Tulokset 1:stä 11:een 11:sta
 1. #1
  Googlaamalla ei meinaa löytyä niin kysytään täältä: onko kellään kokemuksia otsikonmukaisesta kypärästä? Evo malli on siis ilmeisesti päivitetty versio RPHA Max -kypärästä?

  Lähinnä kiinnostaisi onko RPHA Maxissa ilmenneitä ongelmia korjattu Evo mallissa, jonka ongelmiin kuuluu netistä lukemani mukaan mm. sadeveden roiskuminen visiirin sisäpuolelle ja kypärän sisällä käyvä kova ajoviima vaikka räppänät olisi suljettuina.

  Voi myös ehdottaa vaihtoehtoista avattavaa kypärää <400 hintaluokassa tai tarjota käytettyä xl-koossa.
 2. #2
  En ole vielä päässyt kokeilemaan, mutta vaikuttaa paremmalta kuin edeltäjä. Sadevettä roiskuu visiiriin monessakin kypärässä, mm Neotec (itsellä) ja Schubert C3, vaikka monet luulevat itse visiirin vuotavan ylhäältä. Aika luonnollistahan on yleensäkin, että sisään virtaava ilma imee mukanaan vettäkin, joka roiskuu visiirille. HJC:ssä epäilyttää takaraivolla olevat avoimet poistoilman aukot, joista ainakin paikallaan ollessa voi tulla vesi sisään. Joissakin malleissa reikien päällä on lippa.

  Tuota evoa sai talvella briteistä kotiin 260€, joten tilasin kokeiluun.
 3. #3
  Ei ainakaan itsellä tuosta mitään pahaa sanottavaa ole, joskin tietysti kokemukset ovat aina ja kaikkialla subjektiivisia. Vettä en ole huomannut niistä takana olevista rei'istä sisään tulevan. En tosin ole onnistunut paikallistamaan mitään muutakaan varsinaista "vuotokohtaa" vaikka muutamaan kertaan viime kesänä satuinkin osumaan sateeseen.

  Ainakin itselleni tuo kypärä pitää äänet kaikin puolin hyvin ulkopuolella eikä mitään korvatulpparatkaisua ole tarvinnut. Senan SMH asettautui nätisti kypärään sisään eikä ulkopuolinenkaan osa tunnu aiheuttavan ongelmia.

  Pari isohkoa hyönteistä on halunnut tähdätä itsensä suoraan kypärän päällä olevaan ilmanottoon, ja niiden siivoaminen on osoittautunut aikaa vieväksi näpertelyksi. Pitänee kaivaa esiin ohje jolla se kyseinen rakennelma avautuu siivouskuntoon tai käyttää muuten luovuutta
  Dear Optimist, Pessimist and Realist!

  While You guys were busy arguing about the glass of water, I drank it.

  Sincerely

  The Opportunist
 4. #4
  Saako tuohon HJC kypärään poskipaloja erikseen.

  Nyt on vanha ja hyväksi kokemani HJC avattava.
  Mulla on vain sellainen pyöreä pullaposki naama, kun löi luukun kiinni, niin puristi niin ettei oikein pystynyt puhumaan.
  Aikoinaan ratkaisin ongelman tilaamalla ohuemmat poskipalat. Saako niitä vielä tähän uudempaan malliin?
  BMW R 35
  BMW R 1100RS
 5. #5
  Kyllä saa poskipaloja, ainakin ulkomailta.

  Riders will sometimes need to change the cheek pads that come installed in their helmets. Some people need a little more or less space, while others simply need to install a fresh set of pads for better comfort (and smell)
  The pads both come out and can be installed quite easily
  Use the chart below to figure out what size cheek pad you currently have based on your helmet size, and then pick a replacement set based on your need
  Here is a link to HJC’s website where you can download helmet manuals by model. You’ll find information on installing and removing shields, base plates, cheek pads, chin curtains, etc, as well as helmet care and cleaning.

  Sizing Information

  Use this table to determine what cheek pad size you currently have:

  Helmet Size Cheek Pad Size
  XS 37mm
  Small 32mm
  Medium 32mm
  Large 27mm
  XL 27mm
  XXL 22mm

  You can buy the same thickness of cheek pad if you like the fit of your helmet and just need a replacement set. Or you can buy a different thickness cheek pad to adjust the fit as all the cheek pads are interchangeable.

