Tulokset 1:stä 20:een 20:sta
 1. #1
  Terve.
  Koska olen vaihtamassa pyörän tyyppiä, tilasin takkia ja liiviä varten uudet komeat kangasmerkit 6 kpl.
  Merkit tilasin amerikkalaisesta "Patch Stop" nimisestä firmasta hintaan $ 6,99/ kpl, yht. $ 41.94. Kun en ollut tarkka, maksoin tilauksen kortilla ja huomasin kelattuani sivua alaspäin, että laskuun oli lisätty rahti- ja käsittelykuluja yht. $ 60,85, joten merkkien hinnaksi tuli yhteensä $ 102,79. Eli melkoinen hinta muutamasta kangasmerkistä.

  Eikä tässä vielä kaikki. Sain postia DHL:ltä, joka ilmoitti että merkit ovat tulossa ja tulli, ALV sekä heidän kulunsa ovat $ 37,08. Kaiken kaikkiaan merkit siis tulevat maksamaan $ 139,87. Maksettavaksihan se meni, mutta ottaahan se koteloon kun ei ole tarkkana.
  Tarinan opetus: Ei amerikan kama välttämättä ole halpaa vaikka se siltä saattaa näytttää.

  kirjoittaa nimimerkki: "minäkö tyhmä? nyt en oikein ymmärrä"
  Kotka
 2. #2
  Mikä tässä on nyt vedätystä?

  Iha normaalia että tulee rahdit + alv jos jenkeistä tilaa.

  Ens kerralla suosi suomalaista:http://www.tikkimies.fi/index.html

  Yamaha YZF-R6R - ratalelu
  ex. MV Agusta Brutale 910R
  ex. Yamaha MT-07
  ex. Suzuki DRZ 400sm
 3. #3
  Lainaa Jonezi kirjoitti Katso viesti
  Mikä tässä on nyt vedätystä?

  Iha normaalia että tulee rahdit + alv jos jenkeistä tilaa.

  Ens kerralla suosi suomalaista:http://www.tikkimies.fi/index.html

  Muutaman kangasmerkin tilaamisesta kuuskyssää rahtia?
  Yamaha MT-01 vm.2008

  Ex: Suzuki SV 1000, Suzuki GSF 600S, KTM LC4 640 / varastettu, Honda CBR 900 RR, Yamaha YZF 750 R, Husqvarna WRE 125, Honda monkey
 4. #4
  Lainaa tumb1 kirjoitti Katso viesti
  Muutaman kangasmerkin tilaamisesta kuuskyssää rahtia?
  Mie ehin XT:hen männänrenkaita ja ameriikan ihmemaasta löyty sopivat 45$ hintaan, mutta kassalle mennessä rahti oli jotain 60$.
  Joten kyllä ne ossoo rahtiloista ottoo maksua.
  Ostin merkkiliikkeestä 55€
  You have been banned for the following reason:
  alko vittuilee

  Date the ban will be lifted: Ei koskaan
 5. #5
  kyllä sieltäpäin tilatessa kannattaa katsoa loppusumma tarkkaan. ite tilasin vasta yhtä tuotetta 3kpl sieltäpäin, hinta oli noin 10 dollaria tms kappale. verot ja postit päälle, tullia ei tarvinnut maksaa, kokonaishinta oli lopulta noin 90 euroa. mut martta oli tyytyväinen kun sain paketin.
  '07 XX, '09 GSA, '18 Monkey, '91 5900GLX ja '89 W124.

  onhan se komia pyörä, mutta kuka sen viittis pestä...

  5 x SS1000, 2 x SS1600K ja XXironbutt 2011 (SS1000)
 6. #6
  Kyllähän se maksaa jos DHL:ää käyttää. Ameriikan ihmemaalla monesti eivät suostu lähettämään halpapostilla tai halvemmalla kuriirilla, vaan pitää olla seuranta mahdollista. Tulli ja ALV ovat viranomaiskuluja joilta on aika hankala välttyä. DHL:n tullauskulut taas ovat hieman kyseenalaiset, varsinkin jos kuluja tulee siinäkin tapauksessa jos vastaanottaja haluaa itse hoitaa tulliselvityksen. Kuriirifirmalla ei pitäisi olla oikeutta periä vastaanottajalta mitään kuluja joihin vastaanottaja ei ole suostunut lähetystä tilatessaan. Viranomaiskulut eli tulli ja ALV tietysti ovat eri asia. Tullia tosin harvemmin peritään, kun minimitullimaksun raja ei monessakaan tapauksessa ylity.
  Honda CB 600 FA Hornet 2007 --> Suzuki Intruder M1500 2010
 7. #7
  dhl oli täälläkin, mutta lasitavara tuli ehjänä perille, siitä pisteet.
  '07 XX, '09 GSA, '18 Monkey, '91 5900GLX ja '89 W124.

