Sivu: 2 / 49:sta EnsimmäinenEnsimmäinen 123412 ... ViimeinenViimeinen
Tulokset 31:stä 60:een 1452:sta
 1. #31
  Lainaa (Zeipii @ Loka. 13 2008,09:22) kirjoitti
  Niin taidettiin olla, jos sillä ducatin 749:llä ajelet * Kävin muuten samalla reissulla saman mallin ducatia ajelemassa radalla, mukavastihan tuo tuntui taipuvan mutkiin... En ihmettele yhtään, että heippa pyörällään ajelee kovia kierrosaikoja. Ei se teho aina ratkaise, vaan ne ajotaidot!
  Jep, Ducatilla ajelen Oon kyllä itsekkin tykännyt tuosta laitteesta. Tehoilla ei pysty paljo leveileen, mutta ajettavuudeltaan pyörä on hyvä. Seuraavaksi pitäisi sitte opetella vaan ajamaan . No ei jauheta enempää OT:tä, piti vaan kysyy ku muistui mieleen nuo kesän ratareissut.
  Hypermotard 1100
 2. #32
  Harmittava päätös Zeipii, mutta minkäs tekee jos ratakärpänen on purassu noinkin kovasti Itse ajattelin vielä pysyä SP:n kanssa radalla ja jos oikeasti innostuu kellon kanssa kilpailemaan niin sitten ehkä rinnalle kilvetön kuussatku..
  Kävin muuten eilen ottamassa 100km syysajelua. Oli se vaan mukavaa pitkästä aikaa

  Mutta kohtahan päivät taas alkaa pitenemään ja kevättä kohti

  Ps: Varo Zeipii muuten sitä punasta farmarigolffia siellä suunnalla.. Veli sielläpäin nyt hommissa ja meinasi kortin viedä, 100kmh rajotus ja ylitys 45kmh, mut selvis puhumalla...  Paino on voimaa, Ylipaino on ylivoimaa...

  SP-1+PCIII+K&N+Devil slipon
 3. #33
  Zeipii,

  Olen pahoillani mutta teit väärän päätöksen tuon ratapelin suhteen Tuo on ns. "massaratkaisu".

  Kello näyttää mitä näyttää mutta syvältä sisimmästä kumpuaa hiljainen tieto ratkaisun tuottamista fiiliksistä. Kello on tärkeä jos ajaapi ihan kilpaa, mutta harrastuskurvailussa kokonaisfiilis ratkaisee.

  Oikeampi suunta olisi ollut vaikka tämä : http://www.srra.fi/phpbb/viewtopic.php?t=4083

  Tuolla olisi saanut puristettua kierrosajoista ehkä vähän pois ihan tuollaisenaankin.

  Tapaamisiin radalla ensi kesänä !

  Terv. JuhaV
  The older I get, the faster I was ...
 4. #34
  Elähän nyt JuhaV Tuo SP on minulle hyvin rakas laite, ja senkään takia en halua sitä radalla rääkätä jos aikoo oikeasti aikoja alkaa ajamaan. Ja en halua ottaa sitä riskiä, että jonain päivänä tuon kaataisin.

  Kuulin villejä huhuja tuosta Thorsten Durbahn pyörästä, joka on myynnissä. Huhut kertovat, että pyörä olisi kevyimmillään kisakoneella painanut 160kg pintaan ajokunnossa... Ja hulluja lukuja tehoista, jotka olisivat tuolla 160 pintaan renkaalta! Siinä olisikin pyörä, jolla voisi oikeasti kokeilla kellottaa aikaa. SP on kyllä luonteikas pyörä ajaa radalla, ja nimenomaan, SP:eellä ajamisessa saa sen kokonaisvaltaisen fiiliksen.
  täältä näet mitä milloinkin harrastelen... www.youtube.com/jabe84
 5. #35
  itse oon menossa lähi viikkona katsoon tuota sp2 (durbahn)
  rakentamaa hondaa siinä on tällä hetkellä lähes
  vakio kone paikallaan ja se kisa kone tulis mukaan siihen
  mutta se on kilahtanu rikki vissiin kiertokanki
  mukaan tulee myös kolmas kone kunnosta ei tietoa

  zeipii elä nyt koristeeksi sp:tä jätä ois mukava kuulla
  radalla muutakin ku nelareiden ääntä!


  mitenkähän lie tuommonen takarengas teho 160hp sp2:ssa
  toimii että saako sen 500km välein koneen levittää osiksi

  mielen kiintoinen vehje tuo durbahnin rakennelma
 6. #36
  Muistelen jostain lukeneeni että parhaimmillaan SBK-kisakoneista otettiin 180-190 hp kampiakselitehoa. Tuolloin moottorilohkot vaihdettiin 18 käyttötunnin välein ...

