Sivu: 1 / 3:sta 123 ViimeinenViimeinen
Tulokset 1:stä 30:een 85:sta
 1. #1
  Voi hyva tavaton.

  Nyt olisi tarve pienikokoisille, korkealaatuisille ja helppokayttoisille 2 hengen teltalle, makuualustoille
  ja pusseille.

  Tulevat Norjan reissulle paaasialliseksi yopymisvarustukseksi, saavat maksaa... mutta turhasta en viitsisi.

  Kavin partioaitan sivuilla ja huhuhuhuh. Oli joka sortin ultrasupergorexhyperblaa blaa blaata... josta meikalainen ei ymmarra enempaa kun pulu polkupyorasta. Tahan saakka on parjannyt retkilla untuvapusseilla, solukumialustoilla ja soputeltalla mutta nyt ei painojen ja tilan puolesta onnistu.

  Pistakaa nyt joku viisaampi jolla hyvat vermeet on, niin valmis lista ja mista saa, niin tilaan valmiiksi kotiin odottamaan. Kolme viikkoa pitaisi varkeissa yopya ja suojaan pitaisi saada myos kaksi satulalaukkua, siissybarin tourpack ja kolme stormin 30l torpedoa.

  Jotta apuja pyydetaan tietavalta. Partioaitan listoja katsoessa alkoi hirvittaa ja ahistaa. Retkeilyversio tv:n kaukosaatimesta.

  Eli kevytta, pienta ja toimivaa kaipailen.

  Kiitollisena: w4p2
 2. #2
  mulla on makuupussina tuollainen lafuman joku 600 extreme. pärjää kesällä, ei hallaa. kevyt (600 g) ja lähes povitaskuun menevä, maksoi kyläkaupassa 3 v sitten 50 euroa.
  ..soittaminen on toiseksi mukavinta, mitä voi tehdä housut jalassa...
  Kawasaki 750 GPZ vm. -84 2004-2007 -> Suzuki Bandit 1200 S vm. -04 2007->2012 - Suzuki RF900R vm 1996 2013 -> 2018 Kawasaki ZZR 1200 vm 2004 2018 >-
 3. #3
  Lainaa kirjoitti
  Kolme viikkoa pitaisi varkeissa yopya ja suojaan pitaisi saada myos kaksi satulalaukkua, siissybarin tourpack ja kolme stormin 30l torpedoa.
  Aikamoinen kuorma sulla on tavaraa mukaan, vai onko tossa jo useamman henkilön kamat.
 4. #4
  Teltta Haltin Alfa III joko XPD tai tavallinen.
  Siinä on hyvän kokonen absidi, johon kamat mahtuu, eit tarvi ottaa makuutilaan. XPD tulee semmosessa "laukussa", joka menee mukavasti sivu-, tai takalaukkuun.

  Pussit vois olla intersportista McKinleyn Kodiac Lightit.
  Tosipienet kompressiopussissa mutta jos kylmät kelit niin saa vetää fleesekalsarit jalkaan tai yhdistää pussit. Ota vasen ja oikea niin saat tehtyä yhen pussin. Se on kiva olettaen, että matkakumppani on eri sukupuolta.

  Alustat voi olla vaikka Thermarestin Pro lightit. Pakkauskoko
  on melko pikkunen ja mukavuus silti hyvä.

  Rahaa palaa näihin (enemmänkin voi palaa ja reilusti) mutta
  siinä on moneksi vuodeksi kamat.

  Taitaa kaikki löytyä Intersportista. Muut muualtakin mutta Mckinley on Intersportin oma merkki.
 5. #5
  McKinleyn telttaa voi suositella. Omani (oisko mallinimi ollut Nepal) on ollut viikonlopun ajan välillä kovassakin vesisateessa tippaakaan läpi päästämättä.

  Telttapatjaksi on hyvä sellainen, mihin pitää muutaman kerran puhaltaa. "Turpoaa" n. tuuman paksuiseksi. Menee suht. pieneen tilaan ja on lämmin ja miellyttävä nukkua. Itselläni sekin on McKinley.

  Makuupussina mulla on jonku halpakaupan pieneen tilaan menevä, mutta halpa pussi. Hyvin olen sielä pärjäillyt alimillaan liki 0 asteen lämpötilassa.

  Yhteenveto: Osta HYVÄ teltta ihan sen takia, että vesi pysyy ulkopuolella. Muiden ei mielestäni tarvi olla niin huippuja jos ei meinaa yöpyä pakkasella.
  Yamaha DT 125 LC "87 1994-1996
  Honda CB125T "81 ~2002-
  Honda Transalp 600 "93 *2002-2008
  Yamaha TDM 900 "04 * 2008-2010
  Yamaha TDM 850 "91 2011-
 6. #6
  Kiitos vinkeista.

  Paljonhan sita rojua on, mutta siina on kahden hengen vehkeet ja ajokamat kaikille keleille paitsi hiekkamyrskyyn.
  Pelkat Yokon goret syndeineen vievat pakattuna alyttomasti tilaa, joten varsinaiseen farmari t-paita kalustoon ei niin hurjia tiloja loppujen lopuksi jaa.

