Sivu: 1 / 3:sta 123 ViimeinenViimeinen
Tulokset 1:stä 30:een 72:sta
 1. #1
  Tuttu reitti monelle mutta laitetaan näkyviin eli tuli ajettua tänään Oulu Alakylä vanha 4-tie Ii Sorosentie Maalismaa (Marion kaivurin kauha matkalla Patosllantien päässä joen pohjoispuolella) Yli-Ii Kipinä (Pudasjärven puolella) Jolos Ylikiiminki Seo tankkaus (avoinna vain klo 20 asti jos aikoo kahvitella) Muhos (ajoin tänään suoraan Ouluun joen pohjoispuolta mutta voi ajaa myös Tyrnävä Murto Kempele) Oulu. Vajaa 250km mukavaa pätkää ja mutkiakin sopivasti välillä.
  "Rakkineita ahdolla ja ilman vuodesta 1991"
 2. #2
  Toissailtana ajelin tuota Ylikiiminki-Muhos tietä ja siellä oli päällystystyö menossa Muhoksen päässä ja pinta soralla mutta lyhyt pätkä vain ja luultavasti on jo uusi pinta laitettu. Tyrnävälle ajelin ja Murrontietä Kempeleeseen Muhoksen päästä alku suoraa mutta sitten on kyllä hyvää mutkaa..

  Onkos kukaan ajanut Kylmälänkylään jne ( tarkoitus ajaa sitä kautta Alasalmen lossi ja Manamansalo) Muhokselta menevää tietä millaisessa kunnossa??
  "Rakkineita ahdolla ja ilman vuodesta 1991"
 3. #3
  Alkukesästä ajoin K.kylään ja alkumatkasta on pirun pitkä pätkä pelkkää suoraa,mutta ennen K.kylää oli mukavasti mutkaa ja tie oli hyvässä kunnossa.
  Gsf1200 Bandit
  Positiivisuus on Perseestä.
 4. #4
  Tänään tuli ajettua jälleen tuolla suunnalla ja hieno lenkki kaiken kaikkeaan, aurinko paistoi ja hyvä oli ajella.

  Ensin hieman lämmittelyä Oulu Alakylä Takalontie Kiiminki jossa tauko ABC siitä tylsähkö Kuusamontie Ouluun Hintan risteyksestä vasen ja Hiukkavaara (vanha kasarmialue) sitten Sangintielle ja päästä päähän asfaltin osalta, seuraavaksi joten pohjo,ispuolen tietä voimalaitoskierros: Montta Leppiniemi (Pyhäkoski)
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Pyh%C3%...en_voimalaitos
  Pälli ja Utajärven penkkamäellä tauko, siitä kohti Puolankaa ja n20km Utajärveltä tie Ylikiiminkiin oli todella hienossa kunnossa ja vain muutama auto tuli vastaan siinä on matkalla oliko Vuoton Joutsen kahvi/jätskipaikka jos haluaa pysähtyä mutta ajoin suoraan YK josta sitten perinteistä mutkatietä Ouluun. N 250km mukavaa mutkatietä muutamia suorahkoja osuuksia lukuunottamatta.

  Hyvä iltalenkki ja voi käydä halutessaan katsomassa Utajärvellä muistaakseni Salpalinjan jälkeen Suomen toiseksi isointa maansiirtourakkaa Penkkatietä kylältä Utasen voimalaitokselle, siinä on kaivettu ja räjäytetty kallioon yhteensä 15km kanavaa ja mm halkaistu Utajärvi Marion kaivurilla jotta on saatu pudotusmetrit yhteen voimalaitokseen. Tuossa linkki jos jotain kiinnostaa..
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Utasen_voimalaitos

  Näin tänään. Tarina saa taas jatkoa.. ;)
  "Rakkineita ahdolla ja ilman vuodesta 1991"
 5. #5
  Lainaa (Pressa @ Heinä. 20 2011,10:59) kirjoitti
  Onkos kukaan ajanut Kylmälänkylään jne ( tarkoitus ajaa sitä kautta Alasalmen lossi ja Manamansalo) Muhokselta menevää tietä millaisessa kunnossa??
  Ajoin tänä iltana Kylmälänkylällä ja tie on enimmäkseen ok kunnossa. Muutama tietyöpaikka tiellä on, joissa rajoitukset ja hetkellisesti sorapintaa, mutta ovat vain pieniä pätkiä. Sinne vaan! *
 6. #6
  OK hyvä tieto tämä kiitoksia! Ja muuten tuo hieno tie nro 836 Utajärvi-Ylikiiminki jossain puolivälin tienoilla oli pari pahaa monttua keskellä mutkaa joten pientä varovaisuutta toki kuten asiaan kuuluu..
  "Rakkineita ahdolla ja ilman vuodesta 1991"
 7. #7
  Samaiset inhat montut on olleet Utajärvi-Ylikiiminki-tiellä keväästä asti. Saisivat jo kasvaa umpeen, kun kesällä kaikki muukin kasvaa

