Sivu: 2 / 4:sta EnsimmäinenEnsimmäinen 1234 ViimeinenViimeinen
Tulokset 31:stä 60:een 99:sta
 1. #31
  ^ Tähän ketjuun vastanneista ossinmopo taitaa olla ainoa jolla on nykyään tuollainen pyörä josta kyselet... Ja eihän noita kaikkien "itsestäänselvien" säiliöiden paikkoja kukaan muutenkaan ulkoa muista. Eikä tuo ole tarkoitettu kettuiluksi, vaan enemmänkin karuksi huomioksi siitä kuinka vanhemmiten muistista hukkuu kaikki tieto mitä ei ole pakko muistaa.
 2. #32
  Taitaa itse asiassa olla niin, että vanhemmassa mallissa tuo säiliö on penkin alla takasivukatteen kupeilla. Katselin yksipäivä tuota netistä saatavaa huoltomanuaalia niin siinä näytti sen paisuntasäiliön korkin olevan penkinalla.
 3. #33
  Olisikohan tuossakin sitä taikaa, että abs-mallissa on erinäisten asioiden paikkoja jouduttu muuttamaan, jotta abs-pumppu on saatu mahtumaan sopivan suojaisaan paikkaan. Esim yamahalla fz8s:ssä mm. lataussäädin on ihan eri paikoissa abs- tai perusmallissa.
 4. #34
  Mieltä askarruttaa sellainen typerä kymysys eli onko laillista että pyörässä on vain yksi peili? itsellä tällähetkellä vain oikea peili paikallaan kun edellinen omistaja oli vasemman peilin hajoittanut. Uudet peilit on tilattu muttei varmaan kiinan ihmemaasta kerkeä ajokauden alkuun mennessä tulemaan.
 5. #35
  ^ Tuo arpa ei nyt voittanut. Finlexin mukaan nimenomaan vasen peili on moottoripyörässä pakollinen varuste.
 6. #36
  oolrait kiitti tiedosta. jotenkin tuollainen muistikuva oli itselläkin tuosta hommasta, tuolta mopo ajalta. Aikanaan ostin honda mankin uutena ja siinä taisi olla vain vasemmalla puolella peili. Niin ja eikös tässä banditissa ollut säädettävät iskarit myös edessä? onko tästä miten hankala säätää noita iskarien jäykkyyksiä? luultavasti joutuu jäykistämään jossain vaiheessa kun tuo vaimokekkin useesti kyydissä viihtyy.
 7. #37
  Ratavastaava pupu:n avatar
  Moderaattori
  Liittyi Jul 2005
  Helsinki
  MotOrg ry jäsen
  Lainaa Janezki_ kirjoitti Katso viesti
  Mieltä askarruttaa sellainen typerä kymysys eli onko laillista että pyörässä on vain yksi peili? itsellä tällähetkellä vain oikea peili paikallaan kun edellinen omistaja oli vasemman peilin hajoittanut. Uudet peilit on tilattu muttei varmaan kiinan ihmemaasta kerkeä ajokauden alkuun mennessä tulemaan.
  Ei taida
  22 §
  Taustapeilit
  1. Moottoripyörässä ja L5e-luokan ajoneuvossa on oltava kaksi säädettävää taustapeiliä. Ajoneuvossa, jossa on sen käyttöönottoajankohtana edellytetty EY- tai E-tyyppihyväksyttyjä taustapeilejä, taustapeilit saa korvata vain tyyppihyväksytyillä taustapeileillä tai muuttaa 2 ja 3 momentin edellytykset täyttämällä.
  Jos tarpeeks vanha, niin riittää yx peili, muistaakseni vanhempi kun vm 1984.
  Ja jos viel vanhempi (joltain 50-luvulta) niin ei tarvi mitään peiliä...
  kaikki ajoharjoittelu asiat: ratavastaavat(ät)moottoripyora.org ei privaviestejä!

  "Puput on suloisia muttei kovin älykkäitä"
 8. #38
  Lainaa sami1024 kirjoitti Katso viesti
  ^ Tähän ketjuun vastanneista ossinmopo taitaa olla ainoa jolla on nykyään tuollainen pyörä josta kyselet
  Saattaapi olla. Itselläni ei ole ABS:ää. K8 eli 2008 vuosimallin GSF650S.

