Sivu: 3 / 3:sta EnsimmäinenEnsimmäinen 123
Tulokset 61:stä 86:een 86:sta
 1. #61
  Niinpä. Ja vielä itäeurooppalaisissa maissa saa rekisteriin jopa varastetun pyörän. Kyllä meitä suomalaisia todella kusetetaan. Ja samassa EU:ssa ollaan.
  Pää surisee ja suu pärisee.
 2. #62
  Fin Agent

  Oma pyöräni tuotu ton kautta. Edellinen omistaja oli tuonut ja kehunut tuota.
  Honda CBR 1000F '99 * ---> *myyty

  -- Kauas on pitkä matka --
 3. #63
  Kaikki on tainnut tulla sanotuksi, mutta voisin yrittää koota ja taustoittaa tuota hiukan huimalla yhden auton ja yhden skootterin kokemuksellani.

  Tämä homma kiteytyy pariin perusstrategiaan
  - voit ostaa joko (a) yksityiseltä tai (b) firmalta tai © tutkia *useita vaihtoehtoja
  - voit mennä (d) itse paikan päälle tutkimaan tavaran tai (e) pyytää jotain välittäjää tarkistamaan sen tai (f) luottaa ostajaan

  Maksuista: Saksassa tehdään vielä suurin osa auto- ja mopokaupoista käteisellä, koska se on heistä kätevintä; täytetään paperit ja annetaan rahat, homma on kerralla valmis.

  Yksityiset eivät todennäköisesti edes tiedä omia BIC (Swift) -koodejaan tai IBAN-muotoisia tilinumeroitaan (joita tarvitaan EU-maksuissa) vaan heidän on käytävä pankissa kysymässä (ne eivät välttämättä näy tiliotteissa tai nettipankissa). Hankalaa.

  Firmat tietysti osaavat ottaa vastaan tilisiirtoja, mutta heistäkin on helpompi ja nopeampi hoitaa asia heti käteisellä kuin odotella 4-5 päivää rahaa jostain Pohjoisnavalta.

  Mistä päästään kauppatilanteeseen: Nopeasti menevään tavaraan me emme edes pääse käsiksi, koska joku paikallinen käteisostaja ehtii kuitenkin ensin (nimim. "Piti ostaa kesämopo Saksaan, mutta toinkin sitten talvipyörän Suomeen"), ellemme sitten ole itse paikalla (jees, juuri näin se lopulta onnistui).

  Toisaalta vaikeammin myytävän tavaran (yleensä meidän) myyjä on valmis tekemään enemmän puolestamme, oli hän sitten yksityinen tai liike. Kaikki on lopulta mahdollista.

  Pieni anekdootti: Saksalaiset ovat vainoharjaisia tilinumeroiden ja henkilökohtaisten tietojensa kanssa. Minä ostin Baijerilaiseni kaverilta, joka oli tehnyt kauppaa varten tilapäisen email-osoitteen eikä kertonut koko viestien vaihdon aikana itsestään muuta kuin etunimensä ja asuinkaupungin. Loput henkilötiedot selvisivät vasta paperit nähtyäni. Hän tuli vapaaehtoisesti tuomaan skootterin 70 km päähän minulle, vaikka hänellä oli puolen tusinaa ostajaa portin takana odottamassa (minkä uskon, koska olin koko kesän niissä samoissa jonoissa). Tämä tuntui minusta _hyvin_ epäilyttävältä ja varoituskolmiot estivät melkein näkyväisyyteni. Loppujen lopuksi kaveri oli Bemarilla töissä ja oli hoitanut siellä kaikki huollot ja asennuttanut alkuperäiset lisävarusteet. Tavara oli paremmassa kunnossa kuin uutena.

  Firmat(b) pystyvät hoitamaan koko paperisodan puolestamme ilman, että meidän tarvitsee välttämättä edes käydä paikan päällä.

  Yksityiset myyjät (a) voivat vain poistaa ajoneuvon rekisteristä ( vaikka yleensä sen tekee ostaja), mutta eivät rekisteröimään ja vakuuttamaan (tarvitaan vain, jos tuodaan ajamalla). Tietysti yksityistäkin myyjää voi pyytää auttamaan rekisteröinnissä, jos oma kielitaito ei riitä.

