Sivu: 2 / 6:sta EnsimmäinenEnsimmäinen 1234 ... ViimeinenViimeinen
Tulokset 31:stä 60:een 151:sta
 1. #31
  Lainaa (Moppi_X @ Elo. 05 2011,18:48) kirjoitti
  Pannaanpas vähän päivitystä tapaukseen. Perän osat tuli eilen Ruåtsista, ja perä on nyt kasassa, MUTTA: Akseli on muuttunut, eikä vanha vanne passaa uuteen akseliin.
  Ne lähetti sulle väärän akselin. Korjaus virheeseen on että pistävät uuden ja pyöräsi VIN numeroa (EI vuosimallia) vastaavan akselin tulemaan.

  Trumpalla on tapana tehtaalla tehdä muutoksia kesken mallivuoden joten tuo runkonummero on ainoa 100% varma tapa saada oikeat palikat. Saman vuosimallin sisällä voi olla milloin mistäkin osasta useampaa eri versiota.
 2. #32
  Lainaa (Talttapää @ Elo. 05 2011,20:07) kirjoitti
  Ne lähetti sulle väärän akselin. Korjaus virheeseen on että pistävät uuden ja pyöräsi VIN numeroa (EI vuosimallia) vastaavan akselin tulemaan.

  Trumpalla on tapana tehtaalla tehdä muutoksia kesken mallivuoden joten tuo runkonummero on ainoa 100% varma tapa saada oikeat palikat. Saman vuosimallin sisällä voi olla milloin mistäkin osasta useampaa eri versiota.
  Juuri näin.
  Voi hemmetti että voi olla hankalaa toisilla...
 3. #33
  Tjoo, itsellä neulalaakeri oli myös finiitto 22tonnissa, akselivauriolta tosin nippanappa vältyin. Arvelin, että sisempi stefa oli päässyt irtoamaan ja rasvat karanneet perämutikkaan... tahi sitten se irtos akselia poisottaessa...

  Jokatappauksessa, laakeriliikkeestä ostetut 'metallikuoriset' stefat istuivat paljon jämymmin, ja myös tuo mobil xph222 mikälie tuntui pysyvän aika hyvin/hyvänä..

  Kyllä tehtaan pitäis muutta huolto-ohjetta niin, että laakerinrasvaus 10tkm välein. Tai tarkastus, mutta samallahan sinne heittää uudet vasut. Ei kumminkaan kestä kuin parikytä minuutta tuo toimenpide  Edit: Alkoi muuten ilmoittelemaan itsestään pienillä satunnaisilla vikinöillä mopoa työnnettäessä, minkä takia rupesin tarkemmin tutkimaan... Tarkoitus oli säästellä rasvailut talveen, muttei ihan sinne asti päästy...  K750 -61
 4. #34
  Pieni satunnainen kitinä kuului minunkin pyörän peräpäästä ketjua rasvatessa. Luulin takajarrun laahaamiseksi ja ajattelin että kyllä se siitä asettuu kun jarrupala vähän kuluu.

  Perän huoltaminen on sen verran pieni työ merkkihuollolle, että se kyllä pitäisi tehdä jokaisessa huollossa. Suomessa merkkihuollot ei edes avaa perää vaikka se huolto-ohjelman mukaan pitäisi tehdä. Tämähän on jo aivan käsittämätön laiminlyönti. Veikkaampa että aika moni maksaisi ennenmmin laakerin huolto- tai vaihtotyön kuin urheilee hengellään ja jos sattuu selviämään hengissä, ostaa tonnin rojut perään... ja sitten vanteen... ja mitä vielä vielä löytyy?
 5. #35
  Laittakaapas listaa laakereiden ja stefojen tyypeistä, voi tulla jossain vaiheessa ajankohtaiseksi...
 6. #36
  Lainaa (AimoPamaus @ Elo. 08 2011,21:37) kirjoitti
  Laittakaapas listaa laakereiden ja stefojen tyypeistä, voi tulla jossain vaiheessa ajankohtaiseksi...
  Neulalaakeri : NK 45/20A TORR 30eur
  Kuula*2: 6908-LLU NTN 40eur
  Stefat: DH 45 55 4 TORR 8eur

