Sivu: 2 / 3:sta EnsimmäinenEnsimmäinen 123 ViimeinenViimeinen
Tulokset 31:stä 60:een 85:sta
 1. #31
  Tässä hyvä retkijakkara:
  Walkstool
  "Tyhmyys ihmisen tyhmentää" -FG
 2. #32
  Mielipide: Pitkään matkaan, vaihtelevissa olosuhteissa, sellainen Jokakelinajoasu josta saa lämpöisen "toppavuorin" pois! Mitä järkee kulettaa kaksia ajovarusteita pitkin Eurooppaa tai Pohjoismaita? Kyllä minä olen irroitettavalämpövuorillisella Halvarson puvulla pärjännyt + 35 - 3 astetta! Monta vuotta. En ole kastunut! Toki kuumalla on kuuma! Tuuletukset auki vaan! Nahkapuku paraatiajoon hienolla kelillä! 3. #33
  Isoissa prismoissa on kohtuu hyvät retkeily varuste myynnit ja hintakin on aivan muuta kuin partioaitta ymsv.

  Juurikin noita myydään alella poies.
  Honda cr 125 er5/05, *cb seven fifty/02, *Suzuki sv1000s/04, *cbr 600 f/98, *zx-6r/04, sv1000s/07 gsx-r750/08


  m 72 projekti
 4. #34
  Tässä yksi vaihtoehto teltaksi jos halpa kelpaa.
  Pan European 1300
 5. #35
  Kyselin jo toisessa samantyyppisessä aiheessa, mutta kysyn nyt täälläkin. Eli onko kokemuksia Retki (Kotisivut) nimisen suomalaisen valmistajan teltoista?

  Kaikki muistuttavat, että olisi hyvä jos olisi tarpeeksi tilaa teltassa ja kun kerran mopolla kuljetaan niin ei se paino ole niin kriittinen. Siksi houkuttelisi kovin tämä Retki 4000 -teltta:
  (linkki kotisivulle) 65€ @ www.karkkainen.com


  Toisaalta tämä pienempi versio vaikuttaa laadukkaammalta:
  Retki 2000 (linkki kotisivulle) ~70€

  RipStop päälliskangas tässä hintaluokassa on ymmärtääkseni ihan hyvin.
  Mopoton
 6. #36
  VT750C4

  "ymmärrys kasvaa kokemuksen myötä"
 7. #37
  Mulla on toi Retki 2000. Hyvin pitää rankankin sateen ulkopuolella ja menee helposti pieneen tilaan pakattuna(rapulassakin kasattuna, eli mielentilassa jossa jo muutenkin on hermot tiukalla... ). Pystyttäminen on helppoa ja kohtuu nopeaakin. Miinuksena tuosta pieneen tilaan kasattuna menemisestä on, että absidi on aika pieni ja kahdelle aikuiselle pikkasen ahdas. Mielestäni hinta-laatusuhde kuitenkin vähintään kohtalainen!
  Joko löydän tien tai teen sen...
  -Hannibal-

  H-D Road King Custom 2004
 8. #38
  Cittarista saa mukavan 3hengen kupolin eteisellä 49e hintalapulla, pitää
  3000mm vesipatsaan joten varmasti riittää, tilaa ei vie paljoa.

  Makuualustaksi suosittelen Haltin Lite 500 puhallettavia "Ilmapatjoja"
  Säästää tosi paljon tilaa. Menee puolenlitran kaljatölkin kokoseen koloon.

  Makuupussit kannattaa katsoa kans tavaratalon hyllyltä, katsot että
  lämpötila olisi *extreme -5c astetta, sillä pärjää. Vaatettahan voi aina
  pukea alle lisäksi!

  Ja sitten suosittelisin vielä ostamaan mikrokuitu pyyhkeet, menee
  normi kalja tölkin kokoseen tilaan, kuivaa ihon ekalla pyyhkäsyllä
  ja kuivuu erittäin nopeasti!

