Janite2 on hakenut tietoutta oikeasta suunnasta.
Maan uumenissa olevista raakaöljyistä on kyse, ne ovat lähtökohta, eli raaka-aineen paikka.
Jalostamot jalostavat tästä raaka-aineesta erilaisia öljyketjuun kuuluvia hiilivety-yhdisteitä joista sitten tuotteita valmistetaan.
Yksiköitä joista tulee synteettisten voiteluainetuotteiden perusta, kutsutaa VHVI-yksiköiksi = Very High Viscosity Index, ja nämä yksiköt tuottavat jalostamoiden kaikkein arvokkainta myytävää tuotetta. Suomestakin tällainen jalostusyksikkö löytyy.
<p>.</p>
Nojoo VHVI, tai edes EHVI ei ole oikeasti synteettistä, vaikka sitä synteettisenä markkinoidaankin, vaan, kuten totesit, öljyperäistä. Truu syntetikit alkaa Group IV:stä.
Muistakaa noista luokituksista, ne on mustavalkoisia, eli luokitus joko täyttyy tai sitten ei. Marginaalia, millä vaatimus ylittyy, ei ilmaista missään.
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
* Suzuki Katana * KTM 690 Enduro * Kawasaki ZX-8R * CFMOTO 450MT * Honda Fireblade * MV Agusta Brutale 910S *
Jätetäänpä taas kilpailutoiminta sivuun ja kekkuloidaan kadulla kaupankuntoisilla laitteilla.
Jätetään vielä edellisen lisäksi +40 asteessa ruuhka-ajo ilmajäähypeleillä.
Mitä jää käteen voideltavaksi ?
Just! Siitä hoituu sekä ajallisesti, että kuormituksellisesti vähintään 90% vaikka Tummelilla.
Ei se sen kummemmasta johdu, ettei talojen seinustat ole täynnänsä justiinsa käsiin räjähtäneitä
D:llä tai saranarasvoilla ajettuja laitteita.![]()
Racin`with the wind....
Freedom !
That`s what it all about.
Life is a Bitch... but god, i love how she Rock me.
http://www.youtube.com/watch?v=_7VsoxT_FUY
Pakko heittää yksi nopea liittyen ylipäänsä voiteluun ja sen funktioon.
Mennään seosvoideltuihin 2-tahtisiin harrastus/kilpakäytössä, aikaan jolloin lyijy poistui
perusbensasta ja se pursui mm. MTBE:tä.
Mantra jota jankattiin oli, ettei 2-tahtinen tarvitse lyijyllistä bensaa.
No ei se tietenkään sitä "tarvitse".
Laitteita alkoi kuitenkin poikimaan huolestuttavalla tahdilla siellä täällä....
ja tokihan taas asioissa oikaistiin sujuvasti laittaen kaikki lyijyttömän bensan piikkiin.
Tavallaan siinä kyllä oltiinkin kiusallisen oikeassa.
Itse asiassa kokonaisuudessa ei muuttunut muu kuin polttoaine.... ja ongelmia seurasi.
Tarkalleen ottaen.... kysehän oli lopulta siitä, että lyijyn lievän "suojaavan ja voitelevan"
elementin poistuessa vaadittiin öljyltä aiempaa parempia ominaisuuksia ääritilanteissa,
ts, "laadukkaampaa öljyä".
Samaan konkurssiin ilmaantunut MTBE taas aiheutti sen, että pelien säädöt karkasivat
entistä enemmän metsään.... (perussynti "välilaihoilla" sen kun paheni) ja taas kaivattiin
kompensaatioksi laadukkaampaa voitelua.
Niin.... Oliko kaikki sitten yksinkertaisesti vain "lyijyttömän kuran" syytä ?
No juu-ei.
Suurin ongelmahan se taas oli, ettei osattu/haluttu nähdä metsää puilta ja
nöyrtyä ihmettelemään syy-seuraus suhteita ko. puitteissa.
Kuten normaalisti.... asiat ottaa aikansa.... ja niin tuostakin sitten aikanaan
katosi se "lyijyttömyyden kirous"..... kunhan ensin harjoiteltiin ja opittiin.