  Lisaakin vinkkeja saa tulla, ja pistan tahan sitten jossain vaiheessa listan mita hankittiin ja miten pelitti.

  Ystavallisesti: w4p2
 7. #7
  Mulla on Joutsenen untuvapussit, vasen ja oikea ja sit McKinleyn puhallettavat alustat. Tärkeetä on että niissä puhallettavissa alustoissa on hyvä eriste(vanu) ettei maan kylmyys nouse läpi - mulla niissä on mutta parempikin sais vielä olla. Mä kyllä panostaisin untuvapusseihin, ne on luxusta noitten ilmapatjojen päällä ja ikuiset lopun elämää.

  Teltta on kanssa oltava tosiaan absoluuttisen varmasti vedenpitävä, helposti tuuletettava/ilmanvaihto sopivaksi myös sateella, absidi sellainen että kamojen ohi mahtuu kulkemaan ja mun mielestä pitää mahtua pariskunnan myös siellä hyvin istuun ja esim. pukeen samaan aikaan. LIsäksi muoto sellainen että tuuli ei vie vaikka kaikkia vaarnoja ei kalliioon saa kiinni.

  Partiokaupan/intersportin kamoissa kannattaa muistaa se että vaelluskäytössä paino on keskeinen kriteeri, kilo pois teltan painosta maksaa mansikoita -- tässä voi vain mopoilukäytössä tehdä kompromisseja ja säästää.
  Harley-Davidson
  Road King Classic
  SE120R Engine
 8. #8
  Norjan reissua pukkaa päälle ja siellä ei kuulemma saa kovin helposti yösijaa. Makuupussit on, mutta teltta ja makuualuset puutuu.
  Kuka myy noita McKinleyn tuotteita?
  - PER ASPERA AD ASTRA -
 9. #9
  Lainaa (jty @ Kesä. 21 2007,07:05) kirjoitti
  Teltta on kanssa oltava tosiaan absoluuttisen varmasti vedenpitävä, helposti tuuletettava/ilmanvaihto sopivaksi myös sateella, absidi sellainen että kamojen ohi mahtuu kulkemaan ja mun mielestä pitää mahtua pariskunnan myös siellä hyvin istuun ja esim. pukeen samaan aikaan. LIsäksi muoto sellainen että tuuli ei vie vaikka kaikkia vaarnoja ei kalliioon saa kiinni.

  Partiokaupan/intersportin kamoissa kannattaa muistaa se että vaelluskäytössä paino on keskeinen kriteeri, kilo pois teltan painosta maksaa *mansikoita -- tässä voi vain mopoilukäytössä tehdä kompromisseja ja säästää.
  Komppaan tätä...
  Kannattaa tosin vielä kysellä Esim. Partioaitan myyjiltä vinkkejä varustevalintoihin. Heillä on paljon omakohtaisia kokemuksia vast. kamoista.
  <p>BRG/Cream T-Bird 2003</p>
 10. #10
  Lainaa (Väinö800 @ Kesä. 21 2007,07:43) kirjoitti
  Norjan reissua pukkaa päälle ja siellä ei kuulemma saa kovin helposti yösijaa. Makuupussit on, mutta teltta ja makuualuset puutuu.
  Kuka myy noita McKinleyn tuotteita?
  Eeh, tuota mistä moinen käsitys? Itsellä neljä Norjan reissua takana, yhteensä yöpymisiä reilu 20 yötä, eikä kertaakaan ole yösijan löytyminen tuottanut mitään ongelmia. Edullista mökkimajoitusta löytyy käytännössä ihan joka kylästä.
  Kahdelle viimeiselle reissulle ei edes viitsitty raahata telttaa mukana. Makuupussit toki kannattaa ottaa mukaan koska sängyistä ei välttämättä sen vaahtomuovipatjan ja tyynyn lisäksi löydy mitään vuodevaatteita.

  Mökit toki vaatimattomia ja esimerkiksi mitään baaria/ravintolaa löytyy aniharvan "mökkikylän" yhteydestä.
 11. #11
  Pitääkö paikkansa myös heinäkuussa? Telttailu ei kuulu ollenkaan feivöritseihin. Olemme menossa keski Norjaan emme pohjoiseen. Jätän mielelläni teltta hommelit väliin jo vain suinkin mahdollista.
  - PER ASPERA AD ASTRA -
 12. #12
  Lassin retkiaitta Helsingissä myi 29 euroa Haltin Lite 500 makuualustoja, vietiin kyllä viimeiset. Menee 20x10cm pakkaukseen ja on puhallettava. Partioaitta myy vanhaa mallia siitä 29,90 missä on vain 1 venttiili täyttöön/tyhjennykseen. Ei vielä testattu mutta pakkauskoko ja hinta kohdillaan.
  I'm in trouble because I'm normal and slightly arrogant. A lot of people don't like themselves and I happen to be totally in love with myself.
 13. #13
  Lainaa (Väinö800 @ Kesä. 21 2007,09:35) kirjoitti
  Pitääkö paikkansa myös heinäkuussa? Telttailu ei kuulu ollenkaan feivöritseihin. Olemme menossa keski Norjaan emme pohjoiseen. Jätän mielelläni teltta hommelit väliin jo vain suinkin mahdollista.
  Pitää paikkansa ainakin heinäkuun alkupuolella etelä/keski/pohjois Norjassa