  - JuhaV

  ps. Olishan toi durbahn-versio kiva nähdä radalla joten rc51 osta pois kuleksimasta. Saksasta saa vielä tehdasuusia moottoreita varaosiksi edullisesti.
  The older I get, the faster I was ...
 7. #37
  Eli Hondan myyjän mainitsemat 160-170hv takarenkaalta saattavat olla täysin mahdollisia. Kuullostavat hyvin karuilta SP:n kaltaiseen laitteeseen... Järkevinhän olisi rakentaa laadukkaista osista semitehokas kone, n. 145-150hv takarenkaalta, ja pyrkiä tekemään koneesta mahdollisimman kestävä. Vakiokone sitten varalla, jos joutuu kesken kauden laittamaan konetta.

  Kyllä tässä nyt olisi tarkoitus suskalla ajella rata-ajot ensi vuonna. Mutta voipi olla ettei hirmuisesti tälläiselle harvinaisemmalle ja kalliille pyörälle löydy ostajia tämän talven ja ensi kevään aikana. Mimotolla näytti olevan täysin vakiokuntoinen SP myynnissä 8000€, joka ei mielestäni ole kovin järkevä sijoitus. Huoltohistoriasta ei ole tietoa, ja kyllähän tuohon pyörämalliin joutuu muutoksia tekemään, että siitä mieleisen saa Eli kannattaa ostaa valmiiksi rakennettu ja sellainen, mistä on huoltohistoria tiedossa

  Tuo Durbahn versio on kyllä kovin kiehtova SP. Isoveljellä on enemmälti osaamista tuon tekniikan suhteen, niin pyörän rakentelu ja huoltokin onnistuisi. Lisäksi olisi vielä tilat missä rakennella... Mutta mutta, eipä ole tähän väliin tuota tarvittavaa 7500€ ja tallissa on jo 1000F VTR, 1000 SP1, 600 GSX-R ja 450 CRF... Siihen vielä yks pyörä + 2 moottoria lisää tallin nurkkaan niin hyvä tulee "Ai mikä lama?"  täältä näet mitä milloinkin harrastelen... www.youtube.com/jabe84
 8. #38
  Lainaa (JuhaV @ Loka. 18 2008,06:48) kirjoitti
  Muistelen jostain lukeneeni että parhaimmillaan SBK-kisakoneista otettiin 180-190 hp kampiakselitehoa. Tuolloin moottorilohkot vaihdettiin 18 käyttötunnin välein ...

  - JuhaV

  ps. Olishan toi durbahn-versio kiva nähdä radalla joten rc51 osta pois kuleksimasta. Saksasta saa vielä tehdasuusia moottoreita varaosiksi edullisesti.
  se varmaan pitää aika hyvin paikkaansa sbk veturissa
  tuo "huolto homma" mutta niillä ei oo paljoakaan tekemistä
  tuon durbahn sp2 kanssa saati sitten normivirityksellä varustetulla
  sp:een koneella.
  muuten joku reilu vuosi takaperin ebajassa oli myytävänä
  jotain kilin kolinin (colin edwardsin) kisa koneen lohkoja
  ja plus hilppeitä niin ne lohkot näytti aivan erinäköiseltä
  mitä tommonen "vakio"? vesipumppun putket meni ihan
  erikohdassa ja näytti olevan vähän eksoottisempaa materiaalia
  käytetty.

  zeipii sulla on melko työmaa jo tosiaan huoltojen kans
  ja vielä pitäs keretä ajaakin! ootko tykänny tosta
  crossista? aattelin ku itellä on ollu tuo pelkkä cr joskus
  joo tosiaan rakennettu sp on hyvä vaihto ehto ku harkitsee
  sp:een ostoa mutta kaikki ei vaan tahdo arvostaa/ymmärtää
  osien hintaa millään lailla vaikka osien hinta ois isompi
  kun itse pyörän! 9. #39
  Äffäläinen ja CRF ovat isoveljen pyöriä CRF on kyllä äkäinen peli ja toimintavarmaksikin osoittautunut parin vuoden sisään. Mitään isompia vikoja ei ole ollut. 450cc on jääradalla pirun mukava peli, kun vääntöä riittää.. Montulla tuo on harrasteajalle vähän turhankin äkäinen ja iso kone = paljon painoa. Tuon kokoisen nelarin vääntö crossivälityksillä on kyllä ihan uskomaton, ei ole niin justiinsa millä vaihteella ajaa ja aina löytyy potkua.

  Ostakaas joku nyt tuo Durbahn-edition pois kuleksimasta, niin pysyy muutkin sitten ajan tasalla pyörän kuulumisista!
  täältä näet mitä milloinkin harrastelen... www.youtube.com/jabe84
 10. #40
  Noniin, viimein pääsen ilmoittautumaan tähän threadiin uutena RC51:n omistajana! VFR meni vaihdossa ja punainen SP1 tuli talliin tänään. SP on ollut minulle melkoinen unelmapyörä sen esittelystä lähtien. Tästä yksilöstä löytyy Micronin vaimentimet, PC3, välitykset 15/41, Speedohealer, quickshifter, ohjausiskari, Öhlinsin keulajouset, hugger, undertray, teräspunosletkut, minivilkut yms. pienempää. Rakenneltu ja säädetty pitkälti Jämsän Huolto-Kaksikossa.

