Tulokset 1:stä 8:een 8:sta
  1. #1
    Nyt olisi hyvät neuvot kalliit, vuoden -99 Supersport (elikäs ruiskupeli) ei tahdo ottaa kierroksia kunnolla. Oireet seuraavat:
    -Tyhjäkäynnillä käy hyvin ja tasaisesti, lähtee käyntiin hyvin.
    -Kaasua annettaessa ottaa kierroksia laiskahkosti alkuun muutamaan tonniin asti, minkä jälkeen alkaa röpeltämään ja käymään epätasaisesti, paukuttamaan putkeen mustien pöllähdysten kera ja melko mahdollisesti myös sammuu pamauksella höystettynä.
    -Tulpat olivat melkoisen mustat, käynee siis rikkaalla/ei saa kunnollista kipinää? Etummaisen pytyn tulpan kierre ehkä ihan aavistuksen öljyinen? Vaihdettu uudet iridiumit tilalle, ei vaikutusta.
    -Käy molemmilla.
    -Pyörän laturi toimii ongelmitta, mitattu.
    -Polttoaineletkuissa ei havaittu ongelmia, ei myöskään tulpanjohdoissa.
    -Talvisäilöön laitettaessa käytetty polttoaineensäilöntäainetta.

    Lisätietoja siitä mitä tehty viime syksyn jälkeen kun laite on viimeksi ollut ajossa:
    -Nakupeliksi talven (ja nyt kuluneen kauden ) aikana rakenneltu laite, alkuperäinen mittaristo vaihdettu Kosoon. Kierroslukutieto otetaan suoraan vanhalta kiekkamittarin johdolta.
    -Jakohihnat vaihdettu talven aikana. Voisiko hampaan verran pielessä oleva jako aiheuttaa tällaisia ongelmia? Käy kuitenkin pienemmillä kierroksilla hyvin.
    -Ensikäynnistyksellä rakentelun jälkeen ongelmia ei alkuun ollut (ainakaan samoissa määrin, ei nyt tullut silloin kauheasti huudateltua.)
    -Oil breather systeemi eli öljyn huohotus airboxiin eliminoitu, lyöty filtteri breather valveen.
    -Pyörässä oli ns.K&N filtterimodi eli alkuperäinen ilmansuodatin korvattu pestävällä ja airboxin kannesta sheivattu puolet helvettiin. Palautin alkuperäiskuntoon (tosin ilman imuilmatötteröitä jotka boxin kanteen tulevat). Ongelmien ilmettyä koitin myös K&N kokoonpanolla uudestaan, ei vaikutusta.

    Mielenkiintoinen osuus: Ongelmat katosivat ainakin väliaikaisesti kun pyörän akku oli kiinni boosterissa, otti kierroksia paikallaan ongelmitta ja olin itseeni tyytyväinen kun uskoin ratkaisseeni ongelman. Laitoin akun lataukseen tyytyväisenä ja seuraavana päivänä tulin koekäyttämään. Toimi taas mukavasti jonkin aikaa (useita minuutteja tyhjäkäynnillä ja paikallaan kierrättäen), heitin parkkipaikalla pari ympyrää ja toimi ok, mutta sitten ongelmat palasivat tismalleen samanlaisina.

    Summa summarum: Olisiko nyt tarpeen tehdä se mikä tuntuu olevan ensimmäinen askel jokaisessa moottoripyöriin liittyvässä ongelmassa eli ostaa uusi akku? Hämmentää vain kovasti ajatus siitä että akku olisi syyllinen käyntiongelmiin/heikkoon kipinään, kun 1) pyörä kuitenkin lataa hyvin ja 2) akku jaksaa ilman ongelmia pyöräyttää twinin käyntiin kerta toisensa jälkeen.

    Luonnollisesti viime lokakuussa pyörä on alkuperäiskuntoisena ja täysin toimivana ajettu talliin
    Alkaa tuo lumentulo pikkuhiljaa kuumotella, olisi kiva saada edes muutamat ajolenkit vielä tälle syksylle mutta laite on pirun vastahakoinen
  2. #2
    Noilla oireilla tarkistaisin bensanpaineen oikeellisuuden. En tiedä onko tuossa erillinen säädin vai pumppuun integroitu, mutta oireet viittaisivat vahvasti siihen, että painetta on järjestelmässä ihan liikaa, ja sitten isommilla kierroksilla / kuormilla seos menee palamattoman rikkaalle. Toinen vaihtoehto on ruiskun lämpöanturin sekoilu, mutta en tiedä oireilisiko se noin rajusti.