  edit: toki löytyy varmaan muunkin merkkisiä  K750 -61
 7. #37
  Vetopakan / hammasrattaan puoleiset kuulalaakerit oli täysin kunnossa, vanteen puoleinen neulalaakeri joka korkkasi oli huollon jälkeenkin täysin kuiva. Vaikka huolto väittää mitä, ehjän perän huoltaminen ja / tai laakerin *avaaminen ja kuivan laakerin voitelu tai vaihtaminen kestää ammattilaisella takuulla alle tunnin. Kustannus koko hommalle on reilusti alle 100 euroa. Siis tosi hieno säästökohde. Rikkoutunut akseli ja laakeripesä maksoi vähän vajaat 900 euroa. Kiinni hirttänyttä akselia hakattiin ulos viisi tuntia. Huolto-ohjetta pitäisi kyllä päivittää ennenkuin tulee ruumiita. Katsokaapa nyt peiliin, merkkihuollot. 8. #38
  Lainaa (Moppi_X @ Elo. 09 2011,20:48) kirjoitti
  Huolto-ohjetta pitäisi kyllä päivittää ennenkuin tulee ruumiita.
  Tuo on hieman mysteeri missä tuo yhtenevä "mutkat-suoriksi"-ohje on kyhätty kokoon. Ovatko tietyt merkkihuollot keksineet sen keskenään/yksin vai onko se kotoisin Skandinavian jakelijalta?

  Tehtaalta se ei taatusti ole tullut, koska vuosi-pari sitten tehdas nimenomaan lisäsi viralliseen työkalusettiin kikkareen (T3880340, #33 kuvassa) minkä avulla voi prässillä painaa rasvaa tasaisesti tuohon neulalaakeriin. Tuolla pitäisi rasvaus onnistua laiskemmaltakin ukolta, vaikkei kunnon putsausta vaivautuisikaan tekemään.
 9. #39
  Mielenkiinnolla olen seurannut kyseistä ongelmatapausta ja koska takahaarukka on vfr 750 kanssa samanlainen, purin perän ja huomasin kolmen laakerin olevan finaalissa, paitsi neulalaakerin joka on vanteen puolella.
  Hondassa on vetopakan/rattaan kohdalla DF0768LU 35x55x20RS, kyseistä laakeria on ilmastointikompuroissa siis autoissa.
  Seuraava laakeri 2x 6908RS ja uloimpana neulalaakeri 50x62x20, 30 neulalla.
  Perää on tuskin aiemmin avattu, akseli ruostunut booreista kunnolla kiinni joten leka auttoi tässäkin tapauksessa kun lämpö ja kaikki irroitusöljyt eivät tehonneet.
  Ajettu n.90tkm vm -92
  Laakereiden mitat ovat ilmeisesti samat kuin trumpassa?
  Honda vfr 750f -92
 10. #40
  trumpan neula on 45x55x20 , kuulat on samat 6908 ja kolmatta ei ole.
  K750 -61
 11. #41
  Itselläni on ST 1050 (vm. 06). Viime reissulla takapään laakerointi teki temput. Pyörällä ajettu silloin alle 20tkm. Hätä apua saatiin Mikkelistä eli lisää rasvaa laakeriin. Kotiin kun pääsin niin purkasin perän. Laakeri rikki (kulunut) ja akseliin tullut neulalaakerin jäljet. Tällä hetkellä uusi laakeri tulossa ja akselia koneistetaan. Todella huolestuttava vika, jos ei ajoissa huomioi takarenkaan pyörimisessä muutoksia. Onneksi itse huomasin "ajoissa" kun rasvasin ketjuja. Tehdas ei anna takuuta ko. osille.
  Yamaha FJ 1100 -85
  Honda CBR 1000 -91
  Honda CBR 1000 -98
  Honda CBR 1100 Blackbird -00
  Triumph Sprint 1050 ST -06
  Triumph Tiger 1050 SE -11
 12. #42
  No jo nyt on ihme. Tehdas ei anna takuuta osille, vaikka pyörää huollettaisiin tehtaan huolto-ohjelman mukaan. Merkkihuolto ei tee huolto-ohjelman mukaista työtä. Onko tämä perän huolto nyt sitten jokaisen omistajan tehtävä itse, jopa takuuaikana? Että ostaja vastaa paskoista osista ja puutteelisesti tehdystä merkkihuollosta? *Eihän tämä nyt näin voi mennä. Eikö tästä pitäisi varoittaa pyörän ostajaa jo myyntihetkellä?