  Paljon löytyy sellaisia alle viiden mökin "mökkikyliä", jotka itseasiassa sijaitsevat jonkun omakotitalon pihapiirissä.
  Kannattaa pitää silmällä niitä "Hytte" -kylttejä. Samanlaisia leirintäalueita joihin Suomessa on totuttu löytyy Norjassa aika vähän.
  Mökkiä kannattaa alkaa etsiä viimeistään viiden-kuuden aikoihin illalla, jos menee myöhemmäksi niin saattaa tosiaan olla vaihtoehdot vähissä.

  Mökin vuokrauksesta selviää valtaosassa paikoista englannin kielellä. Vielä jos osaa pari sanaa peruskouluruotsia ja -saksaa niin ei pitäisi olla yösijan hankinnassa ongelmia.
 14. #14
  Lainaa (w4p2 @ Kesä. 21 2007,06:31) kirjoitti
  Pelkat Yokon goret syndeineen vievat pakattuna alyttomasti tilaa, joten varsinaiseen farmari t-paita kalustoon ei niin hurjia tiloja loppujen lopuksi jaa.
  Jotain en nyt ymmärrä.. Siis miksi ajovarusteet pitäis pakata minnekään

  Toinen homma on irtovuoret, jotka kannattaa suosiolla jättää pois ja ottaa niiden tilalle monikäyttöisempää tavaraa. Tai sitte pitää ajella vuoret paikoillaan koko reissu.
  S1000XR ja Winha 340. Aiempia K1300S, K16GT, K1200S, K1200RS x 2, Virago 1100, Kawasaki Mach III, Suzuki T250, Yamaha DT125, Mz 125 jne..
  Route 66 - 2006.
 15. #15
  Erätukku kauppaa itsestään täyttyviä NorthIcen makuualustoja poistotuotteissaan hintaan 29€/kpl http://www.eratukku.fi/product_info2...roducts_id=157

  Itse tuli pari tilattua keväällä ja muutaman viikon päästä nähdään käytännössä, että millaisia ovatten. Pikakäpistelyn perusteella, ennen varastoon laittoa, ihan ok:lta vaikuttivat. 16. #16
  Teltoissa kannattaa suosia pohjoismaisia valmistajia. Saksalaiset ym. on järestään tekniikalla, jossa sisäteltta pystytetään ekaks ja sadeviitta heitetään viimeseks päälle. Saattaa toimia lämpimänä kesäpäivänä alavuoristossa, mutta miettippä samaa kaatosateessa Norjassa. Parempi systeemi on se, jossa teltan kaaret pujotetaan ulkoteltaan, joka nousee ensiksi ja suojaa sisätelttaa. Ja itseasiassa sisäteltta nousee siinä samalla, jos vaan jätetty sinne sisälle, helppoa ja nopeaa.

  Kupolimalli on mopoilijalle parempi kuin tunneli. Pystytettyyn pinta-alaan nähden tunneli on hiukan kevyempi ja kestää hyvin tuulta jos pystytetty tuulen suuntaisesti => tunturivaeltajan valinta. Mutta kupoli puolestaan on itsekantava eli pysyy muodossaan ilman narujakin => helpottaa pystytystä kovalla maalla, roskat sisältä voi kopistella pois helpommin jne.

  Kivoja lisiä olis lisäksi teltan kyljessä oleva oviaukko, sisään pääsis sivuttain kömpimällä eikä pää edellä sukeltamalla. Absidid eli liepeitten aluset sais olla isoja tavaroiden säilytystä varten.

  Sit lisäks pitäis miettiä riittävää laatua, sopivaa kokoa jne.

  Ylläolevat vaatimukset yhdessä ovat jo melko rajuja, ei jää montaa telttavalmistajaa jäljelle:
  - Hilleberg, riittävän kookkaitten mallien , esim. staika hinnat taitaa lähtee noin 600 eurosta, jos haluat vain parasta
  - Jack Wolfskin Liberty -sarjan teltat, eri kokoja, inhimiillsen hintaisia, isot säilytystilat
  - Haltilta Hike & Bike - sarjan teltat, melko samanlainen kuin Wolfskinin liberty.

  Mulla ollu pari eri telttaa eikä kumpikaan oo ollu mopokäyttöön ideaali. Yllämainittu onkin omien kokemusten pohjalta pohdittua, meinaan syksymmällä hankkia joko Haltin tai wolfskinin teltan.

  Jotkut muuten suosivat lisävarusteena telttoihin tarppeja l. erillisä lisäkatoksia.

