Sivu: 4 / 4:sta EnsimmäinenEnsimmäinen ... 234
Tulokset 91:stä 113:een 113:sta
 1. #91
  Lainaa ltm kirjoitti Katso viesti
  Mielestäni liian tarkka suunnittelu vain pilaa muuten hyvän reissun.

  Moottoripyörällä kun olen reissuun lähtenyt, niin korkeintaan ensimmäisen yön majoitus on ollut varattuna ja muuten on menty minne etupyörä osoittaa. Illansuussa on alettu kortteeria etsimään ja joka kerta on lakanoiden välissä nukuttu. Aamulla on taas lähdetty tuhdin aamupalan jälkeen liikkeelle ja näin toimien on aina jossain vaiheessa myös kotiin päästy. Suuret kaupungit, kirkot, linnat yms on myös kierretty - kaukaa, jotta on päässyt keskittymään olennaiseen eli nauttimaan moottoripyörällä ajosta.

  Matkaan mukaan kaksi eri firman luottokorttia sekä käteistä, pyörän huolto ennen reissua ja vähän työkaluja, jesaria, nippusiteitä ja rautalankaa sekä yksi sidontaliina. Hyvänä taustatukena on omilla reissuilla ollut Autoliiton plus jäsenyys.

  Navigaattorin olen pitänyt tankkilaukussa suljettuna, niin ei ole sekään ollut häiritsemässä ja turhia ohjeita antamassa. Eihän sitä lomareissulla ole pakko tietää koko aikaa kymmenen metrin tarkkuudella missä ollaan.

  Vaikeintahan reissuun lähdössä on kotipihassa laittaa ykkönen sisään ja uskaltaa lähteä lopulta liikkeelle. Kyllä se reissu siitä lähtee onnistumaan eli rohkeasti vain liikkeelle!


  Tuossapa oikeestaan kaikki oleellinen

  Kun lähtee mopolla reissuun, siihen sisältyy niin paljon muuttujia ettei kaikkea voi millään käsikirjoittaa valmiiksi.

  Muutamia oleellisia seikkoja tietenkin on otettava huomioon kun matkaan lähtee. Yksi tärkeimmistä on se että kauanko aikaa on käytettävissä j apaljonko rahaa on käytettävissä.

  Tuolla Itä-Euroopassa pärjää satasen budjetilla per päivä, mutta pienellä huolimattomuudella saa meneen kaksikin sataa.

  Kun tullaan Saksan puolelle, paljon ajoa baanalla yms. mm. Polttoainekulut tuplaantuu, niin euroissa kuin litroissa. Ja muutoinkin isot tiet vie enemmän kuin uskoisikaan. Siellä motarin varrella ei syö vitosella edes mäkkärissä.

  Taasen liian tarkat suunnitelmat, päivätaipaleet ylipitkäksi...hommasta menee maku.

  Kuten aiemmin oon sanonut, kaikkea ei voi eikä ehdi kokea yhdellä reissulla.

  Makuasioita sanoi Musti, mutta edelleenkin olen sitä mieltä että moottoripyörällä liikuttaessa kandee keskittyä noihin elämyksiin pyörän päällä.
  Turistirysät ja muut jutut kandee käydä kokemassa ilman nahkakamppeita ja pyörää. Tehdä sitä mihin pyörä on parhaimmillaan..,kiertää pikkuteitä, pikkukyliä, minne ei muuten tulisi lähdettyä. Isojen kaupunkien keskustat...makuasia...en arvosta kovin korkealle, riippuu monesta...nämä suuret keskustat on parempiakin tapoja kokea kuin moottoripyörän kanssa seisten 35 asteen helteessä, pakokaasujen keskellä.

  Totta tuo navigaattorikin...tiettyyn osoitteeseen mennessä siitä tietysti on suuri apu, muutoin...ajaa minne tie vie ja fiilis vetää.

  Kun ongelmia tulee, miettii sitten kun tietää mikä se ongelma on.

  Perusasiat kuntoon . Vakuutukset, pyörä kuntoon, rahaa käteisenä ja kortteina.