  Makuualusta *Klick
  Pyyhe  Jukka
  -Bmw F800GS 2013
  -Kawasaki Verys 2009

 9. #39
  Hankin lopulta Fjällravenin Akka R/S 3 teltan. Kerran olen koepystyttänyt tuon takapihalle eikä pystytystä voi kauhean monimutkaiseksi haukkua. Kolme yhtä pitkää kaarta tungetaan ulkoteltan kaaritunneleihin, kaaren päät jalkoihin kiinni ja teltta vedetään päästä pystyyn. Sisäteltta nousee ulkoteltan mukana ja pysyy hyvin suojassa pystytyksen aikana. Koko paketti mahtuu 47cm leveään(sisämitta) kovaan takalaukkuun(39L) ja teltan kaveriksi mahtuu vielä 2 x ilmatäytettävä makuualusta (Halti 500 lite) ja 2 x makuupussi (Everest Ultralight 800).

  Teltassa on tilaa aikas ruhtinaallisesti ja itse 180cm pitkänä mahdun istumaan teltassa. Uskon, että eteisen sadesuoja tulee olemaan kultaakin arvokkaampi huonolla säällä.

  Huonona puolena oli 409€ hinta. Kyllä kirpaisi.


  Oman teltan väri on hieman vähemmän huomiota herättävä tumman vihreä.
  Mopoton
 10. #40
  Tosiasiahan on ettei halvalla saa hyvää ja kalleinta on ostaa ensin huono ja halpa, heittää ne sen jälkeen roskikseen ja ostaaa kunnolliset.

  Kova taiteilu onkin sitten missä menee raja. Jos telttaa tarvii kerran vuodessa suomen reissulla, on turha hommata esim. hillebergin saitarista tai helsportin svalbardia.

  Kesäkäyttöön suosittelisin ehdottamasti makuualustoista expedin air mattia. Menee pieneen tilaan, on pehmeä ja mukava nukkua. Kesällä ei eristävyys ole niin tärkeä.

  Jos isoa apsidia kaipaa (meikäläinen kyllä kaipaa, etenkin talvella) suosittelisin kohtuuhintaisista fjellreven akkaa. Siinä on hinta/laatusuhde aika hyvin balanssissa. Ei ole ihan ilmainen, mutta tuolla pärjää jo kohtuu monessa paikassa huonollakin kelillä. Sivutuultahan ei tunnelit kestä oikein hyvin, lofooteilla voi tulla helposti ongelmia. Tosin tuokin kestää kunhan pystyttää huolella ja perä vasten tuulta.

  Makuupussiksi joku laatumerikin untuvapussi. Tuo mainittu lafuma tai joutsen on oivia valointoja. (saakohan joutsenta enää) Ajungilak tekee hyviä myös. Valinnan varaa löytyy runsaastikin.

  Extreme-arvoja ei kannata tuijotella. Ne on määritelty niin että selviää hengissä kyseisessä lämpötilassa. Yön jäljiltä hypotermia on hyvinkin lähellä. Nykyisistä pusseista kannattaa katella enemminkin comfort ja limit arvoja. Ne on niitä jossa noilla voi oikeasti nukkua.

  Haltista on sen verran kokemuksia että suosittelen jättämään kauppaan. Ne vehkeet sopii takapihalla telttailuun ja vaatteet koiran kusetukseen. Suurin piirtein samaa laatua kuin erätukun värmeet.

  ps. Oli kiva pystytellä kaverin Halti alfaa 20 asteen pakkasessa ja tuulessa. Kepit ei taivu kunnolla kaariinsa eikä niitä saa kaarikuppeihin. Sisäteltan oviaukko on pyöreä, siinä ei voi kahta miestä ista yhtäaikaa yms. kaikkea kivaa joka varmisti ettei mulle tule koskaan kyseistä pilailuvälinettä.  Nykyiset: Yamaha FZ 1 N, Solifer SMA -79.
  Entiset: Honda VF750C -Suzuki Savage LS 650 -solifer SM - Pappaturnturi (polkimilla ja käsivaihteilla)
 11. #41
  Itse hieman varauksella suhtaudun noihin halpistelttoihin. Voin tällain kokemuksen syvällä rintaäänellä todeta, että siinä vaiheessa kun sitä halpistelttaa virittelee vesisateella päivän päätteeksi, ja kun sen rubikin kuution saa lopulta pystyyn, niin ei paljon naurata, kun vesi alkaa tippasemaan sisään keskellä yötä.