  Tuosta vielä, jos menet Manamansalon lenkin ajamaan, niin kerro sitten missä kunnossa saaren puoleiset soratiet on. On ollut itelläkin aikeissa käydä siellä tänä kesänä, mutta on vielä käymättä. Muutaman vuoden takaa on muistissa alkukesäinen pomppuinen ajelu Manamansalontiellä.. Ei siinäkään muuten mitään vikaa oisi ollut, mutta kun koitin pysyä edellä ajaneiden kavereiden tahdissa, niin hankalalta meinasi tuntua. Parempi ajaa omaa tahtia vain *
 8. #8
  Manamansalossa kun ajaa lossilta pois niin kääntyy tielle joka menee saaren vasenta (pohjois) reunaa on asfalttitie ja ei se pahassa kunnossa ollut kun ajelin autolla sitä tuossa pari viikkoa sitten eli ihan ok. Se etelän rannan tie joka menee Kultahiekkojen ohi on soraa saaren länsipäässä enkä ole ajanut sitä moneen vuoteen. Tarkoitus ajaa sieltä sitten Kivesvaaran päälle ja ehkä Suomussalmi Kuusamo, se on ihan mukava tie vaikka suorahko onkin. Korkeuseroja mukavasti.

  Ps Manamansalosta ei saanut Martinlahdesta muuten bensaa viimeksi eli kannattaa ottaa huomioon. Lähin tankki taitaa olla ABC Vaala.  "Rakkineita ahdolla ja ilman vuodesta 1991"
 9. #9
  Ylikiiminki Juustola (Pudasjärvi) pitäis kuulemma olla ihan hyvässä kunnossa pitääpä käydä toteamassa itse pikimmiten.
  "Rakkineita ahdolla ja ilman vuodesta 1991"
 10. #10
  Muutamia pysähdysvinkkejä tässä puhutuille reiteille. Evääthän ne retken kruunaa *

  Ylikiimingistä kun lähtee ajamaan Hetekyläntietä kohti juustolaa, niin Joki-Kokossa on Vaaralampi niminen kalapaikka (Hetekyläntieltä kääntyy oikealle ilmeisesti Kokkareentien nimellä) noin kilsan päässä maantieltä. Soratie vie Vaaralammen rantaan. Jos on kalastusintoja (ja kalavehkeet matkassa mukana *), voi tarvittavat luvat ostaa tien alussa olevasta "automaatista" ja jos vain evästellä haluaa, on lammen rannalla kota jossa onnistuu makkaranpaisto ja termarikahvien juonti.

  Ylikiiminki-Utajärvi-tieltä on jo aiemmin mainittu Vuoton Joutsen, josta voi käydä ostamassa valmiit kahvit. Saman tien varrella on myös laavupaikka Inninkoski-nimisen virtapaikan rannalla. Tällekin laavulle on ehkä kilometrin verran hiekkatietä maantieltä ja kyllä laavulla kannattaa poiketa jo ihan maisemien takia. Joki kun ei varsinaiselle maantielle muista näkyä..
 11. #11
  Hyvää tietoa, nämä on just sitä mikä jää usein ohiajaessa täysin unholaan. Tietääpä missä huomenna pysähtyy!! Suunnitelmissa ajaa Pudasjärveltä Ranuantietä johonkin, jää nähtäväksi mihin ehtii.
  "Rakkineita ahdolla ja ilman vuodesta 1991"
 12. #12
  Lainaa (Pressa @ Heinä. 20 2011,10:59) kirjoitti
  Toissailtana ajelin tuota Ylikiiminki-Muhos tietä ja siellä oli päällystystyö menossa Muhoksen päässä ja pinta soralla mutta lyhyt pätkä vain ja luultavasti on jo uusi.
  Tänään siellä muhoksen päässä oli vähän pidemmästi soraa, just sellaista kuulalaakeria jonka päällä on "mukava" kaasutella.