  Ja kuten tuossa lainauksen lopussa sanottiin....reissu alkaa lähtemisestä.
 2. #92
  Tässä vaiheessa kevättä, kun kesän reissuun on laivaliput varattu ja pyörä huolettukin, voi jo vähän fiilistelläkin.
  Parasta reissussa on reissuun lähtö, kohti (minun tapauksessani) Vuosaaren satamaa.
  Olut Finnlinesin, toivottavasti sää sallii, kannella.
  Ensimmäinen aamu Saksassa (toivottavasti aurinkoinen), baana aukeaa kohti etelää ja kaasu selälleen.

  Yleensäkään toiveet onnistuneelle reissulle ovat pieniä asioita. Hyvä sää, aurinkoa, mieluummin kuumaa kuin kylmää. Uusia, kauniita maisemia, mukavia kyliä ja kaupunkeja. Hyvää ruokaa ja juomaa.

  Tärkein asia on kuitenkin, olla reissussa.

  Tällä ei ollut juuri mitään tekemistä aloituksen kanssa, mutta piti vähän fiilistellä.
  ZZR 1400
 3. #93
  Lainaa ltm kirjoitti Katso viesti
  Mielestäni liian tarkka suunnittelu vain pilaa muuten hyvän reissun.

  Moottoripyörällä kun olen reissuun lähtenyt, niin korkeintaan ensimmäisen yön majoitus on ollut varattuna ja muuten on menty minne etupyörä osoittaa. Illansuussa on...
  Liian tarkasta suunnittelusta samaa mieltä, muuten olen vähän eri linjoilla. Mitään oikeaa tapaa ei ole, mutta tässä näkee sen, että porukalla ajellessa pitäisi kaikilla olla suunnilleen samansuuntaiset ajatukset. Mieluusti kalustokin olisi sillain sopiva, että matkavauhti on kaikille passeli. Custom on huono "kaveri" kyykylle, tai matkapyörälle. Muutenkaan customit ei mielestäni ole matkapyöriä. Oma mielipide siis vaan..

  Me varaillaan eka yö yleensä vasta laivalla, koska säätiedot ovat siinä vaiheessa aika luotettavia. Illansuussakin on tullut etsittyä majapaikkoja ja toki siinä onnistuttukin. On vaan niin, että onnistuminen on kiinni mm. loma-ajankohdasta ja siitä, montako matkaajaa haluaa yöpyä samassa paikassa. Vielä neljällekin löytyy yleensä helposti kaksi huonetta, mutta jo 5-6 henkeä saattaa tuottaa vaikeuksia - isommasta porukasta puhumattakaan.
  Käytännössä varataan siis majapaikka edellisenä päivänä, ei tosin aina..

  Suuret kaupungit mekin kierretään, mutta kyllähän ne linnat sun muut kiinnostavat nähtävyydet samalla reissulla katsellaan. Ei sinne samalle suunnalle yleensä uudestaan eksy, ihan siis siksi. Myös siksi, että se on mielekästä.

  Tykätään ajella Euroopassa pitkin pikkuteitä, jos vaan on aikaa. Garmin on tällöin koko ajan käytössä, koska muuten karttaa täytyisi pysähtyä katsomaan vähän väliä - tai sitten täytyisi olla reitin suhteen aivan mieletön muisti. Navi myös siksi, ettei tarvita turhia varmistelutankkauksia. Myös majapaikka löydetään joskus navin avulla, hyviä kokemuksia siitäkin arpomisesta. Ollaan jouduttu / päästy sellaisiin majapaikkoihin, joihin muuten ei oltaisi ikinä eksytty.
  Viimeksi muokannut: J@ck; 20.04.2017 klo 21:36.
  S1000XR ja Winha 340. Aiempia K1300S, K16GT, K1200S, K1200RS x 2, Virago 1100, Kawasaki Mach III, Suzuki T250, Yamaha DT125, Mz 125 jne..
  Route 66 - 2006.
 4. #94
  Jos kysyy että "mikä olis hyvä matkapyörä", niin vastaukset voi olla Heritage, GS, Huayjabusa, PanEuropean tai mitä vaan. Kaikki ovat oikeita vastauksia jollekkin mutta mikään ei ole kaikille. Kertoo siitä että tapoja reissata on monia, niin on myös reissupyöriä erilaisia.

