Katso äänestykset tulokset: Porvoontie 1534 - Sputsund - Lähettäjä Velho!

Äänestäjät
253. Et voi äänestää tässä kyselyssä
 • 1. huono. bensan ehdotonta haaskausta.

  10 3,95%
 • 2. ei ollut kummonen. enpä suosittele.

  6 2,37%
 • 3. nojaa. menetteli. kannattaa kokeilla.

  19 7,51%
 • 4. ihan mukava, suosittelen kokeilemaan.

  146 57,71%
 • 5. loistava, suosittelen ehd. kaikille.

  72 28,46%
Sivu: 1 / 5:sta 123 ... ViimeinenViimeinen
Tulokset 1:stä 30:een 146:sta
 1. #1
  Lainaa kirjoitti
  Kun ajaa Helsingistä Porvoseen vanhaa tietä, jossain vaiheessa (arvioisin että 15-35 km hesasta) on oikealla huoltoasema jonka kohdalla on kyltti "Spjutsund 10km". Noin 10 km pituisen mutkaisen tien jälkeen (varokaa yhdessä kohdassa on mäki jonka takana tie laske alas ja lähtee jyrkästi oikealle! Siinä on aika pahat jarrutus merkit joka kesä.. laitoin omatkin sinne viime kesänä...) tulee eteen pienvenesatama, laituri ja kyltti Spjutsund... mielettömän rauhallinen paikka, suosittelen!
  Reitinlähettäjä nimim. Velho. Kiittäkäämme Velhoa.

  edit (Jassu): Sputsundintien risteyksessä on kyltti joka kertoo "Helsinki 32, Porvoo 18" - eli tuohon voi varmaan uskoa. Kaikki kun puhuu vanhasta porvoontiestä niin virallisestihan tien nimi on "Uusi porvoontie", kyseessä EI ole moottoritie...  "Auta minua olemaan varovainen toisten varpaille astumisen suhteen, koska voi olla, että ne varpaat ovat yhteydessä perseeseen, jota voin joutua huomenna nuolemaan."
 2. #2
  Jees, Spjutsundin tie on tosi mutkainen. Tien varrella on runsaasti mökkejä, joten ajakaa varovasti.

  Joku vuosi oltiin Spjutsundissa porukalla. Yhdessä väärinpäin kallistetussa mutkassa kaverin harrikan pakokäyrä otti maahan ja pyörä poistui hetmiten viereiselle pellolle. Onneksi kuski säilyi ehjänä eikä pyörällekään tullut kuin kosmeettisia vaurioita.
 3. #3
  Kävin ajamassa tuon reitin n. viikko sitten ja taisi olla 10.4 ja yhdessä kohtaa todella pahasti mutkan takana oli noin 40 cm leveä ja toista metriä pitkä ja vielä pari senttiä paksu... niin niin.. maltetaampa kuunnella loppuun ennen hätiköityjä johtopäätöksiä ... siis tiellä oli vielä JÄÄTÄ. Joten kannattaa varoa vielä.

  Samoin tie oli aivan hiekkapölyssä joka varmasti kadottaa renkaista pidon tiukoissa kanttauksissa...

  Be Careful Boys!
 4. #4
  Tos on viel hyvä kesällä, kun reitin päässä on ravintola/kahvila ja kioski, että siinä voi vähän pitää taukoa meren rannalla.
 5. #5
  Kävin siellä (siis Spjutsundissa) eilen (Vappupäivä), kahvilassa oli porukkaa, kun kysyin he totesivat että "se kahvila avautuu kesäkuussa, mutta kelpaisiko kalja?" jouduin kieltäytymään valitettavasti...

  Mutta siis kesäkusta alkaen saa pullakahvitkin...
  <br />
 6. #6
  Spjutsund on käyty ja varokaa sitä yhtä pirullista mutkaa!
 7. #7
  Hieman lisäätietoa:

  Tie on päällystetty uudestaan 10-20.6, (koko 10 km matka). Kohta siis sen pitäisi olla jo kondiksessa...