  Saksalainen byrokratia on loppujen lopuksi helppo ja sitä tarvitaan vain, jos aioit itse ajaa sen konepyörän satamaan. Muussa tapauksessa myyjä varmaan suostuu poistamaan sen rekisteristä ilomielin, koska silloin hänen vastuunsa katkeaa. Jos taas ajat itse ja joudut menemään rekisteritoimistoon, tarvitset ehdottamasti auttavaa saksankielen taitoa - joko itseltä, myyjältä tai välittäjältä (toim. huom. minä en pysty keskustelemaan saksaksi, mutta pärjään kyllä kaupoissa ja ravinteleissa, mikä riitti hyvin molemmilla keikoillani). Kun paperit on kunnossa, pitää vain osata kaivaa juuri se, mitä he pyytävät ja pystyä vastaamaan muutamaan satunnaiseen kysymykseen. Helppo nakki.

  Pari sanaa riskistä, koska siihen nuo strategiat - ja kustannukset - kulminoituvat:
  - jos et halua tai pysty ottamaan riskiä, joudut maksamaan ja joko (d) lentää itse paikan päälle tai (f) palkata välittäjä tarkistamaan tavara ennen ostoa. Kumpikin toimii vain siinä määrin kuin teillä on oikeasti kykyä varmistaa tavaran kunto (esim. omani riitti loppujen lopuksi vain maalipinnan kiillon arviointiin, mutta onneksi pinnan alta ei ole - vielä - paljastunut mitään ylläreitä)
  - jos haluat selvitä halvalla, otat riskin ja luotat myyjään, maksat ja tilaat kuljetuksen. Tietysti kannattaa tutkia vähän myyjän taustoja. Loppujen lopuksi (riippuen tietysti myyjästä), saksalaiset kulkuneuvot ovat aika hyvässä kunnossa ja riski aika pieni.Veikkaisin yli 95% tavarasta olevan ihan OK (vaikka ei tietysti paljon lohduta, jos jysähtää pää edellä tuohon loppuosaan).

  Vielä pari kommenttia em. strategioista

  - (b) merkkiliikkeistä saa usein takuun (esim. 12kk), joka kertoo jotain, vaikka sitä ei käytännössä voisikään hyödyntää Suomessa. Parhammillaan olisin saanut BMW-liikkestä yhdelle Bemarille kansanvälisenkin takuun (mutta joku käteisostaja ehti ensin). Luottaisin myös aika paljon muihin liikkeisiin, jos 1) niissä puhutaan englantia (toimii melkein aina) ja 2) niillä on asialliset sähköpostiosoitteet (ei hotmail) ja 3) nettisivut ja 4) hyväksyvät pankkisiirtoja. En luottaisi yhtä paljon turkkilaisittain ääntävään jobbariin, jolla ei ole mitään edellä mainituista (tämä vain esimerkkinä; tapasin oikeasti lukuisia turkkilaisia, mutta tietääkseni en yhtään rikollista) *

  - © jos haluat tutkia useita vaihtoehtoja, tarvitset joko (d) hyvän kielitaidon (ja rutkasti aikaa) tai (e) välittäjän palveluja. Toisaalta tämä voi olla ainoa konsti saada hyvää tavaraa nopeasti.

  - (d) jos menet itse paikan päälle, miksi et tutustuisi utteen kumppaniisi ajamalla se Travemundeen tai Rostokiin ja edelleen lautalla Suomeen. Se vaatii vain pari päivää ekstraa, tilanteesta riippuen, eikä kustannuksissa ole paljon eroa.

  -(e) ymmärtääkseni useimmat välittäjät ovat luotettavia, koska heidän bisneksensä ovat maineen varassa. Itse en ole ole kohdannut väärintekijöitä, mutta kylläkin yhden, jonka prioriteettilistalla pikkuostokseni ei päässyt koskaan niin korkealle, että hän olisi ehtinyt tehdä kaupat ennenkuin tavara oli mennyt. Lopulta toimeksianto oli pakko purkaa, kun mitään ei tapahtunut, mutta menetin vain aikaa. *

  Oops, parempi lopettaa ennen kuin tästä tulee romaani - en kestäisi sitä Finlandia-palkinnon julkisuutta.

  Onnea!