  Janezkille suosittelen edelleen Bandit foorumia osoitteessa http://www.suzukibandit.org/
  ja jos englanninkieli taipuu niin http://www.banditforum.co.uk/forum/

  Suomenkielisellä Bandit foorumilla on hyvä hakukone, ja koska sivusto on pelkkää Suzuki GSF/GSX:ää niin siellä on asiantuntevaa ja kokenutta porukkaa ja vastauksia erilaisiin kysymyksiin jo vuosien ajan.
 9. #39
  Tervehdys foorumilaisille. Olen uusi jäsen täällä ja ostin juuri Suzuki GSF 650 SA:n. Pyöräni on 2010-vuosimallia mutta otettu käyttöön uutena vasta syyskuussa 2014, mittarissa on 2207 km. Lueskelin tuota pyörän mukana tullutta omistajan käsikirjaa ja sieltä ohjeita talvisäilytyksestä. Siellä annetaan ohjeeksi täyttää moottori kokonaan öljyllä täyttöaukon tasalle asti talven ajaksi ja keväällä vaihtaa koneeseen uudet öljyt. Tämä tuntuu öljyn haaskaukselta, tekeekö joku näin? Paljonkohan tuonne öljyä mahtuu jos koko moottori täytetään? Itse ajattelin pitää normaalin öljymäärän talvisäilytyksen ajan ja keväällä uudet sisään.
  Suzuki GSF650SA Bandit
 10. #40
  Jos ulkona talven säilytät ja halvinta mahdollista mineraaliöljyä käytät niin ei se paljoa maksakaan.

  Itsellä tuli mieleeni, että kuinka vanhat renkaat siinä on alla.
 11. #41
  Säilytän autotallissa tai sitten vuokraan lämpimän tilan jostain. Omaa tallia en ala pyörän vuoksi lämmittämään. Renkaat kuten kaikki muukin on alkuperäistä. Pyörä on ollut liikkeessä vajaa neljä vuotta josta ensimmäinen omistaja osti sen viime syksynä. Eihän tuo koneen täyttö jollain halvalla öljyllä tietty paljon maksaisi, mutta onkohan tuo kovinkaan yleinen tai välttämätön käytäntö? En ole koskaan kuullut kenenkään tekevän noin. Sitten kun vaihtaa keväällä tehtaan suosittelemat Motulit koneeseen niin jäähän sinne jotain jäämiä siitä säilytysöljystäkin, vaikkei se nyt mitään haittaa ellei sitten omaa mielenrauhaa.
  Suzuki GSF650SA Bandit
 12. #42
  Eipä taida kukaan piripintaan öljyjä täällä täytellä. Tosin, jos noita ohjekirjojen neuvoja tarkasti noudattaisi, ei välttämättä tarvitsisi joka kevät huudella avuksi pienkonebensan henkeä.
  GT380-DS7-CB350F-GT500-GS750-VF750F-GSX1100F-GSXR1100-XJ600

  How far can you travel when you're six feet underground?
 13. #43
  Mites noi Bandiitit on yleensä starttailleet talvisäilytyksen jälkeen? Tää on mun eka nelitahtinen moottoripyörä ja käytännöt on hakusessa. Mopoja ja muita kodin moottoroituja värkkejä tietty on ollut pilvin pimein, ja kyllä ne on ruohonleikkurista alkaen kaikki käynnistynyt talven jälkeen ilman mitään polttoaineen lisäaineita tms. Tää nyt on tietty aika paljon arvokkaampi laite, et jospa nyt yrittäisi toimia edes vähän oikein tämän kanssa ettei mene sormi suuhun keväällä .
  Suzuki GSF650SA Bandit
 14. #44
  Lainaa Ron Aiden kirjoitti Katso viesti
  Mites noi Bandiitit on yleensä starttailleet talvisäilytyksen jälkeen? Tää on mun eka nelitahtinen moottoripyörä ja käytännöt on hakusessa. Mopoja ja muita kodin moottoroituja värkkejä tietty on ollut pilvin pimein, ja kyllä ne on ruohonleikkurista alkaen kaikki käynnistynyt talven jälkeen ilman mitään polttoaineen lisäaineita tms. Tää nyt on tietty aika paljon arvokkaampi laite, et jospa nyt yrittäisi toimia edes vähän oikein tämän kanssa ettei mene sormi suuhun keväällä .
  Akku irti ja talven aikana lataa kerran tai kaksi. Lähtee kuin palmun alta.
 15. #45
  Kyllä nyt puhutaan ruiskumoottorilla olevasta nelarista, ei tarvitse pelotella pienkonebensan tarpeella.
  Kuuden talvisäilytyksen kokemuksella otsikon nimenomaisesta mallista vahvistan edellisen. Kuin palmun alta.