  Hyvä makuualusta on erittäin tärkeä, tärkempi kuin makuupussi. Expedillä on downmat-sarja, jossa täyteenä ilman lisäksi untuvaa => parempi eristys kylmään maahan. Parasta, mutta myös ihanan kallista, mallista riippuen hintaa tulee 150-200 eur. Thermarest on toinen laatuvalmistaja. Haltit, artiachit jne jne on nekin ihan käyttökelpoisia mutta häviävät loistossa Expedille. Jos on yhtään hienohelman vikaa kannataa välttää kaikkein sporttisimpia malleja, ne ovat suunnattu grammanviilaajavaeltajille, jotka sietävät epämukavuutta.

  Ite suosin makuupusseissa untuvaa, lämpivyys/pakkauskoko-suhde parempi kuin kuitupusseilla. Kesäpussina Lafuman jo jonkun mainitsema warm'n light. On omasta mielestäni hitusen liian kylmä, päästää untuvia läpi ja huppu kiristyy ärsyttävästi just silmien kohalle, mutta kokonaisuutena hyväksyttävä. Kevät-/syyspussina puolestaan Haglöfsin hypna 12, oli liian kuuma äskösellä Norjan matkalla, lämpökauluksen ja vetskarin sulkeminen välillä hankalaa, muuten OK. Esim. Suomen höyhen ja Haglöfs yleisesti ottaen menestyneet testeissä.

  Käy kirjastossa ja pyydä luettvaksi parin kolmen viime vuoden numerot Erästä ja Retki-lehdestä.
  Yleisesti retkivarusteista:
  - halpa hinta
  - Pieni pakkauskoko
  - Toimivuus
  Yllämainituista voi samaan tuotteeseen saada kaksi, ei koskaan kolmea.  Att tänka innan man talar är som att torka sej i röven innan man skiter... - Arne Anka
 17. #17
  Lainaa (numbie @ Kesä. 20 2007,07:05) kirjoitti
  mulla on makuupussina tuollainen lafuman joku 600 extreme. pärjää kesällä, ei hallaa. kevyt (600 g) ja lähes povitaskuun menevä, maksoi kyläkaupassa 3 v sitten 50 euroa. *
  Itsellä on myös sama pussi. Todella tyytyväinen olen ollut. Pakattuna menee mielettömän pieneen tilaan ja on tarennut nukkua lähes 0 kelissä ilman mitään ongelmia.

  Pakkauskoko on luokkaa kaljapullon korkuinen ja leveyttä on 1,5 litran limupullon verran.. Ekan kerran kun avasin pussin ja rupesin laittamaan takaisin säilytyspussiin, niin meinas kyllä iskeä epäilys, et miten ihmeessä pussin saa takaisin säilystyspussiin, joka on luokkaa 2 litran minigrip pussi..

  Samasta pussista on olemassa myös 800g versio, jolla tarkenee vielä kylmemmässäkin kelissä.

  Untuvapussi on kyllä ehdoton jos haluaa makuupussin olevan mahdollimman pienikokoinen pakattuna.
  Alla punainen -04 tupla-X
 18. #18
  Ai niin, sitten mä suosin reissussa nahkasaappaissani ajosukkina Falken paksuimpia vaellussukkia. Näitä mukana kaks paria, toimii kelissä kuin kelissä. Toinen hieman kesäisempi vaihtoehto on Babyalpakanvillasukat mutta niitä oon löytäny vaan saaristokierroksella yhestä kioskista. Ei kuitenkaan missään tapauksessa mitään tekokuituisia coolmax-p*skoja.
  Harley-Davidson
  Road King Classic
  SE120R Engine
 19. #19
  Lainaa (TIJ @ Kesä. 21 2007,18:06) kirjoitti
  Teltoissa kannattaa suosia pohjoismaisia valmistajia. Saksalaiset ym. on järestään tekniikalla, jossa sisäteltta pystytetään ekaks ja sadeviitta heitetään viimeseks päälle. Saattaa toimia lämpimänä kesäpäivänä alavuoristossa, mutta miettippä samaa kaatosateessa Norjassa. Parempi systeemi on se, jossa teltan kaaret pujotetaan ulkoteltaan, joka nousee ensiksi ja suojaa sisätelttaa. Ja itseasiassa sisäteltta nousee siinä samalla, jos vaan jätetty sinne sisälle, helppoa ja nopeaa.

  Kupolimalli on mopoilijalle parempi kuin tunneli. Pystytettyyn pinta-alaan nähden tunneli on hiukan kevyempi ja kestää hyvin tuulta jos pystytetty tuulen suuntaisesti => tunturivaeltajan valinta. Mutta kupoli puolestaan on itsekantava eli pysyy muodossaan ilman narujakin => helpottaa pystytystä kovalla maalla, roskat sisältä voi kopistella pois helpommin jne.

  Kivoja lisiä olis lisäksi teltan kyljessä oleva oviaukko, sisään pääsis sivuttain kömpimällä eikä pää edellä sukeltamalla. Absidid eli liepeitten aluset sais olla isoja tavaroiden säilytystä varten.

  Sit lisäks pitäis miettiä riittävää laatua, sopivaa kokoa jne.