  Talven aikana pitäisi vaihtaa ainakin kirkas tuplakuplapleksi ja lisäksi ankarasti himottaisi säädettävät jalkatapit. Olen yrittänyt paria Saton settiä jo huudella tuolta Amerikoista (Speedzillan foorumeilta) mutta eivät ole innokkaita lähettelemään Eurooppaan. Eiköhän ne jostain löydy kuitenkin vielä. Mahdollisesti kytkin- ja jarrukahvatkin pitää vaihtaa ihan vain ulkonäön vuoksi. JuhaV:ltäkin löytyvät Gillesin säädettävät cliparit ovat erittäin houkuttelevat mutta hankinta jäänee toistaiseksi tulevaisuuteen. Voi toki vinkata jos ym. kilkkeitä olisi jostain suhteellisen edukkaasti saatavana. Öhlinsin takaiskari lienee myös tulevaisuuden hankintoja, mutta en pysty sitä persaukisena päivittämään vielä tässä kohtaa.

  Micronin rööreihin pitäisi nikkaroida db-killerit. JuhaV:n blogeja on tullut lueskeltua tarkkaan, joten näitä ja näitäkin on tullut ihasteltua... Eivät vain taida olla saatavana Löyhän Yhteenliittymän ulkopuolisille? *

  Huoltopuuhia tuon kanssa on tiedossa saman tien. Venttiilit on katsottu ~4tkm sitten joten niihin ei onneksi tarvitse puuttua. K&N ilmanputsarit pitää pestä ja öljytä (tähän lienee paras K&N:n oma pesusetti?), öljyt ja suodatin vaihtaa sekä myös sytytystulpat panna vaihtoon. Mahdollisesti vaihtelen myös jarrunesteet jaksaessani. Vuosi sitten keväällä on vekslattu syylärin vaihdon yhteydessä jäähdytysnesteet, joten siihen en nyt taida ryhtyä. Lisäksi renkaat pitää vaihtaa rata-ajoon sopivaksi, edellinen omistaja ei ole rakkinetta radalla talutellut, joten rengastuskin on sen mukainen (Pilot Road 2). Näihin liittyen pari kyssäriä:

  - Öljysuositukset? VFR:llä ajoin Hondan omilla öljyillä mutta tähän ei taida ainakaan GN4 sopia? Ajo tulee olemaan rataa ja katua.
  - Mitkä sytytystulpat? Iridiumit lienee paikallaan, kun ei kuitenkaan tarvi kun sen 2kpl? Onko hankala vaihtaa?
  - Rengastukseksi olin alustavasti meinannut Metzelerin Rennsportia kokona 180/55. Onko kommentteja tuohon, ja ottaakohan 55-profiilisena Ermaxin huggeriin kiinni? Mikä on hyvä niksipirkkakonsti millä huggeria voi korottaa ylemmäs, vai pitääkö sitten riitsiä kokonaan pois jos on turhan ahtaan näköinen?
  Common sense - so rare, it's a goddamn superpower.

  RC36 > RC51
 11. #41
  Onneksi olkoon hyvästä valinnasta!

  Taisin bongata tuon pyörän kesäkuussa Kuopiossa?
  Olikohan edellinen omistaja paikallisia?
  Poikkesin tuolloin jutullakin, ei ollut kaveri .ORGlaisia, itse olin kotilolla liikkeellä.

  Millaiset äänet microneissa on?
  Tuli tuollaiset ostettua itsellekin, jos sais vaikka talven aikana kiinni pyörään. Muutenkin oma pyörä vaatis hieman laittoa, on aika rumassa kunnossa. Ohjauslaakerit ja etupyörän laakerit täytyy vaihtaa ym. pikku entrauksia.
  Mopo tykkää kun sillä ajetaan.

  VTR SP-1
 12. #42
  Onnittelut hienosta valinnasta!

  Ehdottomasti 190/55 rengas alle, jos on vielä vakioiskari takana ja vakiokorkuisena. Suosittelen muuten laittamaan pienen alumiiniholkin takaiskarin ja rungon väliin, onnistuu ihan löysäämällä iskarin kiinnitysmutteria ja sujauttamalla holkki väliin.

  Iridiumit sisään vaan, tulppien vaihtaminen onnistuu myös suhteellisen helposti. Tankki huoltoasentoon ja toisen tulpan saa muistaakseni siitä vaihdettua. Oliskohan ollu niin, että etupytyn tulppaa varten piti eturenkaan takana oleva musta suojalevy irroittaa? Kesällä tuli vaihdettua, mutta ei muista tarkkaan. 25min siinä tais mennä kaikkinensa, joten ei mikään erityisen iso operaatio.

  Näytti muuten saavan edullisia tulppia Camskillsin sivuilta ..