  Ei tarvitse olla huolissaan, laite pelaa kyllä. Sen kun vaan ajelee. Ja kun huolto-ohjelmaa noudattaen kuudentonnin välein vaihtaa öljyt, (mielelläänkin siis pari/kolme kertaa kesässä ) niin se on siinä.
  ...
 16. #46
  Kiitoksia vastauksista! Tuntuu olevan mukavan aktiivinen foorumi tämä, hyvä juttu. Kaipa pistän talveksi tankin täyteen ysikasia kuten muihinki koneisiin olen tehnyt ja unohdan pienkonebensat ja lisäaineet. Tossa mopossa on takuuta jäljellä vielä 15kk joten huollot öljynvaihdot mukaanlukien taidan jättää valtuutetulle huollolle takuun säilymisen varmistamiseksi. Joku oli huolissaan renkaista kun on ylivuotinen pärrä, varmaan nekin kuuluu takuun piiriin mikäli katsovat että valmistusajankohdan vuoksi ei kelpaisi enää ajoon. Lähin valtuutettu Suzuki-huolto taitaa olla Turussa MP-Team Salonen joten taitavat saada minusta uuden asiakkaan.
  Suzuki GSF650SA Bandit
 17. #47
  Minähän se taisin renkaista kommentoida, mutta ole huoleti. Ohessa rengasonlinen sivuilta kopioitua infoa.


  Milloin uudet renkaat eivät ole enää uudet?
  Renkaat kehitellään ja valmistetaan tavallisesti siten, että ne säilyttävät ominaisuutensa koko käyttöikänsä ajan. Siitä huolimatta jokainen rengas vanhenee jossain vaiheessa, myös varastoinnin aikana. Eri profiilien, kumiseosten ja rakenteiden ansiosta kaikki renkaat eivät vanhene samalla tavalla. Renkaiden valmistajat lisäävät kumiseoksiin ainesosia, jotka pitkittävät vanhenemista. Jos rengas on varastoitu ammattimaisesti, säilyttää se myös useiden vuosien (5 vuoteen asti) jälkeen täyden suorituskykynsä ja rengasta voi pitää uudenveroisena. Renkaan maksimi-ikä on yleensä noin 10 vuotta, jonka jälkeen rengasta ei tulisi enää asentaa vanteelle ja käyttää ajamiseen. Tästä poikkeavat valmistajan suositukset renkaan käytöstä tulee ottaa huomioon.
  Testi: vanhat renkaat vs. uudet renkaat
  Renkaanvalmistaja METZELER testasi erän viisi vuotta vanhoja ja erän uusia renkaita kilpa-ajoa vastaavissa olosuhteissa ja vertasi tuloksia. Viisi vuotta vanhat renkaat oli varastoitu ammattimaisesti. Sekä vanhoille että uusille renkaille tehtiin yli 200 kilometrin sisäänajo, minkä jälkeen ne testattiin saman moottoripyörän kanssa Vizolan testiradalla yli viiden kierroksen verran. Vanhojen ja uusien renkaiden välillä esiintyneet erot kierrosajoissa olivat niin pienet, ettei testissä ollut yksiselitteistä voittajaa, eikä renkaiden käyttölaadussa voinut todeta erovaisuutta.
  [Lähde: METZELER tekniikkaseminaari 2004]
  Ammattiyhdistysten antamat oikeudelliset lausunnot ja suositukset
  Milloin renkaita voi pitää vielä uudenveroisina?
  BRV: 3 vuotta valmistuspäivämäärästä
  (BRV: Bundesverband Reifenhandel und Vulkaniseur-Handwerk e.V.)
  ADAC: 2 vuotta valmistuspäivämäärästä
  AG Worms: 2 vuotta varastointia valmistuspäivämäärästä
  (Amtsgericht Worms, päätös 03.12.1992, DAR 1993, 303)
 18. #48
  No niin, ei tarvi kantaa sitten huolta renkaistakaan . Ajoon vain jos kelejä vielä tulee ja huoltoon ensi kesäkuussa ellei 6000km täyty sitä ennen.
  Suzuki GSF650SA Bandit
 19. #49
 20. #50
  Olen seuraillut bandiittifoorumiakin, jo silloin kun vasta mietin minkä pyörän hankkisin. Oikeastaan tuo foorumi onkin yksi syy valintaani. Mutta onko siellä vähän hiljaista? Tänäänkin yhdessä vaiheessa vain viisi henkilöä oli kirjautunut sisään. Toistaiseksi en sinne ole rekisteröitynyt, mutta jos niin teen niin käytän samaa nimimerkkiä myös siellä.
  Suzuki GSF650SA Bandit
 21. #51
  Tietenkin on hiljaisempi kun on keskittynyt Banditiin. Siellä on kuitenkin arvokasta tietoa tallessa ja uusiin kysymyksiin vastataan mielellään. Sinne vaan rekisteröidyt ja kannat kortesi kekoon, olethan sitten omalta osaltasi jatkamassa hyvää perinnettä ja palstaa eteenpäin.
 22. #52
  Teen parhaani mutta varmasti muilla kokeneemmilla on enemmän annettavaa minulle kun minulla muille vielä pitkään aikaan.
  Suzuki GSF650SA Bandit
 23. #53
  ^ Onnea uudelle pyörälle. Sellainen kommentti vielä, että jos 1tkm huolto on tehty jo vuosi sitten, niin vaihtaisin öljyt jo ennen talviseisontaa ja käyttäisin koneen kerran lämpimäksi. Mutta jos huolto on tehty vasta tänä keväänä, niin sitten ajaisin samoilla sinne 6tkm huoltoon asti vaikka se menisikin ensi keväälle. Tämä siis ihan siksi, että öljy ikääntyy ja korroosiosuojaus heikkenee aikaa myöten, joten varsinkin kylmäsäilytyksessä riittävän tuore öljy on hyväksi. Tästä talvisäilytyksen öljyasiasta löytyy kyllä oma pitkä vääntönsäkin tältä foorumilta, mutta jos joku kokee tarvetta jatkaa, niin jatketaanko siellä eikä tässä mallikohtaisessa ketjussa...