  Janne
  XX
 13. #13
  Joo kyllä oli Yk-Muhos loppupätkä edelleen soralla ja aika isoa kiveä oli.. Ei tullut ajettua Yk-Juustolaa tänään.
  "Rakkineita ahdolla ja ilman vuodesta 1991"
 14. #14
  Manamansalossa ajelin eilen vähän ristiin rastiin ja hyvässä kunnossa oli tiet. Ajoin myös Kultahiekkojen ja lossirannan välisen sorapätkän joka onkin vain noin 7km ja hyväkuntoista ajettavaa ainakin näin loppukesästä.
 15. #15
  Hieman on eteläinen reitti tähän ketjuun mutta menkööt, eli tuli ajettua Oulu Oulainen Ylivieska Kannus Kokkola ja Pietarsaareen päin vielä vanhaa rantatietä jossa kivat maisemat.

  Takaísin 8-tietä tauko Kalajoen hiekkasärkillä ja loppuun Pattijoelta Raahen rantatie joka on kyllä erinomaisessa kunnossa ja yksi alueen parhaista mutkateistä. Ajakaa ehdottomasti tuon kautta jos olette menossa siitä 8-tietä Ouluun, siinä tulee hieman pidempi matka kuin suora ja puuduttava kasitie mutta erittäin kiva ajaa ja pitkän matkaa välillä satasen rajoituskin. Abc ja nykyään Teboilin välistä lähtee. Lumijoella Hailuotolaiva hyvä pysähdyspaikka kahvitteluun ja onpas motokahvilakin Limingassa matkalla.

  Tauvon tie pitää vielä käydä ajamassa tuolla suunnalla ja samalle reissua Tuomiojantie Raahesta. Mutta se on eri reissu se, tämä n 450km.
  "Rakkineita ahdolla ja ilman vuodesta 1991"
 16. #16
  Onkos Hailuodossa kukaan ajellut lähiaikoina siellä on päällystystyö Luovontiellä joka ilmeisesti haittaa kakspyöräisellä ajoa kovasti.. Onko näin?
  "Rakkineita ahdolla ja ilman vuodesta 1991"
 17. #17
  Oulujoen pohjoispuolen tie Laukaansillalta Utajärvelle alussa tietöitä jotka loppuu Montan leirintäalueen kohdalle, siitä eteenpäin hieman routapattista paikoin mutta ihan jees mennä. Oulu Utäjärvi Penkkatietä ees taas ja Oulu n150km mukava lenkki ei niinkään mutkaa tosin.
  "Rakkineita ahdolla ja ilman vuodesta 1991"
 18. #18
  Jo vain tuli tänään ajettua Ylikiiminki-Juustola (ihan hyvässä kunnossa oli), tai oli tarkoitus ajaa kokonaan mutta katsoin kartasta että tuolta menee Hetekylästä Keinäsperän kautta tie Juorkunaan jota en ole koskaan ajanut ja syykin selvisi paikan päällä-oli soratie.. No piti käydä katsomassa kuitenkin (asfaltti olis mennyt Pudasjärvi Puolanka lenkki n100km) heh joten matkaan ja Keinäsperässä tulee kyltti: Yleinen tie päättyy.. No pientä etsimistä mutta oikea "polku" löytyi ja sitten mentiinkin Olvasjärven kautta Juorkunaan soraa yhteensä noin 50km alku ja loppu hyvää baanaa päästää mutta keskellä aika kinttupolkua ja isohkoa kiveä.

  No Juorkuna-Utajärvi on tasaista hyvää asfalttia eipä siinä mitään, alkoi hieman kylmä painaa kun sai avata vähän kapulaa (kumma homma että lämpimien kelien jälkeen palelee 14 asteessa vanhuus kait tulee) joten kuuma kahvi Seo Utajärvi ja isoa tietä Muhos Oulu. 250km tuli ja tuota soraväliä en kyllä ihan "kyykyille" suosittele..

  Tuli muuten taas todettua että kumma homma kun on maatila tien vieressä ja "materiaali" haisee, visiiri muurautuu ihan silmissä aina niissä kohdin mäkäröistä tjs..
  "Rakkineita ahdolla ja ilman vuodesta 1991"
 19. #19
  Martinniemen vanhalla saha-alueella laitakarin "saarella" tuli tuossa ajeltua mutkin, ihan mielenkiintoinen paikka käydä katselemassa raunioita ja voi ajaa prätkällä halutessaan betoniselle "laiturille" asti. Hienot merimaisemat. Sahan olisko kattilalaitoksen tiilisavupiipusta tunnistaa paikan helposti mutta ei kannata sotkea Santaholman piippuun joka on Kiiminkijoen etelärannalla.
  Ei nyt varsinainen ns ajolenkki, vanhaa 4-tietä menin ja alakylän kautta pois hissukseen ja suoria teitä mutta välillä näinkin.

