Tulokset 1:stä 9:een 9:sta
  1. #1
    Pyörän päivitys kummittelee mielessä. Sport tourerilla olisi tarkoitus jatkaa ja näitä kahta pohdiskelen. Koeajamallahan se fiilis selviää, mutta tykkäisin itse tehdä huollot ja mahdollisimman pitkälle korjauksetkin. Onkos kenelläkään kokemuksia noista molemmista? Bemaria olen tottunut ropaamaan ja en usko tuon GT:n (2006->) olevan kauhean paljon kummoisenmpi kuin nykyinen pyörä K1200RS. Mutta Kawat on aivan tuntemattomia vehkeitä ja kaikelta tekniikaltaan uudenaikaisempia. Miten mahtaisi sujua?
    BMW K1200rs
  2. #2
    Vaihdoin K1200s Bemarin aika vasta K1300GThen. - 08 - > - 09. Kävin kokeilen GTR - 09sin, josta tykkäsin paitsi pleksi ois kaivannut päivitystä. Vakiopleksi otti pahasti turbulenssia kypärään 185 pituisella. Kauppa ei toteutunut huonon hyvityksen vuoksi. En usko, että Kawan huoltojen teossa on isoja eroja Bemariin. Molempia joutuu aika paljo purkaa esim. venttilintarkistuksen vuoksi, mutta muut pienemmät hommat ei niin työläitä. Tutkin asiaa, kun huoltelen kans itse. Kahvanlamppareita Kawassa ei ole vakiona ennen faceliftia.

    Kawa tuntui pienemmillä kierroksilla hieman kuristetulta vaanto-mielessa Bemariin verrattuna, mutta kierroksilla voimaa tuli reippaasti. Tykkäsin jousituksesta, jarruista ja penkistä. Ajoasennossa ei oo isoja eroja, mutta Bemarin ohjaustankoa voi säätää korkeussuunnassa ehkä noin 2-3 senttia. Nyt joku 4000 kilsaa GT-Bemarilla ajaneena sekin alkaa tuntua hyvälle, mutta tykkäsin Kawasta pikkasen enemmän koeajon jälkeen. Silti ostin Bemarin, kun sain niin paljon paremmat kaupat. Ei noissa oo isoja eroja kuitenkaan minusta missaan mielessa. Bemarissa toki voi olla enempi varusteita, jos joku on ne aikanaan ruksinut uutta ostaessa ja vakionopeussäädin on aika kiva isoilla teillä ja pitkillä matkoilla ja Esa on hyvä. Bemariinkin ostin uuden pleksin. Mukana tuli joku omaan makuun liian iso pleksi.

    K1300GT ja K1200GT - 05 eteenpain ei kovin mahottoman isoja eroja ole. Toki - 05 ja - 06 servojarrut, joista en tykännyt - 05 mallin K1200Ssassa ja pieniä päivityksiä eseammassa kohtaa. Ei se Kawa tuota Bemua nykyaikaisempi ole. Kivan olonen pyörä kuitenkin.
    Viimeksi muokannut: mp71; 05.07.2021 klo 14:15.
    Honda NT1100 -22 (exät: BMW K1300GT, Honda Fireblade, 2 kpl BMW K1200S, Ducati ST4, Ducati S750HF, Kawa ER-5, Moto Guzzi V65C, Suzuki S1, PV50)
  3. #3
    GTR Kawassa ei toiminut kuin yksi pleksi, National Cyclen V-stream. Kokeilin tehtaan omat lyhyen ja pitkän, hirvee hurina pleksin korkeussäädöstä huolimatta, sama MRA:n spoikkamallilla. V-stream toimii hyvin, ei pyörteile eikä hurise turhia.
    5 cm tangon korotuspalat muutti ajoasennon oikealle korkeudelle ja hieman taaksepäin.
    Alkuperäinen satula oli liian pehmeä kuskille, reunat painoivat pitkässä juoksussa reisiin. Matkustaja valui jarruissa kuskin selkään, materiaali ja penkin profiili vietti etuviistoon. Tehtaan touringsitsi oli paljon parempi materiaaliltaan ja leikkaukseltaan, pari senttiä matalampi kuskillekkin. ZZR 1400 satula kuuulemma käy kanssa suoraan.
    Venansäätö 42 tkm välein aika työläs, päivän homma.
    Oma -08 humma 130+tkm lasissa, öljyt vaihdellu suositusta tiheämmin. Ei tarvi lisäillä välillä.
    Rengaspaineanturien nappipatterit tulleet 13 vuoden iässä tiensä päähän. Periaatteessa purkamalla pystyy vaihtamaan, niin ei tarvi koodailla uusia. Akkuhan tuossa on aika pieni 14 Ah, mutta kun sen ajoissa ehjään vaihtaa, niin ei ongelmia. Monokokki rungon koloon ei isompaa mahdu. Helteillä kuumottaa jalkoja ruuhka-ajossa, muuten ei haittaa.
    Kardaanissa ei mitään ongelmia mitä bemuissa on ollut.
    Aika vähähuoltoinen peli ollut.
    Nykyiset:
    Kawasaki KLX 250 B1 - 81
    Kawasaki Z 1000 ST E1 -79
    Kawasaki Z 1000 ST E2 -80
    Kawasaki Mean Streak 1600 -07
    Kawasaki Z 1000 Special Edition -14
    Kawasaki GTR 1400 -08
    Kawasaki Spectre 1100 D1 -82
    Kawasaki KX 250 XC KL Enduro -21
  4. #4
    Moro, ite ollu ennen hd mies ja viime kesänä oli busa jolla tein reilun 5000km reissun. Keväällä ostin GTR1400 ja ollut tyytyväinen, nyt rapiat 5 tonnia alla kilsoja miehellä mopon kanssa ja mopossa oli ostohetkellä 44000km. Vein heti venttilien säädätykseen + tulpat ja ilmansuodatin. Kaikki 610€, mielestäni edullinen. Ajoasento mainio. Bemua en ole kokeillu vielä, mutta tälläki voi matkaa ajaa ilman kauheeta potan heilumista pleksi ylhäällä hyvinkin reipasta matkanopeutta. Pleksinä joku hieman vakiota korkeampi (näköjään juurikin national cyclen pleksi). Myös ahvenistolla mopo viihtyi hyvin laukkuineen kaikkineen.
  5. #5
    Heinäkuun alussa siirryin tourinki-luokkaa itekin.

