Tulokset 1:stä 8:een 8:sta
 1. #1
  Josko sitä tekis ensimmäisen kyhäelmän prätkäprojektista, kerta tallista löytyy sopiva aihio.
  Eli Suzuki GR650 vuodelta 1985.
  Ostin pyörän joulukuussa 2016 ja nyt pääsen ensimäistä kertaa sen kimppuun.

  Pyörä ei ollut ostohetkellä ajokuntoinen; rullaava runko sekä moottori ~30 pienessä purkissa melko hyvin paloiteltuna. Eli edellinen omistaja oli aloittanut moottoriremontin, mutta ei sitä koskaan saattanut loppuun.
  Nyt on sitten pieniä purkkeja kauhea kasa ja jokaisessa on erinäinen määrä erilaisia ruuveja, muttereista, spacereita, rattaita ym. Katotaan saadaanko kaikki osat oikeille paikoilleen.

  Eilen sain rakennettua moottorinkorjauspisteen. Valoja vielä pitää lisätä sekä hyllyjä siivoilla muussa osassa tilaa. Lisäksi pitää toiselta prätkätallilta tuoda läjä työkaluja.

  Tästä on kuitenkin hyvä aloittaa.
  Liitetyt kuvat Liitetyt kuvat
  Viimeksi muokannut: T1mppa; 29.06.2017 klo 14:43.
  Braaaaap
 2. #2
  Moottoriin oli edellinen omistaja onnistunut saamaan hiekkaa koneeseen. Hiekkaa oli melkoisen reilusti. Moottorin ketjunkiristimen lähellä on kaksi reikää, joista on pääsy kannenpulttien reikiin. Nämä reijät oli ajan saatossa täyttyneet hiekasta ja kun sylinteriryhmän nosti ylös alakerrasta, niin kaikki hiekat valahti koneen sisään.

  Hyvin oli moottoria ehditty purkamaan, mutta halki asti sitä ei oltu saatu.

  Kävin paikallisella pajalla lainaamassa ultraäänipesuria ja pesin osat puhtaaksi. Ennen pesuun menoa poistin mahdollisimman paljon hiekkaa mekaanisesti.
  Braaaaap
 3. #3
  Vielä yksi pesukuva sekä hylly, johon laitoin moottorin loput osat. Eli purkkeja ja pusseja riittää.

  Tilasin tänään uudet venttiilinohjurikumit. Ne saapuu ensi viikolla.
  Braaaaap
 4. #4
  Jotta projekti on projekti, pitää olla useampia pyörän osia, joita pitää hieman fiksailla.
  Eli bensatankki on sisältä mukavasti ruosteessa.

  Ei muuta kuin asetonilla sisäosasta rasvat pois ja perään vettä, johon sekaan sitruunahappoa. Tämän pitäisi irroittaa ruoste pois. Katsotaan kuinka käy, kun käväisen tänään tallilla. Tankki on muhinut nyt muutaman päivän.
  Liitetyt kuvat Liitetyt kuvat
  Braaaaap
 5. #5
  Ei ollut ruoste lähtenyt. Hieman oli sisällä olevaa vettä värjännyt, mutta lopputulos ei oo riittävä. Pistin uudet vedet sisään ja enemmän happoa. Josko jytympi seos toimisi.

  Kasasin alakertaa sen verran, että liitin lohkot kiinni ja laitoin tarvittavat sisäosat paikalleen. Pari kertaa piti ottaa uusiksi, kun -80 luvun manuaaleissa ei ole kaikista selkeimmät kuvat
  Liitetyt kuvat Liitetyt kuvat
  Braaaaap
 6. #6
  Projecti seurannassa!!!
  https://www.youtube.com/channel/UCyBrstNuTORBvFsUoMgHF5Q
 7. #7
  Iltojen ratoksi moottoria taas rakenneltu. On se vaan yksi hauskimmista puuhista, mitä kotona voi tehdä!

  Hieman tuo haastetta, kun samanlaisia osia löytyy useammasta purkista. Kun jotain moottorin kohtaa rakentaa, niin yleensä sopivan sisällön omaavia purkkeja jää jäljelle pari-kolme. Jos jostain löytyy samanlaisia ruuveja juuri oikea määrä, niin todennäköisesti on löydetty oikeat ruuvit.

  Muutama ruuvi on jäänyt ylimääräiseksi ja yhden olen joutunut ottamaan omasta varastosta. Mutta moottoria rakennetaan ohjekirjan mukaan sekä asetetaan kaikkialle oikeat momentit.

  Tähän saakka kaikki laakeripinnat ovat olleet todella hyvässä kunnossa! Myös kytkinkorien pinnat on todettu hyviksi. Visuaalisesti näkee kulumaa, mutta sormella kokeillessa ei kulumaa ole nimeksikään.

  Moottorin mukana tuli Heavy duty clutch platet sekä Heavy duty clutch springs (kuvassa pidemmät). En kyllä tiedä, minkä ihmeen takia tuohon ~50 hp menopeliin on Heavy Duty kytkinosia ostettu. Toivottavasti kytkinkahva ei tule liian jäykäksi. Asensin palikat sisään, kun olivat uusia ja valmiiksi ostettuna
  Braaaaap
 8.  
 9. #8
  Tämä ei oo tuorein kuva, mutta lisäsin työpisteelle valoa. Vielä pitäisi saada lisää...
  Tällaiset ruuvasin kiinni ja on muuten hyvät! Yhdellä ruuvilla kiinni hyllyyn. Saa tiltattua sivu- ja pystysuunnassa.

  https://www.puuilo.fi/epages/puuilo....ducts/10110890
  Liitetyt kuvat Liitetyt kuvat
  Braaaaap