  Huollon ja varaosatilauksissa tehtyjen kämmäysten vuoksi pyörä on ollut ensi maanantaina tasan kuukauden levällään. Oikean varaosan saannista tai takuusta ei ole vielä mitään tietoa. Purkuosiakaan (taka-akseli) ei tunnu löytyvän.

 13. #43
  Vahingosta viisastuneena voin sanoa, että 10tkm välein uutta vaseliinia laakeriin (ja laadukasta sellaista). Laakerista rasva häviää veden takia (vaikka ei käyttäisikkään painepesuria) ja takajarrulevyn aiheuttaman lämmön takia. Tehtaan laittama rasva on huonoa tai sitten sitä on aivan liian vähän??
  Yamaha FJ 1100 -85
  Honda CBR 1000 -91
  Honda CBR 1000 -98
  Honda CBR 1100 Blackbird -00
  Triumph Sprint 1050 ST -06
  Triumph Tiger 1050 SE -11
 14. #44
  Triumph kerkes jo tuossa 90luvun lopussa /2000 luvun alussa saada asiakkaistaan välittävän firman maineen ja takuut ja muut tällaset hoitu mallikkaasti, jopa takuu ajan jälkeen jos oli yleinen vika.

  Mut nyt tuntuu et homma on muuttunu täysin - onko Triumphin asenne muuttunut vai jälleenmyyjien/huoltojen? Vai koskeeko tää vaan osaa jälleen myyjistä ja huolloista?

  Vai onko vaan et osakkeen osistajat vaati osinkoa ja jostain se on revittävä huonompinakin aikoina...
  <"I needed a clue and a drink, one of them I knew where to find">

  McJäykät
 15. #45
  no en tiedä, ei triumphia ole ikinä myyty millään jälleenmyynti / varaosasaatavuuden autuudella. varovasti kun käyttää ja tilaa etukäteen osia, esim stefat on paras olla itsellä kaapissa, tai voi kesä mennä niitä odotellessa.

  huolto ja varaosamyynti on aivan pellosta, itse tilaa maailmalta, niin jotenkuten pärjäilee kun itse huoltelee ja pitää tarkasti...

  kyllä japsipyörissä homma toimii paljon paremmin, voi tilata jonkun ihme tiivisteen tai mutterin ja tulee nopsasti jostain euroopan varastosta.


  JT  we cannot tolerate zero tolerance!
 16. #46
  Onkohan vika Triumphin vaiko kauppiaan??
  Ei ole onneksi tarvinnut, muuta kuin öljyfilttereitä ja ne on löytynyt hyllystä.
  Jaa Legendiin vilkku, joka tuli kait viikon päästä, onko se sitte hyvin vai huonosti??
  Mitenkähän muissa maissa, Pohjolan ulkopuolella?
  An adventure is incompetente without the Explorer
  Triumph Tiger Explorer 1200
  Triumph Tiger 1050 (35K)
  Triumph Legend TT (40K)
  Japseja...
  MZ ETZ
 17. #47
  siihen pystyy rakentaa nipan joka voitelee kriittiset kohteet. vetopakan laakeri on vain vaihdettava välillä.
  SUZUKI B-KING
 18. #48


  Tässä kuvassa vfr 750 neulalaakeri jonka molemmin puolin stefat, näin varmaankin trumpassakin. Täältä ei vaseliini pääse pois eikä sitä pitäisi mielestäni lisätä jos ei vuotoa ole. Eihän autossakaan vaseliina lisällä pyöränlaakereihin.

  kuvassa rinnakkain 6908rs

  Vetopuolella on neljäs laakeri.
  Kuten aiemmin mainitsin oli nämä kolme laakeria kypsiä paitsi pyörän puoleinen neulalaakeri joka oli vaseliinissa.
  Mistä johtuu ero vfr ja trumppa, ilmeisesti hyvin lähellä toisiaan.
  Honda vfr 750f -92
 19. #49
  Lainaa (jskanerva @ Elo. 12 2011,22:28) kirjoitti
  Onkohan vika Triumphin vaiko kauppiaan??
  Vahva epäilys että osasyy on se että Suomessa ei ole omaa maahantuojaa, vaan koko Skandinavia hoidetaan ruotsalaisten toimesta. Voisi olla paremmin hommat ojennuksessa jos olisi kotimainen konttori pitämässä jälleenmyyjiä ja huoltoja järjestyksessä.

