Sivu: 11 / 11:sta EnsimmäinenEnsimmäinen ... 91011
Tulokset 301:stä 302:een 302:sta
 1. #301
  kuudes kausi paketissa gessulla. tai on se pantu pakettiin jo ajat sitten, mut jotain ajatuksia ajettelin kirjailla vanhaan tyyliin.. jotain.

  ajokauden alku kyllä oli ihan per*eestä. paitti varmaan huuruksen mielestä. lunta tuli vielä reippaastikin toukokuun ekalla viikollakin, gessu oli lumesta valkoinen pihalla. vappuna sentään pääsi osallistumaan taas kemiläisten aloitukseen eli motoristikirkkoon, muttei siellä hiki tullut ajopuvussakaan. gessun sentään sain tallista ulos mutta suosiolla jätin äksän vielä talliin odottamaan lämpimämpiä aikoja vaikka vakuutus juoksikin jo vapusta eteenpäin. siinä käy sen verran enemmän vinkka kyydissä, että suosiolla päätin aloitella gessulla kautta. vasta reilusti kesäkuun puolella tuli haettua sitten toinenkin pihalle, kun alkoi kelit lämmetä. ei tuossa päässy kukaan muu voitolla ku vakuutusyhtiö.

  elokuussa oli tullut vaihdettua öljyt kaikkialle ja venttiilit tutkittua, niin keväällä ei juuri muuta huoltoa ollut ku rengaspaineet tutkia ja jarrunesteet vaihdoin. joku nyt sanoo, et moottori on sitte pilalla ku öljyt seisonut talven yli. otetaan riski. taas. hyvinhän tuo on käynyt ja kukkunut. ilmansuodatin tuli sitten vaihdettua kesän aikana, kun ehti.

  aluista toimii ok ja perässä ei ole klappia syksyn remont.. siis huollon jäljiltä.

  kesällä ei pitempiä reissuja juurikaan tullut tehtyä pyörällä. ensimmäinen työreissu oli vasta 5.6. ja oli kokonaiset +6,5 astetta lämmintä.. paluumatkalla tulikin koukattua pitemmän kautta, kun ei kiire ollut. ei montaa reissua tullut käytyä töissä pyörällä.

  juhannuskin meni töissä, niin yöajelut jäi tekemättä. juhannuspäivänä sen sijaan piti nauttia auringosta ja päivän reissu pohjoisemmassa. aika vähän oli porukkaa liikkeellä, johtuneeko edellisillan aiheuttamasta olotilasta..?

  kaverille haettiin pyörä ja sen kanssa sitten tuli ajeltua jonkin verran siellä täällä, kun sillä oli uutuuden intoa. eiköhän samat reissut jatku ensi kesänäkin. näyttää ainakin siltä.

  XX-meetingin viikonloppu oli pyhitetty taas hondille, jälleen oli mitä mainioin viikonloppu hyvässä seurassa. silloin sai gessu levätä pihassa. ehkä kesän erikoisin reissu pyörällä oli piipahtaminen hautajaisissa gessulla. muut siellä seisoi mustat puvut päällä, minä mustassa rukkassa. eipä siellä kukaan paheksunu, mitäpä sitä turhaa, pääasia et on paikalla.

  martan kans tuli hieman jokilaakson sorateitä käytyä jossain vaiheessa, sittemmin alkoi taas mökin remonttihommat painaa päälle kesäloman myötä, sekin verotti ajeluita. jonain päivänä tuli saatua jopa vene vesille pitkästä aikaa ja vaikkei se lujaa kulje niin tuli kyllä fiilis, et tää on hienoo.. ja aivan erilaista ku pyörällä ajo.

  elokuussa oli iban tempaus oysin lastenosaston hyväksi ja tuli siinä kannettua oma korsi kekoon myös. sitä ennen rajamotorissa tuli käytyä laittamassa uudet anakee2:t alle ja reissu menikin ilman ongelmia. mukava oli kierrellä pitkin lappia vuorokausi. ei kovin ollut tungosta ja saariselälläkään ei juuri motoristeja näkynyt. viikon päästä tilanne saattoi olla toinen, kun jänkhälle alkoi porukkaa taas virtaamaan etelästä asti. kierros loppuun lapintuuleen ja pari kuppia tazzaa naamaan. toivottavasti lasten osasto sai sen tarkistusmaksuilla luvatun kipupumpun.

  kaikenkaikkiaan kilometrejä tuli ehkä jotain 6000. aika vähän minusta edelleen. äksään tuli varmaan parisen tonnia. tuntuu vaan ettei ehdi ajella enempää, toisaalta en minä nyt ole ressiä ottanut, ehtiikö ajamaan vaiko ei.