  T:Hessu
 4. #64
  Lainaa (birdkiller @ Kesä. 12 2004,11:52) kirjoitti
  Eräs mielenkiintoinen rahtari on tanskalainen Merikiito. Esimerkiksi pyörän rahtaus lähes mistä päin EU-Eurooppaa tahansa maksaa heidän tekemänään noin 450 euroa. Lähettäjän on pakattava pyörä kahdelle tai kolmelle eurolavalle. Kaksi on halvempi kuin kolme. Heidän palvelunsa on ns. ovelta ovelle ja rahtaus esim.
  Merikiitoa ei tietääkseni enää ole vaan toimii nykyää DSV:n nimellä. Kuitenkin samaa kamaa kuin ennenkin.
  Mielipiteeni vain omiani, eikä minua kiinnosta mitä muut niistä ajattelee. Tietoisesti en kuitenkaa loukkaa ketään tai mitään.

  GSF 1250 S -08 Bandit
 5. #65
  Heitetään nyt tännekin, suunnitelmissa kun on suht säännöllinen ajo.

  Eli konsepti lyhyesti:

  Ajokkina vanha keikkabussi. Tavaratilaa 6m = 6-8 pyörää. Matkustajia menee 14, nukkumapaikkoja 4-6.

  Ajatuksena käydä Euroopan puolella n. 6 kertaa vuodessa hakemassa pyöriä. Pyörän ostajat kyytiin, apumies/vaimo mahtuu myös. Risteillään pitkin mannerta, läppäri sauhuaa ja selataan lehdistä myynti-ilmoitukset. Kotiin sitten kun kaikilla pyörä kyydissä.

  Meiltä saa apuja kielen ja paperisodan kanssa. Venäjä on tuttua seutua ( www.olbifrus.net ) , Saksan kaikki huoltoasemat on nähty, Balttia ajettu moneen kertaan ja muutkin paikat tuttuja. Minkään maan byrokratian ei pitäisi aiheuttaa isompaa ongelmaa.

  Tuolta speksit ensimmäisestä reissusta:
  http://www.olbifrus.com
  http://olbifrus.wordpress.com/2008....saksaan

  041-5437426 / Johannes  ....and Natasha, I will get these goddamn angels drunk!
 6. #66
  Onko niiden eurooppaan suuntautuvien bussimatkojen oltava nimenomaan pyöränhakureissuja? Eikö vois soveltaa siten että, 6-8 mopoa matkustajineen lähtis reissaamaan eurooppaan esim. alpeille, bussin kyydissä ja muutaman viikon päästä bussilla taas sama reissu uudestaan, jolloin olis taas uusi porukka tulossa ja edellinen lähdössä takas suomeen. Näin ei tulis tyhjänä ajoa. En jaksanu enempää jalostaa tätä ideaa, mut ainahan voi herättää ideoita.  650GR -88, gsx-f600 -04, gsf1200s -05, zzr1200 -02, 650gs dagar -07, gsx1400 -04, gsx1400 -07, 650 xmoto -09, versys -08 gsx-r1000 -03, versys -07, tiger -05, zr7 -99, gsf1200 -01, xt660r -05. gsx1000r -06.
 7. #67
  Eipä tosiaan ole pakko olla pelkkää hakumatkaa. Muuta ideaa saa vapaaasti heitellä. Tehdään tilausajoa koko mantereen luvilla, eli tilaatkaa/kyselkää mitä tahansa reissua.

  Suunnitteilla on ainakin enduro-reissua Pihkovaan, Venäjälle. Sieltä kun löytyy tuttua harrastajaa. Pyörät kyytiin ja nauttimaan Venäjän "vapaammasta" menosta.

  Rompetori-matkoja on myös kyselty, etenkin itäisempään Eurooppaan. Eli Puolaan tai Tsekkeihin osia hakemaan, sopii meille hyvin.

  Ihan turistina, pyörät kyytiin ja etelään. Bussi parkkiin ja ajellaan ne kiinnostavat taipaleet. Pitäisi onnistua varsin hyvin. Ottakaa vaan joku asiasta enemmän ymmärtävä yhteyttä niin rakennetaan reissu valmiiksi.'

  JS
  ....and Natasha, I will get these goddamn angels drunk!
 8. #68
  No jos ihan kylmiltään heitän: Turku-Arabba (Italian lofooteilla)-Turku.
  Lähtö: kesäkuun lopussa 27.6. ja paluu siinä heinäkuun puolenvälin paikkeilla esim. 12.7.
  6 prätkää ja 6 kuskia + (mahdollisesti) vaimot.
  Miten hintavaksi tuo mahtanee muodostua.. noin?
  650GR -88, gsx-f600 -04, gsf1200s -05, zzr1200 -02, 650gs dagar -07, gsx1400 -04, gsx1400 -07, 650 xmoto -09, versys -08 gsx-r1000 -03, versys -07, tiger -05, zr7 -99, gsf1200 -01, xt660r -05. gsx1000r -06.
 9. #69
  Ota tarjous/pyyntö tuolta: minna AT olbifrus.com

  Ei sitten tarvii meillä kotona tapella kun tuli luvattua liian halvalla....