    Vaihtoehdot oli K1200GT bemu, R1200RT bemu, hondan 1300 pannari ja kawan GTR.

    Tiesin, että kontrasti edellisiin tulee olemaan aika suuri, oli kyllä vielä isompi mitä osasin odottaa.
    (exät R1 2006 ja Speed Triple 2006)

    Ensimmäisenä vaihtoehtona oli R bemari. Kävin ajamassa sen enkä pitänyt.
    Oli oikeastaan aika iso pettmys, kun olin jo asennoitunut siihen, että se on mun tourinkipyörä.
    Ei bokseri sytyttänyt. Jäi semmoinen skootterifiilis, ehkä sit myöhemmin

    Kawa oli myös kiinnostava, mutta ne tahtoi mennä budjetista yli.
    Bemarissa houkutteli myös runsaat lisävarusteet.
    Tiesin kyllä, että niissä on myös paljon kalliita ongelmia mahdollisesti.

    Päädyin lopulta 2006 K1200GT:hen.
    Pyörään olen pääosin tyytyväinen. Ainoa totutelemista vaativa asia on yläpainoisuus.
    Painopiste on korkealla ja se tekee pyörästä kiikkerän.
    Takalaukku tuntuu pahentavan tilannetta vielä lisää. Tyhjänäkin.

    No toinen asia on klonksuva vaihteisto - yritän opetella sitä.

    Bemaria, jos miettii niin kannattaa katsoa tarkkaan, että on huollettu hyvin.
    Esim jarrunesteet vaihdettu ajallaan (2v välein). Samaten peräöljyt vaihdettu vuosittain (tai 10tkm välein).
    Ja tietysti kaikki muutkin huollot tehty ajallaan/säännöllisesti.

    Pyörällä olen ajanut reilut 2tkm. Kytkin pitää irrotuksessa jonkun "narahduksen".
    Jotain remppaa voi olla tulossa. Täytyy kysyä lisää kun vien ensi viikolla pyörän Huoltoon hämeenlinnaan (jarrunesteiden vaihto).