  Että ns. matkapyörien evoluutio on mennyt tietyyn suuntaan kertoo siitä mitä suuri osa touraavista haluaa. Ison koneen lupsakka luonne, suojaava kate, iso leili, kookas runko tyypillistä. Kaikki tähtäävät matkailun pienten epämukavuuksien poistoon. Toisaalta vois ajatella että se iso painokin rupee tympimään jossain vaheessa. Mutta kaikkee ei voi saada samaan pakettiin.

  Nykyiselle ns. matkaenduroiden suosiolle on hyvät käytännön syyt, toki on siinä muotiakin mukana.

  Jos tykkää muuten sportimmasta fillarista, niin sitten reissuunkin sillä. On helpompaa varustella kyykky matkailuun sopivaksi kuin rueta Goldwingiin laittaa rata-alustaa ja clipareita.

  Jos ei voi sietää ajatusta että pyörä on hajuton mauton Corolla niin sit semmoista ei pidä ostaa vaikka kuinka olis käytännöllinen reissuvehje. Sehän vaan vituttais koko ajan ajaa semmosella. Kunhan vaan muistaa sen ns. sielukkaan pyörän oikkuissa ne syyt miksi tämmönenkin piti valita.

  Teknisesti epävarma tai kovin möykkäävillä putkilla varustettu laite laskee reissufiiliksiä suht nopeasti.

  Eli summaten; itselle sopiva matkapyörä on mitä moninaisimpien kompromissien optimi. (juhlavasti ilmaistu eikö vaan )

  Itelläni jos olis 5 donaa käytettävissä matkapyörän hankintaan, niin hommaisin Moto Guzzi California EV:n.
  Att tänka innan man talar är som att torka sej i röven innan man skiter... - Arne Anka
 5. #95
  Tossa taas reissua miettiessä tuli taas kysymyksiä mieleen mihkä en nyt heti googlella löytäny vastausta. Miten ulkomailla (meidän reitin maissa) toi sakotusraja menee? Vai meneekö naamakertoimen perusteella? Ei ny oo tarkotus paahtaa kahva auki, mutta mielestäni olis ihan hyvä tietää.

  Mietittiin reitiksi myös tosta merenrantaa pitkin koko reissu eli tsekit jäis seuraavaan kertaan. Jos sieltä tulee jotain hyviä paikkoja mielee, nii saa kertoa! Eli viro-latvia-liettua-puola-saksa-tanska-ruotsi kartasta kun kattoo merenrantaa pitkin.

  Sen verran vähän nykyää vissii tallinnassaki käy, että tuli ihan yllätyksenä toi viking fstr. Pitäis paahtaa n.1h 30min tosta yli ja ihan kohtuu hintanenki. 77€ tais näyttää 2äijää 2pyörää yhteen suuntaa.
 6. #96
  Ei mene ihan niin että "ulkomailla"... ...jokaisessa maassa on omat kuvionsa miten sakotus menee ja liikennevalvonta yleensäkin.
 7. #97
  Lainaa Karza kirjoitti Katso viesti
  Ei mene ihan niin että "ulkomailla"... ...jokaisessa maassa on omat kuvionsa miten sakotus menee ja liikennevalvonta yleensäkin.
  Kiitos tästä tiedosta.

  Ps. Jos luet viestiä vähän pidemmälle, niin maat ovat siinä lueteltu mihin kaipaisin tietoa.
  Viimeksi muokannut: bigtonza; 26.04.2017 klo 11:48.
 8. #98
  Lainaa bigtonza kirjoitti Katso viesti
  Tossa taas reissua miettiessä tuli taas kysymyksiä mieleen mihkä en nyt heti googlella löytäny vastausta. Miten ulkomailla (meidän reitin maissa) toi sakotusraja menee? Vai meneekö naamakertoimen perusteella? Ei ny oo tarkotus paahtaa kahva auki, mutta mielestäni olis ihan hyvä tietää.
  tässä jotain tietoa. Käytännön kokemusta ei ole.
  BMW r1100s,K1200gt Ex: Suzuki bandit 1200s -02,Hd electra glide -92, hd sportster 1200 -94, Honda cbr1000f -92,Kawasaki 550ltd
  A-AL-BIH-CZ-EST-FIN-H-HR-I-KV-LT-LV-MD-MK-MNE-N-PL-RO-S-SK-SLO-SRB-UA
 9. #99
  Lainaa woke kirjoitti Katso viesti
  tässä jotain tietoa. Käytännön kokemusta ei ole.
  Kiitoksia . Tarvii kattoo löytyskö tota kautta se sakottamisraja mistä alotetaan rankasemaan.
 10. #100
  Niinkun tuossa Karza sanoikin.. se vaihtelee, mutta yksi asia on varma. Kuuklesta et sitä löydä, ja paikallinen konstu haistattaa huilut jos yrität kertoa että tälläisellä foorumilla kerrottiin varmaa tietoa toleransseista.