  Ja muillekin, tuohon mailiin menemään tarjouspyynnöt, jos on matkaa suunnitteilla. M-pyöriä ymmärtävä firma kyseessä, noita kun tuli muutama sata roudattua idästä. Eli tuttua puuhaa pyörän pakkaaminen auton kyytiin.

  Jos on suunnitelmissa tosiaan viipyä pidempään, niin saattaa bussikyyti hyvinkin kannattaa. Pienillä matkustajamäärillä ja isolla tavaratilalla tuo ei ihan halpaa lystiä ole, mutta varmuudella hintansa arvoista. Ja jos ajatuksena asua leirintäalueella, niin bussi taatusti kannattaa.. Sadepäivätkin menee mukavasti leffoja katsellen.

  JS
  ....and Natasha, I will get these goddamn angels drunk!
 10. #70
  Yksi ääni lisää www.kuljetusseppala.fi

  Perjantaiaamuna soitto Seppälälle, että pyörä, jonka noudosta aikaisemmin sovitiin (ilman tarkkaa ajankohtaa) on noudettavissa Bremenin länsipuolelta. 3 tunnin kuluttua soitosta pyörä oli jo rekassa kyydissä ja sunnuntaiaamuna kotipihalla Länsi-Uudellamaalla samassa priimakunnossa, missä se Saksasta lähti. Hintaa kertyi 350 euroa + ALV.  https://www.youtube.com/user/mtubeist
 11. #71
  Onko pyörät siis tulleet "irtonaisina" eli kirrattu vaan liinoilla kiinni?
  Monster 1100S in red
  Vespa Primavera -68
  Helkama Major -69

  ex
  -Kawasaki KX 125
  -MS2R1000
  -MS4
 12. #72
  Hei, onko kenelläkään tietoa firmasta joka hoitasi pyörän testauksen, paperit ja toimituksen Englannista Suomeen?

  Saksasta tuovia löytyy pilvin pimein mutta en ole löytänyt yhtää joka toisi pyörän Englannista.
  Triumph Speed Triple -08
  ex- Triumph Street Triple -09
 13. #73
  Heitetäänpä listalle yksi hyväksi havaittu agentti.

  Graulin / Hannu Linden

  Jonkin aikaa jo SP-2 VTR Hondaa etsineenä, huomasin huhtikuun lopulla Hampurissa olevan myytävänä kevyesti kyljellään käyneen, vähän ajetun yksilön, joka oikean kyljen naarmuista huolimatta vaikutti oikein hyvältä paketilta. Pistin muutamaan tuontifirmaan kyselyn ja ko. kaveri vastasi hetimiten. Jo seuraavana päivänä Hannu kävi suorittamassa katselmuksen ja koeajon. Hannu soitteli illasta, että mitä tämän kanssa tehdään, sekä kertoi näkemästään. Kaupathan siitä pienen keskustelun jälkeen tuli, jolloin Hannu maksoi myyjälle käsirahan, jonka jälkeen siirsin kauppasumman hänen tililleen. Noin viikko ja pyörä oli haettavissa Vuosaaren satamasta, juuri sellaisena kuin olin sen kertomuksen mukaan odottanutkin olevan. Ei ehkä halvin yritys alallaan, mutta suosittelen ehdottomasti, jos vähänkään on epäilyksiä Saksasta tuonnin suhteen.

  Lisäksi sain ison läjän pyörän mukana tulleita orkkisosia, jotka Hannu toimitti Suomessa käydessään. Laivassa kun ei saa pyörän mukaan laitettua oikein mitään.

  ...Ja ne muut firmat ei ole vieläkään vastanneet tarjouspyyntööni, eivät varmaan halunneet ottaa rahaa vastaan.
  VTR SP-2
  Solifer Export '63 & '65
  www.tttalja.fi
  Juutuubi
 14. #74
  Lainaa (MCL @ Syys. 27 2005,13:33) kirjoitti
  Oma pyörä tuotiin englannista kähärin toimesta ja ei voi sanoa kuin että LOISTAVAA TOIMINTAA .500 ekua maksoi pyörän kuljettaminen jostain pohjoisenglannista kotiovelle.Suosittelen lämpimästi liikettä.