  Mitä tuolla yritän sanoa, on se, että joissain asioissa ei kannata nuukailla ja tuo teltta on yksi sellainen. Alle 3000 vesipilarin omaavaa telttaa ei kannata ostella varsinkaan kolmen viikon reissulle. Itsellä ollut käytössä Haltin vaellusteltta, jossa vesipilariarvo 4000. Tuo ollut riittävä ja voinen sanoa, että kalareissuja on aika karuissa olosuhteissa välillä tullut telttailen vietettyä. Tuon teltan saa vaikka yksin pystyyn muutamassa minuutissa ja varsinkin vesisateella tuo on tuntunut varsin mukavalta piirteeltä. Noita saanee tällä hetkellä parin sadan euron hintaan.

  Itsellä ollut käytössä myös Haltin vaelluskäyttöön suunnattu makuupussi. Taisi olla pakkaskestävyyttä pariin miinusasteeseen. Tuo on pitänyt lämpimänä teltassa nollankin tienoilla. Parasta pärrähommissahan noissa vaelluskamoissa on juuri tuo, mikä tuli aiemmin esiin. Niissä on otettu huomioon paino, mutta tämän lisäksi myös koko. Eli vaelluskäyttöön suunnitellut kamat saa pakattua pieneen tilaan. Partioaitasta on muuten saatavilla retkikäyttöön tehty pyyhe, joka ollut itsellä mukana reissuilla. Menee helvetin pieneen tilaan, mutta on kuitenkin riittävän suuri, jotta saa vyötäisille kiinni saunakaljan juonnin ajaksi.

  Norjan puolelta, jos reitti on jo selvillä, voi kyllä hyvin varata mökit vaikka etukäteenkin, mikä on hyvin suositeltavaa, koska heinäkuun aika on ns. sesonkiaikaa siellä ja tällöin monet leirintäalueet ovat tupaten täynnä. Itse varasin pohjoisesta mökin tälle vuodelle tammikuussa. Silloin oli vielä tilaa.
  Heinäkuussa kun olin paikan päällä, alueella oli useita päiviä respan ulko-ovella kyltti, että kaikki mökit varattu.

  Jos aikoo viettää noinkin pitkän reissun Norjassa, niin välillä voisi mieltä ylentää yöpyä muuallakin kuin teltassa. Itse ainakin tekisin siten, että varaisin eri paikoista mökin ja yöpyisin teltassa suurimman osan, mutta sitten myös muutaman yön mökissä, että saisi kamppeet kuivattua. Tuolla tavalla säästänee teltan hinnankin takaisin, jos hintaa vertaa siihen, että mökissä yöpyisi joka yö. Varsinkin kun karuimmatkin mökit kun tuolla tuppaavat maksamaan lähemmäs 50 euroa/vrk.

  Joka tapauksessa voinen tähän todeta, että aika ja paikka on teillä kohdallaan. Vielä kun reissu kestää noinkin kauan, niin voin vain tähän todeta, että helvetin kateellinen olen.
  Kawasaki Z 750 S ----> Yamaha YZF-R1
 12. #42
  Ainakin heinäkuun alussa viime kesänä ei Norjassa eikä Ruotsissa ollut ongelmia mökkimajoituksen löytämisessä. Norja tuntuu olevan täynnä mökkikyliä paremmalla ja heikommalla varustuksella. Itse tyydyin Louis'n Nordkapp telttaan, Louis'n puhallettavaan patjaan (7,5cm) ja Louis'n makuupussiin. Ei varmaankaan parasta laatua, mutta eivät sitten kalliitkaan.
  Monster M695 > Triumph Sprint ST
 13. #43
  Akkurat..  Leirintäalueen mökit paikka-paikoin ovat hyvinki loppu heinäkuussa mutta tilanteen pelastaa monesti ne: rom-/rum-/hytte-/overnatt-opasteet ja mikä parasta noissa voi aina tinkiä

