Tulokset 1:stä 7:een 7:sta
 1. #1
  Talvella pyöräkuume oli kova ja Youtube & Nettimoto kaksikko oli koko ajan käytössä. Helmikuussa kun kelit parani koeajoille niin muutaman pyörän koeajojen jälkeen kävin hakemassa itselleni tuollaisen -01 vuotisen Yamahan FZS600:n Aarbikeltä. Mittarissa oli tuolloin ~34000km.

  Kuvia koeajolenkiltä:  Talliin kun pyörän sain niin ajatuksena oli vain tehdä pienehkö huolto siihen, moottoriöljyt yms. mutta niin ne hommat vain eskaloituivat käsistä. Loppujen lopuksi tuli tehtyä vaikka mitä mutta nyt pitäisi Yammun olla kesän ajoille hyvässä iskussa. Ja mikäs siinä, on ollut nautinnollista puuhailla tallissa

  Tässäpä pientä listaa mitä tuli duunailtua:

  - vaihdettu öljyt + suodattimet
  - huuhdeltu jäähdytysjärjestelmä ja uusittu jäähd. nesteet
  - vaihdettu jarrunesteet, DOT4
  - takajarrusatula jumitti, uusin tiivisteet ja palat
  - puhdistettu ja herkistelty etujarrusatulat
  - uusin ajovalopolttimot
  - vaihdettu etuparkkipolttimo valkoiseen LEDiin.
  - vaihdettu mittariston polttimot valkoisiin LEDeihin.
  - kevyesti tummensin sivuvilkkuja ja takavaloja ja laitoin Lamin-X Tint –kalvot ajovaloumpioihin
  - puhdistin ja puunasin ketjut, rattaat ja eturataskopan kauttaaltaan - oli sellaisen mustan mönjän peitossa (ketjuvaha?) että morjes!
  - poistin kaikki mahdolliset tarrat (tankkiin jäi Yamaha teksti kun se on lakkakerroksen alla)
  - putsasin pintaruosteista pakoputkistoa + downpipet ja suhaisin niihen lämpömustaa maalia, samalla sekä seisontatuet että syylärin kenno ja "jäähdytysrivat" koneen kyljistä sai samaa sävyä kulahtaneisiin kohtiin
  - tein vasempaan etukatteeseen sisäpuolelle 12V ulosoton (puhelimen yms. latausta varten) / akun latausliitäntä - akkua saa ladattua ulosoton kautta
  - katkaisin äänenvaimentajan ulostulosta sen sisemmän ruosteisen sisäputken (n. 60mm) lähinnä siistimmän yleisilmeen saavuttamiseksi - kaupan päälle tuli matalampi käyntiääni joutokäynnille
  - ylijääneestä Lamin-X kalvosta leikkasin tankkiin suojapalat kun tuntui lakkapintaan tulevan jo muutaman sadan km:n aikana hankaumaa
  - vanteisiin laitoin tuota pimeällä heijastavaa vanneteippiä

  Lisäksi tein tuohon sen valomodin, että saa oikeanpuoleisen H4:n lähivalon käyttöön. Eli karva sulakerasian liittimeltä H4 kantaan. Valot kylläkin on vieläkin aika onnettomat pimeässä ajelun kannalta, että tilauksessa on 5000K xenonit (sais vaan tulla jo, kohta 1kk ooteltu)

  Vaihdoin kytkin- ja jarrukahvat tuollaisiin säädettäviin, kun orggis kykäkahva oli mun nakkisormille aina karvan liian kaukana. Uudet kahvat toimii todella hyvin, ja tuntuma tuntui paranevan niin kytkimen käyttöön kuin etujarruunkin.  Lopuksi pesin ja kuurasin tiskiharja, hammasharja, pesukinnas meiningillä aivan jokaista rakosta myöten ja vahasin sen lopuksi Poorboys Black Hole glazella (häivyttää naarmuja ja syventää väriä) ja Collinite 915s vahalla, joista mulla on hyvä kokemuksia tummien autojen pintojen ehostamisessa. Hyvä tuli Yammunkin maalipinnasta

  -----------------------------------
  Kuvia olkaa hyvä:

  Yamaha FZS600 001, Yamaha FZS600 002, Yamaha FZS600 003, Yamaha FZS600 004, Yamaha FZS600 005