Racin`with the wind....
Freedom !
That`s what it all about.
Life is a Bitch... but god, i love how she Rock me.
http://www.youtube.com/watch?v=_7VsoxT_FUY
Yhdestäkään krakkaustornista ei tule "oikeasti" synteettistä perusöljyä. Eri asia jos sieltä jostain saadaan eteenikaasua jonka jatkokäsittelyllä sitten valmistetaan PAO:ta.
VHVI, EHVI, XHVI ovat Group III -vetykrakattuja perusöljyjä. Eli pitkälle jalostettua mineraaliöljyä. Parhaimmilla niistä esim. ExxonMobilin Visom -sarjan (GrpIII+), on erittäin korkea viskositeetti-indeksi ja lähes PAO:ta vastaavat ominaisuudet. Eikä näiden käyttö osana perusöljyä huononna öljyn ominaisuuksia. Jähmepiste voi mennä huonompaan suuntaan, mutta se on muutenkin aivan muinainen tapa verrata öljyn kylmäominaisuuksia, koska voitelu ei tapahdu öljyn omalla painolla.
Esimerkkinä kuin Mobil 1 Protection Formula 0W-40 (Grp IV, V) muutui Mobil 1 New Lifeksi 0W-40 (Grp III+, IV, V) takapakkia otettiin jähmepisteessä 6 astetta, mutta kuitenkin CCS-viskositeeti nousi ainoastaan 100cP. Viskositeetti-indeksi myös laski hieman. Parannusta tuli monessa asiassa. Haihtuvuus, deposit control (miten halutaankin kääntää), viskositeetin säilyminen, nokkien kuluminen, HTHS-viskositeetti parani 0,2 cP. Pointti on, että turha niitä öljyjä on pelkän perusöljyn perusteella arvostella, kokonaisuus ratkaisee.
Otteita allaolevasta linkistä:
"As we developed the Mobil 1 ESP technology we found that combining Visom with PAO could deliver a formulation of equivalent performance to an all PAO formulation"
"Visom is the only non-PAO stock that can deliver the required performance to formulate a 0W grade oil that meets European OEM engine oil specifications. Visom is not available to our competition"
http://www.motor-talk.de/forum/aktio...hmentId=695007
Viimeksi muokannut: 4kex; 18.02.2013 klo 13:12.
Kuinkas iso se säästö nyt sitten on keskivertokäyttäjällä jos sitä Delvacia käyttää ja sitten vastineeksi joutuu hermoilemaan,että käykö se koneelle?![]()
20 litran tonkka maksaa esim. 72 euroa, jolloin se on 3,6 euroa per litra, eli ehkä noin kymppi per oljynvaihto + mahdollinen uus öljynsuodatin. Neljän litran pönikkä maksaa suhteessa enemmän. 200 litran tynnyri olisi kaikista edullisin. Myös muunmerkkiset ölpät on tietty isossa pönikässä edullisempia ja monet varmaan abaut samankaltaista tavaraa kuin Dvakki. Tää on nyt vaan tää kymmenenvuoden kokemusketju, maailmalla monet laittaa erimerkkisiä diesel-öljyjä, hyväksi varmaanon luettava jos öljyssä on myös bensamoottoriluokitukset, kuten näissä Delvakeissa mistä tässä ketjussa nyt on ollu puhe..
Racin`with the wind....
Freedom !
That`s what it all about.
Life is a Bitch... but god, i love how she Rock me.
http://www.youtube.com/watch?v=_7VsoxT_FUY
Valitettavasti myö ollaan jo eellä!
0.25kW sähköpyörä - kyllä lähtee!
Taloudessa kaksi mopoa joihin menee käytännössä 4l pönikkä per mopo/öljyn vaihto. Hondalla hinta 45 ekua/pönikkä. 2 mopoa niin öljyihin meni jo 90€/ 2 mopoa. Mx 15w-40 maksoi 69€/ 20litran pönikkä. Lyhyellä matikalla tuolla tekee 5 öljyn vaihtoa reilun yhden hinnalla. Itse uskon hondan oman öljyn olevan halvinta kuraa mikä mennyt hikisesti normeista läpi, jota myydään isolla katteella.