  Mutta ne parraat telttapaikat oun edelleen löytänyt "villinä" eli jokamiessäännöillä. On oma rauha, juokseva vesi, nuotiopaikka/keitinpaikka, pyykinkuivaustelineet, jäniksen vessa, maksuton parkkipaikka ja pärrä teltan oven eteen, jne

  Mutta sitten jos vain viikonloppuajelu (eväidensyöntireissu) ompi kyseessä niin sitten jää kyllä teltta matkasta ja majoitus hoidetaan vaikka laavuissa, tms. vaikka taivasalla...
 14. #44
  Lainaa (w4p2 @ Kesä. 21 2007,06:31) kirjoitti
  Lisaakin vinkkeja saa tulla, ja pistan tahan sitten jossain vaiheessa listan mita hankittiin ja miten pelitti.

  Ystavallisesti: w4p2
  Jokohan hankinnat tehty ja mitähän kamoja mahdettiin hankkia.

  itellä ajatuksena että EI halpoja ja hyviä .....ostetaan vaan ne yhdet hyvät.
  ST 1300abs -05,
  ex ST 1100 -97

  http://www.panfun.fi


  "Voihan se köyhästä tuntua kalliilta"
 15. #45
  Itsellä on ollut tuommoinen jo kymmenen vuotta, hyvin pelittää, ei kastu vesisateessa eikä myöskään pohjan kautta. Kaksikerroksinen ja absidi ja kevyt ja nopea pystyttää ja menee pieneen tilaan. Makuualustaksi vaikkapa Louisin paksumpi malli ja makuupussiksi hyvä Haltin pussi. Nämä kun survoo speedpackiin, onpa kompakti paketti. *Kyllä kelpaa vaikkapa vähän viileämmällä säällä. Näillä vermeillä on vietetty monet makoisat unet, monessa paikassa.

  Hintaa en tiedä, mutta kymmenen vuotta sitten maksoi euroina noin 250.

  edit.. löytyhän se nykyhintakin, on vähän pompsahtanut hinta, mutta hyvä maksaa  <p>Tallissa odottelee WLA45 -42 _FLH74 -57 _FLSTC -94 _T120R -69 _K100RS -91 _CR500Hm -05 _CR 500 &nbsp;_RD125 -70 _HVA120 -71_KTM EXC300 -05_R1200 GSA-11</p>
 16. #46
  Lainaa (Joe @ Joulu. 29 2010,15:37) kirjoitti
  Makuupussiksi joku laatumerikin untuvapussi. Tuo mainittu lafuma tai joutsen on oivia valointoja. (saakohan joutsenta enää) Ajungilak tekee hyviä myös. Valinnan varaa löytyy runsaastikin.
  Meinasit sitten että untuvasäkki ois näppärä kuskattava moporeissulla?

  Itellä on mopokaudelle joku tosi pieneen tilaan menevä ohut säkki. Sillä on pärjännyt hyvin. Ja jos pelkää että tulee vilu, kannattaa ostaa sisäpussiksi vaikkapa silkkinen makuupussi, joka toimii hellekelillä yksistään, mutta antaa hyvin lisälämpöä toisen pussin sisällä. Eikä vie mitään tilaa. Itellä juurikin linkin säkki, aivan ykkönen.

  Nykyisin pienimpänä reissunukkupaikkana kulkee katettu hyttysverkollinen riippumatto + pieni retkityyny (jonka voi korvata vaikka jollain omalla vaatteella). Ei tarvii makuualustaa ja on sairaan hyvä nukkua. Huomattavasti mukavampi kuin teltta.
  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=0eDMHyfezxM&feature=related" target="_blank">One of these mornings
  Won't be very long
  You will look for me
  And I'll be gone</a>
 17. #47
  Itsellä on kesäpussina Marmot Arete-untuvapussi, painoa n. 700 gr, josta hanhen untuvaa n. 300 gr. Toimii Suomen ja Norjan kesäöissä kuin unelma ja pakkautuu todella pieneen tilaan. Makuualustan virkaa toimittaa Expedin Airmat 7.5, jonka vois tosin päivittää Expedin Downmat-malliin tulevaisuudessa.

