme sen lakien ja asetusten mukaan, niin kenelle ne parkkipirkot ja parkkipatet niitä virhemaksuja vai miksi niitä nyt täällä saakaan kutsua , kirjoittaa
Lainsäädäntöä yksityisen pysäköinnin osalta pitäisi hieman tarkistaa ja reklamaatiokäytäntöä suoristaa ja helpottaa.
Haha. Ketjussa nostettu esimerkkinä, että vaikkapa pysäköintiruudun haltijalle voidaan laittaa vähän maksua.
Oikein saatana! Mitäs on semmonen.
02 Mille R
Kaikki kirjoittamani on lähes poikkeuksetta täyttä paskaa, eikä sitä ole tarkoitettu kenenkään silmille, vaan tulisi pikemminkin moderoida helvettiin... ja heti.
Ajolinjani ovat kuin Hendrixin soolot. Ennalta-arvaamattomia, ja aina erilaiset.
Onko näissä tapauksissa henkilö myöntänyt ajaneensa autoa? Jos nämä firmat lähtevät sokkona tehtailemaan summaarisia haastehakemuksia, riski sille että autoa on tosiasiassa ajanut puoliso, lapsi, sukulainen, ystävä... on liian suuri. Yhtä tällaista hävittyä juttua kohden pitää kirjoittaa aika monta lappua. Eri asia sitten esim. se ensimmäisen tuomion tyyppi, joka pysäköi kuukausikaupalla oman asuntonsa rapun eteen tms. ja väitti ettei ollut siihen itse autoa ajanut. Siinä kuitenkin kyse oli muistaakseni useammasta kymmenestä valvontamaksusta.
Reklamaatiokortti on kuitenkin aika halpa katsoa. Ei ne luottotiedot mitenkään yllättäen mene. Eurot pöytään siinä vaiheessa kun meno alkaa jännittämään liikaa.
99% pilaa loppujen maineen, vai miten se meni. Nyt kun kunnallinen pysäköinninvalvonta ei enää ota kantaa yksityisalueisiin, ymmärrän kyllä tarpeen palvelulle.
Larion kanssa samaa mieltä, että sääntöjä ja käytäntöjä pitäisi saada selkeämmiksi. Esim. yhtenäiset ohjeet kylttien mitoista, sijoittelusta, fonteista, symboleista, jne.
Koska saadaan ensimmäinen mittaristoon integroitu pysäköinnin aloitusajan näyttö?![]()
Italopyöriä + Japsi lälläripyörä
Italopyöriä + Japsi lälläripyörä
Kyllä sinne pysäköidään jatkuvasti, takavuosina asuin taloyhtiössä jossa maksetut lämpötolppapaikat oli kadun varressa ja sai jatkuvasti tapella niihin pysäköijien kanssa. Tosin pääasiassa poliisin avulla, nykyisin tolppapaikka selkeästi taloyhtiön pihalla ja viimeksi viime talvena siihen oli pysäköity vieras auto, selitys oli että täytyyhän hänenkin johonkin autonsa saada, aika erikoinen logiikka...Kunnallinen pysäköintivalvonta ei ulotu yksityisille alueille, ei edes maksetuille ja merkityille kadunvarsi paikoille.
Ei ole. Parkkipatelle on näissä tapauksissa ilmoitettu, että auton omistaja/haltija ei ole pysäköinyt autoa ja Paten tulee selvittää kuka ajoneuvon on pysäköinyt ja lähettää lasku hänelle.Onko näissä tapauksissa henkilö myöntänyt ajaneensa autoa?
-- Brake later and open the gas earlier --
Sekin maksaa taloyhtiölle ja rahallisen hyödyn vie ParkkiPate, eikä se auto siitä parkkiruudusta sillä maksulapulla lähde. Taloyhtiön parkkipaikalta saa isännöitsijän päätökselllä hinauttaa vieraat autot pois ja lasku perään, toistaiseksi on tehonnut kun ottaa traficomista rekkarin perusteella yhteystiedot ja soittaa omistaja/haltijalle. Eniten ihmetyttää ihmisten piittaamattomuus, kyllä mulle on aika selvää että pihalla oleva, lämpötolpalla varustettu parkkiruutu ei ole yleisessä käytössä.
Meidän taloyhtiössä edellinen isännöitsijä hankki Parkkipaten valvomaan pysäköintiä. Perusteena oli se, että pelastustiet pitää pysyä auki. Sinänsä hyvä asia mutta tietääkseni ongelmaa ei edes ollut olemassa. Veikkaan isännöitsijällä olleen jonkin hyvävelikytköksen Paten kanssa.
Parkkipaten toiminta on aiheuttanut tyytymättömyyttä taloyhtiössä. Toiminta on suoraan sanottuna epäeettistä, eikä ihme, kun jokaisesta jaetusta maksulapusta kilahtaa euro Paten kassaan. Lappu saattaa ilmestyä ikkunaan, kun ajat/pysäköit auton rapun eteen siksi, että käyt hakemassa asunnostasi tavaraa. Samaten taloyhtiössä vierailevaa kaupungin hoitohenkilökuntaa (vanhusten kotihoitajia jne) on laputettu, koska heidän on pakko jättää autonsa kielletylle alueelle, jos vieraspaikat on täynnä ja aika usein ne on.
Taloyhtiön huudeilla on vielä voimassa pysäköintikieltoalue eli katujen varsille ei ole luvallista pysäköidä mikä on aika tyypillistä Espoossa. Pate ei myöskään pysty estämään luvatonta pysäköimistä asukaspaikoille, koska he ei tiedä kenen auto luvallisesti siellä ja kenen ei. Paten epäeettisen toiminnan takia heidän irtisanomisesta on äänestetty moneen kertaan yhtiökokouksessa mutta autottomien osakkaiden mielestä se on hyvä asia ja riesa säilyy. Eiköhän tästä taas äänestetä kevään yhtiökokouksessa. Suoraan sanottuna Paten hankkiminen taloyhtiön pysäköintiä valvomaan oli taloyhtiön hallinon laukaus kohti osakkaan jalkaa.
-- Brake later and open the gas earlier --
Saako pysäköidystä pyörästä poistaa kilven tai peittää sen jollain?![]()
Z 900
Aina on mahdollista, että varas on vienyt pyörästäsi kilven.Saako pysäköidystä pyörästä poistaa kilven tai peittää sen jollain?
-- Brake later and open the gas earlier --
Tämä KHO:n ennakkopäätös KHO:2015:119 on tulkittu, et liieknnekäytöstäpoistettu ja katastamaton ajoneuvo ei ole pysäköity, vaan säilötty kadulle. Minkä tieliikennelaki (42§) kieltää.
Tämän myötä, ainakin H:gin kaupungin (ja monen muun kunnan) pysäköinninvalvonta "laputtaa" vain liikennekäytöstäpoistetuja katsastamattomia ajoneuvoja.
"Puput on kyllä suloisia, muttei kovin älykkäitä"