  Ylläolevat vaatimukset yhdessä ovat jo melko rajuja, ei jää montaa telttavalmistajaa jäljelle:
  - Hilleberg, riittävän kookkaitten mallien , esim. staika hinnat taitaa lähtee noin 600 eurosta, jos haluat vain parasta
  - Jack Wolfskin Liberty -sarjan teltat, eri kokoja, inhimiillsen hintaisia, isot säilytystilat
  - Haltilta Hike & Bike - sarjan teltat, melko samanlainen kuin Wolfskinin liberty.

  Mulla ollu pari eri telttaa eikä kumpikaan oo ollu mopokäyttöön ideaali. Yllämainittu onkin omien kokemusten pohjalta pohdittua, meinaan syksymmällä hankkia joko Haltin tai wolfskinin teltan.

  Jotkut muuten suosivat lisävarusteena telttoihin tarppeja l. erillisä lisäkatoksia.

  Hyvä makuualusta on erittäin tärkeä, tärkempi kuin makuupussi. Expedillä on downmat-sarja, jossa täyteenä ilman lisäksi untuvaa => parempi eristys kylmään maahan. Parasta, mutta myös ihanan kallista, mallista riippuen hintaa tulee 150-200 eur. Thermarest on toinen laatuvalmistaja. Haltit, artiachit jne jne on nekin ihan käyttökelpoisia mutta häviävät loistossa Expedille. Jos on yhtään hienohelman vikaa kannataa välttää kaikkein sporttisimpia malleja, ne ovat suunnattu grammanviilaajavaeltajille, jotka sietävät epämukavuutta.

  Ite suosin makuupusseissa untuvaa, lämpivyys/pakkauskoko-suhde parempi kuin kuitupusseilla. Kesäpussina Lafuman jo jonkun mainitsema warm'n light. On omasta mielestäni hitusen liian kylmä, päästää untuvia läpi ja huppu kiristyy ärsyttävästi just silmien kohalle, mutta kokonaisuutena hyväksyttävä. Kevät-/syyspussina puolestaan Haglöfsin hypna 12, oli liian kuuma äskösellä Norjan matkalla, lämpökauluksen ja vetskarin sulkeminen välillä hankalaa, muuten OK. Esim. Suomen höyhen ja Haglöfs yleisesti ottaen menestyneet testeissä.

  Käy kirjastossa ja pyydä luettvaksi parin kolmen viime vuoden numerot Erästä ja Retki-lehdestä.
  Yleisesti retkivarusteista:
  - halpa hinta
  - Pieni pakkauskoko
  - Toimivuus
  Yllämainituista voi samaan tuotteeseen saada kaksi, ei koskaan kolmea.
  Täyttä asiaa tämä joka sana. Korjaan sen verran vielä tuota omaa aiempaa vastaustani että siinä mun McKinleyn makuualustassa on siis vanu ja se on kyllä joskus hiukan kylmä, Hyvä untuvapussi kompensoi mutta jos nyt ostaisin niin varmaan ottaisin tommosen missä on vielä parempi eriste. Lisäksi plussaa olisi jos makuualustat saa kytkeytyä yhteen "parisängyksi".
  Harley-Davidson
  Road King Classic
  SE120R Engine
 20. #20
  Tassahan tata tietoa kertyy.

  Mita ajovarusteiden pakkaamiseen tulee, niin kylla inakin meidan paliskunnassa Yokon goret vaihtuu kevyempaan varustukseen kun lampotila ylittaa parikymmenta astetta.

  Miten teilla on kokemusta varusteiden nettikaupasta, siita jos viela saisi jokusen suosituksen niin sitten kortti vingahtaa ja toivottavasti ovat vermeet kotona odottamassa jahka Suomeen palaan.

  Jotta kiitoksia.

  Toivottavasti teilla on Jussina kirkasta .

  Taalla ei ole.

  Lat 22 23,3 S
  Lon 040 03,8 W

  w4p2
 21. #21
  Lainaa kirjoitti
  Teltoissa kannattaa suosia pohjoismaisia valmistajia. Saksalaiset ym. on järestään tekniikalla, jossa sisäteltta pystytetään ekaks ja sadeviitta heitetään viimeseks päälle. Saattaa toimia lämpimänä kesäpäivänä alavuoristossa, mutta miettippä samaa kaatosateessa Norjassa. Parempi systeemi on se, jossa teltan kaaret pujotetaan ulkoteltaan, joka nousee ensiksi ja suojaa sisätelttaa. Ja itseasiassa sisäteltta nousee siinä samalla, jos vaan jätetty sinne sisälle, helppoa ja nopeaa.
  Osittain eriävää mielipidettä tältä suunnalta. Olen itse talven aikana tehnyt suuritöisen teltan metsästyssession niin en nyt ihan tuulettaisi pohjoismaisten telttavalmistajien ylivertaisuutta. Yksi Halti ollut ja siihen ei voinut kovin tyytyväinen olla kun alkoi vuotamaan parin kesän jälkeen (ja ehkä 3 käyttökerran jäljiltä). Tosin olisin nytkin Haltin kelpuuttanut, jos mittaspeksit olisivat vain osuneet kohdille (hinta olisi ollut ratkaisevasti halvempi kuin muissa vaihtoehdoissa)...mitat ratkaisivat omassa telttavalinnassani ja Halti putosi pois. Noihin antamiisi käytettävyysspekseihin yhdyn kyllä täysin.