  Meiningingeissä on tilata pyörä englannista ja kuljetus hoituisi esim. Kähärin toimesta...

  Nuo muut rutiinit vaan jänskättävät.
  1.) Hakeeko esim. kähäri tuotteen jostain tietystä paikkaa ja pitääkö sitä olla paikanpäällä itse hoitamassa? Ajattelin, että sopisin liikkeen kanssa, että he pakkaavat ja joku sen sitten noutaa, mutta uskaltaako luottaa, se on sitten toinen juttu.

  2.) Mistä saan helpoiten noin yhdenmukaisuus todistukset ja miten voin varmistua, että pyörän tosiaan saa kilpiin suomessa?

  3.) Mitä muita papereita tarvitaan?

  Hieman jos joku voisi valottaa tai vinkata, niin olisin kiitollinen.
 15. #75
  Lainaa (pirtsa @ Kesä. 30 2009,12:08) kirjoitti
  Lainaa (MCL @ Syys. 27 2005,13:33) kirjoitti
  Oma pyörä tuotiin englannista kähärin toimesta ja ei voi sanoa kuin että LOISTAVAA TOIMINTAA .500 ekua maksoi pyörän kuljettaminen jostain pohjoisenglannista kotiovelle.Suosittelen lämpimästi liikettä.

  Meiningingeissä on tilata pyörä englannista ja kuljetus hoituisi esim. Kähärin toimesta...

  Nuo muut rutiinit vaan jänskättävät.
  1.) Hakeeko esim. kähäri tuotteen jostain tietystä paikkaa ja pitääkö sitä olla paikanpäällä itse hoitamassa? Ajattelin, että sopisin liikkeen kanssa, että he pakkaavat ja joku sen sitten noutaa, mutta uskaltaako luottaa, se on sitten toinen juttu.

  2.) Mistä saan helpoiten noin yhdenmukaisuus todistukset ja miten voin varmistua, että pyörän tosiaan saa kilpiin suomessa?

  3.) Mitä muita papereita tarvitaan?

  Hieman jos joku voisi valottaa tai vinkata, niin olisin kiitollinen. *
  Parhaiten löydät kaikki tarvittavat paperit ja vaatimukset
  Tullin sivuilta. Tuossa pieni otos siitä mitä tarvitaan, lisää tietoja linkistä

  Vaatimuksen mukaisuus todistus löytyy yleensä myyjällä ja jos sitä ei myyjällä ole saa sen tilattua yleensä tehtaalta.
  Kun pyörässä on kilpi jossa näkyy samat numerot kun papereilla niin asiat hoituu kyllä.

  Autoveroilmoituksen voi jättää myös postitse
  Kun kyse on tavanomaisesta uuden tai käytetyn ajoneuvon verotuksesta, voit jättää veroilmoituksen myös postitse. Postita seuraavat asiakirjat:

  •Veroilmoitus (>> lomake 72s) täytettynä ja allekirjoitettuna
  •Yksilöintilomake ( >> lomakkeet 27As-27Es) täytettynä ja allekirjoitettuna
  •Jäljennökset kauppaan liittyvistä asiakirjoista
  •Jäljennös ulkomaisesta rekisteriotteesta
  •Jäljennös suomalaisesta katsastustodistuksesta, jos rekisteröintikatsastus on jo aloitettu
  •Jäljennös henkilöllisyystodistuksesta
  Tulli voi tarpeen mukaan pyytää myös muita asiakirjoja. Veroilmoitus kannattaa postittaa lähimpään autoverotusta toimittavaan tulliin. Tulli voi tarvittaessa pyytää tuomaan ajoneuvon tullitoimipaikalle tarkastettavaksi ennen verotuspäätöksen tekemistä.

  http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/...otus/index.jsp
  <p>~ Pilvisenäkin päivänä aurinko paistaa, kaikki eivät sitä vain huomaa ~</p><p>Nykyinen: ei pyörää tällä hetkellä , aijemmat:Honda CB1000R -10, GSX-R 750 K2, CBR-600f -00</p>
 16. #76
  Lainaa (tube68 @ Kesä. 11 2009,13:01) kirjoitti
  Hei, onko kenelläkään tietoa firmasta joka hoitasi pyörän testauksen, paperit ja toimituksen Englannista Suomeen?

