Tulokset 1:stä 12:een 12:sta
 1. #1
  kyseessä oleva pyörä siis suzuki gsx750-f 93 saksan tulijaisia ja tietääkseni kaikilta osin iha vakio ja kilsoja vajaa 40000 jotka kulutus osien mukaan pitää paikkaansa.. voi toki olla 240000 mut suskeissa on aika kestävät koneet
  ois kiva ajella hymyssä suin mut ei
  suski alko temppuilee ennen ku tää hauska oikeestaan on oikeen kerenny alkaa edes..
  oireet on seuraavia.. ekax alkoi kuuluu outo rallatus koneesta ja samalla ku ääni kuulu hävis tyhjäkäynti.. ääni siis satunnainen.. meni melkeen 700km ja sit kuulu uudestaan se rallatus ja yhtä mystisesti ku alkoki nii ääni häves
  sit taas vajaa tankillinen kilsoja ajettu niin alko kuuluu ja sit säädettiin venttiilit jossa ei kyl ollu juuri mitä säätää joten sieltä ei moinen ääni voi kuulua ja kiristettiin kansi ja tarkastettiin nokka ketju+kiristin ja merkitkin oli ok..samal käytin pensahanan irti ku imee tyhjäx oli hana varal tai pri asennossa..
  sit vaihdettiin myös öljyt ja tarkastin kaasareiden kohokammion o-renkaat ja kaasarin kalvot yläpäästä ja kaikki ok. rallatus hävis melkeen mut kuuluu välillä hetken noin kerraan/500 kilsaa mut häipyy ku käyttää kierroksia yli 8000..
  nii mut noitte tarkistusten jälkeen häipy melkeen heti tyhjäkäynti ja käy enää vain yli 2000 kierroksil muuten tuntuu et tukehtuu... kierroksil toimii kun kello ja kone käy puhtaasti kuin enkeli mut alle 4t kierroksil vaikeroi ja vähä niinku kävis 3pytyl mut käy silti neljällä kipinä ok!!
  no kävin vappuna pohjosen reissun noin 2000 km ja alle 4tonnin ei toimi kunnol ja tyhjäkäynti pitää olla noin 2200vähintään
  sit vähä myöhemmin pyörä ei enää lähe millään käyntiin.,. ennen lähti aina ku palmun alta tosin imu pääl sai ajaa jonkusen aikaa vaik käytti eka kylmänä sen 5 min..
  alko lähtee vaan kaasu täysin auki käyntiin..
  kuumanakin piti pistää ryyppyy ja kaasu täysin auki.. kuulostaa hullulta vai mitä??
  samalla hokasin et kone huohottaa aika palijo mielestäni...
  ilmanputsari kotelossa jonkin verran öljyä seinämissä ja jonkin verran tippasee huohotin letkusta maahan öljyä.. 5-10 tippaa ajon jälkeen ajaessa en oo laskenu
  ¨sit vaihdoin kohokammion o-renkaat joka kaasariin ja samalla tulpat ja kipinä jälleen ok ja pahemmax vaan menee...
  huono käynti nyt lähes koko kierros aluellaa ku ajaa 1/8 kaasulla mut sit ku antaa kunnolla happea eli painaa hiukka kaasua niin kaikki ok!!
  ja käyntiin ei edelleenkään ku kaasu pohjassa...
  tarttis siis saada jotai vinkkejä kiitos jo etukäteen!
  jokaisessa meissä asuu pieni ghostraider

  zx-10r-04 ex
  dr-800s-93
  ktm duke 620 -96
  zx10-r -08
 2. #2
  Mulle tulee ekana mieleen tyhjäkäyntisuuttimet.
  GSX1300R ´07
 3. #3
  koitahan saada pyörä pelittään että päästään taas pohjosen reissulle!ellei tuo mun leviä sitä ennen
  Kawasaki ZX7R -01

  * * * * "everyone loves you when you are dead..."
 4. #4
  Todennäköisesti käy laihalla osakaasulla: seosruuvia löysemmälle, jos ei auta niin Pilot-jet numeroa pienemmäksi. Tyhjäkäyntisuuttimien vaihto ei oikeastaan vaikuta muuta kuin tyhjäkäyntiin. Seosruuvin säätöalue loppuu n. 4:n kierroksen jälkeen, eli yli 5:ä ei kannata aukaista.
  No niin, no
 5. #5
  Taitaa olla sytkäboxis vikaa..........oljyn huohottaminen voip johta väljyydestäkin..Paljo puristukset?
 6. #6
  Ennen kun nyt alat isommin mitään seoksia sääteleen rikkaammalle, niin kannattaa varmasti putsata ne kaasarit kunnolla. Ei oo nimittäin yks eikä kaks kertaa kun sillä on saatu pyöriä käymään nätisti. Tosin samalla voi tarkistaa, että seosruuvit on kaikki samanverran auki ja mikäli pyörä on muuten vakio, niin että ne on tehtaan säädöissä.