  Changing cheek pads to change the helmet fit: To get MORE room in your helmet, you need to buy a THINNER cheek pad. To get a TIGHTER fit, you need to buy a THICKER cheek pad. Example: If you have a size Large RPHA Max helmet, you have cheek pads that are 27mm thick. If the helmet is a little loose around your cheeks, a 32mm pad would give you a tighter fit.
 6. #6
  Jos joku on katsellut tätä HJC:n R-PHA Max Evoa, mutta ei ole raaskinut hankkia korkeasta hinnasta johtuen, niin nyt saatavissa alennuksella. Mm. Motonetin normihinta 489 - 509,- ja tarjoushinta loppuerästä väristä riippuen 366 - 381,-, mutta...

  FC-motosta tilasin juuri äsken kyseisen ruukun ja hintaa ei jäänyt enää toimitettuna kuin 254,-! Alennettu hinta 299,-, tuosta pois 15% Black Friday-tarjousta ja 150,- ylittävästä ostoksesta ei postikuluja Halvimmat perusvärit olisi saanut 237,-.

  Tuossa linkki FC-Moton HJC:n avattavien kypärien valikoimaan. Oli siellä muistakin merkeistä tarjouksia...
  Mutkaista tietä näkymättömiin... Honda CBR1000F -93
 7. #7
  Lainaa -perttu- kirjoitti Katso viesti
  Jos joku on katsellut tätä HJC:n R-PHA Max Evoa, mutta ei ole raaskinut hankkia korkeasta hinnasta johtuen, niin nyt saatavissa alennuksella. Mm. Motonetin normihinta 489 - 509,- ja tarjoushinta loppuerästä väristä riippuen 366 - 381,-, mutta...

  FC-motosta tilasin juuri äsken kyseisen ruukun ja hintaa ei jäänyt enää toimitettuna kuin 254,-! Alennettu hinta 299,-, tuosta pois 15% Black Friday-tarjousta ja 150,- ylittävästä ostoksesta ei postikuluja Halvimmat perusvärit olisi saanut 237,-.

  Tuossa linkki FC-Moton HJC:n avattavien kypärien valikoimaan. Oli siellä muistakin merkeistä tarjouksia...
  kiitos vinkistä!
 8. #8
  HJC-rikki2.jpg

  RPHA MAX kesti 4-vuotta huoletta aukoa, välillä visiiri auki leukasuojaa aukaistaessa ja välillä leukasuoja ylös visiirin ollessa alhaalla - miten milloinki. En muista kyllä tiputtaneeni että olis murtunu, on tietysti voinu saada hittiä jostakin, mutta ehkä muovi vaan tuli tiensä päähän ja viime kesän reissulla yks kerta se sitten petti. Liekö olis pidempään kestänyt jos olisi joka kerta muistanut avata "paketin visiiri alhaalla", ei ehkä saranapalaa rasittais yhtä paljon.

  Muuten olen ollut kyllä erittäin tyytyväinen, ei ole vesi tullut sisään jos visiirin on muistanu kiinni pistää..

  P.S. Joku tietysti sanoo, että käyttöohjeessa neuvotaan avaamaan kypärä visiiri alhaalla...
 9. #9
  Tuo kuva kertoo valitettavan selvästi, että leukasuojalla ei ole tuossa kypärässä muuta virkaa kuin tuulensuoja. Itselle tuo ainakin on jälleen yksi hyvä syy jättää avattavat ruukut kaupan hyllylle... Toivottavasti kukaan sellaista hankkiva ei kuvittele saavansa umpimallin veroista suojaa.
 10. #10
  Tuon saa Allright- kaupasta varaosana. Itsekkin otsin tuollaisen kun kypärä putosi lattialle ja leuka irtosi. ihan samaa ajattelin kuin Samikin. Käyttömukavuudesta voi joutua maksamaan joku päivä kovan hinnan.
 11.  
 12. #11
  Leukaosahan on lukittuna kiinni hiukan tukevammilla metalliosilla, mutta turhan heppoinen kohtahan tuossa on ja nimenomaan leukaosa auki tuohon kohdistuu rasitus ihan normikäytössä. Aavistuksen tukevampi Neotecissä, mutta samankaltainen. Kerran konttasin suupertin vastaavalla ja leukaosa jäi ehjäksi vaikka visiiri ja muut irtoavat hilppeet kyllä hajosivat.

  Nykyisellä kokemuksella en ehkä ostaisi tuota HJC:tä. Aurinkovisiirin mekanismi hiukan hankala ja vipu 'rikkoo' yhtenäisen kuoren päälaella. Visiirien optiset ominaisuudet tavallista heikommat. Melutaso korkeahko. Tuuletus liiankin hyvä kylmempiin keleihin. Mutta johonkin 250€ hintaan suht ok avattavaksi.
  Viimeksi muokannut: hidas57; 09.01.2018 klo 16:50.