  Kovasti kehuttu JL Bikehän oli aikoinaan valtuutettu huolto. Siellä lienee pätevää osaamista vieläkin, vaikka ei valtuutusta enää olekaan?

  Minullakin tosin sama homma kuin Jaket:lla eli osat tilaan Jack Lilleyltä Englannista ja kaikki huollot teen kokonaan itse. Tulee ainakin tehtyä juuri niin kuin tehtaalla on ajateltu, eikä silläviisii kuin huoltokioskissa kulloinkin satutaan ehtimään/viitsimään.
 20. #50
  Oliskohan jossain netin syövereissä listaa pyöristä / malleista joissa tämänlainen perä on*? nopeella googletuksella en löytänyt.. Muutenkin tuntuu olevan aika nihkeää löytää tälläista (nippeli)tietoa
  tai sitten en vaan osaa.. *
  Omassa pyörässä ei onneksi ole, ainakaan räjäytyskuvien perusteella.  Triumph Daytona 675 -08
 21. #51
  Laitetaanpa kuvat hajonneesta Trumpan perästä: neulalaakeri  Rasvaa ei ainakaan enää ole! Laakeri on hitsautunut akseliin. Rasvavuotoa laakerista ei kyllä tavan tallaaja huomaa jos ei osaa etsiä tai pura perää.

  Akseli:  Sorvautui käyttökelvottomaksi, oiskohan voinut koneistaa jotenkin?

  Kuulalaakeri:  Molemmat kuulalaakerit oli vielä kunnossa, etummainen piti rikkoa kun yritettiin repiä akselia irti. Aikaa meni viitisen tuntia ja kun yritettiin säästää osia (turhaan). Loppujen lopuksi jouduttiin leikkaamaan keskiöstä ketjunsäätö "heltat" rälläkällä pois, koko keskiö irti ja akseli ulosvetäjällä pois. Homma on huomattavasti yksinkertaisempi ja halvempi jos perä huolletaan ja laakerit tai koko keskiö laakereineen vaihdetaan aikanaan...
 22. #52
  Jotenkin tuntuu että trumpan akselin karkaisussa on mennyt jokin pieleen.

  Vaikka laakerissa ei ole kuin tilkka rasvaa ei sen pitäisi leipoa kiinni noin äkkiä.
  VFR:n neulalaakerissa ei ollut kuin härmä vaseliinia pinnassa eikä mitään vaurioita ollut siinä.
  Tarkoitus ei ole hehkutta hondan kestävyyttä tässä asiassa vaan pohtia miksi lähes samanlainen rakenne ei kestä.
  Honda vfr 750f -92
 23. #53
  toi hondan perä on täysin samanlainen kuin triumphin. niin samanlainen, että olisko triumphin perä tehty VFR:n piirrustuksilla.

  erona tietty on ehkä laatu. japsilaakerit, japsiakseli. tai mitoitus. triumphi lienee tehokkaampi. myöskin tehtaalla pitää olla tarkka, että rasvaa menee oikea määrä ja puhtaasti.

  JT
  we cannot tolerate zero tolerance!
 24. #54
  Lainaa (Flegu @ Elo. 13 2011,01:35) kirjoitti
  Oliskohan jossain netin syövereissä listaa pyöristä / malleista joissa tämänlainen perä on*? nopeella googletuksella en löytänyt.. Muutenkin tuntuu olevan aika nihkeää löytää tälläista (nippeli)tietoa
  tai sitten en vaan osaa.. *
  Omassa pyörässä ei onneksi ole, ainakaan räjäytyskuvien perusteella.
  Triumpheissa taitaa kaikki SSA (Single Side Swingarm) mallit taitaa olla samanlaisella navalla, ainakin 2002->

  Erot takana mitä tiedän:
  Uudemmat swingit on erilaisia, mut rungon kiinnityspisteet samanlaiset, linkustoista en oo varma, mut likkujen kans pitäis mennä.
  - Jossain malleissa erilainen vanne ja ilmeisesti vanteen kohdistusnuppeja erimäärä joissain malleissa, mut kai akseli vaihtokelpoinen muuten napaan. ensimmäisten 1050 vanteet tais mennä 955iin ja toisin päin.
  - Sprintissä (ja S3?) jarrusatula yläpuolella, kiinnike (+satula) suoraan vaihdettavissa muihin ssa periin

  Niin kuin tuolla aikaisemminkin - VIN numero pitää tietää kun tilaa tai sit pitää oikeesti tietää mitä on tilaamassa.