  Oiskos pyörästä kuvia tarjolla?

  ps. Jos haluat huoltokirjan, niin vinkkaa yv:eellä...  täältä näet mitä milloinkin harrastelen... www.youtube.com/jabe84
 13. #43
  Onneksi olkoon Killa uuden pyörän johdosta !

  Mulla on parhaillaan menossa jyrsimen modifiointi CNC-käyttöiseksi. Sitten ei tiedä kukaan mitä sieltä alkaa pukkaamaan vai tuleeko pelkkää harjoituskappaletta

  Saattaahan se olla niinkin että Suur-Pirkanmaan Löyhän V2-yhteenliittymän toiminta-alue katsotaan ulottuvaksi Kuopioon saakka jos tarvetta ilmenee...

  Jos vehkeet saan pelittään niin aattelin tehdä kokeeksi sellaiset kunnolliset säädettävät jalkatappisarjat. Lisäksi ajatuksissa on ollut yläkolmioita ja muuta.

  Kattellaan.

  Tapaamisiin vaikka Motoparkissa ensi kesänä !

  - JuhaV  The older I get, the faster I was ...
 14. #44
  Lainaa kirjoitti
  Taisin bongata tuon pyörän kesäkuussa Kuopiossa?
  Olikohan edellinen omistaja paikallisia?
  Kyllä edellinen omistaja on paikallisia ja näitä punaisia SP1siä ei täällä kylillä tietääkseni kovin montaa ole (etenkään Microneilla varustettuja). Moipella on täällä Kuopiossa harmaa yksilö. Ja äänet on, hmm... jyhkeät - siksi ne killerit pitäisikin haalia ennen ensi kevään ensimmäistä Motoparkin sessiota... Kuvia tulee kyllä näkyviin kunhan saan huoltopukin ja pääsen pesaisemaan ketjut ja siistimään kulkineen muutenkin *

  Lainaa kirjoitti
  Suosittelen muuten laittamaan pienen alumiiniholkin takaiskarin ja rungon väliin
  Pystytkö Zeipii antamaan takaiskarin holkin tarkat mitat, voisin teettää jossain ja heittää paikalleen. Tuosta holkin asennuksesta olinkin jo jostain kuullut että voi olla tarpeen. Ja mistäs sen iridium-tulppien tarkan tyypin näkisi helposti?

  JuhaV, hienoa kuulla että jyrsintäharjoitukset jatkuvat. Ostan kyllä mieluusti Saton tapit sinulta pois kuleksimasta jos nikkaroit itsellesi uudet...

  190/55- ja 180/55-rengasprofiileista oli muistaakseni vanhassa RC51-threadissa juttua. 180 lienee ketterämpi kuitenkin viskoa mutkiin, mutta kun vakiopampussa ei ole korkeussäätöä perässä niin onko se 190 kuitenkin sitten parempi? Sen kanssa pitäisi varmasti ainakin saada sitä huggeria ylemmäs... nykyinen takapallo on siis vakio 190/50.
  Common sense - so rare, it's a goddamn superpower.

  RC36 > RC51
 15. #45
  Muistaakseni alkuperäistulpat on suoraan idiriumit, joiden mallit löydät
  tästä huoltokortista, joka löytyy brandtin sivuilta (vm. 2000-2001)

  Lisäksi kyseisestä huoltokortista löytyy myös seuraavat perustiedot
  - Kärkiväli
  - Venttiilin välykset
  - Etuteleskoopin öljytilavuus mitat sekä viskositeetti
  - Honda alkuperäisosien varaosanumeroita

  Tästä vielä käyttäjän käsikirja (vm. 2000-2001)

  Huoltokortti vm. 2002-2004

  Omistajan käsikirja 2004

  Omistajan käsikirja 2005

  Voit kokeilla korottaa huggeria laittamalla pari pientä rikkaa huggerin ja rungon väliin. Montaa milliä sitä ei tarvitse nostaa, niin 190/55 mahtuu pyörimään. Kun käyn tallilla seuraavan kerran, niin voin ottaa mitat kyseisestä holkista.  täältä näet mitä milloinkin harrastelen... www.youtube.com/jabe84
 16. #46
  Lainaa (killa @ Loka. 20 2008,21:36) kirjoitti
  Moipella on täällä Kuopiossa harmaa yksilö. Ja äänet on, hmm... jyhkeät - siksi ne killerit pitäisikin haalia ennen ensi kevään ensimmäistä Motoparkin sessiota...
  ko pyörällesi muistaneeksi mitattiin motoparkin varikolla samat desibelit kuin minun pyörälle, eli kannattaa ne killerit pitää ainakin mukana kun ei koskaan tiedä kuka mittaria käyttämässä *
  Onnea Killa loistavasta pyörän valinnasta, hyvän yksilön ostit. (btw: välitykset siinä muistaneeksi 15 / 42 )

