Tulokset 1:stä 24:een 24:sta
 1. #1
  Palataanpa ajassa kesään 2013 jolloin selailin nettimotoa ja silmään iski ilmoitus 85-mallisesta gsxr seiskapuolikkaasta jonka mainostettiin olevan helppo museointiprojekti, osiltaan lähes täydellinen ja orginaalikuntoinen. Vannoutuneena suzuki miehenä alkoi kiinnostus tätä legendaarista ensimmäisen vuosikerran kikseriä kohtaan nousta ja kun otin mallista enemmän selvää oli ostokuume jo sitä luokkaa että oli soitettava myyjälle. Myyjä kertoi ostaneensa pyörän, ajanut kerran ja sitten purkanut atomeiksi, i, putsaneen rungon, moottorin ja sitten kiinnostus oli lopahtanut. Tekniikka kuulemma kunnossa koska oli ennen purkamista toiminut moitteita, mutta eipäilys nousi silti koska moottorissa ei nyt ollut öljyjä saatikka kaasuttimia kiinni. Katteet olivat myyjän mukaan erinomaiset mitä nyt pari naarmua löytyy...


  Innostus oli sitä luokkaa että pienet asiat eivät haitanneet ja lähes siltä istumalta lähdettiin 400 kilsan päähän suizaa katsomaan. Siistissä tallissa suiza nökötti siistin oloisen rungon, moottorin ja uusien renkaiden kera. Vanteet ja etulokari oli vastamaalattu joka oli tietysti hyvä juttu. Muut irrallaan olevat osat oli ladottu laatikoihin sekaisin ilman minkäänlaista järjestystä ja tämä ei sitten ollutkaan niin hyvä juttu. Ainakin kaikki osat tuntuivat löytyvän jopa alkuperäinen pakoputki lämmönsuojaritilöinen löytyi. Katteet olivat hyviä ja ei hyviä, lähinnä etukatteet näyttivät surkeiltä, naarmuja sekä halkeamia täynnä ja ties kuinka monesti korjattu..  Projektoinnin aloitin pakoputkistosta jonka raapaisin puhtaaksi, suhautin uuden maalin niskaan ja puliseerasin lämmönsuojaritilän.  [url]http://www.moottoripyora.org/keskustelu/attachment.php?attachmentid=12626&stc=1&d=14874070 14[/url

  Kaasuttajat purettiin nippeleiksi sekä puhdistettiin huolellisesti ennen asennusta. Kaasuttimet, putkisto, öljynjäähdytin, öljyt sisään, uusi akku paikallensa ja eikun kokeilemaan. Pitkän startin jälkeenn suiza heräsi kuin heräsikin eloon vaikkakin vain kolmella sylinterillä. Käynnin ontumisen syyt löytyivät sytystulpista sekä heikoista johdoista. Kone kävi nyt aika hienosti eikä mitään venttiileissä tai laakereissa kuullostanut olevan pielessä.

  Ajaminen jäi odottamaan kerta jarrut saatika sähköt eivät ollleet kunnossa. Jarrusatulat olivat aika pahasti jumissa kun männät sai irti vasta rasvaprässin avustuksella. Puhdistelu, herkistely, uudet tiivisteet, maalaus sekä palat saivat nämä uudenveroisiksi.

  Jarrujumpan jälkeen aloin keskittymään kateprojektiin ja tästä sitten koko projekti otti todella pahasti takapakkia jos ainakin aikataulua miettii vaikkakaan projektille ei mitään valmistusajankohtaa koskaan ole ollutkaan..
  Maalit hioiń pois, alta paljastui useita korjauksia jotka olivat pettäneet ja uusia korjauskohtia oli runsaasti tehtävä.