Suurin hyöty rahallisesti tulee kun siirtyy pois ns. Mopon valmistajan merkkiöljyistä. Jos on jo jokun muun edullisemman öljyn käyttäjä niin eroa tosiaan tuskin tulee hintaan paljoakaan, suuntaan tai toiseen...
Kuten aikaisemmin jo mainitsin niin oma syy delvac kokeiluun on se että honda vaihtoi merkkiöljynsä edellistäkin paskemmaksi ja hinta pysyi samana.
Viimeksi muokannut: Diesel; 18.02.2013 klo 19:49.
Toki voi ajaa niin halvalla öljyllä kuin haluaa ja vaihdella niin usein kuin haluaa. Ja varmaan D hoitaa myös hommansa.
Itse ajan sen max 10tkm sillä öljyllä minkä kanssa ei tule riitaa huoltoliikkeen kanssa. Laittavat kerran vuoteen kalliin öljyn, mutta ei siinä lue mitään moottoripyörän merkkiä vaan ihan tunnettu öljymerkki. Sama politiikka autojen kanssa. Niihin tosin joutuu tavallisesti lisäämään öljyä varsinkin 30tkm vaihtovälillä... Öljymäärän tarkistus onkin yleensä aika hyödyllistä, tosin nykyiset kulkupelit ilmoittavat lisäystarpeesta. Eri öljyillä kulutuskin saattaa olla erilainen.
Tollasella kymppitonnin vaihtovälillähän tuo "kustannus" on tietty pienempi. Itte taidan tuolla vanhemmalla kalustola vaihdella ihan 5000km välein tulevaisuudessa, vaikka 6000 virallinen vaihtoväli onkin. Voi sitten joskus vetää pidemmälle jos on semmoinen.
Toisaalta jos vaihdattaisin öljyt liikkeessä, niin en varmaan paljon viittis öljyn hintaa kattella muutenkaan.![]()
Jo kaukaa -70 luvulta olen näitä öljyjä vaihdellut ja vaihdattanut, myös lisäillyt, rakkineisiini, muistaen aina kiertää sen öljypropun kiinni käsitiukkuuteen ja joskus käyttäen sen metallisen tiivisteen useampaankin kertaan, ja aina se on pitänyt vuotamatta pisaraakaan. Ölkkejä on kauppojen hyllyillä jos minkä merkkisiä, niin täytyypi tutkailla omaehtoisesti mihin päätyy, ja eiköhän pärjätä ilman tuota kuuluisaa Delvaccia. Ja tähän keskusteluun en ota enään osaa Piste
<p>.</p>
Just tuon takia useimmat varmasti vaccia käyttävätkin - siis moponkuvaöljyjen ongelmien takia. Öljyn hinta ei liene keskivertokäyttäjälle ole se pointti - ei ainakaan minulle.
Mitä ihmeen hermoilemista delvacin kanssa sitten olisi, en ymmärrä. Enempi ne moponkuvaöljyt hermostuttaa, tai paremminkin kytkimen toiminta ja vaihteiden paukkuminen niiden kanssa. Olipa öljy mitä merkkiä vaan, niin ajelen sillä normaalin öljynvaihtovälin, eli 10 tkm. Jos se ei tule täyteen, niin vaihdan öljyt ajokauden lopuksi.
S1000XR ja Winha 340. Aiempia K1300S, K16GT, K1200S, K1200RS x 2, Virago 1100, Kawasaki Mach III, Suzuki T250, Yamaha DT125, Mz 125 jne..
Route 66 - 2006.
Lähtökohta on sellainen, että jos on pelko persiissä koko ajan, silloin ei pidä missään tapauksessa käyttää. Antaa heidän käyttää, joille asia on ok teknisen tms perustelun myötä.
(Lisää tähän rengasmerkki) renkaita ei pidä missään nimessä käyttää, jos pelkää että pito karkaa hetkellä millä hyvänsä jo mummovauhdeissa. Antaa niiden vetää polvi maassa rataa, jotka ovat sinut asian kanssa.