  Kuvat on ikävä kyllä Facebookin serveriltä kun ei tällä hetkellä ole mitään kuvapalvelua mulla käytössä - joten kuvien laatu hiukan on suttaantunu (PS. kyllä, harrastan valokuvausta )

  -----------------------------------

  Vielä to-do listalla on tosiaan ne xenonit kunhan ne vaan saapuisi tänne Pohjolaankin. Kaasareiden synkkaustakin oon miettinyt, että olisikohan aiheellista tehdä se - ei siitä haittaakaan olisi ainakaan katsoa kuinka synkassa nuo on. Etukumikin alkais olee jo vaihtokunnossa, että eiköhän sekin tule uusittua kunhan budjetti antaa taas myöden.

  Tässäpä tämä esittely, tähän uppailen sitten lisää kuvia ja stooria - nyt voiskin lähteä kohta ajelemaan kun kelikin on mainio!
  Viimeksi muokannut: Bodine; 26.04.2014 klo 12:29.
  Man and machine merged as one...
 2. #2
  Viileillä keleillä (ja niitä on nyt riittänyt ) on ongelmana mulla ollu näppien jäätyminen ja kylmettyminen. Toppahanskat ei oikein toimi (käsiteltävyys hankaloituu), joten jotain muuta piti keksiä; ratkaisu oli kahvalämppärit.

  Kävin ostamassa Allrightista tollasen Dicen Hot Grips -setin tonne orggiskumien alle laitettavaksi. Eilen sitten moiset asentelin tuppien alle. Kytkinkahvan puolelle piti stongaan laittaa kutistesukkaa eristeeksi, ettei lämpövastuksen kaikki teho valuisi terässtongaa lämmittämään vaan saisi kahvakumeihinkin lämpöä. Koitin asetella vastukset vielä niin, että lämpö kohdistuisi enemmän sormiin kuin kämmeneen.

  Asennuksen jälkeen pikaiset testit: HI -asennolla tupit lämpeni reilussa 5 minuutissa (15 astetta tallin lämpötila) hyviin lämpöihin, kaasukahva n. 50 asteeseen ja kytkinkahva n. 45 asteeseen - käsilläkin tuon eron tuntee. Veikkaan syyksi sitä että kytkinkahva on viileämpi kuin kaasukahva, koska kaasun puolella oleva muoviholkki eristää paremmin kuin se kykäpuolelle laitettu kutistesukka. No, pääasia että kahvat lämpee eikä savua noussut kytkennöistä

  Vedin samalla uusiks tuon 12V ulosoton kytkennän. Molemmat, 12V ulosotto ja kahvalämppärit saa virtaa vasta kun sytytysvirrat on kytketty ja tietenkin sulakkeen takaa, niin ei pala koko mobedi! Näin ei pääse myöskään "hassuja" akun tyhjenemisiä tapahtumaan, jos vaikka unohtelee katkaisijat päälle tai joku tekee källejä.

  Seuraavaksi niitä xenoneita asentelemaan - en vaan oo vieläkään niitä saanu perkele
  Man and machine merged as one...
 3. #3
  Noniin, 2kk:n odottelun ja rikosilmoituksella uhkailun jälkeen vihdoin sain tilaamani xenonit! Eilen sain ne jopa asennetuksikin:

  Eli vasempaan umpioon normaali H1 ja oikeaan H4 bi-xenon (teleskooppinen). Sarjat on värilämmöltään 5000K (vaikka keskenään niissä päivällä näen sävyeron) ja teholtaan 35W.
  Pitänee vielä hieroa suuntaus, kun noi heijastinumpiot antaa tuota hajavaloa jonkinverran ettei ihan heti häikäisisi vastaantulijoita.  Seuraavaksi edessä olisi sitten renkaiden uusinta, aika siloksiks on menny tämän mun ajaman 3000km aikana. Takakumissa on lisäksi jotain kiven tms. aiheuttamia pistojälkiäkin...
  Man and machine merged as one...
 4. #4
  Yammu on saanu tossa ennen Juhannusta uudet kumit alle (Bridgestone Battlax BT021). Kylläpä muuttui mopon ajettavuus ja luonne täysin noilla uusilla kumeilla, kyllä kelpaa nyt ajella!