    Kawasta ei tässä nyt paljon ollut, mutta jotain lyhyen ajan kokemuksia bemarista.
    R1200GSA LC
  6. #6
    Kieltämättä Kawa vaikutti minustakin vähemmän yläpainoiselta koeajon perusteella kuin Buimuri, vaikka se ei ole kevyempi. Buimurissa noita vaihteiston klonksumisia, nykimisiä jne. ominaisuuksia modattu. 2008 -> on esim. eri vaihdeloota ja 2007 ja siitä eteenpäin normaalit jarrut servojarrujen tilalla eli ei poikkea siltä osin Kawasta. Nyt oon kelannut 7-8 tonnia GT:llä ja siihen alkaa tottua.
    Viimeksi muokannut: mp71; 29.07.2021 klo 17:29.
    Honda NT1100 -22 (exät: BMW K1300GT, Honda Fireblade, 2 kpl BMW K1200S, Ducati ST4, Ducati S750HF, Kawa ER-5, Moto Guzzi V65C, Suzuki S1, PV50)
  7. #7
    Pitihän se Kawa GTR käydä kanssa koeajamassa. Paljon hyvää, muutama moite.
    Pleksi lisälipalla piti melut todella hyvin kurissa. 120km/h visiiri auki, eikä ongelmaa. Ihan mukava ajoasento, vaikkakin satula vietti eteen päin. Moottori ei ole erityisen alaväännökäs, mutta isommilla kierroksilla sitten tapahtuikin. Mukavan värinätön vehje, kuten oma K-RS:kin. Vaihteisto oli mun mielestä ainakin tässä yksilössä yllättävän jäykkä. Vaihtaminen vaati jo pientä määrätietoisuutta. Suurin miinus katteeseen integroiduista peileistä. Ne on auttamatta liian alhaalla. Takalaukut peitti 1/4 näkyvyydestä jopa niin, ettei takana ajanutta matalaa urheiluautoa niistä ajoittain nähnyt ollenkaan. Joten vähän kaksijakoiset meiningit Kawasta. Taitaa kuitenkin tulla toinen bemari taloon
    BMW K1200rs
  8. #8
    Tässä kävi sitten niin, että ulkomaan foorumeita lueskeltuani pihaan ilmestyi kuitenkin vm 2011 K1300GT. Budjetti ylittyi reippaasti ja pieni morkkis siitä. Ehkä kannatti - ehkä ei. Pyörä on karvalakkimalli, eli ilman xenoneita ja ESA:aa, mutten niistä sähköhärpäkkeistä niin perustakaan. Vanhaan K1200RS:ään verrattuna pyörä on parempi lähes joka suhteessa. RS:ssä istutaan enmmän pyörän sisällä ja ajo-asento sporttisempi. Painopiste GT:ssä tosiaan korkeammalla joka tuntuu. Vanhaan pyörään tottuneella alkoi alussa lähes yliohjaamaan. Tuohon sopeutuu kuitenkin parissa päivässä täysin.
    Mutta onhan vehje. 160hv vie pyörää todella kevyesti. En tiedä mikä ajo-ohjelma noissa vakiona on, mutta liikkuu kuin eläin jo ihan pienelläkin ranneliikkeellä. Suorituskykyä ei ole oikein päässyt testaamaan kun mittarissa on 120km/h kun on hädin tuskin ehtinyt 3 vaihdetta silmään. Moottori tuottaa tehoa tasaisesti ja värinättömästi lähes kaikilla kierrosalueilla. Sen puoleenkin erittäin helppo ajettava. Ajokortti taitaa vaan olla aika löyhässä... Vaihteiston välitykset saisi olla pidemmät. 100km/h nopeudella lähes 4000 rpm. Maantievauhdissa tekisi mieli vaihtaa "seiskavaihteelle". Pidemmät välitykset olisi ihan ok, koska vääntöä tuntuu riittävän, toisin kuin GTR:ssä. Nyt 100km/h nopeudella lähes 4000 rpm. Tässä suhteessa vanha kunnon 1200RS miellytti enemmän. Myös peilit GT:ssä niiiiin paljon paremmat kuin Kawassa.
    K1200GT:ssä moitittu vaihteisto toimii ainakin tässä hienosti. Ykkönen klonksahtaa melko kuuluvasti, mutta laatikko toimii määrätietoisesti.
    Pyörän mukana tuli isompi kate, mutta 180cm ruholle vakiopleksikin tarjoaa riittävästi suojaa melulta. Hyvä!
    Satulaan en ole viikossa tottunut. Vaikea sanoa mitä muuttaisin, muttei tunnu niin hyvältä kuin toivoin. Viettää myös hieman häiritsevästi eteen päin. Jotain tarttee tehdä...
    Viikon kokemuksella kaiken kaikkiaan todella upea laite.
    BMW K1200rs
  9.  
  10. #9
    Kuskin penkki on minunkin mielestä pyörän huonoin kohta vakiona. Kyytiläinen tuntuu viihtyvän omalla penkillään paremmin. Ohjaustangon korkeutta kannattaa säätää ja kokeilla eri asennoissa. Itse esim. laskin alemmas ja sopii mulle vakioasentoa paremmin. Ykkösellä se ottaa sen 120 . Huiput taitaa olla 260 tuntumassa, joten ei kai ne kierrokset erityinen ongelma pitäis olla vielä reilun satasen vauhissa (?) - ehkä fiilisjuttuja?

    Vaihteisto on eri (versio) kuin K1200GTssä.
    Viimeksi muokannut: mp71; 26.08.2021 klo 10:15.
    Honda NT1100 -22 (exät: BMW K1300GT, Honda Fireblade, 2 kpl BMW K1200S, Ducati ST4, Ducati S750HF, Kawa ER-5, Moto Guzzi V65C, Suzuki S1, PV50)