  Olihan sulla siinä tietysti uus ilmanputsari ja kaikki muut normihuollot tehtynä? Kaasarit synkattu? Auttaa myös tyhjäkäyntiin.. Kaikki huollot ja säädöt nyt ensin kuntoon ennen kun alat mitään sytkäbokseja sun muita epäilemään. Kannatta myös katsoa kaasareista, ettei niissä ole mitään omatekoisia virityksiä säätöjen suhteen. Siis jos pyörä on vakio, niin laita tehtaan säätöihin kaikki. Siitä on hyvä lähteä ihmettelemään lisää, jos ei pelitä vieläkään.

  Rallatus viittaa i/ö-suzukin vakio-ongelmaan, eli nokkaketjun kiristäjä jumittaa. Se myös aiheuttaa hiukan huonoa tyhjäkäyntiä. Korjaukseksi saattaa riittää pelkkä puhdistus ja voitelu. Myös kiristäjän jousi on edullinen osa ja kannattaa vaihtaa. Vanhaa jousta voi tietysti koittaa tiukentaa laittamalla prikkoja alle. Ilmeisesti tämä saattaa olla jopa parempi keino kuin uusi jousi, koska jousi on jo alunperin liian löysä. Mutta tosiaan uus jousi maksaa 5 euroa, joten se on pieni hinta kokeilusta.

  Ei tässä nyt muuta tähän hätään tule mieleen, mutta kokeile nyt noilla ensin.
 7. #7
  Lainaa (suski750-f @ Touko. 17 2004,20:37) kirjoitti
  samal käytin pensahanan irti ku imee tyhjäx oli hana varal tai pri asennossa..
  Nuo hanan asennot menee näin:

  On - normaali asento (vanhoissa suskissa alaspäin)
  Res - varatankki (vanh... eteenpäin)
  Pri - alipainesyöttö ei käytössä (vanh... taaksepäin)

  Elikkä kun hana on pri-asennossa, polttoaine virtaa vapaasti, ja tankin saa siinäkin asennossa tyhjäksi.
  Pri-asennossa on sellainen vaara, että jos neula jää kaasarissa auki vaikka kulumisen tai roskan takia, bensa pääsee valumaan sylintereihin ja sitä kautta oljyn sekaan. Tarkista öljyn määrä ja koostumus, voisi osa noista vioista (huohotus ym) johtua oljyn bensalla laimentumisestakin. Jos öljy haiskahtaa bensalle, vaihda samantien uudet.
  Old Suzuki never dies, it just looks that way.
 8. #8
  Kuulostais vähän siltä, että on tyhjäkäyntisuuttimet tukossa. *Suosittelisin purkaan kaasarit kunnolla ja puhaltamaan paineilmalla kanavat auki. *Tarkista myös imukaulojen mahdolliset alipainevuodot. *(Kaasuttimia ei välttämättä tarvitse eikä kannata irroittaa toisistaan puhdistuksen aikana). *Lisäksi kannattaa tarkistaa, ettei kaasuttimet tulvi (kytke vaikka ison lääkeruiskun alaosa pa-letkuun, jolloin on helppo kattoa vuotaako bensaa). *Lopuksi sitten kaasuttimien synkronointi. *Tarkasta myös pa-hanan toimivuus ja kaasuttimelta hanalle menevän alipaineletkun kunto. Lisäksi kannattaa tutkia imun toimivuus jokaisen kaasuttimen osalta, eli aukeaako ja meneekö kiinni kunnolla.

  Omassa gsx 600 f:ssä oli talven aikana ilmestynyt käyntiin lähtöongelmia. *Ratkaisuna puhdistin kaasuttimet (yksi tyhjäkäyntisuutin selkeästi tukossa ja kohokammioiden pohjalla muutenkin töhnää), vaihdoin tulpat ja tulpanjohdot (tarvikeliikkeestä 0,75 e/m, eli ei pitäs olla kustannuskysymys). *Nyt tuntuis pelittävän *.

