Sivu: 2 / 2:sta EnsimmäinenEnsimmäinen 12
Tulokset 31:stä 42:een 42:sta
 1. #31
  Tällaisiakin löytyy, Supernovassa oli ainakin aiemmin ja maksoi peräti 19,95€, makuupussin voisi kovemmat karjut jättää tilansäästämiseksi pois: https://www.youtube.com/watch?v=o8oUMR_Vnuk
 2. #32
  Mä jätin mieluusti teltan kotiin kelien arvoituksellisuuden vuoksi...onneksi oli norjassa hyvät kelit heinäkuun alussa. Mutta jos sataisi kokoajan niin teltta olis kyllä karu kokemus :/
  ***
 3. #33
  Norskit ei taida tykätä kuitenkaan telttailusta tien poskessa. Joka ikinen ajaa tyytti pohjassa ohi jos teltta on ihan tien vieressä. Jokamiehen oikeuksien mukaan se kuitenkin on mun käsittääkseni samalla tavalla sallittua kuin suomessakin. Kannattaa ehdottomasti hankkiutua hieman näkösuojaan jos haluaa rauhassa nukkua.

  Lofooteille jos on menossa niin Kalle i Lofootten on ilmainen telttailupaikka. Se ei ole ihan tarkalleen tuossa kohtaa, sata, tai pari sataa metriä voi heittää. Googlen auto ei ole tuolla käynyt enkä muista ihan ulkoa missä kohtaa lahtea se on. Siinä on kuitenkin aina telttoja joten sen tunnistaa.

  Tien vieressä on vessa ja vesipiste myös tarjolla. Leiripaikkana tasaista mukavaa nurmikko ilman mättäitä, ei juuri paremmasta väliä. Sitten jos myrsky iskee tuohon niin teltan narut saa olla kiinni ja niitä on syytä olla tarpeeksi sekä oikeissa paikoissa. Eräänä kesänä meni myrskyssä viisi telttaa hajalle, omasta kävi teltan kaaret naamalla pahimmillaan, mutta se kesti sen kuitenkin särkymättä. Muutenkin Norjassa voi suositella teltan pystyttämistä huolellisesti vaikka olisikin tyynen näköinen keli, myrsky nousee äkkiä jos se on noustakseen ja mereltä se kerää sitten kunnolla puhuria.
 4. #34
  Teltta aina mukana kesäisin kun ajelen Norjassa.
  On tuollakin ilmainen teltapaikka.http://www.google.fi/maps/dir/67.877...!4m1!3e2?hl=en

  leirituli.jpg
 5. #35
  Lainaa Shoeiman kirjoitti Katso viesti
  Sorry off topic, mutta onko jengi roudannut jotain keittimiä mukaan jos yöpyy ilmaismajoituksessa teltalla? Tuolla Lofoottien kärjessähän olisi kiva hörppiä aamukaffet ihan kuumana, mutta tuntuu että Trangiakin vie pikkaisen liikaa tilaa, vaikka sellainen jo valmiiksi kaapin perukoilta löytyykin.
  On roudannut, kesällä oli mukana pieni nestekaasukeitin sekä (trangian) alumiinikattila ja pieni bilteman kahvipannu. Kattila ja pannu mahtui vielä näppärästi sisäkkäin ja irroitettava kattilankahva meni vielä kahvipannun sisään.

  Keittimen ja kaasupullon kävin ihan tokmannilta yhteishintaan n. 20€.

  Setti näkyy tällä videolla kohdassa 4.55
  -Suzuki Gsx 750f
 6. #36
  Kyllä Norjaan teltta kandee mukaan ottaa... Antaa pirusti enemmän vapautta reittisuunnitteluun.
  Mielessä kannattaa pitää se, että ylhäällä on kylmä ihan kesäkuussakin.
  Nimim: -15C klo 04:00 herättää kivasti.
  Liitetyt kuvat Liitetyt kuvat
  Viimeksi muokannut: Stanu; 15.02.2016 klo 15:47.
 7. #37
  Lainaa Stanu kirjoitti Katso viesti
  Kyllä Norjassa teltta kandee mukaan ottaa... Antaa pirusti enemmän vapautta reittisuunnitteluun.
  Mielessä kannattaa pitää se, että ylhäällä on kylmä ihan kesäkuussakin.
  Nimim: -15C klo 04:00 herättää kivasti.
  Ja kaljatkin tietty jäässä;)