  Infoa löytyy trimpheista T595.net *= triumphtorque.com ja www.triumphrat.net

  JA sit tuo bikebandit on hyvä paikka tarkistaa osanumeroita yms.
  <"I needed a clue and a drink, one of them I knew where to find">

  McJäykät
 25. #55
  Mottoripyörässä on aika vaikea kuulla ajon aikana mahdollisesta laakerivauriosta, ketjut moottori ja ym. äänilähteet peittävät tehokkaasti laakeriäänen.
  Omassa pyörässä, vaikka ei olekkaan triumph ihmettelin ulinaa joka kuului edestä kallistaessa puolelta toiselle, mutta pystyssä vaikeni.
  Etupää ylhäällä ei mitään ääntä ja herkästi pyörii, samoin sormella laakeria pyörittämällä kaikki ok.
  Ostin uudet laakerit 6004RS, 4.90eur. kappale ja ulina loppui.
  Etupään laakereihin kohdistuu kuitenkin jarrutuksessa melkoinen paino, onneksi peruslaakerit on edullisia ja helpot vaihtaa.
  Honda vfr 750f -92
 26. #56
  Lainaa (specka @ Elo. 13 2011,10:16) kirjoitti
  Niin kuin tuolla aikaisemminkin - VIN numero pitää tietää kun tilaa tai sit pitää oikeesti tietää mitä on tilaamassa...
  Jos osia tilataan myyjäliikkeen huollon toimesta, vois olettaa että tilaavat osat juurikin VIN-numeron perusteella. Jos huolto tilaa väärät rojut, kyseessä on huollon huolimattomuus.

  Jostakin syystä ainakin 09 Sprintiin on tarjolla kahta eri akselia, joissa toisessa on 5 ja toisessa 4 kohdistuspistettä. Oisko "alihankkija" vaihtunut välillä? Vaarallisia periä näyttää olevan liikkeellä pilvin pimein.

  Summa summarum: Triumphin huolto tökkii suomessa, ja varaosien saanti virallista kanavaa pitkin kusee pahasti. Joku tästä on vastuussa, eikä sen pitäisi pyörän omistaja. Virhe on valmistaja-maahantuoja-huolto ketjussa, eikä se selittelemällä parane.
 27. #57
  Lainaa (Moppi_X @ Elo. 13 2011,22:18) kirjoitti
  Lainaa (specka @ Elo. 13 2011,10:16) kirjoitti
  Niin kuin tuolla aikaisemminkin - VIN numero pitää tietää kun tilaa tai sit pitää oikeesti tietää mitä on tilaamassa...
  Jos osia tilataan myyjäliikkeen huollon toimesta, vois olettaa että tilaavat osat juurikin VIN-numeron perusteella. Jos huolto tilaa väärät rojut, kyseessä on huollon huolimattomuus.

  Jostakin syystä ainakin 09 Sprintiin on tarjolla kahta eri akselia, joissa toisessa on 5 ja toisessa 4 kohdistuspistettä. Oisko "alihankkija" vaihtunut välillä? Vaarallisia periä näyttää olevan liikkeellä pilvin pimein.

  Summa summarum: Triumphin huolto tökkii suomessa, ja varaosien saanti virallista kanavaa pitkin kusee pahasti. Joku tästä on vastuussa, eikä sen pitäisi pyörän omistaja. Virhe on valmistaja-maahantuoja-huolto ketjussa, eikä se selittelemällä parane.
  Ihan samaa mieltä- Kyllä huollon pitäis tietää mitä tilaavat ja tietää mitä tarvitaan. Siksi niitä valtuutettuja merkkihuoltojamun ymmärtääkseni on, että tietävätko merkin yksityiskohdat ja erikoisuudet.