  Hylkäsin koko projektin vuodeksi kun ei ollut inspistä yhtäään jonka jälkeen kampesin itseni projektin pariin mutta tästä ensi kerralla lisää
  Liitetyt kuvat Liitetyt kuvat
  Yamaha ei pamaha
 2. #2
  Sen verran legendaarisesta rätkästä kyse, että entisöinti kannattaa tehdä kunnolla.
  Tuommoinen on arvossaan, kun kunto on A-luokkaa.
  You have been banned for the following reason:
  alko vittuilee

  Date the ban will be lifted: Ei koskaan
 3. #3
  .... niin mentiin aina alkuvuoteen 2015 ennenkuin taas suiza projekti heräsi hetkeksi eloon kun raahasin etukatteet töihin ja talviloma oli otollisinta hoitaa tätä hommaa etiäpäin. Olin jo aikaisemmin tilannut automaalit.netistä mipan valikoimista löytyvän super white maalin pääväriksi, sinisten jäädessä vielä odottamaan omaa vuoroaan.

  Hommahan meni silleen että loppujen lopuksi kelpuutin katteista ainoastaan 3 kappaletta käyttöön ja kaikki muutu uusiksi.. pohjatyöt, maalit, teipit lakat jne. Etusivukate ja alasivukatteet vuorasin jokseeenkin täydellisesti lasikuidulla koska halkeamia oli perkeleesti että mikään pikkufiksi ei tekisi näistä hyvää. Useat kaatumiset, heikot korjaukset ja vanha hauras muovi ei ole hyvä yhdistelmä...

  Yritin laminoida kuidun mahdollisimman tasaisesti katteisiin ettei kittauksesta tai hionnasta tulisi ihan mahdotonta hommaa. Kahden kuitukerroksen jälkeen leikkaisin ylimääräiset pois sekä levittelin ensimmäiset kerrokset kittiä niskaan. Muutaman kittaa/hio kittaa/hio hetken jälkeen vedin päälle kalusteteollisuudessa käytettävän paksun pohjamaalin joka suuresti muistuttaa ruiskukittiä ja peittää hienosti pienempiä pohjatöiden virheitä kuten hiontanaarmuja. Pohjamaalin huolellisen hionnan jälkeen oli vuoro ruiskuttaa punainen hiontaväri joka paljastikin vielä joitan pinnanvirheitä. Nämä hoidettua saatoin alkaa miettiä pintavärin ruiskuttamista.


  Ennen tätä projektia olin ruiskumaalanut yhden tankin sekä sen lisäksi joitain satunnaisia kattetita joten kokemusta ei ihan hirveästi mutta tekemällä oppii parhaiten . Ensin ruiskutin ns. tartuntakierroksen, kävin kahvilla välissä ja jatkoin ruiskuttamalla seuravaan kaksi kierrosta. Tarkastelin ensimmäisenä pohjien onnistumista, sitten ruiskutusjälkeä ja lopuksi roskien määrää. Oikeastaan kaikki onnistui hienosti eikä mikään mennyt munilleen, no tietysti 2 valumaa sekä joitain roskia pinnalle tuli mutta tämähän ei olisikaan lopullinen pinta.
 4. #4
  Herra Heinäkuu JMH:n avatar
  Liittyi Jul 2010
  Paronin Tilukset
  MotOrg ry jäsen
  Häh? Viestien välissä vaihtui nicki. Kuitenkin kuten lario sanoi, niin käytä aikaa ja vaivaa, jos mahdollista. Kunnolla onnistuessaan tällainen duuni on kansainvälisissä lehdissä, joten muista dokumentointi kanssa.
  02 Mille R
  Kaikki kirjoittamani on lähes poikkeuksetta täyttä paskaa, eikä sitä ole tarkoitettu kenenkään silmille, vaan tulisi pikemminkin moderoida helvettiin... ja heti.
  Ajolinjani ovat kuin Hendrixin soolot. Ennalta-arvaamattomia, ja aina erilaiset.
 5. #5
  2015 projekti jäätyi oikeastaan siihen kun sain katteet valkoisiksi ei ollut mukamas taas aikaa vaan muut asiat sekä projekti painoivat päälle. Keväällä sentään posti toi nakkilasta uudet tupet sekä ketjunsuojan.