  Norjaan kannattaa kyllä ottaa teltta mukaan, asutus harvassa ja hinnat tapissa. Ja monesti parhaat paikat löytää telttailemalla, mutta oikeasti kannattaa varautua nopeisiin lämpötilan vaihteluihin ja ottaa mieluummin vähän liian lämmin makuupussi ja kunnon makuualusta.
 8. #38
  Kaljat jääty kyllä. Ja tonnikala.
  Toi sään vaihtelu on kyllä ihan pirun nopeaa. Kaikkea -15:sta +31:een viikon aikana. Sadetta esterin persiistä ja aivan jumalatonta hellettä. Tämä siis siinä Norjan alaosan pallukan ympäristössä koettua. Mutta hieno maa ajella!
  Poislukien paikallinen sakkokäytäntö. Taajamassa 60 alueella 10kmh:n ylitys = 3300Nok. Perivät Suomesta asti (hyvin kohteliaasti kylläkin)
 9. #39
  Lainaa M58 kirjoitti Katso viesti
  Kyyllä kyyllä maestro, mut nättä Härmässä ollu jo kesän keleissä kestämistä, niin siellä sitte kokolailla varmasti on vielä kylmempää ja sateisempaa. Ja harhaluuloa, että mopoilu on kivaa kelissä kuin kelissä.
  Kyllä minä ainakin tykkään jopa sateessa ajelusta. Onhan siinä se fiilis siitä kelin voittamisesta jos vaan on kunnon varusteet Vaihteluahan se on ;)
  __________________________________________________ _______________
  "Yksi hullu kysyy enemmän kuin viisi viisasta kerkiää vastaamaan"

  Yamaha FZ6S 2006
  Honda XL1000 2004 ABS
  BMW R1200GS 2009
 10. #40
  Sateen sattuessa ajetaan sateella!

  Kyllä Norjan reissulla teltta kaikkine retkeilyllisine tykötarpeineen pitää olla mukana. Autolla tullut useana vuonna pyörittyä lähinnä Pohjois-Norjassa. Viime kesänä oli ensimmäinen moottoripyöräreissu samoihin maisemiin ja jatkoa on suunitelmissa tulevalle kesälle.
  Mukava täräyttää leiri pystyyn, kun sattuu näkemään mainion leiripaikan. Varusteisiin vielä Ortliebin 4 litran vesipussi varustettuna suihkusuuttimella, niin mukavuudet on kuin hotellissa!

  .
  Liitetyt kuvat Liitetyt kuvat
  Honda CRF1000L Africa Twin DCT '16
  ex: Solifer SM-82, Yamaha XT660Z Ténéré '13
 11. #41
  Lainaa Juli kirjoitti Katso viesti
  Kyllä Norjan reissulla teltta kaikkine retkeilyllisine tykötarpeineen pitää olla mukana. Autolla tullut useana vuonna pyörittyä lähinnä Pohjois-Norjassa. Viime kesänä oli ensimmäinen moottoripyöräreissu samoihin maisemiin ja jatkoa on suunitelmissa tulevalle kesälle.
  Mukava täräyttää leiri pystyyn, kun sattuu näkemään mainion leiripaikan.
  Onpa makee kuva. Mistä tuo on saako kysyä?
  Ducati Multistrada 1200 -2015.
  Kun masentaa, muista ykkönen on alhaalla ja loput ylös.
 12.  
 13. #42
  Lainaa Pete2 kirjoitti Katso viesti
  Onpa makee kuva. Mistä tuo on saako kysyä?
  Kiitos, kiitos! Passaakohan näistä salaisista leiripaikoista huudella julkisesti...

  Leiripaikka löytyy Kaivuonon (Kåfjord) pohjukasta, kun lähdetään ajamaan Birtavarrin kylästä kohti Guolasjärveä ja Haltia. Noin 10 kilsan jälkeen tie muuttuu hiekkatieksi. Kun tullaan parin ensimmäisen serpentiinimutkan jälkeen ns. Nato-sillalle, ei käännytä sillalle, vaan ajetaan suoraan pienen nyppylän taakse (kts. liitekuva). Hieno suojainen leiripaikka, jossa on tullut vietettyä vuosien varrella yhteensä varmaan parisen viikkoa.
  Aktiviteettejä kaipaavalle alueelta löytyy retkeilypolkuja, Ankerlian vanha kaivoskylä ja kesälauantaisin lähiseudun toisella sillalla järjestetään benji-hyppyjä.
  Guolasjärveltä lähtee 8 kilometrin merkitty reitti Haltin huipulle.

  PS: varokaa teltansyöjälampaita!
  PS2: edellämainitusta syystä leiripaikalle saavuttuaan, on yleensä syytä ottaa erä lampaanpaskagolfia...


  .
  Liitetyt kuvat Liitetyt kuvat
  Honda CRF1000L Africa Twin DCT '16
  ex: Solifer SM-82, Yamaha XT660Z Ténéré '13
Sivu: 2 / 2:sta EnsimmäinenEnsimmäinen 12