  onhan se komia pyörä, mutta kuka sen viittis pestä...

  5 x SS1000, 2 x SS1600K ja XXironbutt 2011 (SS1000)
 8. #8
  Tilasin jenkeistä rc-tavaraa, kirjeenä tulivat ja 2e posteja. Kandee tarkistaa kulut eka.
  KTM 690SM
 9. #9
  Varsin rouhea rahti. Itselleni tuli USAsta bensatankki viiteenkymppiin.
  Vaikuttaa siltä että USAsta säännöllisesti ulkomaille myyvät firmat tietävät kohtuuhintaiset rahdit.
 10. #10
  Mulle on käynyt kanssa noin. Jenkeistä tilaamani tuote oli reilusti halvempi kuin euroopassa, mut siihen kun tuli kolmisen kymppiä postimaksuja ja 24% alv niin halvemmalla olis saanut euroopasta. Myös kiinasta kun tilaa niin muistakaa se alvi tulee siihen kun menee yli 22€
  Yksi asia mikä itseä ihmetytti oli että miksi vitussa alv maksetaan kokonaissummasta? Eli maksat alvia myös postikuluista? Ei ymmärrä..
  ZZR1400
 11. #11
  Just tuli kiinasta paketti ja päällä "gift, value 19USD" eikä näin ollen tullattava? ;)
 12. #12
  Kerran mennyt yhden kiinan soittimen kanssa tuohon dhln kusetukseen, viisastuin. Emolevyn tilasin kinkkilästä arvo 90e, tilauksen yhteydessä otin yhteyttä myyjään ja pyysin selvittämään sisällön alle 22e. Nou roplem.
 13. #13
  ^ Se on tullille ihan sama mitä siinä paketin päällä lukee. Tietävät kyllä nämä "lahjojen" lähettelijät. Tarvittaessa vaativat kuitit ja todistuksen maksusuorituksesta, mutte joskus tulee läpi varsinkin pienemmät paketit ja kirjeet.

  Jostain syystä jenkit ovat kovin huolissaan siitä että paketteja katoaa tai "katoaa" ja sitten reklamoidaan. En tiedä kuinka yleistä sitten edes on vedättäminen muka kadonneella paketilla. Kiinalaiset lähettää paljon helpommin kirjeitä ilman seurantamahdollisuutta. Mutta esim. erästä konsolipelin jenkkijulkaisua sai metsästää aika monta kauppaa ennen kuin löytyi sellainen joka lähetti sen tänne tavallisena kirjeenä.
  Honda CB 600 FA Hornet 2007 --> Suzuki Intruder M1500 2010
 14. #14
  Vero ja tullimaksu maksetaan tuotteen ja postimaksun kokonaishinnasta sen takia, että muuten maahan tulisi paketteja, joiden sisällön arvo olisi lähellä nollaa ja postimaksu korkea. Veronkierto saadaan siis estettyä tuolla menettelyllä.
 15. #15
  http://pakkouskonto.fi
 16. #16
  Lainaa Ytsför kirjoitti Katso viesti
  CBR1000RR
 17. #17
  Lainaa XX-xenon kirjoitti Katso viesti
  kyllä sieltäpäin tilatessa kannattaa katsoa loppusumma tarkkaan. ite tilasin vasta yhtä tuotetta 3kpl sieltäpäin, hinta oli noin 10 dollaria tms kappale. verot ja postit päälle, tullia ei tarvinnut maksaa, kokonaishinta oli lopulta noin 90 euroa. mut martta oli tyytyväinen kun sain paketin.
  Kyllä näin on. Oma vika tämä oli, kun en laskua ajoissa kelannut sivulla. Olen joskus tilannut muutaman merkin Cactus Mountain nimiseltä firmalta ja merkit tuli kirjekuoressa edullisesti perille. Olen myös käyttänyt tikkimiestä, jonka puoleen tästä lähtien käännyn ensimmäisenä. Tuon Patch Stopin tarjonta ja alkuhinta vaan häikäisi arvostelukykyäni, toivottavasti ainoastaan tilapäisesti.
  Kotka
 18. #18
  Pitää koputtaa puuta ettei vielä ole vahinkoa sattunut ulkomaan kaupoissa. Kumminkin kolmattasataa kauppaa takana ympäri maapallon. Pari säikähdystä käynyt mutta selvitty ilman ylimäärisiä kuluja. Ehkä jännittävin hetki oli kun kaupanteon jälkeen tuli ebayltä viesti että myyjä suljettu epärehellisyyden takia.. Ihme ja kumma, tavara tuli.