  Varastosta löytyy myös Haglöfsin kuitupussi, mutta se on siirtynyt paremman puoliskon satunnaiskäyttöön, ero mukavuudessa ja pakkauskoossa untuvapussin eduksi on omasta mielestä todella iso. Untuvapussi pitää vaan muistaa antaa yön jälkeen kuivata hetken, jotta se pysyy kunnossa.

  Terhin mainitsema silkkinen makuupussi on todellakin kätevä venyttämään makuupussin mukavuusrajoja.  BMW R nineT

  Tarinoita: Alppihullun päiväkirja
  Videoita: http://www.youtube.com/user/Alppihullu/videos

  AT-BA-BE-CH-CZ-DE-DK-EE-ES-FI-FR-GR-HR-HU-IT-LI-LT-LU-LV-MC-ME-NO-PL-RO-RS-SE-SK-SLO-TH
 18. #48
  Norjan reissulle kannattaa hyvinkin varautua vähän vilpoisempiin keleihin.

  Olen muutamman otteeseen lofooteilla ollut viikon reissulla telttamajoituksessa. Pipo ja pitkät kalsarit ei ole ollenkaan hätävarjelun liioittelua. Mun kesäpussilla ei tarjenut enää ( extreme +4) Seuraavilla reissuilla onkin ollut paksumpi pussi mukana.

  Kun myrski iski, leirintäalueella hajoili useampiakin telttoja. Omassa hillessä kävi nenä kiinni katossa puuskissa. Pysyi sentään pystyssä ja ehjänä. Kaverit ajeli autojaan teltan suojaksi, viritteli niitä kiinni kiipeilykamoillaan yms. Vähän huonosti pystytetty mountain hardwaren WE 25 oli lähteä mukaan. Kyseessä on kuitenkin pommin kestäväksi suunniteltu vehe. Oli vaan kiilat huonosti kiinni. Saatiin sentään pelastettua ennen kuin koko vehe hajosi.

  Kun Norjan rannikolla myrksy iskee, siellä pitää teltta olla kunnon suojassa tai sitten on oltava kunnon vehkeet. Tuolloin kävi puuskat lähses 40 m/s ja festariteltat lentelee pitkin vuonoja riekaleina tuossa kelissä.

  Samalla reissulla muutama erittäin kokenut kiipeilijä oli todella helpottuneita kun selvisivät myräkästä takaisin leiriin ehjinä ja hengissä. Ei paljoa painanut että piti hylätä satasien edestä kamaa karkuun pääsemiseksi. Teltta olis mennyt ellen olis viritellyt sitä kusella käydessäni kunnolla kiinni.

  Eli norjassa kun pystyttää teltaa täysin tyynessä, pitää varautua että yöllä nousee myrsky. Sitä ajatellen joka ikinen naru kunnolla kiinni ja muutenkin teltta pystyyn kaikkien taiteen sääntöjen mukaan ja huolella.  Nykyiset: Yamaha FZ 1 N, Solifer SMA -79.
  Entiset: Honda VF750C -Suzuki Savage LS 650 -solifer SM - Pappaturnturi (polkimilla ja käsivaihteilla)
 19. #49
  Lainaa (JT79 @ Joulu. 30 2010,22:06) kirjoitti
  Itsellä on kesäpussina Marmot Arete-untuvapussi, painoa n. 700 gr, josta hanhen untuvaa n. 300 gr. Toimii Suomen ja Norjan kesäöissä kuin unelma ja pakkautuu todella pieneen tilaan. Makuualustan virkaa toimittaa Expedin Airmat 7.5, jonka vois tosin päivittää Expedin Downmat-malliin tulevaisuudessa.

  Varastosta löytyy myös Haglöfsin kuitupussi, mutta se on siirtynyt paremman puoliskon satunnaiskäyttöön, ero mukavuudessa ja pakkauskoossa untuvapussin eduksi on omasta mielestä todella iso. Untuvapussi pitää vaan muistaa antaa yön jälkeen kuivata hetken, jotta se pysyy kunnossa.