  Omalle SP:lle tarkoitus talven aikaan laittaa keulaan suorat jouset ja paremmat clip-onit. Jalkatappisarjoista myös kiinnostunut...
  Katsotaan mitä muuta keksii, ideoita olisi jo pääkopassa

  Itsekin samoilla linjoilla Zeipiin kanssa, SP mahtava pyörä myös radalle mutta liian kallista romuttaa siellä kilpipyörä.
  Ostettiin kaverin kanssa kimpassa 600 GSX-R -04 kilpuri, tällä uskaltaa opetella ajamista huolettomammin. Kerran ehdittiin käydä motoparkia kiertämässä ja oli kyllä mahtavaa ajaa hyvällä alustalla. Nyt tietää millaista haluaa omaan SP:hen. Eli kyllä pidän myös Hondan ja sillä kierretään rataa myös, hyvä vertailla eri pyöriä ja ajoasentoja.
  Sekakäyttö on aina terveellistä *
  Kawasaki KX 450F
 17. #47
  Oi voi, nyt on pyörät pestynä, äffäläinen ja SP. Pesun jälkeen laitoin pyörän käymään ja käytin sen lämpöiseksi.. että kosteus haihtuisi. Tässä on mennyt jo monta viikkoa, etten ole käynyt ajamassa. Sopivasti iltahämärä.. tuikkaa kaasukahvasta kierrosta ja höllää samantien.. kunnon pamahdus ja putkista 10cm violetin siniset lieskat.. aih, ihana V2. Semmosta tänään, jatketaan...
  täältä näet mitä milloinkin harrastelen... www.youtube.com/jabe84
 18. #48
  Tervepä kaikille
  Olen hetken seurannut SP keskusteluja tällä foorumilla ja olen teidän kanssa samaa mieltä että SP1/2 on mainio ja erikoinen pyörä.
  Olen itse omistanut SP1:sen uudesta asti ja vuosien varrella hiukan parannellut sitä... mm. Acran täys titaani putki,Commanderi...jne...
  Voin kuitenkin suositella että laittakaa hyvät ihmiset rahanne(jos sitä vielä löytyy) jousitukeen, kuten minä tein jo vuonna 2001... Kokeilin kaikkien "gurujen/lehtien" säätö ohjeita sekä keulaan/ takapäähän ja lähes aina huononi.
  Hommasin Öhlinsin takaiskarin ja eteen keulan jouset+öhlins 10w öljyt.... Jo alkoi homma pelaamaan
  Radalla pyörään sain tuntumaa joka todella oli kateissa vakio takapampulla. Kemorassa kellotin 1.14.10 ajan täysin katu renkailla(M3)
  Eli lämpimästi suosittelen kyseistä modifiointia

  TimoP
  www.ivanhoe-racing.com
 19. #49
  Täällä muutama foto omasta laitteesta höystettynä joutavanpäiväisellä jorinalla.

  Moipen kanssa oltiin jo linkeissä ja talven tultua pitänee ihmetellä tuota kulkinetta sitten ihan porukalla. Toistaiseksi tässä pitää vielä kärkkyä ajokelejä, jos pääsisi pikku lenkkejä heittämään...

  Öhlinsin takapamppu olisi eittämättä mukava ja tarpeellinen palikka
  Common sense - so rare, it's a goddamn superpower.

  RC36 > RC51
 20. #50
  Lainaa (rc51rr @ Loka. 26 2008,23:35) kirjoitti
  Tervepä kaikille
  Olen hetken seurannut SP keskusteluja tällä foorumilla ja olen teidän kanssa samaa mieltä että SP1/2 on mainio ja erikoinen pyörä.
  Olen itse omistanut SP1:sen uudesta asti ja vuosien varrella hiukan parannellut sitä... mm. Acran täys titaani putki,Commanderi...jne...
  Voin kuitenkin suositella että laittakaa hyvät ihmiset rahanne(jos sitä vielä löytyy) jousitukeen, kuten minä tein jo vuonna 2001... Kokeilin kaikkien "gurujen/lehtien" säätö ohjeita sekä keulaan/ takapäähän ja lähes aina huononi.
  Hommasin Öhlinsin takaiskarin ja eteen keulan jouset+öhlins 10w öljyt.... Jo alkoi homma pelaamaan
  Radalla pyörään sain tuntumaa joka todella oli kateissa vakio takapampulla. Kemorassa kellotin 1.14.10 ajan täysin katu renkailla(M3)
  Eli lämpimästi suosittelen kyseistä modifiointia

