Satuinpa löytään tään keskusteluketjun ja ihan mielenkiintoista luettavaa näin ajanratoksi oli. Saitte sen verran huomiota että ajattelin alkaa kokeileen Delvacia pyörässäni.
Sopii muutenkin , kun kesäajoni jää alle 4tkm luokkaan, joten turhaa mitään synteesikikkoja sit tarvii. En vaan tiedä otanko mx tai superia, pyöräni on kawa vn 1500 striikki?
Kawasaki Mean Streak 1500 -04
Eipä noissa MX:ssä ja 1400:ssa kait isoa eroa ole, MX kait parikymppiä kalliimpaa(20 l) ja luokitukset hieman paremmat, kummatkin varmaan pelittävät OK. Vähän kun ajaa ja ölpät pitää kuitenkin vaihtaa kerran vuodessa, niin hinnalla on merkitystä. Itse ostin K-maataloudesta MX:ää 80 eur/20 l syksyllä. Traktoreissa käy sama öljy, joten sopii minulle hyvin myös MP-öljyksi![]()
Laita sinne koneeseen vaan sitä MX laatua. Viskositeetti-indeksi korkeampi.
Itse käyttänyt jo vuosia pelkästään mx laatua.
Castrol power 1 4T, viskositeetti-indeksi 155
Delvac mx 15-40, viskositeetti-indeksi 140
Koneisiin ei kannata laittaa öljyä, jonka viskositeetti indeksi on alle 120, vaikka muut laatuvaatimukset täyttyy.
Castrolin öljy on osa synteettinen, kun taas delvac on mineraalipohjanen.
Vaihteisto sen öljyn tuhoaa ja vaihteistolle mineraaliöljy on sitä parasta.
Viimeksi muokannut: finn; 09.01.2012 klo 10:36.
Viskositeetti-indeksi on öljyn laatukriteeri, jolla mitataan öljymolekyylien kestävyyttä.
Prätkissä vaihteiston rattaat pilkkovat öljyn. Tämän takia öljynvaihtovälit kannattaa pitää lyhyinä. Bemarit oma lukunsa, koska boksereissa erillinen vaihdelaatikko.
Nykyisin käytän perheen autoissa ja pyörissä pelkästään delvaccia. Delvac voitelee kunnolla, verrattuna moneen muuhun öljyyn, jotka sisältävät jopa 50% kaiken maailman lisäaineita, viherpiipertäjien iloksi. Ennen oli leikkisästi sanottuna yhden käden sormilla laskettavissa eri öljylaadut. Nykyään ympäristökritereiden takia jokaisella laitteella omat öljyspeksit. Sairasta!! Lisäaineistuksella ei välttämättä mitään tekemistä voitelun kanssa.
Pyörätön motoristi...
Exät: KTM 690 SMC, kilvetön Yamaha YZF-R6R, BMW S1000 RR, Suzuki GSX1300R Hayabusa, Yamaha YZF 600R Thundercat
Tää aika mielenkiintoista luettavaa öljyistä. Itseäni sen verran koskettaa,että pakko kysyä. Mitä öljyä laittaisit tonne FJR:än koneeseen? Syksyllä 40 tkm huollossa sisään meni Yamahan oma öljy. Sen jälkeen ei kyl vaihteisto enää pelittänyt samalla lailla mitä ennen.Kyllä pientä harmaata sain aikaiseksi kun menin huollon jälkeen asiasta kyselee.Pyörä ei "varmasti" toiminut läheskään sinne päin mitä ennen kyseistä huoltoa. Monenlaista selitystä ja neuvoa tuli. Muuttaa omaa ajotapaani varsinkin risteysalueella jo joutuu täysin pysähtymään. Ennen ei löytänyt FJR välivapaata ja vaihteet toimivat myös pysähdyksissä ilman että, kytkimellä pitää nyt hiukka kevennellä ja hakea vaihde jo valmiiksi mahdollisemman pienelle. Jos vaikka vielä keväällä vaihtais uudestaan.Mitä mieltä auttaako? Aika pieni investointi jos sais mopon pelaa niin kuin ennen,. Ja jos, niin laitatko öljyn tyypin.![]()
rengas
Viimeksi muokannut: finn; 09.01.2012 klo 11:45.
