Tulokset 1:stä 15:een 15:sta
 1. #1
  Tänään 28.4. alkoi minun osalta ajokausi 2013. Tein jo perinteeksi muodostuneen kaudenavausajelun Tyrnävän lakeuksille pysähtyen Tupoksen ABC:lle kahville. Yleensä olen kauden avausajelulla nähnyt suuriakin määriä isoja lintuja - hanhia, joutsenia, kurkia - Tyrnävän pottupelloilla, mutta tänään en nähnyt ainuttakaan. Jokohan ne ovat menneet? Mukavaa oli silti ajella, vaikka lämpötila ei päätä huimannutkaan; 7-8 astetta ja melko vilpoisa pohjoistuuli oli. Mutta tästä se lähtee!
 2. #2
  Tiedä vaikka maxi-scene saisi tällä kaudella yhden "paluumuuttajan", katsoo nyt
  Honda NTV650 Revere -92 > Suzuki AN400 Burgman -99 > Kawasaki ZR-7S -02 > Honda FJS600 Silverwing -02
 3. #3
  Minä aloitin ajokauden 25.4. kun sain pyörän nippuun kunnostuksen jäljiltä. Ostin 250 Yamaha Majestyn viime syksynä, mutta en ehtinyt sillä ajella paljoa ennen talven tuloa. Pyörä oli kokenut kovia edellisellä tai edellisillä omistajillaan ja muoviosat olivat halkeamia ja naarmuja täynnä. Mm. etukate oli etulampun alta kokonaan poikki ja se oli "korjattu" poraamalla reikiä molemmin puolin halkeamaa ja nippusiteillä sitomalla. Syksyllä oli vielä ajatuksena vaan ajella, kun tekniikka pelasi hyvin, mutta talvella iski inspiraatio laminoida katteet ehjäksi ja vetää pintaan uusi väri. Niinpä aloitin kauden metallipunaisen romun sijasta kirkkaan keltaisella maksilla, jossa on katteet ehjät

  Viime viikonloppuna ajelin viitisen sataa kilometriä ja huomasin Majestyn katteet suojaavuudeltaan erinomaisiksi, kun iski kunnon sadekuuro, jossa tuli myös rakeita. Tästä se kesäkausi lähtee. Turvallisia kilometrejä kaikille maksikuskeille, sekä tietysti muillekin motoristeille.
 4. #4
  2.5 alkoi ajokausi. 130km, lämpötila 8-11, neljä vesisadettta ja kova tuuli. Mutta kivaa oli!! Eilen Vehoniemessä, paikalla yksi Xevo, työkaverin Piaggio ja tietenkin Bemari. (Joka tykkäsi paikasta niin, että meinasi jäädä sinne yöksikin...) Päätti sitten pienen kikkailun jälkeen käynnistyä ja RM.Heinon huolto sai töitä. Loistavaa asiakaspalvelua siellä, jälleen kerran!
  Jaa niin, oli Vehoniemessä moottoripyöriäkin...
  GSX 650F -08
 5. #5
  Eilen testattiin Bemarin matka-ajo-ominaisuuksia. Reittinä Tampere-Vantaa-Turku-Tampere. Matkaa kertyi 507km kahdella 20min. tauolla. Kokonaisaika 6.20. Keskinopeus 95.8 km/h, keskikulutus 5.3ltr/100km. Ajonopeus rajoitusten mukaan. Lopputuloksena oli, että kyllähän tällä matkaa tekee...
  GSX 650F -08
 6. #6
  Ajokauden aloitin ennen Vappua. Nyt on tonni kasassa. Nexukseen tuli viime kesänä laitettua uudet gummit alle ja syksyllä sain Espanjasta takuuna variaattorin kannen haljenneen tilalle. Asennus tänä keväänä kuten myös ohjauslaakerin vaihto.
  Nyt voikin rauhallisin mielin suunnitella heinäkuun alun reissua Norjaan. On tuo Norjan rannikko aika rikkonainen, karttaa ja matkasuunnitelmaa tehdessä on tullut harvinaisen selväksi. Vaihtoehtoja on kuitenkin kolme; Kirkenäs, Narvik-Harstad-Tromsö tai sitten hiukan etelämpänä Mo i Rana-Narvik. Joka tapauksessa kilometrejä lisää luvassa. Viime kesänä kävin Hammerestissa.
  Aikuinen nainen nexusti
 7. #7
  Kausi avattu kuukausi takaperin x8:lla (400cc). Lukemattomia moottoripyöriä omistaneena täytyy myöntää että onpa ajaminen helppoa tällaisella isolla mp skodella. Kilometrejä uuden tuttavuuden kanssa kertynyt jo 800.
 8. #8
  Kausi päättyi syyskuun lopussa. Kauden saldoksi jäi 6800 km. Saattaapi olla, että oli viimeinen kausi ja Bemari tulee myyntiin ensi kaudella. Hommattiin nimittäin retkeilyauto ja sillä voi reissata ympäri vuoden... Näin vanhemmalla iällä alkaa yhä enemmän arvostamaan mukavuutta noissa reissaamisissa.
