Tulokset 1:stä 6:een 6:sta
 1. #1
  Tulipahan luvattua kaverille että päivitän sen TomTom Riderin uudella softaversiolla.

  Noh, eikun omaan koneeseen kiinni, TomTom Home pomppaa esiin ja kyselee jotain outoa joka ohitetaan painamalla defaultti nappulaa ja homma lähtee etenemään. Hetki vielä ja päivitys tehty -> kaveri tyytyväinen kun tuli päivitys tehtyä.

  Kuukausi kului, tuli uudet kartat kauppaan TomTomille (ver 7.20) joita lähdinkin sitten päivittämään. Päätin ostaa ne netti kaupasta kirjautumalla omalla TomTom Homessa käytössä olevalla tunnarilla sisään ja ostamalla nuo uudet kartat.

  Sitten vain kotiin, TomTom kiinni koneeseen ja latailemaan karttoja. Mutta mutta: TomTom Home kertookin että tiliini olikin yhdistetty tuo kaverin TomTom eikä omaani! Ja vaihto onnistuu 6 kuukauden välein... ei hyvä.

  Tästä sitten TomTom supporttiin yhteyksiin ja pyytämään resetoimaan/vaihtamaan tuo tunnus kuntoon.

  Ja vastaus: ei onnistu, ei tehdä. Tällä kuulemma suojataan heidän karttojaan! Eli en saa edes ladattua noita uusia karttoja ja niitä siitä sitten omaan TomTomiini, siis näitä karttoja jotka olin jo ostanut!

  Tässä vaiheessa alkoikin sitten se pieni piru nousemaan esiin ja aloitin operaation jossa muutin oman TomTomini kaverini tiedoilla olevaksi, latasin kartat laitteeseen TomTom Homella ja muutin takaisin omaksi TomTomiksini, aktivoin kartat ja Voila!

  Uudet kartat sisässä ja käytössä. Tosin en vielä ole vakuuttunut että ovat yhtään sen paremmat...

  Mitä tästä opin 1? Samalla vaivalla kun asensin omaan TomTomiini ostamani kartat, olisin ladannut ne netistä ilmaiseksi ja asentanut laitteeseen. Yllättäen nuo on kaikki (myös 7.20 versiot) hyvin tuolla edustettuna...

  Mitä tästä opin 2? Parempi olla päivittämättä mitään omilla TomTom Home tunnareilla, menee nuo sekaisin ja kestää 6 kuukautta saada tilanne taas normalisoitua.

  Masentavaa että TomTomin supportti toimii täten, mutta kaipa heillä on siihen oikeutuksensa... Nyt vain joudun saman vempautuksen kautta hakemaan uudet päivitykset muihinkin hankkimiini TomTom päivityksiin (=kameratolpat), nekään ei enää toimi automaagisesti...

  Nimim. Viimeisen TomTom karttapäivityksen ostanut
  http://www.juvander.fi/ilpo

  AL-AND-AM-A-AZ-B-BIH-BG-HR-CZ-DK-EST-FL-FIN-F-GE-D-GR-H-IR-I-KZ-KS-RKS-LV-LT-M
  MK-MD-MC-MGL-MNE-MA-NL-N-PL-P-RO-RUS-SRB-SK-SLO-E-S-CH-TJ-TR-TM-UA-USA-UZ
  KTM 690 Enduro R-KTM 690 SMC R-BMW R1200GSA
 2. #2
  Samaan threadiin eri probleemasta:
  Tuli ajankohtaiseksi hankkia uudet kartat Oneen, kesäreissu kun häämöttää.
  Tomppa kiinni koneeseen ja Home käyntiin. Ensimmäiseksi kone pyysi päivittämään Homen joten päivitys käyntiin. Päivityksen jälkeen Home ei enää tunnistanut Onea vaikka windowsin kautta laite kyllä löytyi. Hetken taistelin ongelman kanssa, ei ratkaisua. Lopuksi poistin Homen, laitoin tompan kiinni ja asensin alkuperäisen Homen takaisin. Sit Onen päivitykset (2kpl) ja karttakauppaan. Länsi-euroopan kartasta löytyi versio 6. jotakin kun uusin on 7.x. Ei muuta kuin päivittämään Home uusimpaan versioon. Nyt ilmeisesti Onen päivityksen ansiosta kaikki toimi ja sain version 7.x ladattua.
  Onneksi mulla on jotakin kokemusta koneista ja softapäivityksistä, muuten olis vieläkin sormi suussa. Mietinpä vain että miten jollakin 'hoidan netissä pankkiasiat ja osaan kirjoittaa sähköpostin kunhan kone on kunnossa' tyyppisellä henkilöllä homma toimii...
  -kaikki tosiasioina esittämäni seikat perustuvat vahvaan MuTuun, Esson baarissa kuultuihin isojen poikien juttuihin sekä netissä liikkuviin vahvistamattomiin huhupuheisiin.
 3. #3
  RTFM pätee osittain tässäkin tapauksessa.
  Nyksä. Speed Triple 2013
  EX: GSX-R 1000 K6
  EX: R6R 06
 4. #4
  Vanha ketju, mutta TomTom Home2 yrittää väkisin päivittyä. Kaatuu aina virheeseen määritetyistä poluista.
  Onko muilla samaa?
  HP läppäreiilä ja pöytäkoneilla kokeiltu useilla ja kaikissa sama virhe j asennus estyy.
  Jotain, jossain, silloin tällöin!
 5. #5
  Näköjään ongelmapäivitys on vedetty jakelusta pois.
  Jotain, jossain, silloin tällöin!
 6.  
 7. #6
  Aihetta sivuten. Vasta ehkäpä kk sitten päivitin Rider 5 ja nätisti päivitty mutta ei se mitään reittiä osannut tehdä kylläkään. Nyt eilen hokasin (saattanu tulla aikasemminkin) et tullu uus päivitys ja päivitin ja nyt taas toimii. Harmillisen paljo noita vikoja noissa päivityksissä naveissa niikun yleensäkin. Liekkö kuolevia vehkeitä ja myydään puolivalmista ja päivitetetään miten sattuu?
  This is my KTM. There are many like it, but this one is mine.
  Enduro rescue team