  Kahvila joka on tien päässä tarjoa grillattua ruokaa * (en ole maistanut, mutta kehuja kuului viereisestä pöydästä, samalla kun itselleni odotti vielä pakastepizza himassa * )

  Aukioloajat: ti-la 12-22
  * * * * * * * * su 12- 20
  <br />
 8. #8
  Meil on mökki siinä vasatrannalla ja viime kesänä tuli käytyä veneellä pari kertaa siellä syömässä. Kunnon ravintolasafkat ja hieman erilaista kuin normaalisti, ei siis mitään huoltsikka safkaa. Suosittelen niin reittiä kuin ravintolaakin.
 9. #9
  Nysse tien pinta on juuri hyvä, suosittelen kovasti edelleen... romanttinen paikka viedä naisen (naisille: miehen) istumaan laiturille ja puhua henkeviä...
  <br />
 10. #10
  Hieno pätkä kannattaa ajaa!
  Varokaa kummiskin sivutieltä tulevia!
  "Be careful out there"
 11. #11
  Kävin eilen kiertelemässä (taas) noita itä-helsingin ja porvoon välisiä reittejä ja ajoin myös tän reitin. Tie oli ihan älyttömän huonossa kunnossa! Lehteä, havunneualsia, risuja ja hiekkaa oli jokaisessa mutkassa. Tie oli myös samalla märkä, joten tuli ajettua kokoajan nopeusrajotusten mukaan...ei pystyny kanttaamaan, kun ei ollu pitoa. Eli tota reittiä ei kannata enää tänä vuonna ajaa, jos mutkaa haluaa...

  En siis suosittele reittiä enää kenellekkään tähän aikaan vuodesta!!!
 12. #12
  jooo...joku suhailuun kyllästynyt maalaisjuntti porvoon tienoilta sit otti ja hiekotti spjutsundin mutkaisen nautiskelupätkän lähes jokaiselta kaartuvalta osioltaan...että kannattaa käydä kiskalla kahvilla ja matkalla tarkistaa soratilanne ennenkuin alkaa tosissaan ajamaan.
 13. #13
  Joo hiekkaa on usein, mutta muuten oikein mukava pätkä.
  Elämäni hyödyllinen opetus on se, että idiootit ovat yleensä oikeassa.
 14. #14
  Aivan loistoreitti on myös se jos aloitta reitin jo Porvoosta kuninkaantietä Hinthaaran ohi Nikkillään (Sipoon "keskusta") ja sieltä lähtee Söderkullaan ja kun vasemmalla näkyy kyltti box niin sinne vaan se tulee siihen vanhan Porvoontien ja Spjusundin risteykseen. Boxin tiestä osa juuri asvaltoitu joten voi olla vähän liukas. Tarjoaa yhtä tiukat mutkat kuin itse Spjusundintie *
 15. #15
  boxin tiellä on enemmän maatalouskuonaa, lietettä ja
  kökköä, muuten jo aika hyvässä kunnossa, spjutsundintie,
  joka jatkuu suoraan shellin ohi yli risteyksen on asfaltoitu kesällä 2002, ja nyt makeimmillaan, tosiaan sinne mennessä
  on kaksi mutkaa väärinpäin kallellaan ja jyrkkenee loppua kohden, siinä on useampikin vetässy lepikkoon, mm. eräs kamuni viimekesänä, varovasti ajettava, sekä hirviä ja peuroja alueella liikkuu aika paljon.
  Delvac 1400 Super 15W-40 luokituksiltaan on ylihyvää useimpiin prätkiin. *pöriö. Delvac inside. Delvac moottoripyöräkerhon ylipappi, hallelujaaahh!! )
 16. #16
  Kävin Vappu-ajelulla tuolla pätkällä ja hyvähän se on tänäkin vuotena. Pari mutkaa on tosiaan väärin kallellaan, alussa ennen kunnon mutkia on vähän kuoppaista (tästä on varoitusmerkki) ja nyt tien varrella tehdään jotain tietyötä niin (tästäkin on varoitusmerkki), että tiellä on aika runsaasti pölyä kyseisessä kohdassa. Muuten tien kunto on hyvä.

  Yleisarvosanana 4/5. Miinukset lähinnä siitä, että runsaan puuston takia mutkiin ei näe kovin pitkälle. Itse mutkat ovat kyllä hyviä.
 17. #17
  Käväsin äsken taittamassa kyseisen pätkän läpi ja pakko myöntää että ihan hyvä et täällä oli varoiteltu noista pahoista paikoista.

  Asfaltti oli hyvässä kunnossa eikä hiekkaakaan ollut tiellä, myöskin liikenne oli aika rauhallista.

  ekassa viestissä arvailtiin tuota etäisyyttä Helsingistä, Sputsundintien risteyksessä on kyltti joka kertoo "Helsinki 32, Porvoo 18" - eli tuohon voi varmaan uskoa. Kaikki kun puhuu vanhasta porvoontiestä niin virallisestihan tien nimi on "Uusi porvoontie" jos tiekylttejä katselee...
  Pyörä: KTM 690 SMC

  Exät: kilvetön Yamaha YZF-R6R, BMW S1000 RR, Suzuki GSX1300R Hayabusa, Yamaha YZF 600R Thundercat
 18. #18
  No nyt tuli korkattua ko. reitti vyöruusun kanssa. Harmi että oli tie märkä, joten aika rauhallisesti tuli köröteltyä. Pimeiden mutkien määrä oli myös aika iso, joten kannattaa höylätä muutaman kerran, ennen kuin päästelee kovempaa.