  TimoP
  www.ivanhoe-racing.com
  moro rc51rr

  juu itellä on mm. öhlinsin takapamppu, koko akra
  ja nimenomaan powercommander 3 usb
  eikä se kakkosmalli jonka säätö on yhtätyhjänkanssa.
  timppa sun neuvojen avustamana ostin tuon öhlinsin
  ja paljon muuta eikä oo tarvinnu katua valintaa.
  sulla oli tosiaan hieno se sp1:nen ja ne vanteet
  mitkä siinä oli muistaakseni kullanväriset ?oz? ja paljon muita laadukkaita osia
  ja sekin on totta että ohjausiskaria hyvin pitkälle
  harraste kuski ei tarvi koska sp on aika vakaa ajaa
  ja ennemmin tosiaan laittaa ne rahat ensin siihen
  takapamppuun.
  talven aikana pitää ite tehdä etupäähän huolto ja vaihtaa nuo öljyt.
  ehdottoman hyvä tuommonen huoltopukki joka nostaa T-kappaleesta etupään ilmaan eikä sieltä etuputkien
  alapäästä.
  niin tietenkin katosta kun laittaa pyörän roikkuun
  niin senhän saa purettua vaikka runkoon asti
 21. #51
  Tervepä terve
  Tosiaan...Juttelin aikoinaan kaverin kanssa joka työskenteli Öhlinsin tehtaalla R&D osastolla ja hän kehitteli kilpapyörien iskareita, ja hän väitti että SP:n alkuperäinen keula on tosi laadukas alunperin... Öhlinsillä ei vain ollut intressiä kehittää sitä lisää vaan suosittelivat ostamaan R&T keulan jos asiakas ei ollut tyytyväinen orkkis keulaan... Itselläni ei ole pahemmin ollut moittimista jousien ja öljyn vaihdon jälkeen.
  Muistakaa kans että SP:n ohjaus laakeri vaatii erityistä silmällä pitoa(kuten kaikkien Hondien)
  TimoP
 22. #52
  Lainaa (rc51rr @ Loka. 27 2008,23:22) kirjoitti
  Tervepä terve
  Tosiaan...Juttelin aikoinaan kaverin kanssa joka työskenteli Öhlinsin tehtaalla R&D osastolla ja hän kehitteli kilpapyörien iskareita, ja hän väitti että SP:n alkuperäinen keula on tosi laadukas alunperin... Öhlinsillä ei vain ollut intressiä kehittää sitä lisää vaan suosittelivat ostamaan R&T keulan jos asiakas ei ollut tyytyväinen orkkis keulaan... Itselläni ei ole pahemmin ollut moittimista jousien ja öljyn vaihdon jälkeen.
  Muistakaa kans että SP:n ohjaus laakeri vaatii erityistä silmällä pitoa(kuten kaikkien Hondien)
  TimoP
  Moni kiloiset jouset sulla Timo on? Ja sait ohlinsin 10w oljyilla keulan toimimaan hyvin ilman shimmausta? Tuo 1.14 aika kemorassa on kylla suht vakio RC51:lla todella kova aika. Mulla tippui 1000cc gsxr:n jalken kierrosajat 10s/kierros. Tosin nyt olen sanut kirittya siita ~4 pois...

  Mulla on ollut vakio keulalla ongelmana pohjaaminen kovissa jarrutuksissa, jopa japanin sileilla radoilla. Eilen laitoin tilaukseen 1.1kg/cm jouset. Vakiot on kait 1kg jouset, pahkailin etta 10% lisaa jousivakiota saattaisi auttaa asiaan. Testaillaan kunhan saan asennettua.

  Mika
 23. #53
  Lainaa (Mikawa @ Loka. 31 2008,15:44) kirjoitti
  Lainaa (rc51rr @ Loka. 27 2008,23:22) kirjoitti
  Tervepä terve
  Tosiaan...Juttelin aikoinaan kaverin kanssa joka työskenteli Öhlinsin tehtaalla R&D osastolla ja hän kehitteli kilpapyörien iskareita, ja hän väitti että SP:n alkuperäinen keula on tosi laadukas alunperin... Öhlinsillä ei vain ollut intressiä kehittää sitä lisää vaan suosittelivat ostamaan R&T keulan jos asiakas ei ollut tyytyväinen orkkis keulaan... Itselläni ei ole pahemmin ollut moittimista jousien ja öljyn vaihdon jälkeen.
  Muistakaa kans että SP:n ohjaus laakeri vaatii erityistä silmällä pitoa(kuten kaikkien Hondien)
  TimoP
  Moni kiloiset jouset sulla Timo on? Ja sait ohlinsin 10w oljyilla keulan toimimaan hyvin ilman shimmausta? Tuo 1.14 aika kemorassa on kylla suht vakio RC51:lla todella kova aika. Mulla tippui 1000cc gsxr:n jalken kierrosajat 10s/kierros. Tosin nyt olen sanut kirittya siita ~4 pois...

  Mulla on ollut vakio keulalla ongelmana pohjaaminen kovissa jarrutuksissa, jopa japanin sileilla radoilla. Eilen laitoin tilaukseen 1.1kg/cm jouset. Vakiot on kait 1kg jouset, pahkailin etta 10% lisaa jousivakiota saattaisi auttaa asiaan. Testaillaan kunhan saan asennettua.