  http://www.moottoripyora.org/keskust...4ilytyst%C3%A4
 24. #54
  1000km huolto on tehty kesäkuussa 2015, huollon jälkeen öljyillä on ajettu siis 1200km ja ovat vajaan kuukauden vanhat. Kyllä noilla mennään siihen asti kunnes 6000km tai 24kk täyttyy. No joka tapauksessa keväällä viimeistään, ja ainakin sitten ne vaihtuvat jos talvisäilytyksen toteuttaa käyttöoppaan mukaan eli kone täyteen öljyä.
  Suzuki GSF650SA Bandit
 25. #55
  Kiinnostuin tuosta öljymäärän täyttämisestä öljyntäyttöreiän yläreunaan asti ja luin omani Suzuki Intruder M1500:sen ohjekirjaa ja niinhän sielläkin lukee. Vm 2012 ollut uudesta asti mulla ja aina vain syksyllä uudet öljyt koneeseen ja käytetty lämpimäksi ja seisonut n. 6 kuukautta lämpimässä tallissa eikä ongelmia ole ollut. Aina startista heti käymään kuten keskellä kesääkin.
  Jyväskylä
 26. #56
  Lainaa Ron Aiden kirjoitti Katso viesti
  Mutta onko siellä vähän hiljaista? Tänäänkin yhdessä vaiheessa vain viisi henkilöä oli kirjautunut sisään.
  Riippuu millä mittarilla asiaa tutkii. Jos tänne vertaa, niin varmasti on vähemmän yhtäaikaisia kirjautuneita ja kokonaisviestimäärät pienemmät. Minusta tämä .orgin Suzukiosio on paljon hiljaisempi kuin suzukibandit.org. Rekisteröitymättä sitä ei ehkä huomaa.
 27. #57
  Lainaa tsumia kirjoitti Katso viesti
  Riippuu millä mittarilla asiaa tutkii. Jos tänne vertaa, niin varmasti on vähemmän yhtäaikaisia kirjautuneita ja kokonaisviestimäärät pienemmät. Minusta tämä .orgin Suzukiosio on paljon hiljaisempi kuin suzukibandit.org. Rekisteröitymättä sitä ei ehkä huomaa.
  Hyvä pointti! Ehkä sinne tulee kirjauduttua jos jossain vaiheessa on oikein jotain sanottavaakin .
  Suzuki GSF650SA Bandit
 28. #58
  Ei tarvitse olla edes sanottavaa. Aika paljon on 8 vuodessa kysytty ja vastattu, joten pelkästään lukemallakin voi löytyä vastaus mieltä askarruttavaan asiaan.
 29. #59
  Eikä taida kovin moni kysellä, että mikä pyörä/merkki olisi passeli, kuten täällä kyllästymiseen asti.
  GT380-DS7-CB350F-GT500-GS750-VF750F-GSX1100F-GSXR1100-XJ600

  How far can you travel when you're six feet underground?
 30.  
 31. #60
  Katoppa, niin lukee isonki rosmon ohjekirjas et täyteen öljyy vaa...mmm...voi olla et ei tuu täytettyy.
  Suzuki Hayabusa vm.2010 2017->
  ex. Suzuki GSF 1250SA vm.12 2015->R.I.P 2017 19.6 Sveitsissä
  ex. Yamaha FZ6N vm.04 2012->2015
Sivu: 2 / 4:sta EnsimmäinenEnsimmäinen 1234 ViimeinenViimeinen