  Hyvänä bonuksena on se tien päässä oleva pikkunen kioski *
  Just over do it
 19. #19
  Lainaa (Foo-Man @ Touko. 22 2004,19:28) kirjoitti
  Hyvänä bonuksena on se tien päässä oleva pikkunen kioski *
  Ai se oli auki jo, ite kun muutama viikko sitten käväsin niin tuo oli kiinni...
  Pyörä: KTM 690 SMC

  Exät: kilvetön Yamaha YZF-R6R, BMW S1000 RR, Suzuki GSX1300R Hayabusa, Yamaha YZF 600R Thundercat
 20. #20
  Lainaa (Jassu @ Touko. 22 2004,19:29) kirjoitti
  Lainaa (Foo-Man @ Touko. 22 2004,19:28) kirjoitti
  Hyvänä bonuksena on se tien päässä oleva pikkunen kioski *
  Ai se oli auki jo, ite kun muutama viikko sitten käväsin niin tuo oli kiinni...
  saiskos millään sitä kartta kuvaa likattua missä se on, kun me poijaat täältä maalta tullaan niin,ettei ajeta sen kioskin läpi!!!!
  vfr 750..yamaha yzf 1000r..aprilia 1000 rsv mille..honda 1000rr..
 21. #21
  Kävin tänään ajamassa tuon Spjutsundin pätkän, todella mukava tie *
  Tien pinta oli hyvä mutta onneksi täällä oli varoiteltu niistä parista pahasta mutkasta...
  Niin ja se kioski oli auki *
  "Suddenly, everything else, looks like prey, Hayabusa"
 22. #22
  Ei huono. Kannattaa kurvata kun sielläpäin liikkuu.
  Elämäntapamotoristi
 23. #23
  toi on ihan loistavaa mutkaa täynnä.. kannattaa todellakin käydä ajaan! Päivällä kyseisellä tiellä on vaan kaikenlaista liikkujaa että suosittelisin meneen iltamyöhään jos haluaa höyryjä päästellä!

  ja Spjutsundistahan pääsee Fortumin alueelle josta sitten näppäristä Kulloon kautta Porvooseen!
  ja eiku jokirannan terassille...
  ärrää sen olla pittää...
 24. #24
  Sama tie jatkuu myös porvoontien toiselle puolelle Sipooseen. Etenkin Sipoon puolen päässä muutama todella maistuva mutka!
 25. #25
  Lainaa (Taisto @ Kesä. 06 2004,18:49) kirjoitti
  Sama tie jatkuu myös porvoontien toiselle puolelle Sipooseen. Etenkin Sipoon puolen päässä muutama todella maistuva mutka!
  Todellakin, suosittelen lämpimästi. Juuri palasin tuolta pätkältä.

  Btw, se Spjutsundin sataman kiska muistaakseni avoinna:

  ti-pe 14-20
  la-su 12-18
  Pyörä: KTM 690 SMC

  Exät: kilvetön Yamaha YZF-R6R, BMW S1000 RR, Suzuki GSX1300R Hayabusa, Yamaha YZF 600R Thundercat
 26. #26
  Tuli jälleen poikettua tuolla pätkällä näin ensimmäisten ajopäivien kunniaksi. Tällä hetkellä tilanne on se, että jos tuonne menee on syytä olla tarkkana - aikuisen oikeasti.

  Pätkän alku on ihan kohtuullisessa kunnossa, kunhan huomioi risteyksessä olevan hiekan. Tämän toitottaminen tässä vaiheessa kautta taitaa tosin olla lähinnä itsestään selvää.

  Aina ensimmäiselle paloasemalle saakka tie on kutakuinkin kesäisessä kunnossa, joskin tien reunoilla on tietenkin vähän enemmän hiekkaa. Ehkä kilometri ensimmäiseltä paloasemalta tie on kuitenkin aina vain pahemmassa kunnossa. Tienvieren hiekat tulevat yhä keskemmälle tietä ja siinä paikassa missä viime kesänä oli "maanajoa" näyttää työskentely jatkuvan.