  Älä taasen loukkaannu, mutta nyt hiukan jäitä hattuun. Sen kuitenkin on varmaa ajamalla tienvarteen pykättyjen pyöreiden merkkien mukaan voi olla kohtuullisen varma, ettei sakkoa tule ylinopeudesta.... se saattaa tulla jostain muusta tai sitten ei....se on sitä matkantekoa noin yleensä.
  Viimeksi muokannut: TuppervaariNG; 27.04.2017 klo 01:56.
 11. #101
  jännää ton listan mukaan vankeus tuomio neljässä eri maassa huomattavasta yli nopeudesta
 12. #102
  Pohdin tässä ekan Euroopan reissun jännityksen saattelemana et pitäiskö vaihtaa etu- ja takagummi kuitenkin jo Suomes...? Noilla kyl ajelis viel varmaan 2000-3000km et jättäiskö jonnekin Puola,Slovakia,Italia ton vaihdon kumminkiin
  Suzuki Hayabusa vm.2010 2017->
  ex. Suzuki GSF 1250SA vm.12 2015->R.I.P 2017 19.6 Sveitsissä
  ex. Yamaha FZ6N vm.04 2012->2015
 13. #103
  Lainaa Jan76 kirjoitti Katso viesti
  Pohdin tässä ekan Euroopan reissun jännityksen saattelemana et pitäiskö vaihtaa etu- ja takagummi kuitenkin jo Suomes...? Noilla kyl ajelis viel varmaan 2000-3000km et jättäiskö jonnekin Puola,Slovakia,Italia ton vaihdon kumminkiin
  Itse en viitsi lomareissuun jättää mitään tuollaisia huoltojuttuja, pyörä kuntoon ennen lähtöä. Miksi stressata itseään vahtimalla renkaiden jäljellä olevia kilometrejä ja etsimällä sitä vielä hiukan edullisempaa rengasliikettä.
  Toki jokainen tavallaan.
  ZZR 1400
 14. #104
  Lainaa Jan76 kirjoitti Katso viesti
  Pohdin tässä ekan Euroopan reissun jännityksen saattelemana et pitäiskö vaihtaa etu- ja takagummi kuitenkin jo Suomes...? Noilla kyl ajelis viel varmaan 2000-3000km et jättäiskö jonnekin Puola,Slovakia,Italia ton vaihdon kumminkiin
  ^^kuten edellä. Itse valmistaudun siten ettei muutaman viikon reissulla tarvisisi tehdä mitään hankintoja, miehen ja pyörän ruokkimista ja juottamista lukuun ottamatta. Eikä joka paikassa ole saatavana just sitä kumia just siinä koossa kun tahtois. Jos jättää sen varaan että "ostan matkalta", niin herkästi palaa arvokasta reissuaikaa tavaran metsästykseen.

  Ja jos bahnilla innostuu niin takasen keskikohta hupenee niin että sen huomaa joka tankkauksella.
  SF 1098S
  MTS 1200S
  1190R
 15. #105
  Viimeisimmän reissun opetukset (yleisluontoista):

  1. Kannattaa treenata ennakkoon kytkinkättä, sitä koetellaan ryömivissä ruuhkissa. On karua, jos käy kuin minulle aiemmin, että matelevassa tietyöruuhkassa (=ei piennarta tai levikettä tarjolla) alkaa kytkinkäsi krampata. Nyt treenasin käsiä ennakkoon eikä ollut mitään ongelmaa useissa ryömivissä ruuhkissa.