  Eurooppalaisia laatuvalmistajia on mm. Sveitsiläinen Exped ja Saksalainen Vaude. Löytyy vielä paljon muitakin, jotka ovat monen vaeltajan mielestä parempia kuin esim. Halti. Mitä tuohon pystytykseen tuleen niin otetaanpa esim. Exped: Taitaa liki pitäen kaikki teltat olla sellaisia, joissa sisäteltta nousee pääliteltan kanssa samaan aikaan pystyyn.

  Itse tuli tätä teltta-asiaa mietittyä lähinnä mopoilun kannalta ja aivoituksiani sekä tuloksia voipi ihmetellä täältä:

  http://munhiekkis.fi/?p=499
  http://munhiekkis.fi/?p=552
  http://munhiekkis.fi/?p=563

  Eli valinta omalla kohdalla kääntyi loppujen lopuksi Expedin Auriga Meshiin, joka painaa 3kg, mahtuu sivulaukkuun, on kupoli (sisäkorkeus muistaakseni 110cm), sisäteltta nousee yhtäaikaa pystyyn pääliteltan kanssa, omaa kaksi absidia ja kaksi isoa kulkuaukkoa molemmilla sivuilla. Hintaa tuolle kertyi kohtuulliset 277€ toimituskuluineen. 22. #22
  Lainaa (Väinö800 @ Kesä. 21 2007,09:35) kirjoitti
  Pitääkö paikkansa myös heinäkuussa? Telttailu ei kuulu ollenkaan feivöritseihin. Olemme menossa keski Norjaan emme pohjoiseen. Jätän mielelläni teltta hommelit väliin jo vain suinkin mahdollista.
  Toissavuonna heinäkuun puolesta välistä eteenpäin löytyi kaikkialta missä Norjassa liikuimme majoitus. Tai olisi löytynyt. Kustannussyistä osa öistä vietettiin silti teltassa... Varsinkin vuono-Norjassa on mökkimajoitusta tarjolla joka töyräällä. Sadepäiviksi, joita osui reissuun pari (kunnon kaatosadetta kaksi päivää putkeen ) löytyi myös vaivatta majoitus. Olennaista on se, ettet jätä mökin etsintää iltamyöhään. Kannattaa lähteä ajoissa aamulla liikkeelle ja siinä kuuden aikaan viimeistään alkaa miettiä mihin majoittautuu. Illaksi monet mökkialuuet nimittäin tulivat IHAN täyteen, eli nopeet syö hitaat.. Mut jos olet ajoissa asialla majoituksen suhteen, niin no problem! Toinen hyvä tapa on, jos tiedät, että ajopäivä venyy, soittaa edellisestä paikasta seuraavaan ajateltuun yöpymispaikkaan ja varata se yösija/mökki etukäteen. Sitten ei ole paniikkia onko kattoa pään päälle seuraavaksi yöksi. Huom! Norjassakin on aika pitkiä ns. vuoristotaipaleita, jossa ei ole mökkejä tai asutusta sen puoleen kuin huoltoasemiakaan. Joka kylästä sensijaan löytyy yleensä vähintään yksi mökkikylä ja lisäksi yksityisten tarjoamia "rum" eli huoneita. Ledig tarkoitti muistaakseni vapaata ja optat varattua, vai mitenkä se nyt oli. Yleensä tien varressa on kuitenkin tälläisiä kylttejä. Teltta ei tod. ole välttämätön !
  Nauru nuorentaa, rakkaus kaunistaa.
  Lady, Sexy Lady.
 23. #23
  Kävin pari päivää sitten ostamassa teltan ja makuualustan. Teltaksi otin Jack Wolfskinin Liberty I:sen ja koepystytin sen. On tarjouksessa partioaitan Hotshopissa hintaan 164,50 (ovh 235,00).

  http://www.partioaitta.fi/product....id=5339

  Entisen Robens Cloud 2:sen heivasin, koska halusin itsestään seisovan mallin ja sellaisen, jonka voi teltan sisuksia kastelematta pystyttää sateessa. Kupoliteltan puhdistaminen on myös helppoa. Liberty on ihan fiksun oloinen teltta ja helppo pystyttää, mutta tuuletuspuoli vähän arveluttaa ja toinen on tuo ulkoteltan sisäpinnalle kertyneen kondessiveden kuivaaminen aamuisin. Ulkoteltan kyllä saa irti sisäteltasta, mutta näyttää aika hankalalta irroitella. Suosittelen prätkälilyhommiin kupolin ostamista, juuri sen itsestään seisovuuden takia. Jos budjettini *olisi ollut rajaton, Hillebergin Staikan olisin ottanut. Libertystä on kolme mallia (I-III), jotka kaikki ovat rakenteeltaan samanlaisia. Leveys vaihtelee 130 cm-145 cm-170 cm.