  gessun mittarissa tällä hetkellä taitaa olla ehkä jotain 75tkm. ei kovin paljon ja aika huoletta on saanut ajella edellisen kesän isompien huoltojen jäljiltä. takarenkaassa kuulemma on klappia hieman, sanottiin renkaan vaihdossa, ei vielä tunnu ajossa mitenkään. sitten kun alkaa tuntumaan, niin pitää kiristellä pinnoja. myös vanteesta.

  lokakuun puolella gessu meni talliin kevättä odottamaan. sielläpä odottakoon rauhassa, akun latausta jonkun viikon välein, siinähän se talvi menee.

  talvea odotellessa kelkka saa nyt kunnon huoltoa ja vinttiremontti jatkuu aina kun ehtii. kunhan vintillä tuet on paikoillaan ennen ku lumet tulee ja pudottaa katon niskaan. eli ei kiirettä.

  välillä kyllä on mielessä käynyt, et kannattaako pyöriä pitää noin vähillä kesän ajeluilla, muttei noista raaski vielä luopuakaan. toisaalta se veneellä lilluminenkin tuntui mukavalta pitkästä aikaa, miksei se avoautokin voisi kiva olla.. toisaalta ku vene toimii, niin saareen olisi mukava joku pieni mökki tai tukikohta tehdä.. aina jotain mielessä. vaan ku ei oikein sijoituspaikkaa ole vielä kunnollista omalla pihalla, niin ei kannata isompia leluja hankkia. ehkä se päivä koittaa joskus. ehkä. sen näkee sitten.
  Viimeksi muokannut: XX-xenon; 10.11.2017 klo 02:17.
  '07 XX, '09 GSA, '18 Monkey, '91 5900GLX ja '89 W124.

  onhan se komia pyörä, mutta kuka sen viittis pestä...

  5 x SS1000, 2 x SS1600K ja XXironbutt 2011 (SS1000)
 2.  
 3. #302
  kirjoitetaas tännekin jotain kun tapana on ollut, kauden päätteeksi. ei vielä pakkaset ole isosti iskeneet, mutta taitaa kausi olla jo lopussa. kun ei vaan ehdi niin ei ehdi..

  seitsemäs kausi gessulla. ajot vaan vähenee. ehkä max pari tonnia tullut gessuun, vappuna lähdettiin ajoon ja tankki täyteen, kerran tai pari tankkasin gessun sen jälkeen tämän kesän aikana. pisin reissun oli tervolahovi poker-run. mutkan kautta sinne erään orkkilaisen kautta ja jotain 450km yhdelle päivälle.

  ei toisillakaan paljon ole tullut ajettua, xx:llä reilu tonni ja mankilla menty se yli 1400km. xx-meeting ja sitten paikallispyöritystä toisella.

  pihahommat haitanneet harrastusta käytännössä, eikä ole jaksanut töihinkään pyörällä ajaa. kesän helteet, niin ironiselta kuin kuulostaakin, ei kannustaneet vetämään ajopukua päälle. hiki tuli jo ajatuksestakin. mieluummin t-paita päällä pikareissuja shortsit jalassa pikkupyörällä.

  niin vähän ajoa ollut, ettei ole tarvinnut huoltojakaan tehdä, venttiilien säätöön vielä matkaa, öljyilläkin ajettu tuskin mitään. talveksi taas lämpimään talliin sisälle, niin ei pääse kondessi iskemään. stabilointiaineet tankkeihin kaikkiin vehkeisiin.

  ensi kesänä kuulemma on sitten sellainen kesä että harrastetaan enemmän ku tehdään pihahommia. kuulemma ainakin eteläsuomessa pitäisi käydä ajelemassa pyörällä taikka pyörillä, martalla tuntuu olevan pyöräkuumetta isompaan pyörän. katsotaan miten käy. vielä jos vaihtaisi lomarahat vapaisiin, niin olis enemmän aikaa. eikä pihalla tarvis kai muuta tehdä ku kaivaa ajoreitit auki ja vaihtaa maat ja tehdä kunnon pohjat sekä pinta, et maksimi yhden viikon rupeama..

  toivottavasti muilla gessut on kulkeneet reippaammin.
  '07 XX, '09 GSA, '18 Monkey, '91 5900GLX ja '89 W124.

  onhan se komia pyörä, mutta kuka sen viittis pestä...

  5 x SS1000, 2 x SS1600K ja XXironbutt 2011 (SS1000)
Sivu: 11 / 11:sta EnsimmäinenEnsimmäinen ... 91011