Nyt on pakko kysyä vähän tarkennusta tuohon kommenttiin sillä itsellä ihan päinvastaiset kokemukset ZR-7:n kanssa jossa Delvaccia kokeilin. 20-50 mineraaleilla vaihteiston kolahtelut pienempiä kuin Delvacilla ja muuta eroa en huomannut eli mihin öljyihin verrattuna ja missä pyörissä vaihteisto toimii Delvakilla paremmin.
<p>tänään minä - huomenna minä- ja entäs ylihuomenna, no minä. www.roadracing.eu </p>
Ajoin FJR:llä 2 kautta – Öljynä EXP 10/40 huoltopaikkana MP korvenpää Ruutana. Pyörä toimi mielestäni todella hyvin. Tuli 40 tkm huollon aika ja samalla teki mieli laittaa mopoon uudet putket ja povercommarder. Pyörän vein syksyllä Yamaha Centteriin koska sieltä sain mielestäni hyvän pakettitarjouksen koko hommalle. Sieltä saatuani pyörän huomasin heti, että jokin on muuttunut. Vaihteet meni jäykemmin/kovemmalla kolinalla, risteyksissä missä piti kokonaan pysähtyä ei meinannut saada ykköstä lainkaan päälle varsinkin jos olit tullut esi. Stop merkin taakse isolla vaihteella 3. Pari päivää ajelin mopolla ennen kun palasin Yamaha Centteriin tiedustelee asiasta. Siellä annettiin lähinnä käyttöopastusta vaihteiston suhteen myös tarkastettiin vaihdevivun tilanne. Mitään ei asialle tehty vaan opettelin uudestaan risteyksiin tuloa jo aikaisin vaihtaen 2- vaihteelle ja toinen että hiukka pitää "härnätä laatikkoo" kytkimellä. Ehkä hiukka parani käyttöopastuksella, ettei jää risteysalueelle jumiin mopon kanssa. Siellä se mopo nyt tallissa odottelee kesää. Ajattelin kyllä koittaa vaihtaa vielä keväällä "taas" uudet öljyt sisään. Sillä tää keskustelu osui kohdalleni ihan kybällä. Ajatus on koittaa tota mobilil mx 15/40 mitä kovasti hehkutetaan.
Fjr.än Tekniset tiedot ilmoittaa öljyksi "20w/40 Luokituksella: API SG tai korkeampi ENKÄ MISTÄÄN LÖYTÄNYT YAMALUBE 4-S 10w/40 tietoja öljystä suomenkielisiltä sivuilta. MOBILILTA löytyy tiedot ja vielä jos haluaa tarkentaa niin puhelinpalvelukin eri mobilin öljyistä. Elikä kerran yritän vielä öljyillä palata edelliseen ajotapaani. Katsotaan sit keväällä.![]()
rengas
IKH eli isojoen konehalli.Näyttäis olevan 82€/20 l tonkka
Kärkikuja 6
01740 VANTAA
info.vantaa@ikh.fi
Fax 0201 323 549
Viimeksi muokannut: grandi67; 09.01.2012 klo 15:44.