  Makuualustana Expedin airmat 7.5 DLX (86,00 eur). Leveyttä 65 cm ja paksuutta 7,5 cm. Menee todella pieneen tilaan ja kesällä toimii varmaankin hyvin, jos vaan ilma pysyy sisällä. Mukavuutta saa lisättyä virittämällä tuohon päälle makuupussilakanan ja kylmemmillä keleillä alkukeväästä ja loppusyksystä pärjää, kun vielä samaan pussiin sujauttaa ohuen solumuovialustan. Koko paketin voi sitten tyhjennyksen jälkeen rullata yhdeksi kääröksi.

  Makuupussina on Haglöfsin Camp Lite, joita myytävänä Stadiumilla hintaan 49,90. Ihan hyvä kesäpussi, joka on ollut mulla käytössä 3 kesää. Menee pieneen tilaan.
 24. #24
  Tuli mentyä perse edellä puuhun ja hankittua perus kupoliteltta 20 eurolla ja kun meni hermot siihen, niin päätin ns. lyödä rahat tiskiin ja kävelin retkiliikkeeseen. Mukaan tarttui Marmot Limelight 3.

  http://www.scandinavianoutdoorstore.com/teltat-....ight-3p

  On pikakokeilun jälkeen vakuuttavan oloinen teltta. Pystyttäminen on niin helppoa ja loogista, että asialla on pakosti saksalainen insinööri. Ensin levitetään selkeä sisäteltta maahan, kasataan kaaret pystyyn ja tavallaan nostetaan sisäteltta altapäin, telttakankaassa on nuo mustat klipsut jotka kiinnittyvät kaariin. Mihinkään taskuihin ei siis tarvitse kaaria pujotella. Tuon saa ylös kolmen promillen kännissäkin, jos menee rottarallissa myöhään *

  Kivoja yksityiskohtia. Tuon rinnakkaismalli Twilight on voittanut retkilehden testinkin. Koosta senverran, että noita on 2- ja 3-versiota. Mitoitus on kääpiöille, eli 3 hengen malliin mahtuu 2 ihmistä. Itse ostin tuon puhtaasti tilavaksi 1-hengen teltaksi. Mahtuu helposti istumaan sisällä. Hyttysverkolliset oviaukot molemmilla puolilla. Absidit on hieman pienet, mutta koska matkailen yksin niin ei haittaa koska telttaan mahtuu sisällekin tavaraa. Tuo on siis itsestäänseivova, eli kun kaaret saa nurkkiin kiinni niin kiiloille ei ole käyttöä hyvässä kelissä. Kovalla tuulella kannattaa toki kiinnittää. Absidit pingotetaan kahdella kiilalla, jotka tuntuvat ainakin ihan laadukkailta ja tukevilta.  Ulkoteltta on 4 nurkasta pikaklipsuilla kiinni, ja sen voi ottaa pois ja nautiskella ulkoilmasta.

  Sivulaukkuun ei mahdu, mutta itselläni tuo kulkee takapenkin päällä perälaukun kylkeen sidottuna, joten ei sekään haittaa. Pienempiä ja kevyempiä telttojakin on, mutta tämä sopii minulle oikein hyvin.

  Todelliset testithän tulee vasta kuukauden reissuilla siperiassa, mutta taidan jättää testaamattakin 25. #25
  Mulla on tollanen Wechsel Outpost Zero G Line tunneli,kummankin teltan saa pystyyn samalla kertaa tai sitten sisäteltta erikseen jälkikäteen.
  Kokoon nähden kohtuu painoinen,noin 3,2 kg kaikkine tarvikkeineen,absidiin on kaksi ovea ja se on kyllä tilava.Laadukkaan oloinen teltta.Pakkauspussi mukavan iso siis helppo pakata, toisaalta ulkomitat jäävät aika suuriksi jollei pussia vedä erillisillä hihnoilla tiiviiksi.Yksi mahdollisuus olisi tehdä ulko sisäteltta yhdistelmälle oma tiukka pussi,ja kuljetaa maavaate kiilat+kaaret vaikka satulan alla tai muualla erikseen.
  Makuualusta Haltin puhallettava..menee pieneen tilaan.Kyllä siihen kesäretkillä ainakin voi tukeutua.Niin teltan sain halvennuksesta 199.Nyt en tiedä tuoko noita vesseleitä kukaan Suomeen. 26. #26
  Lainaa (w4p2 @ Kesä. 22 2007,00:13) kirjoitti
  Mita ajovarusteiden pakkaamiseen tulee, niin kylla inakin meidan paliskunnassa Yokon goret vaihtuu kevyempaan varustukseen kun lampotila ylittaa parikymmenta astetta.
  Ei millään pahalla, mutta kyllä kaksien eri ajokamojen mukaanottaminen kuulostaa hieman pöllöltä hommalta. Tietty jos sitä romua haluaa raahata ihan sikana mukana niin sitte...

  Gorepukujen pakkaaminen vie niin jumalattomasti tilaa, että vaikka ottas neljän hengen kamat vaikka kuukaudeksi mukaan niin nekää ei veis yhtä paljoo tilaa. Ja mopoissa kun tuo tila on yleensä kortilla.