  Mut tilanne on mitä on niin oon ruvennu kattoon valmiiksi osanumerot ja/tai katottu liikkeessa suoraan niiden osakuvista et mitä tilataan.
  <"I needed a clue and a drink, one of them I knew where to find">

  McJäykät
 28. #58
  Lainaa (Moppi_X @ Elo. 12 2011,11:11) kirjoitti
  No jo nyt on ihme. Tehdas ei anna takuuta osille, vaikka pyörää huollettaisiin tehtaan huolto-ohjelman mukaan. Merkkihuolto ei tee huolto-ohjelman mukaista työtä. Onko tämä perän huolto nyt sitten jokaisen omistajan tehtävä itse, jopa takuuaikana? Että ostaja vastaa paskoista osista ja puutteelisesti tehdystä merkkihuollosta? *Eihän tämä nyt näin voi mennä. Eikö tästä pitäisi varoittaa pyörän ostajaa jo myyntihetkellä?

  Huollon ja varaosatilauksissa tehtyjen kämmäysten vuoksi pyörä on ollut ensi maanantaina tasan kuukauden levällään. Oikean varaosan saannista tai takuusta ei ole vielä mitään tietoa. Purkuosiakaan (taka-akseli) ei tunnu löytyvän.

  Kuka muuten maksaa remontin ja millä perusteella?
  Kuka on pyörän myyjä?
  You have been banned for the following reason:
  alko vittuilee

  Date the ban will be lifted: Ei koskaan
 29. #59
  Tällä hetkellä maksumiehen rooliin sovitellaan omistajaa. Osat on tilattu ja kertaalleen maksettu, seikkailevat silti vieläkin jossain päin eurooppaa. Huollon ja myyjän perustelut, riippuen keneltä kysyy:

  - tehdastakuu on loppunut pari kuukautta sitten
  - huollon mielestä huoltotyö on tehty oikein vaikka perää ei avattu
  - myyjä ei ole vastuussa myymästään mahdollisesti virheellisestä ja vaarallisesta tuotteesta
  - asiakkaan pitää ottaa yhteyttä tehtaaseen ja maahantuojaan
  - koskaan ei ole vastaavanlaista tapahtunut... eka kerta!
  - pyörään vaan sattui huonot osat... maanantaikappale, voi voi...
  - on ihan normaalia että 20 tkm ajon jälkeen pyörästä hajoaa heti huollon jälkeen laakerit
  - kestovoideltua laakeria ei voi tai ole tarvis huoltaa
  - ostotilanteessa asiasta ei kannata kertoa, ei me mitään tiedetä
  - mulla on vaan huono tuuri
  - pääasia että olen hengissä, tietysti myyjän ansiosta
  - väärien osien tilaaminen on asiakkaan vika
  - missään nimessä odotusaikaa ei voi hyvittää mitenkään
  - paska logistiikkaa on asiakkaan vika ja vastuulla...
  - jne jne jne...

  En tosiaan enää tiedä itkiskö vai naurais. Myyjäliikettä / huoltoa en suoraan ilmoita, tulee pian haaste.
 30.  
 31. #60
  Myyjän virhevastuu ei pääty *takuun päättymiseen.
  Se että *valmistajan takuu *on päättynyt *ei silti *
  vapauta myyjää vastuusta. *

  Edellyttää tietenkin että olet ostanut *pyörän liikkeestä etkä
  yksityiseltä . *

  Jos olet ostanut *pyörän uutena *liikkeestä *suomesta *ja *huollattanut sitä *huolto-ohjelman mukaisesti *niin olet aika vahvoilla .

  Kuluttaja asioi *aina pääsääntöisesti *myyjäliikkeen kanssa ,
  ei maahantuojan tai valmistajan kanssa.

  Jos *takapään laakereiden normaali elinkaari on esim. 80 tkm *ja *ne *kestävätkin vain *20 tkm *niin *kustannusten jaon pitäisi
  mennä niin *että kuluttaja maksaa *25% *ja myyjäliike 75%  R 1200 GSA LC

  Aikaisemmat:
  GT 125 -75 , CR 125 -75 , CB 750 -73 , IT 250 -81 , CB 750 F -82 , FJ 1200 *-86 , GSX R 1100 W -97 , GSR 600 -06 , Z750 -10, R 1200 GS -09
Sivu: 2 / 6:sta EnsimmäinenEnsimmäinen 1234 ... ViimeinenViimeinen