  Terhin mainitsema silkkinen makuupussi on todellakin kätevä venyttämään makuupussin mukavuusrajoja.
  Me hankimme kerran tuon malliset makuupussit itsellemme ... ja ne lensi muutaman kerran jälkeen lepikkoon... ei siksi etteikö ne olisi ollut hyviä, vaan siksi että niissä tuli ahtaan paikan kammo ... jalkopäässä olo oli kuin olisi sidottuna "hourulan" sänkyyn vöillä kiinni.
  Honda CBR1100XX
 20. #50
  Lainaa (CebariTonni @ Helmi. 18 2011,12:07) kirjoitti
  Lainaa (JT79 @ Joulu. 30 2010,22:06) kirjoitti
  Itsellä on kesäpussina Marmot Arete-untuvapussi, painoa n. 700 gr, josta hanhen untuvaa n. 300 gr. Toimii Suomen ja Norjan kesäöissä kuin unelma ja pakkautuu todella pieneen tilaan. Makuualustan virkaa toimittaa Expedin Airmat 7.5, jonka vois tosin päivittää Expedin Downmat-malliin tulevaisuudessa.

  Varastosta löytyy myös Haglöfsin kuitupussi, mutta se on siirtynyt paremman puoliskon satunnaiskäyttöön, ero mukavuudessa ja pakkauskoossa untuvapussin eduksi on omasta mielestä todella iso. Untuvapussi pitää vaan muistaa antaa yön jälkeen kuivata hetken, jotta se pysyy kunnossa.

  Terhin mainitsema silkkinen makuupussi on todellakin kätevä venyttämään makuupussin mukavuusrajoja.
  Me hankimme kerran tuon malliset makuupussit itsellemme ... ja ne lensi muutaman kerran jälkeen lepikkoon... ei siksi etteikö ne olisi ollut hyviä, vaan siksi että niissä tuli ahtaan paikan kammo ... jalkopäässä olo oli kuin olisi sidottuna "hourulan" sänkyyn vöillä kiinni.
  Näihin kannattaa oikeasti totutella jos oikeasti tarvii. Kaikki ylimääräinen tila on hukkatilaa joka täytyy lämmittää omalla keholla. Mitä enemmän sitä tilaa on, sitä enemmän tarvitaan lämmitystä. Makuupussissahan ainoa lämmittavä tekijä on nukkuja.

  Ainahan kannattaa luottaa tietysti maailman typerimpään urbaaniin legendaan jota armeijassa kerrotaan totena vuodesta toiseen. "alasti makuupussissa on lämpimintä". Ottakaa munasilleen 30 asteen pakkasessa ja perustelkaa että on lämpimämpää kuin untsikka päällä. Itse ainakin vedän tuossa tilanteessa vetoketjua tiukemmalle enkä edes harkitse unsitkan riisumista jotta tulisi lämmin.

  Downmattia ei edes kannata harkita jos ei oikeasti vietä öitä talvipakkasilla. Siinä maksaa ainoastaan turhasta ja saa isomman paketin. Kesällä riittää ilmatäytteinen alusta mainiosti.

  Mulla on käytössä downmat ja olen tossaan harkitsemasa airmatin hankkimista. Ei tarvi kantaa (vaellus ja kiipeilyreissut) ylimääräistä silloin kun ei ole tarvista. Lisäksi jos halpa airmat hajoaa, ei tule niin suurta sarvea otsaan kuin turhan takia paikattu downmattia.

  Downmat on suunniteltu talvikäyttöön eikä kesäleireille ja on puhdasta rahanhaaskausta hankkia sellainen kesäksi, sille pitää olla talvikäyttöä jotta kannattaa, sen verran törkäen hintainen se on.
  Nykyiset: Yamaha FZ 1 N, Solifer SMA -79.
  Entiset: Honda VF750C -Suzuki Savage LS 650 -solifer SM - Pappaturnturi (polkimilla ja käsivaihteilla)
 21. #51
  Joo. valitkaa teltta hyvin ja kaksikerroksinen kupoli lienee oikeansuuntainen valinta.