  Mika
  Siinä kyllä on ollut jo ajamisen meininkiä kun 1.14 aikoja Kemoralla, alustan pitää kyllä toimia tuollaisessa vauhdissa *

  Race Tech jousilaskuri antaa SP2:lle vakio etujouseksi 1.000 kg/mm ja SP1:lle 0.959 kg/mm , en tiennytkään että myös sieltä löytyy eroavaisuuksia mallien välillä.

  Laskurin mukaan itselleni pitäisi laittaa 0.90 kg/mm etujouset, onko liian löysät noin 70kg kuskille? Mistäs kannattaa Öhlinsin jousia etsiskellä tähän pyörään
  Kawasaki KX 450F
 24. #54
  Kyllä sillä panssarivaunullakin kerkeää!1.14 on kemorassa mukava aika kilvellisellä!Itse pääsin joskus muistaakseni 1.17.5 sp.llä ja kuskikin on aika housu..ja alustakin vaan wp. Tallin perältä löytys TOSIostajalle sp sälää:Wp taka ja ohjaus iskarit,akran titaani torvi,commanderi+shifteri,ratavälit+ketju,k&n ilmanputsarit,pair ja flapper modit.Mahtaskohan kiinnostaa ketään koko kasa?Jos ni tarjota saa järkevää! summaa.Erikseen en myy mitään,mut vaihto esim.hondan alurunko crossiin vois onnata.Tarvittaessa maksan väliä. 0405881736
 25. #55
  Kovia aikoja äijät paukutelleet. Paukutellaas välillä jotain muuta...

  Vähän kesäfiilistelyjä alimmaisena olevasta linkistä, huomatkaa myös tekstin seassa olevat linkit.. Kuvista klikkaamalla saat videot auki. Ja ihan ohimennen, kyseessä on siis käytöstä poistettu tieosuus, joka oli suljettuna.

  Otetaas pientä muistutusta minkä takia SP on harrastajien parissa vuodesta toiseen pitänyt pintansa.

  Kuvitelkaa pimenevät kesäillat ja kurvailut kaupungilla.. Hämärässä vanteiden hullunkiilto sokaisee vastaantulevat karvanoppakorollat ja saa teinityttöjen pikkupöksyt kostumaan. Kurvaat paikallisen siwan pihaan ostamana saunailtaa varten makkarat ja ohramaltaat. Saunan jälkeen huomaatte polttopuiden jo loppuneen, mutta ei hätää, tosi motoristi pelastaa illan ja grilli on kuumana.... Ei muuta ku makkarat paistumaan, jekkulankaa ja kamiinanluukusta alas...?

  Linkki vielä kaikkiin videoihin
  http://picasaweb.google.fi/ZeipiiVTRSP1/RPpIly#

  Talvi on edessä, mutta jo kohta koittaa MP-messut ja pääsee tuhlaamaan kaikki talven aikana tienatut rahat! Jos teillä on hyviä kuvia tai videoita SP:eistä vuosien varrella, niin laittakaa ihmeessä linkkejä. Niitä katsoisi varmasti moni mielellään

  Kyseessä siis pyörälle ihan ominainen käyttäytyminen tuo putkessa paukuttelu. Ketä kiinnostaa tutustua enemmän, niin etsikää aiheesta P.A.I.R ...  täältä näet mitä milloinkin harrastelen... www.youtube.com/jabe84
 26. #56
  Terve
  Jos vielä palaan siihen jousitus aiheeseen... Mulla on tosiaan Öhlinsin jäykimmät jouset mitä 2001 vuonna sai ja ne taitaa olla 1.1:set... Muistaakseni sen jäykempiä ei saa valmistus teknisistä syistä... Eikä tosiaankaan tarvi edes. Jos teidän keula pohjaa näillä eväillä niin muuttakaa pyörän balanssia ennemmin kuin ruuvaatte säätö nuppeja kiinnipäin. Älkää tiputtako keula putkia vakiota enempää kolmioiden läpi.... Ja miettikää jos se keula tosiaan pohjaa kaarreajossa??? Useimmiten suurin painuma tulee jarrutuksissa mutkiin

  TimoP
 27. #57
  juu kovia on kyllä nuo ajat
  tuli käytyä katsoon vapailla tuo timpan sp2 (durbahn)
  ja se oli eniten rakenneltu sp mitä oon nähny
  siinä ei ollu mitään ylimääräistä osaa ja kuitenkin siinä oli
  KAIKKI mitä tarvii/saa.
  mielenkiintoinen pyörä ei oikeastaan mitään tekemistä
  vakio sp:een kanssa lähes joka osa on jotenkin modattu.