  Tähän ketjuun voi muutkin laitella hyviä reittejä tai paikkoja jossa ajella kun vielä kautta riittää, voidaan sitten talvella lueskella.
  "Rakkineita ahdolla ja ilman vuodesta 1991"
 20. #20
  Tuli itekin koluttua vast'ikään tuo jo mainittu tie 836, Ylikiimingin ja Utajärven välillä. *Paras pätkä, minkä tähän mennessä löytänyt Oulun läheltä. *Kolme isompaa kuoppaa laskin, kun Oulusta päin tulin, jotka kyllä tosiaan kannattaa välttää (kuten jos sanottukin). *Aika hyvin nuo kyllä huomasi, kun rajoituksia pääsääntöisesti seurasi.

  Vähän pitemmäksi pätkäksi ajattelin käydä lähiaikoina testaamassa Oulu-Ii-Pudasjärvi-Puolanka-Utajärvi-Ylikiiminki-Oulu -pätkän. *Vajaat 350km tulisi tuollaisesta lenkistä, joten kovin myöhään ei tuolle lenkille enää viitsi:
  http://maps.google.fi/maps.....321106  <p>Honda VFR 800 -99</p>
 21. #21
  Tässä olisi ihan kiva Kempele-Pattijoki-Kempele reitti:
  http://tinyurl.com/43sz7wp
  +200 mph & +100 m/s Club Finland
  Jari // GSX1400R '0x tuned by TT-Motorsport
 22. #22
  Tänään tuli vihdoin ajettua myös tuo Kylmälänkyläntie eli reitti Oulu Muhos Kylmälänkylä Rokua Nuojua Jylhämä Utanen Penkkatie Utajärvi Oulu. Tuo muhokselta lähtö on tosiaan aika suoraa mutta Kylmälän päässä ja siitä Ahmasille päin aika maukasta mutkaa, ja toki Rokuan päässä ihan tien loppu on kyllä parhaita mitä tältä alueelta löytyy. Ok ei siinä lopussa nyt voi räppäillä kovin mutta maukas silti. Hovilla pidin tauon ja ajelin siitä sitten Nuojuan kylään ja kävin toki Nuojuan ja Jylhämän voimalaitoksilla.
  Siitä koukkasin takaisin Nuojuan kylään ja ajoin (soratie) joen eteläpuolta ja tie yhtyy Kainuuntiehen siinä missä isompi tie ylittää joen ja vieressä on myös riippusilta Oulujoen yli. Tällä kertaa en käynyt vaan ajoin Utasen voimalalle josta Penkkatietä Utajärvelle. Tuo 4km soratie on hieno paikka kyllä heh, joka onkin tullut mainittua tuolla aiemmin. Utajärven Seo:lla hyvät kahvit ja tuoretta munkkia ja sitten olikin aika lasketella isoa tietä Ouluun. Mukava 200km iltalenkki kerrassaan. Eikä vanhaa edes palellut kun oli tarpeeksi vaatetta.
  "Rakkineita ahdolla ja ilman vuodesta 1991"
 23. #23
  Lainaa (azza @ Heinä. 21 2011,11:30) kirjoitti
  Samaiset inhat montut on olleet Utajärvi-Ylikiiminki-tiellä keväästä asti. Saisivat jo kasvaa umpeen, kun kesällä kaikki muukin kasvaa
  Joo -o, saisivat laitella karttoihin merkinnällä "suppa" Samanmoisia fiiliksiä muiltakin teiltä ympäri suomenmaan
  Triumph Tiger XC 800
  Suzuki Hayabusa + Aprilia Pegaso
  Suzuki B-King
  Suzuki Intruder 1400
  Yamaha Virago535
  Honda CB125
  -Jaska Kuuskajaskari-
 24. #24
  Ajoin autolla tuon Yk-Utajärvi pätkän eilen ja en kumma kyllä huomannut pahempia monttuja nyt.. Sen sijaan Kainuuntieltä kun käännytään Vaalan jälkeen kohti Manamansaloa se tie on kyllä aika kehnossa kunnossa.
  Saapa nähdä miten on kelejä ajella pidempia lenkkejä vielä, tänään oli loistava keli mutta eipä ehtinyt mopoileen. Varustekysymys mutta tais Norja jäädä tältä kesää ajamatta..
  "Rakkineita ahdolla ja ilman vuodesta 1991"
 25. #25
  Lainaa (Pressa @ Heinä. 17 2011,23:45) kirjoitti
  Tuttu reitti monelle mutta laitetaan näkyviin eli tuli ajettua tänään Oulu Alakylä vanha 4-tie Ii Sorosentie Maalismaa (Marion kaivurin kauha matkalla Patosllantien päässä joen pohjoispuolella) Yli-Ii Kipinä (Pudasjärven puolella) Jolos Ylikiiminki Seo tankkaus (avoinna vain klo 20 asti jos aikoo kahvitella) Muhos (ajoin tänään suoraan Ouluun joen pohjoispuolta mutta voi ajaa myös Tyrnävä Murto Kempele) Oulu. Vajaa 250km mukavaa pätkää ja mutkiakin sopivasti välillä.
  Murto-Tyrnävä välillä traktorin renkaasta jäänyt savea tai "jotain liukasta"
 26. #26
  Tänään tuli käytyä Lapissa (Ylikärppä Simo kuuluu Lappiin maantieteellisesti vaikkei ole Lappia nähnytkään oikeasti) iltalenkillä eli Oulu Olhava Oijärvi Ylikärppä Yli-Ii Takalo Alakylä Oulu.
  Vajaa 300km ja varsinkin Olhava Oijärvi väli oli hyvässä kunnossa ja asiallista mutkaa kantata. Ylikärpäntie osin aika routaista pattia mutta muuten ok. Poroja sai hieman varoa ja itikkaa oli ilmassa tullessa ja hämärä painoi päälle mutta kivasti tarkeni vielä mennä.
  "Rakkineita ahdolla ja ilman vuodesta 1991"
 27. #27
  Kausi availtu muutamalla pienellä lenkillä. Eilen tuli ajeltua kiva pikkulenkki pääasiassa pienempiä teitä ettei kylmä puraise: Oulusta moottoritietä Kellon ramppiin josta motarilta pois ja vasempaan kohti Holstinmäkeä. Tässä vinkki niille soratien ajajille jotka ei tunne seutua, tuosta risteyksestä oikealla hieman Kalimenkyläänpäin lähtee vasemmalle Törmintie josta jonkun matkaa oikealle Kivenkankaantie ja sitä kautta alkaa oikea sorateiden verkosto pääsee Alakylän soramontuille jne.
  No itse ajoin Holstinmäen teollisuusalueen läpi ja jatkoin suoraan pikkutietä Takkurantaan ja Haukiputaalle. Liikenneympyrästä vasen ja kävin Santaholman piipulla, takaisinpäin ja oikealle teollisuusalueen kautta lähtee aika uusi tie Virpiniemeen. Kellon kalasataman kautta vielä ja vanhaa nelostietä Patelan Shellille kuumalle kahville. Aurinko paistoi +8.