  2016 kesällä vihdoista viimein tilattua tarrasarja joka jäi odottamaan aina tämän vuoden tammikuuhun ennen käyttöä. Siniset sävyt löysin hämmästyttvästi motonetin hyllystä jotka sopivat kuin nenä päähän..  Teipatessa huomasin ettei keskimmäisen sivukatteen teipit sopineet mitenkään ja tajusin että ne ovat 87-mallista jossa tuo kate on erilainen. Nyt edelleen odottelen sitä mutta muut katteet ovat saanet lakan päällensä

  Osatkin alkavat olla hyvin hallussa kun onnistuin hankkimaan piiiiitkän etsimisen kaasukahvankatkaisijan. Oikeastaan enää puuttuvat nuo teipit ja jarruletkut jotka jo tilasin mc-scatterila mutta olivat sitten kuitenkin lopussa
 6. #6
  Nämä olivat kuuluisia heikoista katteistaan,niin eka sukupolven 1100 ja 750,halkeilivat muovit ruuvien alta
  .Mutta loistavaa,tuo ainoa oikea tapa 85-750,gixxerille,alkuperäiseksi vaan.Itse omistan 1100 ärrän,joka nyt racelookissa,mut kaikki orggiskilkkeet tallella,myös se saunakiukaan kokoinen änkkäri käyrineen.Näitä pitää vaalia.Ne ovat kaikkien kyykkypyörien isiä.
  Jos kyllästyt lopullisesti,pelastan heti pois ja saatan projektin loppuun.
  Mä tulen kaukaa,kauas menenkin,jää taakse asfaltin pätkä,ja silloin tiedän sen,mä riippuvainen ole en,kun tiellä luukutan prätkää.(Hannele Suominen)
 7. #7
  Projektin vaiheita sekalaisessa järjestyksessä 8. #8
 9. #9
  Sellainen päivä tuossa..
  katselkaa lehtiä silmä tarkkana
 10. #10
  Motorg ry:n hallituksen jäsen, jäsenasiavastaava, SMOTO yhteyshenkilö Salmon:n avatar
  Liittyi Mar 2005
  Algebra
  MotOrg ry jäsen
  Hienoja Suzukeja
  Nykyset
  GSX-R600 K6
  GSX-R1100 -90
  ja exät
  GSX750F -89
  RG 125 gamma -85
  RM 125 -81
  PV 50 -80
 11. #11
  Tommonen rosvo tuli vahdossa, mitähän sille tekisi... onko ehdotuksia?
 12. #12


  Uusimmasta Klassikot lehdestä voi bongata jutun mun rakentamista mopoista! Käykää tsekkaamassa lehti ja kertokaa mitä diggailitte jutusta
 13. #13
  En malttanut pitää näppejä erossa Banditista vaan stormilta hiukan palikkaa ja ekat osat saivat sävyäkin niskaansa

  Yritin hakea sävyä moottorin perusteella eikä ihan hirveästi mennyt metsään
  Jatketaan etiäpäin.. tarkoituksena siis tehdä maltillisilla muutoksilla maukas paketti
 14. #14


  Sain kuin sainkin rosvon perän nippuun ja omaa silmää tuo ainakin miellyttää nyt paremmin.


  Undertrayn mukana tuli tuommonen hienno kilipiteline

  ja hieman yleiskuvaa, pohdin tuossa että jätän belly panin kokonaan pois kun taitaa olla paremman näköinen ilman sitä

 15. #15
  Eilen ilmestyneessä Mp-lehdessä juttu mun harrastuksesta, käykää tsekkaamassa! 16. #16
  Eräs Ducati käväsi meikäläisen hyppysissä saamassa uutta maalia niskaansa. Aikamoinen savotta suoritettu 6 viikossa muiden töiden ohella mutta kyllä olikin hieno fiilis kun oli valmista  Osat eivät olleet pahimmasta päästä mutta kyllä nuissakin hommaa riitti

  Tankista tuli tämännäköinen
  Kullitetut vanteet

 17. #17
  Näyttää ihan Mike Hailwoodilta.
  You have been banned for the following reason:
  alko vittuilee