  GSX 650F -08
 9. #9
  Lainaa ttdriver kirjoitti Katso viesti
  Hommattiin nimittäin retkeilyauto ja sillä voi reissata ympäri vuoden... Näin vanhemmalla iällä alkaa yhä enemmän arvostamaan mukavuutta noissa reissaamisissa.
  Kappas! Meitä on sitten muitakin

  Eli omalla kohtaa keväällä 2v mopottoman kauden jälkeen ihan törkeä mopokuume ja maxeja jo kateltiinkin "sillä silmällä" (ks. ed. postaukseni tässä topicissa), mutta sitten vaimo sai puhuttua ympäri ja iskettiin rahat kiinni matkailuautoon. Ja pitää kyllä sanoa että oli ihan eri fiilikset lähteä reissuun kun on oma auto pihassa. Lähdit silloin kun halusit ja autossa oli ekan reissun jälkeen jo jatkuva "lähtövalmiuskin" = ei sitä hirveää pakkaamista ja purkamista mitä oli vuokra-auton kanssa pulatessa ed. kesinä, kaikenlaisista aikatauluista ja muista junailuista nyt puhumattakaan. No eihän tuolla nyt samoihin fiiliksiin sentään päästä kuin mopon kanssa, mutta on ne omat fiiliksensä tuossa matka-autossakin = myös tuo vaatii sen kokonaan oman asenteensa jotta osaa nauttia siitä. Sulla kulkee koko setti mukana, jatkuvassa valmiudessa. Senkun stoppaat auton ja teet safkat paikalla tai vaikka siirryt yöpuulle. Ajossa jos iskee vaikka jano keskenkaiken, senkun nappaat kylmää juotavaa jääkaapista "lennossa". Ei pulaamista, ei säätämistä, satoi tai paistoi
  Honda NTV650 Revere -92 > Suzuki AN400 Burgman -99 > Kawasaki ZR-7S -02 > Honda FJS600 Silverwing -02
 10. #10
  Ei kai moottoripyörällä tai skoballa ajamista voi verrata keskenään, ovat niin eri maailmasta. Skoballa ajamisen onnea on osaltaan nimen omaan tuo vapaus ja se, ettei tarvitsekaan raahata koko maailmaa mukanaan.
  Nexus on vielä tuossa pihassa odottamassa seuraavaa muuvia. Pariin viikkon en ole ajanut yhtään ja pidemmästäkin reissusta on ainakin kuukausi. En ole vain raaskinut pyörää talvisäilöönkään laittaa. Ensi viikoksi luvattii vielä lämpiävää. Jos katsoisi vaikka siihen asti. Mieli on kuitenkin siirtynyt odottamaan jo tulevaa ajokautta. Ehkä seuraavat MP-messutkin tulevat kuvaan mukaan, edelliset kuin jäivät jostain syystä väliin.
  Aikuinen nainen nexusti
 11. #11
  Lainaa Trinity kirjoitti Katso viesti
  Ei kai moottoripyörällä tai skoballa ajamista voi verrata keskenään, ovat niin eri maailmasta.
  No ei nuo kyllä nyt niin kaukana toisistaan ole etteikö niitä muka verrata voisi. Ja jos katsoo Hondan NC-sarjaa, niin myös teknisesti kovin on samanlaisista peleistä nykyään jo kyse Ja kun allekirjoitustani katselee, niin myös sitä omaa kokemusta on molemmista maailmoista. Molemmilla on ne omat hyvät puolensa ja riippuu ihan kuskista millaisia arvoja painottaa = kumpi tuntuu juuri sillä hetkellä omimmalta, se mielihän saattaa ajan myötä myös muuttua
  Honda NTV650 Revere -92 > Suzuki AN400 Burgman -99 > Kawasaki ZR-7S -02 > Honda FJS600 Silverwing -02
 12. #12
  Siis jäi viestini hiukan vajaaksi eli moottoripyörällä/skoballa ajoa ei voi mielestäni verrata matkailuautolla ajamisen kanssa.
  Aikuinen nainen nexusti
 13. #13
  Totta tuokin Mutta se ei tarkoita etteikö siinä matka-autossakin olisi se oma fiiliksensä, josta voi myös nauttia täysin siemauksin. Kaikillehan se ei sovi, mutta eipä kaikille sovi 2-pyöräisetkään
  Honda NTV650 Revere -92 > Suzuki AN400 Burgman -99 > Kawasaki ZR-7S -02 > Honda FJS600 Silverwing -02
 14. #14
  Vieläkös jollakin maxistilla on skoba ajossa? Minä vein omani talliin pari viikkoa sitten. Ajot loppusyksystä jäivät aika vähiin, tosin normilopetus eli ajo Raippaluotoon Svedjehamniin jäi tekemättä.
  Aikuinen nainen nexusti
 15.  
 16. #15
  Tallissa ollut n 2vk 4400km ajettu. Vaihtamassa oon Customiin tuota Gilera GP:tä. huonot on vaan ajat, jos myymässä jotain moottorivehjettä. Kyllä tämä taantuma tuntuu. Katotaan sitten keväällä millä ajetaan, jos terveenä säilyy.