  Itse tähtäsin pieneen kuljetuskokoon. Hankin McKinleyn Enduro Ultralightin
  http://www.mckinley.eu/products/enduro-ultralight_711
  ja eipä olisi voinut pahemmin pieleen mennä. Tunneliteltassa pukeminen on per..stä. Teltta kerää kondessivettä kuin imuri ja huonon tuuletuksen takia kuivuminen kestää ikuisuuden. Telttaa ei meinaa saada millään käärittyä kasaan, kun sisään jää ilmaa eikä meinaa tulla ulos ilman että puukolla puhkoo

  Mutta jos joku tällaisen murheenkryynin haluaa, niin PM vaan tulemaan, halvalla lähtee...
 22. #52
  Partioaitassa olis nyt tarjouksessa tommonen:
  http://www.partioaitta.fi/product....001&q=y
  Robens Green Hawk

  Joku testivoittajakin näyttää olevan. Mitään käsitystä onko hintansa väärti?

  Pidemmän aikaa katsellut tuollaista kahden hengen alle parin huntin telttaa jolla pärjäisi pitkälle.
 23. #53
  Lainaa (Le Motard @ Heinä. 11 2011,17:07) kirjoitti
  Partioaitassa olis nyt tarjouksessa tommonen:
  http://www.partioaitta.fi/product....001&q=y
  Robens Green Hawk

  Joku testivoittajakin näyttää olevan. Mitään käsitystä onko hintansa väärti?

  Pidemmän aikaa katsellut tuollaista kahden hengen alle parin huntin telttaa jolla pärjäisi pitkälle.
  Juuri Green Hawkista ei ole kokemusta. Speksien perusteella Green Hawkissa epäilyttää ainoastaan vesipilariarvo 3000 (mutua, ei faktapohjaa).

  Itsellä ollut 6-7 vuotta käytössä Robens X3HT (nykyinen vastaava malli kai X3GE) ja kokemuksen perusteella voisin seuraavaksi teltaksi myös harkita Robensia. Pitänyt veden ulkona ja helppo pystyttää yksinkin. Huonona puolena ilmanvaihto voisi olla parempi.
 24. #54
  Hyvä valinta on myös Jack Wolfskin Eclipse II tai III, molemmat tarjouksessa http://www.scandinavianoutdoorstore.com/teltat-....steltat Scandinavian Outdoorstoressa. Ovat tosin sitä mallia, jossa sisäteltta pitää pystyttää ensiksi. Itse olen käyttänyt ko. telttaa Norjan reissuilla (mm. Lofootit, Alta, Kirkkoniemi) ja sen saa hyvin kiinnitettyä tuulien varalta.Kiilat ovat riittävän kovaa metallia. Vesi ei tule sisään ylhäältä eikä alhaalta. Helppo pystyttää ja pakata. Makuupussin valintaan vaikuttaa varmaankin oma aineenvaihdunta Comfort +5 luokan pussissä pärjää kyllä kesäaikaan varsin hyvin. Makuualusta selän ja rasvaprosentin mukaan.
  Per aspera ad lunam!
 25. #55
  Lainaa (scapade @ Heinä. 11 2011,19:17) kirjoitti
  Juuri Green Hawkista ei ole kokemusta. Speksien perusteella Green Hawkissa epäilyttää ainoastaan vesipilariarvo 3000 (mutua, ei faktapohjaa).
  Mikä siinä epäilyttää? Eikö tuo 3000 ole käytännössä vedenpitävä pl. monsuuni?

  Katselin nopeasti ulkomaan pellejen sivuja niin 225 puntaa on halvin millä tuota irtoaa, eli tuo tarjous on ihan asiallinen.

  Tuulen puolesta näyttäs pysyvän kasassa aika jämptisti:
  http://www.youtube.com/watch?v=MIoBi-1bArM

  Näyttäs olevan tiloiltaan aika passeli yhdelle pyörämiehelle, roippeet mahtuvat toiselle makuupaikalle nätisti.
  http://www.youtube.com/watch?v=b-zCE2z7-uk

  Teltat, joissa pitää pystyttää sisäteltta erikseen tai säätämään jotain ylimääräisiä ovat lähes auttamatta poissuljettuja.
 26. #56
  Varuste.net kauppana ja telttana
  Hannah Compact 2
  990 SM -08
 27. #57
  Lainaa (Le Motard @ Heinä. 11 2011,21:02) kirjoitti
  Lainaa (scapade @ Heinä. 11 2011,19:17) kirjoitti
  Juuri Green Hawkista ei ole kokemusta. Speksien perusteella Green Hawkissa epäilyttää ainoastaan vesipilariarvo 3000 (mutua, ei faktapohjaa).
  Mikä siinä epäilyttää? Eikö tuo 3000 ole käytännössä vedenpitävä pl. monsuuni?