Jos pelkää sitä, että K&N laskee kaikki paskat läpi ja tuhoaa koneen, ei sitä pidä missään nimessä käyttää. Käyttäköön ne jotka luottavat.
Viimeksi muokannut: B12; 19.02.2013 klo 16:21.
Triumph Bonneville Bobber Black -18
KTM 690 Enduro R -15
Vespa GTS 300 SuperSport -21
Delvac MX 15W-40:n API-luokitus on SL ja minun pyöräni ohjekirjassa lukee, että sen vaatimus on API luokka SG tai korkeampi. Siis D:n luokitus ylittää selvästi moottorivalmistajan vaatimuksen. Että ei tässä tarvitse todellakaan "hikoilla", että eikö öljy pelitä koneessa, se tekee sen sekä teoriassa, että käytännössä. Lieneekö missään MP-moottorissa korkeampaa API-luokitusvaatimusta kuin tuo SL, kertokoon se, joka tietää.![]()
onkohan tuossa Deessä terveydellisiä vaikutuksia elimistölle?
ajattelin jos pienen snapsin vetäis aina ennen nukkumaanmenoa.ehkä D vitamiinia?
Tuli vain mieleen kun maineikas man oil mainosti omaa tuotettaan lääkkeeksi mutta voihan olla että se oli niin pitkälle jalostettua.
Horo Elää !
Täällähän on näköjään edelleen kova keskustelu..
Mulla on esim. 10r pyörinyt Delvacilla 2006 vuodesta lähtien. Viime vuosina tosin tullut ajeltua todella vähän. Museopyöriin toi on jo melkeen liian hyvää..![]()
zx10r -04 + gs1000g -80, gs850g -79 + gs550e -78 + kz440 ltd -80 + gt380 -73 + yz250 -91 + kx80 -94 + XL600 -85, Gas Gas JT250 -96
Iso zetori nautti viime kesän ensimmäistä kautta ison D.n hellästä voitelutehosta.
Kokemukset pelkästään positiiviset. Vaihteet ja nokkisketjun kiristin paranivat loisto kuntoon.
Jatkossa samat liejut tulee olemaan tehokäytössä.
Suosittelen varauksettomasti kaikille ei jännittäjätyypeille.
TRE 1130K
Juokohan Aprilia v2 1000 rotaksi Tuono mielellään Delvakkia? Pitäisi olla manuaalin mukaan 15W-50 puolisynteettistä ja kaiketi purkin kyljessä mopon kuvakin. Sopisikohan siihen Delfakki MX tahi 1400 15W-40 ?
"Tuono se vaan on"
Voiskohan tosta kaverin Tuonosta laittaa vanhat pari tonnia ajetut öljyt -93 nelisataseen Kawaan, kun manuaalissakin pyydetään ties mitä "jäteöljyjä"...![]()
Ja kakka roiskusi.
http://www.miikavenalainen.net
Ei käy Aprilian koneeseen mikään 15W-40 viskositeetin öljy. Tai kyllähän se sillä aikansa laulaa ennen kilahtamista. Ei ole meinaan tuulesta temmattu tuo valmistajana vaatimus yläpään isommasta viskositeetista. Puolisynteettistä öljyn ei toki tarvitse olla vaan synteettinenkin kelpaa.
Superbike #7
Moro, ottamatta kantaa sen paremmin mikä öljy koneesseen, niin aikanaan olin Essolla töissä ja eräässä koulutuksessa jäi mieleeni seuraava ohje:
minkä aikakauden kone, sen aikakauden öljy, eli ei vanhaan koneeseen (esim. vm -95) 2010 luvun öljyjä vaikka laatuluokitukset toki täyttyvätkin, vaan mielummin 90-2000 luvulla (alussa) kehitettyjä.![]()
Ei olis pitäny avata tätä topicia. Kerrotko tuolle väitteelle jonkun perustelun? Ja mistä löydän API SF laatuluokan öljyä tuohon mun vanhaan kawaan? Miksi en saisi käyttää siinä synteettistä, nokeamatonta öljyä vaan pitää käyttää vanhaa kuraa, joka ei voitele konetta kunnolla ja kerryttää sinne lietettä?
Superbike #7