  P.S. Jos vaihdat tulpanjohdot, niin käsittele puolissa olevia kiinnikkeitä varovasti, etteivät hajoa.  -Ari-
  "Tyypillinen putkiaivo"
 9. #9
  juups elikkäs kaasarit on nyt ok!! puhistin tyhjäkäynti suuttimet ja kaikki kanavat ja plaa plaa plaa..
  kävin koeajolla pohjosessa +1800 kilsaa ja kaasarit nyt tuntus toimivan paremmin ku ikinä mutta kone se vaan huohottaa ja puskee öljyä huohotin putkesta ja tyhjäkäyntiä ei edelleen ole ku jossai 2500 yli... mut ei tuntus kaasareista johtuvan,,
  pyörä ei jaksa lähteä ees startil käymään.. mut sen että taka ratas pyörähtää ku puskee käy niin heti lähtee ja startti pyörittää iha ok ja akku/lataus on ok!!
  voisko olla männistä oljyrenkaat jumissa???
  jollai oli samoja huohotus ongelmia ollu kasaviassa ku oli kansipahvi palanu ja oli sitä kautta jotenni saanu aiheutettua paineen öljykanaviin??
  mut pitää täännää puristus paineet mitata...palijo ne pitäs suunnilleen olla??
  ja puristuspaine mittaus ei sit kerro taat mitää öljyrenkaista.. sinne kai pitäs päästä kurkkaa,,,
  ja sit varmaan kantta pois tai jotai...
  ihme ku pellaa kierroksil sit et jos kansi vuotas
  ja pyörässä edelleen vedot tallella ja kulutus iha jees...
  mut kiitti kaikista vinkeistä... mä jatkan taistelua...
  kyl kai sen suikan kin viäl joskus sais startista käymään ja jopa tonnin tyhjäkäynnil... ehkä viäl tälle kesää
  jokaisessa meissä asuu pieni ghostraider

  zx-10r-04 ex
  dr-800s-93
  ktm duke 620 -96
  zx10-r -08
 10. #10
  Haynesin kirjan mukaan 750 f:n puristuspaineet seuraavat:

  vakio 9.78 - 13.71 bar
  minimi 7.85 bar
  maksimi ero sylinterien välillä 1.93 bar

  Mitataan lämpimällä moottorilla.

  Jos paineet ei ole kohillaan, niin lisää öljyä teelusikallinen sylinteriin ja suorita mittaus uudelleen. Jos tällöin paineet nousee niin vika on silloin luultavasti sylinterissä, jos ei niin vika on luultavasti kannessa.

  Siitä tyhjäkäynnistä vielä, että kaasuttajien kalibrointi voi auttaa asiaan (käy huonosti jos on pahasti pielessä). Täälä foorumissa ohjeet yksinkertasen ja toimivan laitteen tekemiseen, jos tehet homman ite.

  Kun kuitenki olet jo noin paljon kerinny sillä ajamaan, niin onko pitäny öljyä lisäillä moottoriin? Jos ei ole hirveitä tarvinu lisäillä niin tuskin on kovin väljä/ongelmia männänrenkaissa. Omaani saa lisätä vaihtovälin (6000 km) aikana vajaan litran (omassaki ilmanputsarin kotelon seinämillä hieman kosteutta, muttei kyllä tippase maahan asti), eli varmaan kuluva öljy menee suureksi osin pakoputkesta pihalle.
  -Ari-
  "Tyypillinen putkiaivo"
 11. #11
  juu olenhan mä lisänny ölijyä... tuntuu kohta että tarkastaa pensan ja lisää öljyn
  pohjosen reissulla meni litra... noin 1900 kilsaa joten on tuossa
  se 3/4liikaa kulutusta.... eilen purin pyörästä katteet haitolta et vähä helpompi rämpätä tota pyörää..
  pitää tänään mitata puristus paineet ellei saada värkättyä ohivuoto vehjettä vanhasta tulpasta..
  eihän tosta huohotuksesta muute olis niin huolissaan mut öljy ku tulee huohotin putkesta pihalle asti ja iha reilusti.. pian lipottaa jos saattuu takakummiin viskoo sitä öljyä!!
  jokaisessa meissä asuu pieni ghostraider

  zx-10r-04 ex
  dr-800s-93
  ktm duke 620 -96
  zx10-r -08
 12.  
 13. #12
  pistetään nyt tännekkin ku se on tuol mp-talli osiossai..
  mittasin puristus paineet ja kyllähän nyt
  no onnex tää on harrastus mut ajokelit vasta tulollaan ja nyt tökkäs.. vedot lähti kuskiusta ja ´koko ajan enempi ja enempi myös pyörästä... mut eipä säretä kokonaan vaan korjataan
  eli paineita ei ollu ku nelos pytys suunnillee ok määrä..
  ykkäses puolet normaalista ja 2ja3 jotai 1/4normaalista..
  mitenköhän helpoin kans saada pöydälle??
  ei vissii sovi tulee yläkautta vaikka konetta vähä kallistas??
  sit kai täytyy puottaa koko roska alas ja alkaa tutkii..
  eli neuvokaa jos voi saada kannen yläkautta pois tai on jotai niksejä koneen irroitukseen...
  vois kuitenni eka tarkastaa kannen varmuuden vuoksi..
  mut jos on sit jo kone irti kokonaan niin sama kyllä kattoa kerralla vähä enemmälti...
  jokaisessa meissä asuu pieni ghostraider

  zx-10r-04 ex
  dr-800s-93
  ktm duke 620 -96
  zx10-r -08