  Isolle osalle täysin tuttuja teitä mutta kirjoitellaan silti.
 28. #28
  Hailuodossa tälle kautta ajaneet missä kunnossa tie siellä? Saarikierros pitää suorittaa taas piakkoin. Sumppu ei liene auki vai onko?
 29. #29
  Hailuodossa tie kuulemma ihan ok kunnossa en ole vielä ehtinyt käydä..

  Ajoksessa jäänmurtaja Sampolla tuli käytyä yhtenä iltana.

  Raahen Rantatietä ajelin toisena iltana Tauvoon koukkaus ja Pattijoella kahvit. Siitä Tuomiojantie tuli myös ajettua vaikka vettä tuli niin ettei kanttailusta voi puhua, enemmän varusteiden sateenkeston testailua..

  Sanginjoentie on muuten soraosaltakin niin hyvässä kunnossa ja kovaa pakkautunutta pintaa että sitä voi "räppäillä" varoen katupyörälläkin. Hieno tie ajaa kyllä.
  Viimeksi muokannut: Pressa; 10.06.2012 klo 23:55.
 30.  
 31. #30
  Runsas 300 kilsaa oli tämän päivän surautus.
  Oulusta suuntana Oijärvi, Lautiosaari,Kemi (myös tuo ym. Sampo tuli katsastettua) oli reitti.
  Hieno keli ajella ja paljon motoristeja liikkeellä.Lienevätkö olleet tulossa Kokko-Treffeiltä?
  BMW R1100RS
Sivu: 1 / 3:sta 123 ViimeinenViimeinen