  Ei niissä goreissa niin kuuma tuu että kannattaa tohon rumbaan lähtee. Kun on liikkeellä nii ei haittaa ja parkissa voi aina ottaa takkia pois ym. Ei ne nahat tms oo helteellä yhtääsen vilposemmat paikallaan ollessa, mut jos se sade alkaaniin sittekkö kaivelet goret kasseista ja nahat paksiin tilalle..... Onnee vaan.

  Säästä siis hyvä ihminen toi tila järkevämmille kamoille


  Olikin tuo alkuperäinen postaus hieman aikaa sitten jo laitettu, mutta asia ei siitä miksikään muutu * 27. #27
  Lainaa (hannu p @ Heinä. 06 2009,19:51) kirjoitti
  Lainaa (w4p2 @ Kesä. 22 2007,00:13) kirjoitti
  Mita ajovarusteiden pakkaamiseen tulee, niin kylla inakin meidan paliskunnassa Yokon goret vaihtuu kevyempaan varustukseen kun lampotila ylittaa parikymmenta astetta.
  Ei millään pahalla, mutta kyllä kaksien eri ajokamojen mukaanottaminen kuulostaa hieman pöllöltä hommalta. Tietty jos sitä romua haluaa raahata ihan sikana mukana niin sitte...

  Gorepukujen pakkaaminen vie niin jumalattomasti tilaa, että vaikka ottas neljän hengen kamat vaikka kuukaudeksi mukaan niin nekää ei veis yhtä paljoo tilaa. Ja mopoissa kun tuo tila on yleensä kortilla.

  Ei niissä goreissa niin kuuma tuu että kannattaa tohon rumbaan lähtee. Kun on liikkeellä nii ei haittaa ja parkissa voi aina ottaa takkia pois ym. Ei ne nahat tms oo helteellä yhtääsen vilposemmat paikallaan ollessa, mut jos se sade alkaaniin sittekkö kaivelet goret kasseista ja nahat paksiin tilalle..... Onnee vaan.

  Säästä siis hyvä ihminen toi tila järkevämmille kamoille
  +1 tuolle. Itellä ei kylläkään ole kokemusta kaksien kamppeiden mukana raahaamisesta ja goret päällä on menty niin pohjois-norjan nollakelissä kuin keski-euroopan +35:ssa. Vuoren voi huoletta heittää pois takista ennen lähtöä ja ottaa mukaan fleesin jota pystyy pitämään niin väliasuna ajaessa kuin pusakkana illan viileydessä terassilla. Tekninen urheilualusasu on lämmin ja vie tosi vähän tilaa jos pelkää että kylmä pääsis yllättään.

  Ja sille tilalle mitä säästyy toisten ajokamppeiden kotiinjättämisellä, sille on tosiaankin helppo löytää muuta, järkevämpää ja tarpeellisempaa käyttöä.
 28. #28
  Tuli tossa testattua tuo Marmot Limelight 3P ihan kokonaan. Vettä satoi viikossa ainakin 4 päivää ja sitä tuli tosiaan PALJON. Lammikoita tuli nurmikolle ja vettä tuli kuin esterin perseestä.

  Mutta teltta pysyi kuivana!
 29. #29
  Se on teltoissa4 kg, semmoinen raja jonka alle alkaa maksaa, sairaasti. seuraava raja titaanikaaret. Makuupusseissa comfort -5 astetta jo hyvinkin kalliita! Mitä alempi Comfort - sen kalliimpia! Comfort raja se joka oikeesti ratkaisee!
 30.  
 31. #30
  Varusteissa pätenee edelleen, että mikä on matkalla hankala on perillä mukava. Eli iso ja painava on pyörässä ikävä, mutta usein perillä mukava. Itse olen pärjäillyt vaelluskamoilla myös moporeissussa. Joku kehui pohjoismaisia merkkejä teltoissa, olen samaa mieltä jos unohdetaan Halti. Haltin laatu ei ainakaan teltoissa ole vakuuttanut. Itsellä yksi halti 4-hengen teltta ja vielä takuuvaihtojenkin jälkeen vikoja löytyy. Yleensä mukana norjalainen Helsport Rondane III, joka on laadukas, kevyt, pieneen tilaan pakkautuva ja muuten suhteellisen tilava kahdelle hengelle, mutta liian matala. Makuupussit ovat pieniä Joutsenen kesäkäyttöön sopivia untuvapusseja. Makuualustat ohkaisia ilma-alustoja, paksumpia saisivat olla, mutta... Vielä kun löytäisi pieneen tilaaan menevän kestävän ja edullisen retkituolin, niin tilanne olisi hyvä. Helsportin lisäksi hyviä telttoja on myös Hillebergillä. Varmasti mp-matkailuun sopivia telttoja löytyy myös keski-eurooppalaisilta merkeiltä. Jos yöpyy vain kesällä ja leirintäalueilla, pärjää edullisemmillakin tuotteilla.
  Moto Guzzi Breva 850
  Moto Guzzi Nevada 750 Club
Sivu: 1 / 3:sta 123 ViimeinenViimeinen