  Mutta itsellä amerikan ihmemaasta mielenkiintoisin postimaksuyritys oli T-paidasta rahtia 146 dollaria! Saa arvata tilasinko 14$ paidan..
  BMW R80RT Cafe Racer
 19. #19
  Tässä UPS:in vastaus itsetullauskyselyyn:
  Heippa, juu meillä on 2014 alusta asti ollut tuo 24,80e luovutusmaksu itsetullaajille.
  *
  Lähetyksen itse tullaus aiheuttaa meille lisätyötä, koska joudumme pysäyttämään lähetyksen varastoon ja valvomaan, että asiakas toimittaa meille luovutuspäätöksen. Laitamme tullaustiedot yksitellen, arkistoimme paperit, vastaamme lukemattomiin kysymyksiin tullauksesta , soittelemme perään suurimmalle osalle, koska eivät tullaa pakettiaan ajoissa. Tämä aiheuttaa huolintaan ja varastolle turhaa lisätyötä etenkin kun itsetullaajia voi olla pari sataakin. Normaalissa toimituksessa lähetys tullataan ja se lähtee suoraan jakeluun ja tämä työn suorittaminen kuuluu rahtihintaan, kaikista muista toiminnoista veloitamme hinnastomme mukaisen maksun.
  *
  Todellisuudessa tässä on kyse ns. UPS:n broker of choice palvelusta, jonka hinnaston mukainen hinta olisi* 39 euroa. Me olemme kuitenkin kompensoineet sitä sen verran, että velotamme siitä 20 euroa + sen ALV:n eli 24,80 euroa. Tässä palvelussa lähetys jää UPS:n haltuun siksi aikaa, kun maahantuoja hoitaa tulliselvityksen, tulliselvityksen jälkeen lähetys toimitetaan paketissa olevaan osoitteeseen.
  *
  Eli jos tullaisit itse, maksaisit ALV:n (n.12e) suoraan valtiolle ja meiltä tulisi sinulle 24,80e lasku kirjeitse jälkikäteen.
  *
  Jos UPS tullaa lähetyksen puolestasi, tulee laskulle 14,88e ALV:n (n.12e) päälle ja tarvitsemme henkilötunnuksesi.
  *


  Se siitä Tullin kansalaisille lanseeraamasta itsepalvelusta...

  Fedex:llä onnistui kyllä itsetullaus ja Rosa vieläpä neuvoi avuliaasti.

  Posti ei myöskään laskuta itsetullaajia.
 20.  
 21. #20
  Ihan sama aiheutuuko kuluja tai ei. Ne kulut pitää laskuttaa lähettäjältä paketin postikuluissa, kun ne eivät ole viranomaiskuluja. Ajattele nyt sellaista tapausta että lähetti toisi paketin kotiin, ovella sitten sanoisi että pitäisi maksaa 10e lisää että saat paketin itsellesi, koska tämä on jo toinen jakeluyritys ja siitä tuli kuluja kun piti ottaa paketti pois edellisestä lastista ja laittaa toiseen jakoautoon. Täysin laitonta, perustui se todellisiin kuluihin tai ei. Ei sen jälkeen voi alkaa keksimään uusia lähetys- tai vastaanottokuluja kun paketti on jo matkalla.
  Honda CB 600 FA Hornet 2007 --> Suzuki Intruder M1500 2010