    Tuo lisävirran / akun latauksen vaikutus on mielenkiintoinen twisti, mutta voi olla sattumaakin. Et kerro kuitenkaan latausjännitettä, ja että onko se mitattu vian ollessa päällä vai pyörän toimiessa normaalisti? Viallinen akku on sikäli villi kortti, että sisäiseen oikosulkuun mennyt kenno voi läpäistä virtaa hyvin ja pyörä käynnistyy, mutta yleensä silloin lepojännite on poikkeuksellisen matala.
  3. #3
    Itsellä oli vastaavia ongelmia monsterissa, joten ekaksi vaihda iridiumit pois.
    Normitulpilla toimii itsellä paremmin.
    Tarkista johdot ja liittimet tps-anturin luota.
    Ruiskuta wd-40 tps-anturiin alla olevasta aukosta. Voit myös irroittaa ja putsata anturin, mutta sitten kannattaa perehtyä sen säätämiseen ja oikealle paikalle saamiseen.
  4. #4
    Voisko siinä kaasuläpän asentoanturissa (TPS) olla häikkää? Sen käsittääkseni voi mitata ja eri kaauläpän asennoilla pitäis jännitteen johdonmukaisesti muuttua ilman hyppyjä.

    Tuolla yhenlainen ohje mittaukseen http://finnbikers.fi/foorumi/index.php?topic=6137.0

    Toinen veikkaus liittyy sytytyksen pick-up anturiin. Mulla oireili omassa Sport 750 siten, että aluksi paukutteli kierroksilla ajossa ja joskus pätki. Yleensä kuitenkin lähti käyntiin. Lopulta pimeni ja ei käynnistynytkään. Se anturi on siinä moottorin vasemmalla kyljellä laturin kohalla ja semmonen johtokieppi kääritty siihen. ST4ssä kyseisen anturin liitin taas oli täynnä paskaa ja putsaamalla sen korjaantui. Oireili siten, ettei ottanut enää kierroksia. Lähti hyvin käyntiin. Tämä ois varmaan helpoin ja halvin vika.
    Viimeksi muokannut: mp71; 30.08.2017 klo 11:45.
    Honda Fireblade -08 (exät BMW K1200S, Ducati ST4, Ducati S750HF, Kawa ER-5, *Moto Guzzi V65C, Suzuki S1, Solifer-Suzuki PV50)
  5. #5
    Kiitos vinkeistä!
    TPS anturi ja pick-up olivatkin itselläkin jo seuraavana epäiltynä mielessä, bensapaineen säädin ei ollut vielä mieleen juolahtanutkaan. Täytyy tarkistaa nämä seuraavalla kerralla kun pyörää olen ihmettelemässä.
  6. #6
    Kävin tänään taas pyörää ihmettelemässä.
    Suihkutin Würthin kontaktisprayta TPS anturiin sekä pick-upin liittimiin ja pistin pyörän käyntiin boosterin kera, laite toimi normaalisti enkä saanut vikaa enää esille
    Mitään ihmeellistä likaa pick-upin liittimistä en kyllä löytänyt, TPS anturista ei pysty oikeen sanomaan kun sen verran pieni rakonen mistä sinne sprayta pistin.
    Kävin parin kilometrin pienen testilenkinkin heittämässä ihan liikenteen seassa eikä koneen käytöksessä ollut moitittavaa silloinkaan.
    Akun kunto kaikesta huolimatta hieman epäilyttää, Koson mittariston volttimittari näyttää alle 12v lukemia virran ollessa päällä mutta pyörän sammuneena, ja vilkuttaa akun symbolia. Ajossa lukema nousee sinne 13,7v nurkille, tyhjäkäynnillä nipin napin päälle 12v.

    Jos veikata täytyisi niin huomenna ongelmat tekevät varmaankin comebackin ja ihmettely jatkuu, seuraava askel onkin sitten se uusi akku jos näin käy

    Ps. Pyörään on vaihdettu paksummat laturin kaapelit jossain vaiheessa elämäänsä ja tässä yhteydessä alkuperäinen liitin vaihtunut erillisiin piuhoihin, joista onkin nyt sitten mahdoton sanoa mikä piuha on alunperin mennyt mihinkin jännitteensäätimen johtoon, mutta ymmärtääkseni kolmivaihelaturista kun on kyse niin järjestyksellä ei ole mitään merkitystä?
  7. #7
    Lainaa Hirsa kirjoitti Katso viesti
    ymmärtääkseni kolmivaihelaturista kun on kyse niin järjestyksellä ei ole mitään merkitystä?
    Näin on
    Ducati 999S '06 | Turku
  8.  
  9. #8
    Tähän keissiin vielä follow upina sen verran, että uuden akun tosiaan vielä pyörään vaihdoin ja nyt on ajeltu huoletta reilu 100km.
    Olettaisin että akku oli pääsyyllinen ongelmiin, mutta antureiden putsaamisella saattoi toki silläkin olla vaikutusta.

    Jokatapauksessa nyt kerätään kilometrejä loppukaudella vielä niin paljon kuin keretään