  jopa jalkatapitkin hiilikuitua/alu ja se durbahnin tankki tsydeemi
  erikoinen ratkaisu
  normisarjatuotanto pyörät vois mun mielestä rueta rakentaan
  alunperinkin aivan eritavalla
  ois mahtava nähdä radalla(kisassa) tuo sp2

  zeipii mulla posahteli samallalailla pari päivää ennen
  bikefoxilla käyntiä ku säädöt oli pielessä ja huono
  maadoitus voima komentajalla nyt harvoin palaa putkessa
  joskus ku löysää kaasusta

  onko zeipii sun pyörään tehty flapper ja pair modia?
  aattelin ku nuin paljon lieskaa pukkaa?
 28. #58
  Lainaa (honda rc51 @ Marras. 05 2008,00:23) kirjoitti
  juu kovia on kyllä nuo ajat
  tuli käytyä katsoon vapailla tuo timpan sp2 (durbahn)
  ja se oli eniten rakenneltu sp mitä oon nähny
  siinä ei ollu mitään ylimääräistä osaa ja kuitenkin siinä oli
  KAIKKI mitä tarvii/saa.
  mielenkiintoinen pyörä ei oikeastaan mitään tekemistä
  vakio sp:een kanssa lähes joka osa on jotenkin modattu.
  jopa jalkatapitkin hiilikuitua/alu ja se durbahnin tankki tsydeemi
  erikoinen ratkaisu
  normisarjatuotanto pyörät vois mun mielestä rueta rakentaan
  alunperinkin aivan eritavalla
  ois mahtava nähdä radalla(kisassa) tuo sp2

  zeipii mulla posahteli samallalailla pari päivää ennen
  bikefoxilla käyntiä ku säädöt oli pielessä ja huono
  maadoitus voima komentajalla nyt harvoin palaa putkessa
  joskus ku löysää kaasusta

  onko zeipii sun pyörään tehty flapper ja pair modia?
  aattelin ku nuin paljon lieskaa pukkaa?
  Flapper modi on tehtynä ja normaali kartalla ei paukuttele kummosia. Säädetty alhaalta aika rikkaalle tuolla Bike&Tuningin tekemässä kartassa ja korostuu viileillä keleillä. Lämpöisellä säällä paukutteluja ei pahemmin esiinny *

  Ja kartan eron huomaa kulutuksessakin. Alle 6krpm kun käyttää vakiokarttaa + flapperia, niin kulutus on siellä 6l/100km. Tuolla kartalla flappermodilla kulutus 7.5-8l/100km... Yleensä mulla on vakiokartta kiinni + flapper ja ainoastaan yli 6krpm on sitten nuo B&T säädöt. Pair-modia ei ole tehtynä.  täältä näet mitä milloinkin harrastelen... www.youtube.com/jabe84
 29. #59
  varmaan tosiaan aika paljon kiinni nuista säädöistä tuo
  paukuttelu.
  itsellä tosiaan ei paukuttele juuri ollenkaan oli keli mikä
  hyvänsä.
  liekkö sitten hyvä vai huono että paukkuu mutta on
  tosiaan hienon näköinen ja kuuloinen

  kulutus omassa sp:ssä normi ajossa reippaassa 7 litrassa
  säätöjen jälkeen ja radalla kulutus melkein tuplaantuu

  kartasta en osaa sanoa tarkemmin muistelisin että itsellä
  rikkaalla ainoastaan yläpäässä noin 7500 rpm jälkeen
  ja sielläkin hyvin vähän ja jossain 3000 rpm paikkeilla
  muuten miinuksella tai likellä nollaa varsinkin alapää reilusti
  miinuksella.
  ois mielenkiintoinen nähdä juha veen kartat/säädöt
  ku oot värkänny ne erilliset seosmittarit ja muut vermeet
  käsittääkseni käytät eri karttaa db killereillä?
 30.  
 31. #60
  Tässä linkki karttaan, joka on modattu flapperille sopivaksi Leo Vince slipareille tarkoitetusta kartasta ja bike&tuningin säätämästä kartasta. Eli alle 6000 rpm otettu leo vincen kartasta, yli 6000rpm arvot ovat bike&tuningin dynosäädön arvot.

  http://picasaweb.google.com/ZeipiiVT...29315486517714

  Kulutus kartalla Norjan reissulla parhaimmillaan 5.8l/100km tankilliselle ja silti vedot on ihan kohdillaan.

  Jos olet tukennut alipainekellon letkun, eli nk. flapper mod tehtynä niin tässä oli omaan pyörääni sopiva kartta

  http://picasaweb.google.com/ZeipiiVT...29225089021122

  Säädöt alle 6000rpm tehty hakemalla arvot parhaalle teholle/väännölle. Yli 6000rpm säädöissä vaikuttaa myös lambdan arvot.


  Itse olisin myös kiinnostunut näkemään Juhan PC-kartan, etenkin nuo alle 6000rpm kierrokset ja tietysti dynokäppyrät. Löytyykös semmoisia? Voin lähettää omat karttani, jos joku on kiinnostunut niitä tutkimaan tarkemmin tai kokeilemaan (omalla vastuullaan tietysti).  täältä näet mitä milloinkin harrastelen... www.youtube.com/jabe84
Sivu: 2 / 49:sta EnsimmäinenEnsimmäinen 123412 ... ViimeinenViimeinen