  Saksasta tuovia löytyy pilvin pimein mutta en ole löytänyt yhtää joka toisi pyörän Englannista.
  Samaa minäkin olen selvittelemässä. Löytyykö tietoa?
 17. #77
  Kähäri ainakin hoitaa myös Englannista. Iltapäivällä odotellaan kuljetusta saapuvaksi siitä suunnasta...
 18. #78
  Lainaa kirjoitti
  Kähäri ainakin hoitaa myös Englannista. Iltapäivällä odotellaan kuljetusta saapuvaksi siitä suunnasta...
  Ilmeisesti silloin pitää olla pyörä pakattuna valmiiksi eli kähäri vain kuljettaa paketin paikasta A paikkaan B, eikö näin?  Triumph Speed Triple -08
  ex- Triumph Street Triple -09
 19. #79
 20. #80
  Maaliskuun lopulla kun tullaan Tuareg Rallisa, tulisi pyöriä väliltä Genova - Travemunde, jos on tarvetta kuljetukselle.
  http://www.dustywobbls.com
  ...You know it's a bit windy when you get passed by your own dust...
 21. #81
  Kirjottelin Sakelle viestiä, ois kuljetustarpeita Saksasta...
  www.hausgraphix.fi
 22. #82
  Tuossa olen pitkään jo supermotosta haaveillut ja jostain kumman syystä olen iskenyt silmäni Suzuki CCM 644:seen. Noita vaan ei Suomesta tahdo löytyä, joten pitäisi uittaa ulkomailta. Tuossa olisi ebayssakin täydellisessä kunnossa oleva yksilö myynnissä:

  http://www.ebay.co.uk/itm/CCM-644-DU...item1c320d6066

  Muutama kysymys:

  -Miten kaupankäynti tapahtuu, mikäli itse en pääse pyörää hakemaan?
  -Mistä löydän edullisen rahtifirman?
  -Mitään käryä, minkä verran tuollaiseen tulisi veroja maksettavaksi?
  -Mitä muita kuluja valkokilpiseksi laittamisessa tulee?
  -Onko varma, että tuollaisen saa suomessa kilpiin?

  Olisi kerrankin sellainen laite, jota ei ihan jokaiselta kulmalta löydy
  Viimeksi muokannut: cartmann; 24.04.2013 klo 00:36.
  Signature
 23. #83
  Lainaa mek kirjoitti Katso viesti
  Yksi ääni lisää www.kuljetusseppala.fi

  Perjantaiaamuna soitto Seppälälle, että pyörä, jonka noudosta aikaisemmin sovitiin (ilman tarkkaa ajankohtaa) on noudettavissa Bremenin länsipuolelta. 3 tunnin kuluttua soitosta pyörä oli jo rekassa kyydissä ja sunnuntaiaamuna kotipihalla Länsi-Uudellamaalla samassa priimakunnossa, missä se Saksasta lähti. Hintaa kertyi 350 euroa + ALV.
  Transport Seppälä Ostin Saksasta Z1000 ja Seppälä hoiti rahdin. Todella hyvä palvelu ja mukavia sällejä. Purku onnistuu lukuisilla paikkakunnilla, oma pyörä tuotiin Hyvinkäälle, mistä ajoin PK-seudulle.

  Hintaa 560€

  5/5
  Z1000 2008 + Akra
 24. #84
  Hoi, herätellään vanhaa aihetta. Olisi tarve tuoda moottoripyörä Saksasta (lähellä Frankfurtia) Suomeen. Mitkä ovat viimehetken tärpit? Seppälä ja Kähäri soiteltu, onko muita tullut markkinoille. Asialla ei ole tulenpalava kiire, ensivuoden alussa.
  <p>Tallissa odottelee WLA45 -42 _FLH74 -57 _FLSTC -94 _T120R -69 _K100RS -91 _CR500Hm -05 _CR 500-88&nbsp; _RD125 -70 _HVA120 -71_KTM EXC300 -05_R 1200 gs-12</p>
 25. #85
  Onnistuisiko Seppälältä pyörän ostaminen (=paperit kuosiin), vai ovatko he tyystin vaan kuljetuspalvelua tarjoamassa?
  .
 26.  
 27. #86
  Homma on minun kohdaltani jo hoidossa.
  <p>Tallissa odottelee WLA45 -42 _FLH74 -57 _FLSTC -94 _T120R -69 _K100RS -91 _CR500Hm -05 _CR 500-88&nbsp; _RD125 -70 _HVA120 -71_KTM EXC300 -05_R 1200 gs-12</p>
Sivu: 3 / 3:sta EnsimmäinenEnsimmäinen 123