Tulokset 1:stä 10:een 10:sta
 1. #1
  Oltais vaimon kanssa lähdössä tuossa myöhemmin kesällä ajelemaan tuo saaristo lenkki. Jyväskylästä olisi tarkoitus ajella ensin Turkuun ja sieltä sitten rengastielle.

  Kumpikaan ei ole tuolla suunnalla käynyt joten emme juurikaan tiedä seutua. Eli osaisiko joku antaa tämmöistä välietappi listaa jonka voisi aina vuorollaan iskeä navigaattoriin?

  Suunnitelma oli tosiaan viipyä ainakin 2 päivää reissussa, joten hyviä majoituspaikka vinkkejä otetaan myös ilolla vastaan.
 2. #2
  Tuolla näyttäisi olevan lähes kaikki mitä rengastiestä pitää tietää: http://www.saaristonrengastie.fi/content/reitti

  Kannattaa lähteä kiertämään vastapäivään, eli Kustavista lähtö aamulla. Sen pään lautoilla on aikataulut, mutta Nauvon päässä lautat kulkee melkein kokoajan.
 3. #3
  Mistäs tuolta kannattaisi Ahvenanmaalle poiketa jos sielläkin tahtoisi käydä pyörähtämässä?
 4. #4
  Jos on aikaa niin Askaisissa oleva kartano on mielenkiintoinen paikka. Siellä on museoviraston oppaat jotka tekevät opaskierroksia. Opastettu kierros oli hyvä.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Louhisaaren_kartano
  Nauvosta löytyy kallioilta Jatulintarha.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Jatulintarha
  Paraisilla voisi ihastella ihmisen tekemää isoa monttua.
  www.motocaching.net/fi/cache/view/id805
  Mukavat maisemat ja hyvät tiet. Toivotaan että aurinko paistelis sopivasti.
  Gromovo on kunta Karjalankannaksella Neuvostoliitolle vuonna 1944 luovutetulla alueella, jota kutsuttiin ennen Sakkolaksi.
 5. #5
  Aiotteko siis olla kaksi päivää rengastiellä vai koko reissussa? Tuolla saaristossa eteneminen on lauttojen takia paikoin todella hidasta, vaikka kyllä tuon rengastien päivässäkin tuuppaa. Jos olette yötä reitillä ja olut maistuu edes hieman niin suosittelen hamstraan mantereelta. Kiersimme toukokuun lopussa motokätköilyporukan kanssa saaristoa ja perkele kaikki menee kiinni pirun aikaisin (toki nyt sesonkina asia voi olla toisin).

  Me menimme Ahvenanmaalle Galtbystä lähtevällä yhteysaluksella ja yövyimme Degerbyssä. Huono puoli tuossa on, että tuo ottaa käytännössä koko päivän (lautta lähtee 10 aamulla ja matka kestää 4h. Degerbystä menee kyllä alus pääsaarelle tiheään (tuo halvempi lippu taisi edellyttää yöpymistä, mutta rahalla tuosta kait selviää). Takaisin tulimme pohjoista linjaa Hummelvikistä. Jos käytössä tuo 2 päivää en ehkä itse pääsaarelle lähtisi.

  Tuo Houtskarin pätkä on ehkä rengastien parhaita. Tässä http://www.moottoripyora.org/keskust...hlight=tampere vinkkejä välille Tampere Turku.

  Ja tässä lätinää tuosta reissustamme http://www.moottoripyora.org/keskust...nanmaan-reissu
  Kawasaki Versys 650 2008
  Yamaha xj 600 1999
  Jingcheng 250-6 2007
 6. #6
  Ei ole mitään tiukkaa aikataulua. Luultavasti tuommoinen 3-4 päivän reissu kokonaisuudessaan olisi suunnitelmissa. Eli tarkoitus on tosiaan yöpyä jossainpäin saaristoa ainakin yksi yö.
 7. #7
  Tässä vähän suunniteltiin tuota reissua ja päädyttiin kutakuinkin tämmöiseen ratkaisuun.

  Ensimmäisenä päivänä ajetaan Jyväskylästä pikkuteitä pitkin Turkuun ja sieltä vielä johonkin Galtbyn tuntumaan yöpymään. Aamulla lautalla Långnäsiin ja sieltä Maarianhaminaan/yleistä pyörimistä saarella.
  1-2 yötä jossain Ahvenanmaalla ja paluu Hummelvik-Torsholma, sieltä tietä pitkin Åvan saarelle ja sieltä vielä lautalla Vuosnaiseen.
  Mahdollisesti hurautetaan vielä siitä Kustaviin ja ollaan siellä viimeinen yö ennenkuin paahdetaan takaisin kotiin.

  Tuommoista nyt saatiin tuosta aikaan. Jos jollain on reittikorjauksia/ehdotuksia nähtävyyksistä ja kohtuu hintaisista yöpymispaikoista kohteissa olisimme kiitollisia.
 8. #8
  Muutama kilsa tuosta Galtbyn satamasta on B&B paikka Faffas. Oltiin tuolla eka yö ja ihan ok ja edullinen oli.
  Kawasaki Versys 650 2008
  Yamaha xj 600 1999
  Jingcheng 250-6 2007
 9. #9
  Jos menette Kustaviin, mukava mesta on Peterzen`s Boathouse. Pari vuotta sitten Rengastien kierroksella yövyttiin siellä konttimökissä.
  BMW R1200RS
 10.  
 11. #10
  Gozan sivulta löytyy vastaavasta Ahvenamaa-keikasta lyhyt juttu. https://gozamite.com/
  X