  Vähän ennen "maanajoa" ja etenkin sen jälkeen on syytä olla tarkkana. Ainakin tänään tien keskellä, siis urien välissä, oli mitä moninaisemmassa kaarteessa pieni sievä hiekkalinna, johon ajamalla pääsee taatusti koristamaan läheisiä puita. "Maanajosta" alkaen tilanne on kuitenkin yhä pahempi mitä lähemmäksi rantaa ajaa. Varsinkin ennen toista paloasemaa ja sen jälkeen hiekkakasat olivat yllättävänkin pitkiä. Ja 500 metriä ennen rantaa onkin sitten miltei yhtenäinen "kuulalaakerikelin" takaava hiekkapeite.

  Paitsi hiekkaa, tuolla pätkällä on nyt syytä varoa myös autoilijoita. Koska tienvarren hiekka on levinnyt reunoista keskemmälle, nähtävästi kotilokuskit ajoivat tänään pariinkiin otteeseen kahtakin kaistaa tien keskiviivoitus miltei keskellä autoa. *

  Ensisilmäyksellä tien pintaan ei vaikuttaisi syntyneen ihmeellisempiä routavaurioita. Varmaan kesemmällä tuo on taas pääkaupunkiseudun lähireiteistä niitä parhaimpia.

  Noin yhteenvetona, reitillä voi käydä fiilistelemässä kunhan sen tekee järki päässä. Ja huomioi sen, että autojen ajolinjat olivat ainakin omalla poikkeamallani "vähän haussa". Äkkinäisille ohjausliikkeillekään kun ei oikein hiekkalinnojen keskellä ole tilaa.

  Sitten vielä aito isällinen huomautus. Niille jotka eivät tuolla pätkällä ole olleet, kannattaa miettiä mitä täällä on sanottu niistä parista noin 90-asteisesta putoavasta mutkasta, eli mutkat ovat alamäessä, eikä niitä näe ennen kuin on mutkassa. Pari ensimmäistä kertaa kannattaa ottaa vähän rauhallisemmin vaikka kesäisemmällä asfaltilla tuonne menisi.
 27. #27
  Kävin pariviikkoa sitten ajelemassa kyseisen pätkän... Kartasta katsottuna sieltä olisi päässyt takaisin porvoontielle, mutta noin 1km venesataman jälkeen alkoi märkä hiekkatie, joten käännyin takaisin... Kesällä täytyy poiketa siellä kunhan se kahvila aukeaa... Se vapaapalokunta oli aika hupaisan näkönen siinä rannassa Tiellähän on 30/40 rajoitus ja välillä sekin tuntuu olevan muutamassa mutkassa liikaa ainakin kakspäällä... Suosittelen kyllä reittiä...
 28. #28
  Joo, ei ole juhlimista vielä tuon pätkän kunnossa. Hiekkaa on aika paljon.

  Sama juttu kun lähtee Boxin shelliltä toiseen suuntaan, eli Sipooseen. Tarkkana saa olla sielläkin. Kyseessähän oli siis tämä surullisenkuuluisa tie, jossa oli viime kesänä mutka hiekoitettu ja muutama .orgilainen pannutti siihen..
  Kirjoitukseni ja mielipiteeni ovat henkilökohtaisia. En edusta kirjoituksillani mitään yritystä tai organisaatiota.

  *** Suzuki GSX-R 1070 K5, +200mph Motorcycle Club Edition ***
 29. #29
  Siis onko tämä Spjutsund siitä Boxin shelliltä oikealle (jos stadista tullaan)?
  Mun mielestä boxintie oli eilen helvatin hyvässä kunnossa, ihan kuin olis just harjattu tai jotain
  00:58:12 [Terrorizer] pienimunaiset pojat hankkii tusinamuoviluoteja ;)

  - Naapurinlikka, pikkusportti, farkut, ei sakkoja -
 30.  
 31. #30
  Lainaa (Seven @ Huhti. 20 2005,17:23) kirjoitti
  Siis onko tämä Spjutsund siitä Boxin shelliltä oikealle (jos stadista tullaan)?
  Mun mielestä boxintie oli eilen helvatin hyvässä kunnossa, ihan kuin olis just harjattu tai jotain
  No ehkä se oli sit just harjattu. Sunnuntaina käväsin ja oli hiekkaa aika monessa mutkassa..

  Ja kyllä, sama tie kyseessä!  Kirjoitukseni ja mielipiteeni ovat henkilökohtaisia. En edusta kirjoituksillani mitään yritystä tai organisaatiota.

  *** Suzuki GSX-R 1070 K5, +200mph Motorcycle Club Edition ***
Sivu: 1 / 5:sta 123 ... ViimeinenViimeinen