  Pientä uutta tuli myös laitettua, eli vaihdoin alkuperäisten "perunanuija" -etuvilkkujen tilalle samanlaiset minivilkut ku tossa oli jo takana.  Man and machine merged as one...
 5. #5
  Lainaa Bodine kirjoitti Katso viesti


  Ompas muuten munakkaan näköset "silmät". Toi etuvalojen malli ei mua normaalisti oikeen säväytä, mut näin kirkkaina niissä on "jotain". Tulee vähän Iron Man mieleen!
  It´s better to die on your feet than live on your knees...
 6. #6
  Eipä oo Iron Man tullu aiemmin mieleen mut nyt ku sanoit niin

  Tuossa pyörässä noi lamput oli itsellekin ne ainoat mitkä ei ihan niin hyvältä näyttäny mut Lamin-X:llä ja xenoneilla sai nähtävästi ryhtiä niihinkin.
  Xenoneista oon huomattavasti parantuneen valotehon lisäksi (uskaltaa pimeälläkin ajella) huomannut, että mutkin havaitaan helpommin. Ainakin tuntuu ettei noi autoilijat enää yhtä usein hyökkää risteyksistä eteen jne.

  En ajele pitkillä ja valot oon säätäny niin ettei pitäisi häikäistä
  Man and machine merged as one...
 7.  
 8. #7
  Piti tässä talven aikana tehdä vain putsausta, pikkuhifistelyä sekä huoltohommia ja perussäätöjä kuten venavälysten säätö mutta homma taasen vähän eskaloitu katkenneiden pakosarjan pinnapulttien vuoksi. 4/8 pinnapulttia napsahti katki, joten eihän se auttanut ku nostaa moottori-laatikko paketti pöydälle ja alkaa kaivelee jämiä pois. Kyllä toi teräs ja alumiini hitsautuu ajan saatossa tosi tiukkaan kiinni...!

  Tavallaan oli hyvä että tuli nostettua motti veks koska en varmaan muutoin ois eturataskoppaa avannut ja havainnut myös eturattaan kiinnitysmutterin olevan löysällä. Pyöri ihan sormilla auki...ainoastaan lukkoprikka esti mutteria kiertymästä irti. Akselin jengat oli onneks säilynyt ehjänä. Eturatas oli kyllä kulunut jo hainevälle, et menee ketjut ja rattaatkin uusiksi. Keväällä kun tarkastin niin eturatas oli vielä hyvänä et liekö toi kiinnityksen löystyminen kuluttanu ratastakin nopeasti. Ketjuja oon kauden aikana (kilsoja tuli reilu 14tkm) rasvannu ahkeraan eikä oo olleet liian tiukallakaan et niistä ei luulis kulumisen johtuneen..

  No nyt on moottoripaketti saanut huolellisen putsauksen lisäksi uutta maalia pintaan niin näyttää paremmalta. Ja ne venttiilivälyksetkin oli kaikki vielä toleransseissaan (mittarissa 48tkm) ettei tarvitse säätöhommiin ryhtyä.

  Samalla pääsi tutkailemaan kaasareiden kumisia imukurkkuja jotka näytti olleen päältäpäin aika pahasti halki. Sisälle asti kuitenkaan halkeamat eivät yltäneet vaikka kuinka väänteli ja käänteli. Uusiksi nuo kuitenkin menevät kun nyt irti kerran ovat..

  Nyt kun kaasaritkin on kerran irti niin vois varmaan ainakin kohokammiot kyylätä läpi ja kattoo minkälaista mujua löytyy. Muuten ei ton kaasaripaketin purku innosta yhtään. Sen näköinen paletti se, että paras antaa olla vaan sellaisenaan kunnossa. Toisaalta töissä olis ultraäänipesuri.....

  Ja joo, pakosarja - jonka irroituksen vuoksi ne pinnapultitkin katkesi. No se tuli tosiaan otettua irti, hiekkapuhallettua ja uudelleen maalattua.

  Jäähdytin, jäähdyttimen putket ja flektikin telineineen tuli putsattua ja ehostettua.

  Kuvia löytyy täältä:

  Talvi 2014-2015 Yamaha FZS600
  Viimeksi muokannut: Bodine; 22.11.2014 klo 13:44.
  Man and machine merged as one...