  Katselin nopeasti ulkomaan pellejen sivuja niin 225 puntaa on halvin millä tuota irtoaa, eli tuo tarjous on ihan asiallinen.

  Tuulen puolesta näyttäs pysyvän kasassa aika jämptisti:
  http://www.youtube.com/watch?v=MIoBi-1bArM

  Näyttäs olevan tiloiltaan aika passeli yhdelle pyörämiehelle, roippeet mahtuvat toiselle makuupaikalle nätisti.
  http://www.youtube.com/watch?v=b-zCE2z7-uk

  Teltat, joissa pitää pystyttää sisäteltta erikseen tai säätämään jotain ylimääräisiä ovat lähes auttamatta poissuljettuja.
  Tunnelit kestää tuulta jopa erittäin hyvin kun ne on pystytetty perä tuulta vasten. Sen sijaan sivutuulta ne kestää todella huonosti. Ongelmaa ei ole kunhan tiedostaa mistä suunnasta mahdollinen myrskytuuli tulee puhaltamaan jos myrsky alkaa tai sitten tuulen suunta ei muutu yön aikana.

  Kovassa tuulessa olen nähnyt yhden yön aikana hajoavan paljon kovemman luokan telttojakin kuin nuo.

  Tosin pakko myöntää että kyseessä oli silloinkin lähes kaikilla usage-error. Vähän porukkaa laiskotti, hyvä keli ja jäi kiinnittämättä teltta kunnolla. Toisin sanoen ei pistetty kiiloja ihan loppuun asti, osa naruista jätettiin kokonaan kiinnittämättä jne.

  Todellisessa hajoamisvaarassa oli mountain hard waren We-25 ja Hillebergin nammatj gt. Joku saleva ja tii-pii mallinen meni sitten ihan päreiksi. Kumpiki noista ensin mainituista on todella kovan luokan kamppeita ja en veisi noita festareille.
  Nykyiset: Yamaha FZ 1 N, Solifer SMA -79.
  Entiset: Honda VF750C -Suzuki Savage LS 650 -solifer SM - Pappaturnturi (polkimilla ja käsivaihteilla)
 28. #58
  Ketjun viimeisestä kommentista on aikaa joten onko kamat uudistuneet tai muuttuneet? Itse lähden sunnuntaina Ruotsin lappiin mutta tällä kertaa autolla koska kamaa on tällä keikalla aika paljon mm. Kaboat ja 2,5 hp moottori niin päästään tarpeeksi kauas "sivistyksestä" ja viikko ollaan villejä ja vapaita. Majoitteeksi on valikoitunut telttakönyämisten jälkeen tilavampi mutta kevyt vaelluskota http://www.sportolino.de/Jack_Wolfsk..._Tarp_Zelt.htm , pussina on joko 600 g tai 800 g untuvapussi mutta pieneen tilaan mahtuva makuualusta vielä puuttuu. Solumuovia ja Expedin Downmat 9 löytyy mutta ne vievät turhan paljon tilaa. Vinkkejä paketissa juomapullon kokoisesta suht lämpimästä makuualustasta (Therm A Restillä taisi olla joku)? Tässä muuten näytettä mihin tuolla Kaboatilla pääsee, ei siis meidän reissuilta mutta Hannun hieno pätkä: https://www.youtube.com/watch?v=isjUuyTn3Go
 29. #59
  Therm-a-rest prolite pakkaantuu regular 183cm koossa 28cm pitkäksi 10cm halkaisijan rullaksi:
  http://www.cascadedesigns.com/therm-...rolite/product

  Vähän kun puhaltaa lisää ilmaa itsetäyttymisen kaveriksi niin vajaa 3cm paksuksi pääsee.
 30.  
 31. #60
Sivu: 2 / 3:sta EnsimmäinenEnsimmäinen 123 ViimeinenViimeinen