  2. Majoitukset kannattaa hakea moottoritien sivustoilta, eli liittymästä pikkutielle ex tempore tai ennalta katsotun pikkukaupungin majataloon. Tien varren hotellien hinnat ovat kauheita ja nämä pikkukaupunkien hotellit tai b&b:t usein sympaattisia ja palvelualttiita (=voit saada pyykit pestyä samaan hintaan tms.).

  3. Entisessä Itä-Saksassa ei ole bensa-asemia samalla tavalla kuin lännessä. Eli tankkaa aina kun on mahdollisuus. Itse ajoin autobahnia 130 kilometriä näkemättä huoltoasemaa, 30 kilometrin jälkeen oli kyltti että huoltoasema 35 km, mutta paskat - liittymä oli suljettu. 60 km seuraavalle asemalle, ja melkeinhän sinne bensa riittikin. Rkele.
  I am afraid I was very, very drunk
 16. #106
  ekaa reissua tässä suunnitelen jo vaikka korttia vasta ajelenkin..

  ideana ois mennä valenciaan maaliskuussa, eli todennäisin ja varmaan ainut mahdollisuus ois ottaa laiva saksaan ja ajaa siitä, mutta onkohan rostock yms pohjois-saksassa sulaa jo maaliskuussa ja onko siinä jotain muita muuttujia siihen aikaan vuodesta?

  pääseeköhän sisiliasta laivalla espanjaan?
  kiitos
  Viimeksi muokannut: Keesy; 11.05.2018 klo 13:24.
  Jesse Hyvärinen
 17. #107
  Lainaa Keesy kirjoitti Katso viesti
  ekaa reissua tässä suunnitelen jo vaikka korttia vasta ajelenkin..

  ideana ois mennä valenciaan maaliskuussa, eli todennäisin ja varmaan ainut mahdollisuus ois ottaa laiva saksaan ja ajaa siitä, mutta onkohan rostock yms pohjois-saksassa sulaa jo maaliskuussa ja onko siinä jotain muita muuttujia siihen aikaan vuodesta?

  pääseeköhän sisiliasta laivalla espanjaan?
  kiitos
  Rostockissa on maaliskuussa yleensä aikainen kevät, ei lunta, päivällä +10 tai enemmän, illalla/yöllä voi olla aika kylmä. Hyvin pystyy ajamaa, ei mitään ongelmaa.
  Sisiliasta pääsee ainakin Sardiniaan josta pääsee Barcelonaan. Tuohon aikaan hotelleissa on tilaa. Alppien seudulla voi sitten olla lunta joten vuoristoja kannattaa vältellä. Solien tilanteesta en osaa sanoa tuohon vuodenaikaan, Huurus siellä on ajellut keväälläkin. Luulisi että niistä pääsee hyvin.
 18. #108
  Herra Heinäkuu JMH:n avatar
  Liittyi Jul 2010
  Paronin Tilukset
  MotOrg ry jäsen
  Lainaa Keesy kirjoitti Katso viesti
  ekaa reissua tässä suunnitelen jo vaikka korttia vasta ajelenkin..

  ideana ois mennä valenciaan maaliskuussa, eli todennäisin ja varmaan ainut mahdollisuus ois ottaa laiva saksaan ja ajaa siitä, mutta onkohan rostock yms pohjois-saksassa sulaa jo maaliskuussa ja onko siinä jotain muita muuttujia siihen aikaan vuodesta?

  pääseeköhän sisiliasta laivalla espanjaan?
  kiitos
  Excel esiin, ja otat pyörän rekkarahdin Etelä-Eurooppaan + lenno(t) mukaan laskelmiin, ellei reissun idea nimenomaan ole ajaa Valenciaan.

  Milanosta Valenciaan työntäminen voi olla miellyttävämpää kuin saman tekeminen Posiolta.
  02 Mille R
  Kaikki kirjoittamani on lähes poikkeuksetta täyttä paskaa, eikä sitä ole tarkoitettu kenenkään silmille, vaan tulisi pikemminkin moderoida helvettiin... ja heti.
  Ajolinjani ovat kuin Hendrixin soolot. Ennalta-arvaamattomia, ja aina erilaiset.
 19. #109
  Lainaa Keesy kirjoitti Katso viesti
  , mutta onkohan rostock yms pohjois-saksassa sulaa jo maaliskuussa
  KVG: "Rostock monthly weather".
  Joskus ajelin reippaassa lumisateessa Saksan läpi ja ajankohta oli juurikin maaliskuun loppu. Rekkojen perässä köröttelin, koska niistä jäi sulat urat muuten loskaiselle tielle. Oli tavallista kylmempi kevät.
 20. #110
  Lainaa JMH kirjoitti Katso viesti
  Excel esiin, ja otat pyörän rekkarahdin Etelä-Eurooppaan + lenno(t) mukaan laskelmiin, ellei reissun idea nimenomaan ole ajaa Valenciaan.