Katana-85 ,Blade-96, R1-2001,R1-2005,10r-06, Ratalelu zx-6r,GSXR 1000 K4 ratalaite , Triumph T595 ,Superbike zx10r -04,Triumph Daytona 675, Kawasaki zx6r 2011 kilpuri
Juuri näin asia on mitä tossa kirjoitit. Soittelin tänään mobilin maahantuojalle esim. Mx 15w/40 minkä mainitsit on monin kertaisesti laatuluoklitukseltaan mitä Yamahan käyttöohjekirjassa vaadittan. Ja juuri niin että, tän päivän lisäainemäärät lisääntyneet ns. uudenteknolokian öljyissä saattavat tehdä ongelmia kaikissa moottoriajoneuvoissa. Eli keväällä sisään mobilit ja muutama tuhat ajoa ja uus vaihto. Siitä sit 5 tkm välein vaihto. Eiköhän FJR;äkin ala pelittää normisti nyös siltä osin.![]()
rengas
Pakko kommentoida että en oikein usko että on tarkoituksenmukaista jossain suomalaisten nopeuksien matka-ajossa alkaa öljyä vaihtamaan viiden tonnin välein. Noita mopoja ajetaan muualla maailmalla kovaa ja käytetään melkoisen paljon isommissa helteissä kuin meillä. Öljynvaihtoväli siinä kalustossa johon Delvac on tehty taitaa olla aika pitkä. Taloudellisesti ja kestävän kehityksen kannalta ei ole mitään järkeä vaihtaa öljyä normaalissa käytössä valmistajan ohjeita tiuhemmin.
Ratakäyttö on asia erikseen. Siellä vaihdoin kilpa-aikana itsekin usein, mutta vain siksi että öljyissä alkava moottorivaurio näkyy ennen katastrofia. En sen takia että öljy menettäis ominaisuutensa tunneissa.
Olin käsi Delvaccipöntön kahvalla pari viikkoa sitten. Otin kuitenkin lopultä crossiin vielä kerran "perinteistä", en kyllä osaa perustella miksi. Mineraalia kuitenkin, koska valmistaja nimenomaan näihin kisapeleihin kuten Hondan CRF sellaista käskee laittamaan.
Maahantuoja suositteli siksi ekaa öljynvaihtoa muutaman tuhannen jälkeen, koska pyörän öljylaatu muuttuu. Muutenkin olen joka syksy öljyt vaihtanut jo vuosia oli sitten vaihdon aika tai ei ja konkurssia en silti ole tehnyt. Kyse ei ole oljyn hinnasta vaan sen toimivuudesta FJR:ssä. Mielestäni aivan sama mitä maksaa jos vaan moponi käy ja kukkuu niin kuin sen pitääkin. Jos se ei toimi viherpiipertäjien lisäaineilla pilaamilla öljyillä, niin yritän nyt delvacilla. Kyllä tää maailma liian Vihreeksi näyttää menevän vähän joka sektorilla ja läheskään aina se tarkoita että parempaan suuntaan. Erittäin hyvä esimerkki myös esim. uusien autojen ns. hiukkassuodattimet. Laitetaan tällaiset että ei tuu niin paljon hiukkaspäästöjä. samalla saadaan polttoaineen kulutus isommaksi. Tiedä sit mikä on Oikein.... Tärkeintä itelle mopon suhteen on kuitenkin, että vaihteet ja kytkin toimii kuin esim, mun 70 luvun kawassa.
rengas
Suuret lisäainemäärät vaikuttavat heikentävästi juuri voiteluominaisuuksiin. Tehdään "vihreä" öljy, joka vielä välttävästi voitelee, niin että laitteesta saadaan vähäpäästöinen CO2 moottori.
Delvaccia käyttävillä rekoilla veivataan toista miljoona kilometriä. Silloin voiteluominaisuudet pitää olla kunnossa. Minulle on yks lysti kuluttaako ajoneuvo ensimmäiset kilometrit hieman enemmän polttoainetta.
Omassa mp kerhossa hyvin moni käyttää nykyään Delvaccia. On Honda, Kawasakia, Yamaha ja Ducatia. Osa käyttänyt kovassakin ajossa radalla. Eikä Delvacci vaahtoa rata-ajossakaan. Monen ensi kokemukset ovat, että kone ja vaihteisto toimii pehmeämmin.
No niin 20l MX haettu. Edullistakin vielä. Laitan samaa öljyä myös meidän kakkos autoon S 40 volvo bensinimoottori 2.0 vm. 2000. Kun toi öljy täyttää myös bensiinikäyttöisten autonvalmistajan käyttövaatimuksetkin.Eniten tietysti odotan kesää ja pääsee FJR:llä tekee asiasta omat johtopäätökset. Ja varmasti tulee tietoo asiasta myös tänne palstalle.
rengas
Tuon perusteella myös Delvac Super 1400 kelpaisi mopoihin.