  Date the ban will be lifted: Ei koskaan
 18. #18
  No onhan klassista ja hienoa väritystä.
  .
 19. #19
  Herra Heinäkuu JMH:n avatar
  Liittyi Jul 2010
  Paronin Tilukset
  MotOrg ry jäsen
  Lainaa suizamaniac kirjoitti Katso viesti
  Eräs Ducati käväsi meikäläisen hyppysissä saamassa uutta maalia niskaansa. Aikamoinen savotta suoritettu 6 viikossa muiden töiden ohella mutta kyllä olikin hieno fiilis kun oli valmista  Osat eivät olleet pahimmasta päästä mutta kyllä nuissakin hommaa riitti

  Tankista tuli tämännäköinen
  Kullitetut vanteet

  Perhana. Mullahan saattais olla sulle hommaa jossain välissä. Ois yks musta Aprilian täyskerrasto, josta pitäis keksiä jotain. Ei ihan lähitulevaisuuden juttu kuiteskaan.
  02 Mille R
  Kaikki kirjoittamani on lähes poikkeuksetta täyttä paskaa, eikä sitä ole tarkoitettu kenenkään silmille, vaan tulisi pikemminkin moderoida helvettiin... ja heti.
  Ajolinjani ovat kuin Hendrixin soolot. Ennalta-arvaamattomia, ja aina erilaiset.
 20. #20
  Herra JMH, ota yhteyttä sit kun on sen aika hoidetaan homma kuntoon

  Nyt on menossa Jammun perusteellinen keväthuolto jossa vaihtuu moottoriöljy, k&n öljysuodatin, jäähdytinnesteet, jarrunesteet, kytkinnesteet yms. hiplausta.


  Kun Jammu on saatu kevätkuosiin hipisteltyy ja sipisteltyy niin alkaa 1986 mallisen rg 125:en kunnostusprojekti jolla ajettu viimeksi vuonna 2012
 21. #21
  2011 katselin itselleni Pv:tä sillä mielellä että ulkoisesti orkkis mutta tekniikkana rm80-moottori. Reilun vuoden aikana täydellisen läpikäynnin aikana syntyi tämä musta paholainen joka kulki siihen malliin että se oli myytävä pois ennenkuin henki lähti


 22. #22
  Vähän klassisempaa matskua kun viime viikonloppuna tuli vetästyä Nortonin osiin British Racing Green  Tankki pinnassa  Kittaamista löyty

  lopputulos kuitenkin ihan ok 23. #23
  Viimeisimpään hankintaan joka tuli tehtyä helmikuun alussa eli kyseessä heinäkuussa 1992 rekisteröity Rg 125f, jolla on aukoton historia ja kaikesta päätellen pidetty hyvin. Pieniä, lähinnä kosmeettisia häiriötä johtuen 26-vuoden iästä ja 53 tkm. mutta kaikenkaikkiaan pitäisin tätä todella erinomaisesti säilyneenä. Mukana tuli niin englannin kuin suomenkin kielinen käyttöohjekirja sekä huoltokirja joka suorastaan hämmentävän harvinaista.

  Niin kuin kuvat kertoo niin hämmästyttävän alkuperäisenä säilynyt tämä ollakseen kevytmoottoripyörä jopa tankin varoitustarrat ovat säilyneet koskemattomina. Pyörä jäi ostohetken jälkeemn myyjän talliin odottamaan noutohetkeä ja toivon mukaan viimeistään kuukauden päästä pyörä olisi omassa tallissa kunhan säilytystilaa vapautuu.

  Ärgee saa samantien perusteellisen ulkonäön tarkastelun joka käsittää siis pesun, naarmujen poiston, rungon kulumakohtien maalauksen, kiilloituksen, vahauksen jne. Myös renkaat ovat vaihtolistalla, samoin öljyt ym. nesteet.
 24.  
 25. #24  Aika kovia löytöjä Suzuki fanille! Ensin tuo mp-lehti marraskuulta jossa testataan kaudella 92 kovinta piikkivuutuutta,joka tulee niin nopeudellaan ja muillakin ominaisuuksillaan lyömään iltalialiset haastajat Suzukin suunnittelijoiden päämääränänä haastaa nopein piikki joka sillä hetkellä oli Cagiva Mito. Huom! Käytössä testissä on esituotantosarjan pyörä josta kielii mm. se että moottori on varusteltu RGV 250 sylinterillä. Kirsikkana kakun päälle löytyi vielä räjäytyskuvasto!