  Milanosta Valenciaan työntäminen voi olla miellyttävämpää kuin saman tekeminen Posiolta.
  joo siis ajaminen ois juurinkin se tarkoitus ja mahollisimman paljon ajaen.

  ihan mielenkiinnosta mistä läytää enemmän tietoa noista rekkarahdeista ja missä hinnoissa semmoset pyörii?
  Jesse Hyvärinen
 21. #111
  Herra Heinäkuu JMH:n avatar
  Liittyi Jul 2010
  Paronin Tilukset
  MotOrg ry jäsen
  Lainaa Keesy kirjoitti Katso viesti
  joo siis ajaminen ois juurinkin se tarkoitus ja mahollisimman paljon ajaen.

  ihan mielenkiinnosta mistä läytää enemmän tietoa noista rekkarahdeista ja missä hinnoissa semmoset pyörii?
  Täällä on triidi. Niinivirta ja Motologistica tulee äkkiä mieleen hommaa hoitavista.

  Paljon ajamisesta sen verran, että voi ajaa paljon Pyreneillä tai maaliskuun loskassa Pohjois-Saksassa. Voi olla hyväkin keli tosin. Valintojen maailma ja kokeilemalla oppii.
  02 Mille R
  Kaikki kirjoittamani on lähes poikkeuksetta täyttä paskaa, eikä sitä ole tarkoitettu kenenkään silmille, vaan tulisi pikemminkin moderoida helvettiin... ja heti.
  Ajolinjani ovat kuin Hendrixin soolot. Ennalta-arvaamattomia, ja aina erilaiset.
 22. #112
  Lainaa Keesy kirjoitti Katso viesti
  joo siis ajaminen ois juurinkin se tarkoitus ja mahollisimman paljon ajaen.

  ihan mielenkiinnosta mistä läytää enemmän tietoa noista rekkarahdeista ja missä hinnoissa semmoset pyörii?


  400€-500€ suunta.

  Esim.
  http://www.moottoripyora.org/keskust...%C3%A4-rekkaan
  tai vain googleen rekka+moottoripyörä+italia / espanja / saksa
  Saksassa mopon voi laittaa myös Junaan.
  Kannaatta miettiä tosiaan missä ajaa, 3-4 räntäsateessa vai sama aika 20C lämmössä, samoin mitä teitä ajaa, 1500km/päivässä motaria vai 250km mutkapätkää.

  21 päivää lähtöön...
  Sachs 50cc 6x, Solifer SM 50cc -78 ... Vt750 - 06, FJR -07, VFR 1200 CX />Alias/karivei
 23.  
 24. #113
  Lainaa Mrvexin kirjoitti Katso viesti
  400€-500€ suunta.

  Esim.
  http://www.moottoripyora.org/keskust...%C3%A4-rekkaan
  tai vain googleen rekka+moottoripyörä+italia / espanja / saksa
  Saksassa mopon voi laittaa myös Junaan.
  Kannaatta miettiä tosiaan missä ajaa, 3-4 räntäsateessa vai sama aika 20C lämmössä, samoin mitä teitä ajaa, 1500km/päivässä motaria vai 250km mutkapätkää.

  21 päivää lähtöön...
  No onhan se totta, että alle +23 asteen kelissä ajelu on tuskallista. Yhtä tuskallista olisi tehdä reissu pelkästään mutkateillä päivänsä viettäessä. Reissu on kokonaisuus, siihen kuuluu erilaisia teitä ja maisemia. Ennen kaikkea paljon muutakin kuin pelkkää mp-ajelua.
  ZZR 1400
Sivu: 4 / 4:sta EnsimmäinenEnsimmäinen ... 234