Viskositeetti-indeksi, ASTM D 2270 135
(http://www.mobil.com/Finland-Finnish...00_15W-40.aspx)
Pitäisi lukea tuo ASTM D 2270, niin osaisi sanoa kuinka paljon parempaa viskositeetin mukaan Castrol power1 on.![]()
Kuka niitä kaikkia pyöriä enää luettelemaan ...
Viimeisin hankinta Royal Enfield D 350
Tampereen IKH sain öljyn 20 L 75e.
Asiallinen ja hyvä palvelu myyjä myös oli kans motoristi. Hälläkin on kuulemma Intruuderin laatikon/kytkimen kanssa ollu samoja ongelmia. Hiukka ihmetteli ,että moottoripyörään? Mut Delvagilla menään ens kesänä isoo kovaa... toivottavasti![]()
rengas
Lueskelin hiukan keskustelua, ja alko oikesti kiinnostamaan... Pitääpä tsekata mobilin sivut ihan mielenkiinnosta.
Yamaha T7 World Raid -22
Honda CB1000RA -10
Juu kyl näitä kannattaa lueskella vaikka silloin kun tekeminen hiukka hukassa. Mulla osui ihan nappiin omalle kohdalle, kun noita vaihde/kytkin murheita alkoi enemmän esiintyyn 40 tkm huollon jälkeen.No kevät näyttää mitä tuleman pitää. Tänään kyl vaihtuu Volvon öljyt delvaggiin. Mobililla hyvät sivut ja myös hyvä tekninen tuki josta asiaa voi tiedustella. Vaikka mainitaan purkissa isolla Diesel raskaaseen käyttöön, niin luokitus kertoo öljyn soveltuvan täysin myös bensiinimoottoreihin.
rengas
Pyörissä olen käyttänyt Delvaccia jo useamman vuoden ja hyvin on kulkenut. Diisseli-Mersuun tekis mieli laittaa kans, toimii varmasti ihan OK. Ainoastaan talvipakkaset hieman mietityttävät - nyt Meesussa synteettiset sisällä juuri pakkaskelien vuoksi.
Missä autoissa sulla on Delvacit ja kuinka sujuu käynnistäminen kovilla pakkasilla?
Viskositeetti indeksi on mittauksen tulos, jolla mitataan öljyn juoksevuuden muutosta lämpötilan muutoksen suhteen. Kyseessä ei ole mikään laatukriteeri (onko öljy hyvää vai huonoa yms), vaan ihan fysikaalinen mittaus ja sen tulos.
Toki, hyvissä öljyissä VI on yleensä suht korkea, mutta öljyn yleisestä laadusta viskositeetti indeksi ei yksin kerro yhtään mitään.
Täyssynteettisissä myös tuo VI asia on huomattavasti paremmin hallussa kuin missään mineraaliöljyissä. Mineraali/semi- synteettisten tuotteiden lähtökohta kun on laadullisesti jo paljon huonompi kuin synteettisissä on. Tämän vuoksi nykymoottorissa käytettäviä mineraaliöljyjä on lisäaineistettava valtavasti että laatuvaatimukset täyttyvät. Synteettisten ominaisuudet riittävät sinällään jo paljon pidemmälle ilman lisäaineistuksiakin. Synteettisiä öljyjäkin luonnollisesti lisäaineistetetaan haluttujen ominaisuuksien saavuttamiseksi, mutta tarve lisäaineille on lähtökohtaisesti paljon pienempi kuin mineraalituotteilla. Pääsääntöisesti paraskaan mineraalituote ei ole niin hyvä kuin huonoin synteettinen voiteluominaisuuksiltaan.
Viimeksi muokannut: vma; 14.01.2012 klo 19:51.
Nyt sitä saa kevättä sydän kurkussa ootella. MX zetorissa sisässä ensimmäistä kertaa ja koeajoa ei vielä suoritettu. Vittu että minua nyt jännittää.
TRE 1130K